Nejsi přihlášen
K.a.s.y.m. (Člen) 22.04.2010 21:18:32 Offline |
Přestavba S na N - světla
dotaz na odborníky nedaří se mi najít schéma na Brouka r.v.00 podle všeho označení YS kde je manuální vypnutí světel..bud neumim hledat nebo v Haynesu neni..dneska se celý odpoledne peru s tim,že nedokážu motorku přinutit k tomu aby svítili bud jen potkávací nebo dálkový..podle schémat který jsem našel jsem dospěl k tomu ,že dálkový světlo se připíná přímo pomocí potkávacího protože ten kabel co jde z přepínače na řidítkách jako dálkovej končí ve slepý díře....zatim jediná varianta která mě napadla jak to obejít je že by se při zapnutí dálkových světel vypnuli přes relátko potkávací...má někdo jinej nápad..jak jste to řešili.
elektrika neni moje silná stránka tak možná řešim blbosti a je to ve finále hodně jednoduchý...
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
nicola.foxx (Člen) 22.04.2010 21:28:46 Offline |
Re: Přestavba S na N - světla
Do H4 ti vedou 3 kabely ne?? Kdyz to budes mit jako vetsina aut s H4. Rozhodne bych zkusil jit cestou, ze sviti obe vlakna. Kdyz se to prepne na dalku tak mas uzsi kuzel svetla a tudiz toho vidis min do stran. Videl bych to tak, ze kostra je pro obe vlakna spolecna a pak na kazdej kontakt jde jedno plus a tim spinacem dalkovyho jen spojis kontakt na dalkovy vlakno a soucasne vetsinou prerusis potkavaci vlakno. Jdou z prepinace na dalkovy dva kabely do svetla a nebo jen jeden? Na S bych tam cekal jeden, kdyz pri sepnuti svitej obe cocky.
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
K.a.s.y.m. (Člen) 22.04.2010 21:34:45 Offline |
ono právě z přepínače jdou do obvodu jen dva funkční kable..ten co u eNka rozsvěcí dálkový je taky odpojenej...mám pocit ,že to funguje tak,že obvod je nastavenej tak,že máš jakoby zapnutý pořád jak potkávací tak dálkový a tim ,že přepneš na potkávací tak do dálkokovjech pustíš někde v okruhu další proud a jakoby je vypneš..prostě tomu nerozumim..asi to obejdu tim,že těsně před světlo přidám rozpínací relátko a v momentě kdy zapnu dálkový tak tim odpojim to relé na potkávací..nechce se mi nechávat svítit na dálkový zároveň potkávačky.
nicola.foxx (Člen) 22.04.2010 21:42:43 Offline |
K.a.s.y.m. psal:ono právě z přepínače jdou do obvodu jen dva funkční kable..ten co u eNka rozsvěcí dálkový je taky odpojenej...mám pocit ,že to funguje tak,že obvod je nastavenej tak,že máš jakoby zapnutý pořád jak potkávací tak dálkový a tim ,že přepneš na potkávací tak do dálkokovjech pustíš někde v okruhu další proud a jakoby je vypneš..prostě tomu nerozumim..asi to obejdu tim,že těsně před světlo přidám rozpínací relátko a v momentě kdy zapnu dálkový tak tim odpojim to relé na potkávací..nechce se mi nechávat svítit na dálkový zároveň potkávačky.
Hele zasejc kdyz ti budou svitit obje vlakna, tak vic uvidis. Akorat se to mozna bude vic hrat a budes menit zarovku 2x za sezonu. Dyt ja uz blbnu z tej moji jebky co sviti automaticky. Takze bych to videl na prerusenej s napetim v prepinaci a proste to spojis. Podobne jako vypinac svjetlo doma f obejvaku. Takze merak na elektriku, pajku a elektrikarskou izolacku.
hlemejzd999 (Člen) 22.04.2010 21:53:02 Offline |
osiris psal:...no bodejť, dej tam schodišťák
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
K.a.s.y.m. (Člen) 23.04.2010 07:31:28 Offline |
to Jelen:to je na novýho se dvěma světlama.viz co mám v profilu
to Foxx:to co poudáš by bylo cajk kdybych měl jedno světlo a kovovou parabolu..jenže já tam mám dvě H4 a navíc světlo i paraboli jsou plastový proto se mi to moc nechce nechávat svítit obojí najednou.
zatim takovej nástřel jak to bude asi vypadat.ještě tam chybí malej krycí štítek budíku a pár drobností
nicola.foxx (Člen) 23.04.2010 11:13:27 Offline |
Tak to uz je jina s tema plastakama. Pouze jedno vlakno. Se tam za tebou snad stavim a nejak to poresime. A nebo co Pavel od Kojaka? Ten se taky rejpe v elektrice.
Neslusely by tomu naky ty gumy na savlich? A nebo jeste nakej plastovej bazmek mezi svjetla a budiky?
nicola.foxx (Člen) 23.04.2010 14:23:45 Offline |
Sucre psal:Proč to přestavuješ?
Páč mu to asi spadlo ze stojanu nééé.
K.a.s.y.m. (Člen) 23.04.2010 15:21:27 Offline |
nicola.foxx psal:Tak to uz je jina s tema plastakama. Pouze jedno vlakno. Se tam za tebou snad stavim a nejak to poresime. A nebo co Pavel od Kojaka? Ten se taky rejpe v elektrice.
Neslusely by tomu naky ty gumy na savlich? A nebo jeste nakej plastovej bazmek mezi svjetla a budiky?
no štítek bude neboj jen takovej aby to vyplnilo díru a krylo budíky..nic velkýho..ten papír co je na nádrži je na něj šablona už ho mám i vyřízlej..jen se ještě musí udělat jeho držák..asi ho nechám vypálit v práci.
s tou elektrikou bych si poradil,ale potřevobal bych vědět jak je to zapojený..prostě se mi nedaří sehnat schéma který potřebuju.
gumy na šavlích????si se zbláznil
K.a.s.y.m. (Člen) 23.04.2010 15:23:50 Offline |
Sucre psal:Proč to přestavuješ?
prostě protože chci ....a protože se to bude časem líp prodávat..bude na výběr jestli S a nebo N
K.a.s.y.m. (Člen) 24.04.2010 17:58:45 Offline |
LukinB6 psal:Já bych nad tím moc nepřemýšlel a udělal komplet nové ovládání a rovnou od baterky.
a dál tam nic nemáš????
K.a.s.y.m. psal:LukinB6 psal:Já bych nad tím moc nepřemýšlel a udělal komplet nové ovládání a rovnou od baterky.
a dál tam nic nemáš????
Představ si že jo. Schéma na papíře propiskou jak to asi udělat. Chceš?
GSX1250FA
K.a.s.y.m. (Člen) 26.04.2010 20:35:28 Offline |
LukinB6 psal:K.a.s.y.m. psal:LukinB6 psal:Já bych nad tím moc nepřemýšlel a udělal komplet nové ovládání a rovnou od baterky.
a dál tam nic nemáš????
Představ si že jo. Schéma na papíře propiskou jak to asi udělat. Chceš?
jak to překopat od baterky to vim taky...to neni nic složitýho asi to spíš vyřešim jak jsem psal nahoře..i když s těma KM co najezdim v noci..to asi hrotit nebudu
K.a.s.y.m. (Člen) 26.04.2010 20:59:03 Offline |
LukinB6 psal:Kolikrát je horší přijít na to jak to je než tu udělat znova. Držím pěsti ať je zadaří.
tak nějak ....dík
K.a.s.y.m. (Člen) 16.06.2010 21:45:33 Offline |
konečně jsem se dokopal k tomu to pořešit a povedlo se...schéma sem nedám bo by to bylo nepřehledný a nejsem elektrikář tak nevim jestli bych to namaloval dobře ,ale dopadlo to asi takhle...přecvak jsem kabel kterej napájí potkávací vlákna a zapojil jsem ho do relátka na polohu sepnuto...jeho rozepnutí jsem vyřešil tak,že beru ovládací proud z drátu na dálkový světla..takže v momentě kdy přepnu na dálkový tak to rozpojí relé a potkávačky se vypnou..celý jsem to udělal ve světle takže když odpojim z konektoru světlo který tam je teď a dám tam zpátky kabelovej svazek na eSkový světla tak to funguje jako esko
třeba to někomu pomůže a kdyby někdo věděl jak na to namalovat schéma a dal ho sem taky by to nebylo od věci
K.a.s.y.m. (Člen) 16.06.2010 21:56:20 Offline |
nevíš ,že jako správnej motorkář děti žeru??
takže to byl logickej krok
Prostě mi ta motorka takhle vyhovuje víc,ale kdyby náhodou ne.Tak mám volbu a možnost se vrátit ke kapotám ,ale myslim,že to asi jen tak nenastane..nebo ne dřív než budu v tvym věku
K.a.s.y.m. (Člen) 16.06.2010 22:05:29 Offline |
myslíš jako častější hození na záchod..výmluvy ,že je měkkej proto aby netlačil atd.???
K.a.s.y.m. (Člen) 16.06.2010 22:11:40 Offline |
tak na to všechno mám naštěstí ještě čas..jediný kdy mi ta kapota chybí je při rychlejch dálníčních přesunech..jenže těch je naštěstí jak šafránu
Stránky: 1