Nejsi přihlášen
K.a.s.y.m. (Člen) 26.05.2010 14:48:21 Offline |
Re: Predni vidle..
ales.tv psal:Zdravim prijde mi ze mam strasne meke predni vidle s cim mam pro tuto opravu pocitat pezne a kolik prijde oleje do vidli je to bandit 600 S R.V. 2001 dekuju moc klucii..
u Bandita to neni závada,ale vlastnost..víc se dozvíš při použití tlačítka "Hledat"
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. (Člen) 26.05.2010 15:54:28 Offline |
Jaster psal:to na mým jsou tvrdší. ten co ho měl předemnou, je nechal přitvrdit. bud zkrátili pružiny nebo tam dali jiný.
Jaster psal:K.a.s.y.m. psal:Jaster psal:to na mým jsou tvrdší. ten co ho měl předemnou, je nechal přitvrdit. bud zkrátili pružiny nebo tam dali jiný.
co sem zas provedl?
zkrátit přužiny určitě ne
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
tak dali jiný. ten co mi to prodával to řekl takhle, sám nevim jestli by zkrácení pomohlo. vim jen že spolužák si je zkracoval na autě, aby byly tvrdší a měl to níž nad zemí.. po týdnu opravoval spojlery na crx
motto "Vem za heft a val"
ales.tv psal:Zdravim prijde mi ze mam strasne meke predni vidle s cim mam pro tuto opravu pocitat pezne a kolik prijde oleje do vidli je to bandit 600 S R.V. 2001 dekuju moc klucii..
potrebujes olej .... 1l stoji kolem 400kc (pokud chces pritvrdit tak tam dej 15W)
gufera , rozemry tu pohledej .... cca 200-300 kc
prachovky .... cenu nevim , nemenil jsem..... ale tipuju taky 200-300 kc
pocitej tak 1000.- matros .... za praci nevim .... se optej dopredu kam to budes davat
Jaster psal:tak dali jiný. ten co mi to prodával to řekl takhle, sám nevim jestli by zkrácení pomohlo. vim jen že spolužák si je zkracoval na autě, aby byly tvrdší a měl to níž nad zemí.. po týdnu opravoval spojlery na crx
bud tam dal jine podlozky a nebo ti tam dal jine pruziny
WD club member.
No já dělal vidle asi před dvěma měsíci,myslim že jsem koupil olej do vidlí Agip,15W,měl jsem je před tím hodně měkké,teď jsou super,jo ještě jedna zkušenost,když jsem ten olej měnil,bylo ho tam o dost míň,neřeš mililitry,ale mě chybělo v každý přes deci,to už je sakra znát!
qwerty psal:zapomnel sem ... do kazde vidle se dava tusi cca 600ml oleje ... takze koupit 1l a zbytek precedit a naradit s novy a nalit (bylo mi receno ze se to tak dela) a nebo koupit 2l s tim ze ten zbytek vylejes
s litrovkou vyjde ... ještě mi pokaždý kousek zbude
Strýcfajtr !!!
qwerty psal:bud tam dal jine podlozky a nebo ti tam dal jine pruziny
hned sem chytřejší, ale nevim jak to ten dotyčnej udělal na mým. asi zjistím až budu někdy měnit olej. kdy se tak mění, po jaký době? asi tam tu 15w dávat nebudu, jinak mi pak vymlátí řidtíka zuby
motto "Vem za heft a val"
Dej tam 15w a je to akorát.mám to od jara a spokojenost. stačí dlouhá slabá trubička nebo hadička třeba z ostřikovačů, velká stříkačka a nemusíš ani sundavat šavle. jen sundáš horní víčka a všechno odsaješ.hlavně mít moto na hlavnim stojanu
jirka gti psal:Dej tam 15w a je to akorát.mám to od jara a spokojenost. stačí dlouhá slabá trubička nebo hadička třeba z ostřikovačů, velká stříkačka a nemusíš ani sundavat šavle. jen sundáš horní víčka a všechno odsaješ.hlavně mít moto na hlavnim stojanu
No nevím ,nevím
Co s tím blatem (sračkou)dole co zbyde, jestli to nikdy nedělal tak to tam je ,takže bych je pěkně vypláchl
Kryton: Pane Vy jste MÁÁ-GÓÓÓÓÓR
kucí, olejem tuhost nevyřešíte, nebo aspoň ne markantně (ci fix co je to za slovo)
to ales.tv: šesky sou bohužel měkkým přetkem pověstný, tagže levná varianta je vyměnit potložku, kerá je nat pružinů, dyž rozděláš vidle hnet ji vidíš, je to prostě kus trupky, no tak tam dáš další potložky, tak abys v pružině vytvořil přetpětí.
dražší varianta, každopádně ta nejlepčí je kůpit tužší pružiny (3000 Kč +- 500???)
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
K.a.s.y.m. (Člen) 26.05.2010 20:28:09 Offline |
Koldan psal:kucí, olejem tuhost nevyřešíte, nebo aspoň ne markantně (ci fix co je to za slovo)
to ales.tv: šesky sou bohužel měkkým přetkem pověstný, tagže levná varianta je vyměnit potložku, kerá je nat pružinů, dyž rozděláš vidle hnet ji vidíš, je to prostě kus trupky, no tak tam dáš další potložky, tak abys v pružině vytvořil přetpětí.
dražší varianta, každopádně ta nejlepčí je kůpit tužší pružiny (3000 Kč +- 500???)
ted sou tady v bazaru za dobrou cenu
jirka silver (Člen) 26.05.2010 20:32:20 Offline |
Jak píše koldan.
1.Varianta sociální olej 15W + podložky.
2.Varianta konečná progresivní pružiny + 15w olej.
3.Varianta koupit jinou motyku.
Když máš motorku na dlouho a máš jí rád jdi do 2 rovnou.
Najdete nás na každém kilometru
jirka gti psal:Dej tam 15w a je to akorát.mám to od jara a spokojenost. stačí dlouhá slabá trubička nebo hadička třeba z ostřikovačů, velká stříkačka a nemusíš ani sundavat šavle. jen sundáš horní víčka a všechno odsaješ.hlavně mít moto na hlavnim stojanu
a já blbec se s tim pokaždý rozebírám jak kokot
Strýcfajtr !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 26.05.2010 20:55:45 Offline |
XJelen psal:jirka gti psal:Dej tam 15w a je to akorát.mám to od jara a spokojenost. stačí dlouhá slabá trubička nebo hadička třeba z ostřikovačů, velká stříkačka a nemusíš ani sundavat šavle. jen sundáš horní víčka a všechno odsaješ.hlavně mít moto na hlavnim stojanu
a já blbec se s tim pokaždý rozebírám jak kokot
protože mi blbci chceme vyčistit i ten bordel co sedá dolu...no co naděláš..pořád se máme co učit
...velice vodborný řešení...sorry, ale za todle bych fackoval...na druhou stranu každýho vjec
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Já když to měl rozdělaný a viděl jak to vypadá, tak jsem pak nakonec přikoupil ještě litr a ani nijak nefiltroval. Je to fakt kekel co se tam usadí, to bych nikdy neřek, kdybych to neviděl na vlastní voči. Sice mně skoro celej litr zbyl, ale byl za dobrej peníz, tak to nijak nemrzí.
* Je těžké býti kokotem, konkurence je veliká. *
* Žíj abys jezdil, jezdi abys žil! *
Proč hned fackovat?Já ho měnil podle toho co jsem našel tady a fuguje to dobře,na dorazy nejde.Předtim šlo pořád. Sice by to bylo lepší rozebrat, ale chtěl bych vidět jak někde v servisu rozebíraj tlumiče kvůli výměně oleje.Tam si to tak naůčtujou.
XJelen psal:
Ondráš psal:
XJelen psal:
dával jsem progesifky a tam byl Luftkammer udanejsmile1
Kolik prosím?help
hele tady psali 145mm http://www.wirth-federn.de/product_info … 2000-.html a za 20 evropskejch maj na to takovej forichtung http://www.wirth-federn.de/product_info … l-Set.html kterej jsem samosebou pěkně napodobil good
...máme tedle přípravek f dílně, šikovná vjecičkagood
Inženýrek psal:Já když to měl rozdělaný a viděl jak to vypadá, tak jsem pak nakonec přikoupil ještě litr a ani nijak nefiltroval. Je to fakt kekel co se tam usadí, to bych nikdy neřek, kdybych to neviděl na vlastní voči. Sice mně skoro celej litr zbyl, ale byl za dobrej peníz, tak to nijak nemrzí.
presne tak , mne z toho vyekla brecka pochybne barvy
nastesti mam misuge vidle B6 a Honda CBF 6 S 2004 (podle gufer co jsem kupoval) tak sem tam dal 15w a do kazde pul litra. Ted je to tvrde jak . konecne je to poradne svezeni
WD club member.
Koldan psal:kucí, olejem tuhost nevyřešíte, nebo aspoň ne markantně (ci fix co je to za slovo)
ani ty pružiny nejdou moc poznat
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
jirka silver psal:Jak píše koldan.
1.Varianta sociální olej 15W + podložky.
2.Varianta konečná progresivní pružiny + 15w olej.
3.Varianta koupit jinou motyku.
Když máš motorku na dlouho a máš jí rád jdi do 2 rovnou.
Při variantě 1. s podložkama... nehrozí, že ta pružina časem prdne?
GSF 600 S '99
morganzd psal:nehrozí, že ta pružina časem prdne?
Proč by měla prdnout?
Jinak nevím jestli to má nějakej zásadní účinek, myslím si že ne.
Jezdím asi jak mrdal, protože na rozdíl od ostatních mi to nijak měkký nepříjde. Na naše silnice mně osobně to příjde ideální Nevím, jestli s tím třeba nesouvisí váha, protože sám to zatěžuju asi tak jak některý ve dvou.
Změnu na 15W jsem taky nijak právě nepocítil.
Inženýrek psal:Proč by měla prdnout?
Jinak nevím jestli to má nějakej zásadní účinek, myslím si že ne.
Jezdím asi jak mrdal, protože na rozdíl od ostatních mi to nijak měkký nepříjde. Na naše silnice mně osobně to příjde ideální Nevím, jestli s tím třeba nesouvisí váha, protože sám to zatěžuju asi tak jak některý ve dvou.
Změnu na 15W jsem taky nijak právě nepocítil.
Nevim, řikal jsem si že je kontruovaná na nějaký standardní namáhání, který se delší podložkou změní. Asi to zbytečně řeším...
Jinak já mám pár kil přes metrák a uvítal bych, kdyby se to tak nebořilo. Jenže měnit pružiny se mi nechce.
GSF 600 S '99
morganzd psal:Jinak já mám pár kil přes metrák a uvítal bych, kdyby se to tak nebořilo.
No, tak váhově na tom jsme stejně...
Asi to nakonec bude tím, že máš esko (ještě víc váhy na předku)
jirka gti psal:Proč hned fackovat?Já ho měnil podle toho co jsem našel tady a fuguje to dobře,na dorazy nejde.Předtim šlo pořád. Sice by to bylo lepší rozebrat, ale chtěl bych vidět jak někde v servisu rozebíraj tlumiče kvůli výměně oleje.Tam si to tak naůčtujou.
XJelen psal:
Ondráš psal:
XJelen psal:
Kolik prosím?help
hele tady psali 145mm http://www.wirth-federn.de/product_info … 2000-.html a za 20 evropskejch maj na to takovej forichtung http://www.wirth-federn.de/product_info … l-Set.html kterej jsem samosebou pěkně napodobil good
...protože to nejni údržba, ale vojebaná údržba ...a přectaf si, že i f servisech se tlumiče rozebíraj ...v životě sem si nenaúčtoval nic, co bych neudělal, hamba by mě fackovala a nevim, esi bych se tomu člověku při předávání motorky dokázal podivat do vočí...ale asi máš špatnou skušenost...
jirka gti psal:Proč hned fackovat?Já ho měnil podle toho co jsem našel tady a fuguje to dobře,na dorazy nejde.Předtim šlo pořád. Sice by to bylo lepší rozebrat, ale chtěl bych vidět jak někde v servisu rozebíraj tlumiče kvůli výměně oleje.Tam si to tak naůčtujou.
XJelen psal:
Ondráš psal:
XJelen psal:
Kolik prosím?help
ten přípravek jsem nahradil dvacetikubíkovou stříkačkou vod našich sestřiček a brčkem na kofolu z baru, který jsem zkrátil na těch 145mm. Akorát mě uniká význam toho přípravku v tvým případě "výměny" oleje bez demontáže Luftkammer se měří ve vidli bez pružiny se stlačenou trubkou na doraz ve svislé poloze... jak to řešíš prosímtě při tý tvý metodě? ... sundaváš vjetve abys vytáh pružiny? a hupcukem zvedáš prdel mašiny abys měl vidle ve svislé poloze? to musí bejt trochu nebezpečný ne? mě by určitě spadla jak se znám
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:jirka gti psal:Proč hned fackovat?Já ho měnil podle toho co jsem našel tady a fuguje to dobře,na dorazy nejde.Předtim šlo pořád. Sice by to bylo lepší rozebrat, ale chtěl bych vidět jak někde v servisu rozebíraj tlumiče kvůli výměně oleje.Tam si to tak naůčtujou.
XJelen psal:
Ondráš psal:
XJelen psal:
Kolik prosím?help
...máme tedle přípravek f dílně, šikovná vjecičkagoodten přípravek jsem nahradil dvacetikubíkovou stříkačkou vod našich sestřiček a brčkem na kofolu z baru, který jsem zkrátil na těch 145mm. Akorát mě uniká význam toho přípravku v tvým případě "výměny" oleje bez demontáže Luftkammer se měří ve vidli bez pružiny se stlačenou trubkou na doraz ve svislé poloze... jak to řešíš prosímtě při tý tvý metodě? ... sundaváš vjetve abys vytáh pružiny? a hupcukem zvedáš prdel mašiny abys měl vidle ve svislé poloze? to musí bejt trochu nebezpečný ne? mě by určitě spadla jak se znám
Wole
třeba to řeší tak,že co vycucne,stejně tolik pak doleje,kvalitka
Fildo: klíd,nebo Tě kromě reumatickýho kolena sklátí mrtvice
A nadávat na servisáky,že jsou fšichni zloději,přece patří k českýmu folklóru
...a bude hůř!
K.a.s.y.m. (Člen) 27.05.2010 09:42:18 Offline |
karlos100 psal:XJelen psal:jirka gti psal:Proč hned fackovat?Já ho měnil podle toho co jsem našel tady a fuguje to dobře,na dorazy nejde.Předtim šlo pořád. Sice by to bylo lepší rozebrat, ale chtěl bych vidět jak někde v servisu rozebíraj tlumiče kvůli výměně oleje.Tam si to tak naůčtujou.
XJelen psal:
Ondráš psal:
XJelen psal:
Kolik prosím?help
...máme tedle přípravek f dílně, šikovná vjecičkagoodten přípravek jsem nahradil dvacetikubíkovou stříkačkou vod našich sestřiček a brčkem na kofolu z baru, který jsem zkrátil na těch 145mm. Akorát mě uniká význam toho přípravku v tvým případě "výměny" oleje bez demontáže Luftkammer se měří ve vidli bez pružiny se stlačenou trubkou na doraz ve svislé poloze... jak to řešíš prosímtě při tý tvý metodě? ... sundaváš vjetve abys vytáh pružiny? a hupcukem zvedáš prdel mašiny abys měl vidle ve svislé poloze? to musí bejt trochu nebezpečný ne? mě by určitě spadla jak se znám
Wole
A nadávat na servisáky,že jsou fšichni zloději,přece patří k českýmu folklóru
no šak..díly co nejlevnější v co nejvyšší kvalitě..práce se neplatí ,na co taky...a opovaž se to zkurvit to tě dáme k soudu...by jsi to snad chtěl jinak??
K.a.s.y.m. psal:karlos100 psal:XJelen psal:
ten přípravek jsem nahradil dvacetikubíkovou stříkačkou vod našich sestřiček a brčkem na kofolu z baru, který jsem zkrátil na těch 145mm. Akorát mě uniká význam toho přípravku v tvým případě "výměny" oleje bez demontáže Luftkammer se měří ve vidli bez pružiny se stlačenou trubkou na doraz ve svislé poloze... jak to řešíš prosímtě při tý tvý metodě? ... sundaváš vjetve abys vytáh pružiny? a hupcukem zvedáš prdel mašiny abys měl vidle ve svislé poloze? to musí bejt trochu nebezpečný ne? mě by určitě spadla jak se známWole
A nadávat na servisáky,že jsou fšichni zloději,přece patří k českýmu folklóruno šak..díly co nejlevnější v co nejvyšší kvalitě..práce se neplatí ,na co taky...a opovaž se to zkurvit to tě dáme k soudu...by jsi to snad chtěl jinak??
depa,nemrdat mě furt zákazníci,bych myslel že je konec světa
...a bude hůř!
K.a.s.y.m. (Člen) 27.05.2010 10:12:38 Offline |
karlos100 psal:K.a.s.y.m. psal:karlos100 psal:
Wole
A nadávat na servisáky,že jsou fšichni zloději,přece patří k českýmu folklóruno šak..díly co nejlevnější v co nejvyšší kvalitě..práce se neplatí ,na co taky...a opovaž se to zkurvit to tě dáme k soudu...by jsi to snad chtěl jinak??
depa,nemrdat mě furt zákazníci,bych myslel že je konec světa
takže máš namrdáno do zásoby
K.a.s.y.m. psal:karlos100 psal:K.a.s.y.m. psal:
no šak..díly co nejlevnější v co nejvyšší kvalitě..práce se neplatí ,na co taky...a opovaž se to zkurvit to tě dáme k soudu...by jsi to snad chtěl jinak??depa,nemrdat mě furt zákazníci,bych myslel že je konec světa
takže máš namrdáno do zásoby
to jo,přesexováno
...a bude hůř!
jirka gti psal:Nevim proč mě všichni kamenujete? jen jsem napsal co už se tu kdysy psalo a tenkrát to prasárna nebyla.odsávačku jsem si udělal podle toho odkazu co byl na těchto stránkách.už radši mlčim a slovo nechám jen odborníkům.
přisuzuju to tomu počasí
každej je nasranej
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
jirka gti psal:Nevim proč mě všichni kamenujete? jen jsem napsal co už se tu kdysy psalo a tenkrát to prasárna nebyla.odsávačku jsem si udělal podle toho odkazu co byl na těchto stránkách.už radši mlčim a slovo nechám jen odborníkům.
co ses tady dočet? výměnu oleje odsátím bez demontáže? prosím o link na to vlákno, to mi nějak uniklo a rád bych se přiučil... když už jsi tady kopíroval zrovna moje písmenka
Strýcfajtr !!!
Promiň, ale tak nějak se mi zdá, že si pleteš pojmy a průjmy. Oni tam nic o odsávání nepsaly, ale je to prostě přípravek naopak jen na naplnění vidle správnou hladinou, jestli se teda nepletu.
On ale myslel tenhle odkaz: http://www.wirth-federn.de/products/de/ … l-Set.html
v tomhle vlákně: http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … hp?id=7751
...ta votsávačka je enem pro votsátí na správnou hladinu...tzn. třeba vo centimetr přeleješ a vycucneš ten přebytek, bo na tý trubičce je stupnice po milimetrech...
killerrebel (Člen) 28.05.2010 18:28:59 Offline |
Lidi jak poznam že olej ve vidlích je zraly na výměnu??
Více na http://www.motorkari.cz/profil/killerrebel/ <- ta je moje :)
jirka gti psal:Už mlčim.
...klíííd !!!...prostěs nevjeděls, žádnej učenej z nebe nespat a holt si to s tou votsávačkou blbje pochopils...to vysvjetluje celej problém, teť uš víš a příště to napravíš
gerrik psal:Filous psal:Džordž GTI:
...příští tejden budu jedny vidle na starym modelu dělat, tag to dyštag rosfotim...dyš budeš chtít...jj, chci taky fotos, pač se na to taky chystám
...něco nafotim a pag to sem povjesim...a nebo né, nasrat, přives mi to, potřebuju vydělávat, né to každýho učit
jirka gti psal:Už mlčim.
V pohodě, seš mladej, nezkušenej....
Né, přesně jak píše pan Filous, žádnej učenej z nebe nespad.
Já bych mohl vyprávět o vinách který vyvádim
Filous psal:gerrik psal:Filous psal:Džordž GTI:
...příští tejden budu jedny vidle na starym modelu dělat, tag to dyštag rosfotim...dyš budeš chtít...jj, chci taky fotos, pač se na to taky chystám
...něco nafotim a pag to sem povjesim...a nebo né, nasrat, přives mi to, potřebuju vydělávat, né to každýho učit
http://www.wirth-federn.de/content/de/E … itung.html
sorry že ti kazim buzinec ale možná bys to moh nafotit s nějakou lechtivou děvou, to by bylo zajímavější
nemyslel jsem hned Áju
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:Filous psal:gerrik psal:
jj, chci taky fotos, pač se na to taky chystám...něco nafotim a pag to sem povjesim...a nebo né, nasrat, přives mi to, potřebuju vydělávat, né to každýho učit
http://www.wirth-federn.de/content/de/E … itung.html
sorry že ti kazim buzinec ale možná bys to moh nafotit s nějakou lechtivou děvou, to by bylo zajímavější
nemyslel jsem hned Áju
...žádnou svolnou couru k focení neznam ...no a ten popis vot Wirthu je zas enem poloviční práce
Já hlava dubová zapoměl připojit ten popis, tady je:
- dáš na trubku stahovací elektrikářskou sponku,přitáhneš ji a posuneš až k prachovce.
- opatrně sedneš na mašinu, trochu se na ní zavrtíš, jako kdyby jsi jel, kluzáky ještě pár mm zajedou a tu pásku posunou po trubce nahoru...
- potom slezeš a zvedneš mašinu aby přední kolo bylo ve vzduchu.
- změříš vzdálenost od prachovky k pásce. pokud bude větší než 35mm, tak tam dej podložku o tloušťce ,,X= naměřená vzdálenost - 35mm,,
- pokud by ale vzdálenost byla cca 30-35mm tak tam nic nedávej...“
nechce se mi to celé číst, tak enom napíšu, že se ně dycky potvrdilo, že má cenu jít cestou výměny originál pružin za progresivní a ani se tam nemusí rvát hustší olej
na B6 sem měl od wirtha a na B12 mám wilbers a rozdíl mezi originálama a progresivkama byl poznat
ales.tv psal:Este mi jde o to kolik tam dat oleje prosim ??? v tydnu to chci delat a absolutne nevim kolik ani v prodejne mi to nerekli dekuju predem...
Co takhle zalistovat v manuálu, kterej je tady k dispozici? Je to cca 506 jestli se nepletu.
Stránky: 1