Nejsi přihlášen
blbě brzdí
Mám takovej lama dotaz..včera cestou z ázyje domů sem zažil krizovku, brzdil sem i očima..díky předku a podřazení až do červenýho sem to ustál, ale bylo to tak tak..teprve při týhle situaci sem zjistil, že mám zadní brzdu na hovno..ani při dalších pokusech sem nedokázal zaflekovat zadní kolo v jakýkoliv rychlosti, ta zadní prostě jen laxně přibržďuje i když na páku dupnu vší silou (na 40 let starý číže s bubnem 160mm zaflekuju bez problému v jakýkoliv rychlosti ve dvou)..kapaliny je dost, měněná byla před rokem a kousek, kotouč odmaštěnej, desky asi tak v půlce, páka při sešlápnutí tvrdá..je to normální? Bych řek, že ne
..svět se řítí do ďáblovy řiti..
Re: blbě brzdí
Koldan psal:tak se zadní brzdů jako s krizofků bych stejně moc nečítal, při brždění přetkem se ti zadek otlehčuje, tagže účinnost zatku je téměř nulová
Zrovna při krizovém brždění se zadní brzda hodí, každej ubržděnej cm navíc je dobrej...
Alessino psal:Koldan psal:tak se zadní brzdů jako s krizofků bych stejně moc nečítal, při brždění přetkem se ti zadek otlehčuje, tagže účinnost zatku je téměř nulová
Zrovna při krizovém brždění se zadní brzda hodí, každej ubržděnej cm navíc je dobrej...
sice se hodí ale zadní kolo v luftě nezabrzdí
Je dobře, že jedu tak pomalu, protože možná jedu špatným směrem.
hlemejzd999 (Člen) 24.06.2010 14:43:35 Offline |
to já si zas tedko vychutnávam brždění zadkem ...předtim sem tam neměl uš destičky a tak sem nemoch ani přibržďovat a tedko se naopak učim brzdit i zadní a je to paráda...lechce si dobrzdit zadní ,když uš mušim přední pustit ,nebo někde na štěrku v lesééé, nebo v zatáčce,když jsem dlouhej a uš to klopim ...prostě paráda ...mušel jsem to celý zrepasovat ...jeden pístek taky nechodil , ale tedˇ...!!!...bomba
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
ross psal:Alessino psal:Koldan psal:tak se zadní brzdů jako s krizofků bych stejně moc nečítal, při brždění přetkem se ti zadek otlehčuje, tagže účinnost zatku je téměř nulová
sice se hodí ale zadní kolo v luftě nezabrzdí
máte fšeci pravdu..ale včera by se mi ten zadek hodil, bylo to na tý hrbolatý valše mezi Třebíčem a Telčem, silnice samá vlna + trocha štěrku, bych vzal za předek pořádně tak nejspíš lehnu, pomohlo podřadit ze 6 na 3 + řeknu středně silný brždění předkem..nó prostě to dám cajku, ať to chodí jak má, může se hodit..
hlemejzd999 psal:...nebo v zatáčce,když jsem dlouhej a uš to klopim ...
hlavně doprava viď
tomsth - vogo nestraš Telč-Třebíč jsem nasranej jenom si na to vzpomenu jezdíme to tam jednou dvakrát do roka a pokaždý se něco najde, tam se mi to za ty léta nikdy nepovedlo projet bezproblémově a hlavně mám nejradši tu azijskou správu cest co má na starosti značení a proto bych jim chtěl nechat zahrát nějakou pěknou písničku
Strýcfajtr !!!
XJelen - tak s tou azijskou správou cest to přesně sedí, taky jim necham zahrát pěknou písničku ..včera ty plameňáci štěrkovali (asi dva úseky) a nezasypali ty čerstvě nastříkaný fleky moc důkladně, takže jdu za chvíli sundávat ten zapečenej asfalt ze svodů, motoru, blatníku a vůbec odevšaď, kam se ta černá srágora dostala..je mi z toho
hlemejzd999 (Člen) 24.06.2010 20:56:18 Offline |
XJelen psal:hlemejzd999 psal:...nebo v zatáčce,když jsem dlouhej a uš to klopim ...
hlavně doprava viď
a trošku dozadu taky,no...ale jen vyjímečně...
hlemejzd999 psal:XJelen psal:hlemejzd999 psal:...nebo v zatáčce,když jsem dlouhej a uš to klopim ...
hlavně doprava viď
a trošku dozadu taky,no...ale jen vyjímečně...
nevim esli sme si dostatečně rozuměli... chtěl jsem jenom říct, že šlapat na brzdu v náklonu doprava je celkem dost vo hubu... ne že by ti to mělo klouznout, ale ta páka jde solidně dolů a není sklopná jako stupačka a asfalt je neúprosnej
Strýcfajtr !!!
tomsth psal:ross psal:Alessino psal:
Zrovna při krizovém brždění se zadní brzda hodí, každej ubržděnej cm navíc je dobrej...sice se hodí ale zadní kolo v luftě nezabrzdí
máte fšeci pravdu..ale včera by se mi ten zadek hodil, bylo to na tý hrbolatý valše mezi Třebíčem a Telčem, silnice samá vlna + trocha štěrku, bych vzal za předek pořádně tak nejspíš lehnu, pomohlo podřadit ze 6 na 3 + řeknu středně silný brždění předkem..nó prostě to dám cajku, ať to chodí jak má, může se hodit..
aha, tag to jo, na vlnkách du na zadek taky víc než na předek
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
hlemejzd999 (Člen) 24.06.2010 21:18:04 Offline |
XJelen psal:hlemejzd999 psal:XJelen psal:
hlavně doprava viďa trošku dozadu taky,no...ale jen vyjímečně...
nevim esli sme si dostatečně rozuměli... chtěl jsem jenom říct, že šlapat na brzdu v náklonu doprava je celkem dost vo hubu... ne že by ti to mělo klouznout, ale ta páka jde solidně dolů a není sklopná jako stupačka a asfalt je neúprosnej
v náklonu doprava jo ,...v malym ...ve velkym uš nebrzdim a jen se modlim...ale všeobecně se na pravou stranu pouštim podstatně míň , než do levýho
Filous psal:...rozhejbat pístky v třmenu...
tak hotovo a fachá, dík za radu
akorát se voptám - v dílenskej příručce píšou, že se maj při rozborce třmenu vyměnit těsnění pístků, prachovky a ten malej vokroužek mezi půlkama třmenu..to sem samozřejmě neuďál, bo kde bych tyhle věci sebral v neděli odpoledne, že jo..rozebíral a skládal sem to vofafrně..vydrží to ňákou dobu nebo to bude chcát?
hlemejzd999 (Člen) 27.06.2010 20:54:56 Offline |
Marián psal:vodjakziva brdim i zadni a nevidim na tom nic spatnyho.
naopak,muzes bejt rychlejsi pri vjezdu do zatacky a o neco dyl zacit brzdit,ale na druhou stranu az si kazdej brdi cim chce
dyt jo ...dyt nikdo proti tomu snad nemuze nic namitat
si tak koukám na pártsdepot, že si jako pro sichr koupim sadu těsnění třmenu (jak sem psal vejš) a jak tak koukám na ten obrázek rozloženýho třmenu, tak sem zjistil, že tam vůbec nemám ty pružinky (pozice 5) .
S tim (resp. bez nich) sem motyku už koupil a najezdil něco přes 2tkm, tak se snad nic neposere, když tam eště pár dní nebudou..nebo jo?
ja som tie nedavno menil zadne platnicky a suchali mi o kotuc. V pravotocivej to bolo aj pocut...
Tak som tiez urobil rozborku strmena. z lavej polovice (vnutornej (blizsie k ose motocykla)) mi vysiel doslova cierny sajrajt. Tak som si myslel ze bude klud. Pri pootoceni rukou som nepocul nic, ale dnes ked som to trochu prevetral, tak sa to zase ozvalo
Co s tym mam robit? Znova rozobrat strmen? Alebo len zbrusit z platniciek?
Taky mi blbě brzdí zadek, skoro vůbec. Vyměnil jsem brzdovou hadici, pístky jsem vyčistil a stejně se to nezměnilo. Mám mírně projetej kotouč, desky tedy nezabírají plnou plochou. Takže to bude asi ta hlavní závada. Nebo máte nějaký tip co ještě zkusit jestli to není něčím jiným?
motto "Vem za heft a val"
tak se mi zadarilo ze pri predposledni vymene zadku jsem zapomnel napumpovat do roztazeneho trmenu kapalinu a prisel jsem na to pri nasledujici vymene Jsem si rikal ze na to nesmim zapomenout a ejhle - asi po 14 dnech jezdeni mi motorka zmokla a zadni kotouc trochu prirezl tak jsem zacal slapat na brzdu a kdyz jsem teda naslapal tak jsem tu rez teda strhnul
jardagsf evidentne neco delajici spatne bo zadni desky jsem v zivote nemenil , gumy mi vydr tak 2000km , cest spotreba 7-8
MOTO KOZZI GRISO
Stránky: 1