Nejsi přihlášen
rychlost podle GPS
nevíte někdo jak přesně měří rychlost GPS?na tacho mám 240 a na GPS 200
Re: rychlost podle GPS
karlos100 psal:
je mi jasný že tacho kecá,ale nevím jak je na tom gpska
motorka je dobrá,jen mě zajímá jestli někdo neví jak je na tom měření přes gps,jestli se dá na to spolehnout
potřebuju znát přesnou rychlost,abych nepřekročil tuším víc jak o 40km/h pak už berou papíry
no na dálnici bych chtěl držet těch 170,ale když nevím kolik jedu
K.a.s.y.m. (Člen) 12.07.2010 13:48:21 Offline |
gps-ka je zhruba stejně přesná jako jsou ty městský informační radary...ověřeno i na těch trojcirejnejch.
2 fidoB6:těch tvejch tachometrovejch 140 je plus mínus asi 126 km/h takže ani na dálnici nepřekročíš rychlost
jinak teda flákno fakt na úrovni....pepone..chtělo by to busu
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. psal:gps-ka je zhruba stejně přesná jako jsou ty městský informační radary...ověřeno i na těch trojcirejnejch.
2 fidoB6:těch tvejch tachometrovejch 140 je plus mínus asi 126 km/h takže ani na dálnici nepřekročíš rychlost
jinak teda flákno fakt na úrovni....pepone..chtělo by to busu
kdepa na úrovni,vo hovně je
2DP: gázuj pičo,co to dá,ser na povolenou rychlost
...a bude hůř!
hmm,tak tedy budu spoléhat na gpsku,ale stejně nechápu jak může tacho tolik kecat,sem myslel že japonci to mají všechno přesný
K.a.s.y.m. (Člen) 12.07.2010 14:08:02 Offline |
DonPepon psal:hmm,tak tedy budu spoléhat na gpsku,ale stejně nechápu jak může tacho tolik kecat,sem myslel že japonci to mají všechno přesný
to si pleteš se švýcarama
Don Pepon:
Pokud je mi známo, tak tachometr staré bandasky je kalibrován do nějakých 150 km/h. Nad tuto rychlost již kalibrován není a udává se relativní odchylka. Jelikož je odchylka relativní znamená to, že při každé rychlosti je odchylka jiná a závislá na rychlosti. Tzn. že ta odchylka může být 15, ale i 30 km/h. Pokud tě to zajímá, napiš do Suzuki, že chceš vědět paramtery kalibrace tvého tachometru. Myslím, že budeš první, kdo se na to ptá. Jen bych podotknul, že vzhledem k tomu, že máš starou B12 a tam je to mechanicky se tyhle parametry v závislosti na opotřebení mohou měnit.
GPS pokud vím, měří rychlost diferenciálně, to jest, že zná 2 polohy a čas, který uběhl přesunem mezi nimi a z toho si to spočítá.
Stačí to takhle, nebo sem chceš i rovnice, aby sis mohl kontrolovat, že to počítá dobře?
Pokud ale nevíš jak pracuje GPS, tak je ti to stejně k hovnu, ale ono je ti to k hovnu i tak, protože policajti s radarem měří rychlost zase jiným principem, takže jim to může ukázat něco jiného.
Řešíš píčoviny, páč si budeš hlídat rychlost s přesností +/-0.1km/h a oni tě vyhmátnou za sjetý vzorek...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Don Pepon:
Pokud je mi známo, tak tachometr staré bandasky je kalibrován do nějakých 150 km/h. Nad tuto rychlost již kalibrován není a udává se relativní odchylka. Jelikož je odchylka relativní znamená to, že při každé rychlosti je odchylka jiná a závislá na rychlosti. Tzn. že ta odchylka může být 15, ale i 30 km/h. Pokud tě to zajímá, napiš do Suzuki, že chceš vědět paramtery kalibrace tvého tachometru. Myslím, že budeš první, kdo se na to ptá. Jen bych podotknul, že vzhledem k tomu, že máš starou B12 a tam je to mechanicky se tyhle parametry v závislosti na opotřebení mohou měnit.
GPS pokud vím, měří rychlost diferenciálně, to jest, že zná 2 polohy a čas, který uběhl přesunem mezi nimi a z toho si to spočítá.
Stačí to takhle, nebo sem chceš i rovnice, aby sis mohl kontrolovat, že to počítá dobře?
Pokud ale nevíš jak pracuje GPS, tak je ti to stejně k hovnu, ale ono je ti to k hovnu i tak, protože policajti s radarem měří rychlost zase jiným principem, takže jim to může ukázat něco jiného.
Řešíš píčoviny, páč si budeš hlídat rychlost s přesností +/-0.1km/h a oni tě vyhmátnou za sjetý vzorek...
Ondráši
vyčerpávající odpověď
...a bude hůř!
K.a.s.y.m. (Člen) 12.07.2010 14:16:13 Offline |
zapomněl jsi na opotřebení přední gumy a případně jinej profil
to Ondráš: konečně promluvil odborník,jo ale za sjetou gumu neberou papíry,jak mi změřej 171km/h (na dálnici) tak jdu zbytek pěšky,takže pro mě to není,ale dík
DonPepon psal:to Ondráš: konečně promluvil odborník,jo ale za sjetou gumu neberou papíry,jak mi změřej 171km/h (na dálnici) tak jdu zbytek pěšky,takže pro mě to není,ale dík
když se teda bojíš,co kdybys třeba jezdil pomalejc
do vo čem to tu meleme,to vedro je neurodevastující
...a bude hůř!
jo,ale základ je vůbec vědět kolik jedu ne?,a zase nechci brzdit provoz
vedro je už nesnesitelný,už se těším na ježdění v zimě
DonPepon psal:to Ondráš: konečně promluvil odborník,jo ale za sjetou gumu neberou papíry,jak mi změřej 171km/h (na dálnici) tak jdu zbytek pěšky,takže pro mě to není,ale dík
Dneska ti to jde...
Za sjetou gumu ti papíry neseberou, ale můžeš narazit na člověka, kterýmu když budeš vnucovat, že si jel podle GPS 170 a ne 171, jak říkaj oni, tak ti řekne, že vozidlo má nedostatečný vzorek, tudíž je technicky nezpůsobilé k dalšímu provozu a pujdeš pěšky taky... A ještě rychleji než kdybys překročil rychlost.
Tak si vyber.
Dám ti radu. Nech si zapsat modrý maják. Pak nemusíš předpisy řešit vůbec.
A nebo se na zápis do TP vyprdni úplně, pokuta za zneužití modrého majáku je myslim bod a asi 1500 na místě a o něco víc ve správním řízení. Pro tebe, bych řekl, nejlepší řešení.
2 Houska: Navrhuji pohár.
§ 22/1f) 2. překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené
zákonem nebo dopravní značkou o 40 km/h a více v
obci nebo o 50 km/h a více mimo obec
5bodů,pokuta 5000–10000, 6 měs.–1 rok bez papírů
asi tak
co já vim, tak papíry jsou za překročeni mimo obec o 50 a víc, nad 40 je to v obci, jestli to zase nezměnili. taky mi to hrozilo
Takže je vlastně jedno jestli 170 nebo 171 ...
Jen já bandita, Bandit a policejní vrtulník.... :-D
DonPepon psal:§ 22/1f) 2. překročení nejvyšší dovolené rychlosti stanovené
zákonem nebo dopravní značkou o 40 km/h a více v
obci nebo o 50 km/h a více mimo obec
5bodů,pokuta 5000–10000, 6 měs.–1 rok bez papírů
asi tak
V tom případě jsi se 170 i 171 ještě furt "v pohodě".
hlemejzd999 (Člen) 12.07.2010 15:06:27 Offline |
hezky to tady řešíte ....já z toho vyrvat přez 200 km/h , tak se mi to hezky roztřídí na hromádky...hezky hliník zvlášť , nerez,bronz,ocel a plasty ...pěkně všechno na svou hromádku ...to je vedro...
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
DonPepon psal:až dostanu pohár,tak dám pokoj
Tohle žádnej pohár nezachrání. Totální frustrace z přesně změřený rychlosti a zjištění že B 12 nejede víc jak 200 je na posrání,nechtěl bych bejt v tvý kůži. P.S. nehřeje se ti to v těhle vedrech já jen abys to nezadřel.
jo,všechno souvisí,nejdřív radost že jedu 240 a pak takový zklámání
Michal Dk psal:DonPepon psal:až dostanu pohár,tak dám pokoj
Tohle žádnej pohár nezachrání. Totální frustrace z přesně změřený rychlosti a zjištění že B 12 nejede víc jak 200 je na posrání,nechtěl bych bejt v tvý kůži. P.S. nehřeje se ti to v těhle vedrech já jen abys to nezadřel.
to zas bude diškůze
...a bude hůř!
ještě se čeká co na to všechno Houska,to bude zase jmen
karlos100 psal:Michal Dk psal:DonPepon psal:až dostanu pohár,tak dám pokoj
to zas bude diškůze
To není prdel vem si to že se mu to tak nechladí dyž nejede těch 240 ale jen 200.
DonPepon psal:beru zpět,správně tedy 181km/h=až 1rok pěšky
eště bys byl furt v pohodě i s 181km/h naměřenejma protože oni odečítaji
(chvilku strpeni, musim najit ten dopis)
3% možnou odchylku přístroje, takze by ti naměřili 175.57 a seš zase v pohodě
Jen já bandita, Bandit a policejní vrtulník.... :-D
jiri50 psal:co mám dělat já, když mi nejde tacho a GPS nemám a všude není plot abych to mohl počítat podle planěk, jak zjistím přesnou rychlost
musíš jíro jezdit s někym dalšim např s náma víš vždycky že jedeš tak akorát
Strýcfajtr !!!
hlemejzd999 (Člen) 12.07.2010 19:59:23 Offline |
bolek009 psal:XJelen psal:musíš jíro jezdit s někym dalšim např s náma víš vždycky že jedeš tak akorát
Tak akorát na papíry do čistírny...
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Daniel psal:DonPepon psal:nějaký odborník na gps?odchylka?
GPS je určitě přesnější než tachometr přesnou odchylku neznám.
Za ideálních podmínek +-0,1m/s. Ale tam je spíš větší problém spoždění díky obnovovací frekvenci 1Hz. Takže když zrychlíš, tak ono ti tam svítí hezky 42 a pak najednou 65 Chce to spíš se naučit cca. kolik ukazuje tachometr při reálné rychlosti a na GPS mrknout jen občas
Fidzi psal:Daniel psal:DonPepon psal:nějaký odborník na gps?odchylka?
GPS je určitě přesnější než tachometr přesnou odchylku neznám.
Za ideálních podmínek +-0,1m/s. Ale tam je spíš větší problém spoždění díky obnovovací frekvenci 1Hz. Takže když zrychlíš, tak ono ti tam svítí hezky 42 a pak najednou 65 Chce to spíš se naučit cca. kolik ukazuje tachometr při reálné rychlosti a na GPS mrknout jen občas
...já na to radši vůbec nemrkám,páč se vždycky vyděsím,buď jedu rychle v obci,
nebo mi přijde,že na ten úsek co zrovna jedu je to moc.. Lepší nekoukat
vidím světlo vod Jelena,víc nepotřebuju,jen držet konstantní vzdálenost
...a bude hůř!
Nori psal:Teď jsem se vrátil z Dolomit a taky jsem koukal,jaký je rozdíl na gps a na tachu.160km/h na budíku znamená 133 na gps.Jedná se o GSF600N,r.v.2000.
No tak ty píčo, to mi poser. Teď sem nakouk na tvuj profil a ty si tady taky?
PS: zubní lékařství Olomouc, promoce '09
...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
Stránky: 1