Nejsi přihlášen
A šroub je v pr....!!
čus, tak jsem se těšil že si zbouchnu motor dohromady a najednou zrada. Dotahoval jsem ty "můstky" co držej vačku - vemu momenťák, nastavím pro jistotu 8Nm (jinak se dotahujou na 10Nm) a začnu dotahovat. Šroub se podezřele točí a točí a neklade odpor. Říkám si to je divný a dotahuju dál a najdnou to přišlo - lup a je po něm. Nedosáhl jsem ani těch 8Nm a už byl v . Naštěstí se mi ho podařilo vyndat celej, takže tam nezůstal. No a Vás jsem se chtěl zeptat co je příčinou? Když se totiž kouknu na ten šroub a všechny ostatní, tak jsou od půlky závitu užší, měřil jsem to i šuplerou. Takže to chce určitě nový šrouby. A poslední můj dotaz nezkurvil se i ten vnitřní závit v tý hlavě? Díval jsem se na něj a vypadá OK, ale ...... Co vydrží víc, závit šroubu, nebo vnitřní závit? Dík všem.
"Burn rubber, not your soul"
Re: A šroub je v pr....!!
...á další ...no byl teda "nataženej" a "natažený" podle toho co píšeš jsou i další (pokud píšeš o zúžení v půlce závitu a ne závit versus tělo) ...jestli jsi ho ukroutil a vyšrouboval, na 99% je závit v pořádku, jinak bys při tom utahování vyrval závit a šroub by zůstal celej - dopadl jsi dobře, buď rád
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:...á další ...no byl teda "nataženej" a "natažený" podle toho co píšeš jsou i další (pokud píšeš o zúžení v půlce závitu a ne závit versus tělo) ...jestli jsi ho ukroutil a vyšrouboval, na 99% je závit v pořádku, jinak bys při tom utahování vyrval závit a šroub by zůstal celej - dopadl jsi dobře, buď rád
jj, tak to máš recht, když jsem ucítil jak to luplo, tak se mi všechno sevřelo, už jsem plánoval jak budu shánět ty závitový vložky, takhle budu muset koupit jen 20 šroubů. Jinak u každýho šroubu je patrný, jak je ten závit zůženej od půlky závitu. Co si pamatuju, tak když jsem to demontoval, tak to bylo nehorázně utažený, rozhodně ne na 10Nm. Tak je možný že se to tím "natáhlo". Ale jinak jsem rád že to dopadlo alespoň takhle
"Burn rubber, not your soul"
Bombarďák psal:Tak je možný že se to tím "natáhlo".
Pokud tomu dobře rozumím...
Říká se tomu relaxace materiálu. Je to změna pružné deformace v plastickou. To se stává, ale je to divný.
Tohle je znak toho, že to je buď poddimenzované, nebo že to někdo přetáh víc než měl. Když si ale používal momenťák...?
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Klasický srouby tam asi nepujdou,maji vetsinou jiny zavit.Jine stoupání závitu.Teplota by nemela vadit.Byt tebou tak si zjistim kolik stoji v nejakých motodoplnkach a pak az bych zjistoval jestli sedi obyčejné šrouby z železářství.
Na brzdy do zatáčky, pod plynem ven....
No já být tebou tak ani nezjištuju,jestli sedí nějaké šrouby z železářství,protože to může být z jiného materiálu a o jiné tuhosti atd.Prostě jiné vlastnosti materiálu.Jako věřím tomu že jsou lidi,co tam maj obyč šrouby aby ušetřili,bo ty origo budou o nějaký ten pětník dražší,ale já bych do toho nešel.
Cvrček psal:No já být tebou tak ani nezjištuju,jestli sedí nějaké šrouby z železářství,protože to může být z jiného materiálu a o jiné tuhosti atd.Prostě jiné vlastnosti materiálu.Jako věřím tomu že jsou lidi,co tam maj obyč šrouby aby ušetřili,bo ty origo budou o nějaký ten pětník dražší,ale já bych do toho nešel.
Asi tak. Do prostředí se zvýšenou teplotou, vibracema a namáháním bych obyčejné šrouby nedával. Tohle není Pionýr.
mistri , jestli je pro vas velky problem JAKY dat posrany sroub M6 do pitomeho motoru nejakeho srotu , tak se na tu praci vyserte a dejte to do servisu - tam van daji M6 z techmatu a vam za ni nauctuji 50,- a vy budete spokojeny
jardagsf lehce se divici
MOTO KOZZI GRISO
jardagsf psal:mistri , jestli je pro vas velky problem JAKY dat posrany sroub M6 do pitomeho motoru nejakeho srotu , tak se na tu praci vyserte a dejte to do servisu - tam van daji M6 z techmatu a vam za ni nauctuji 50,- a vy budete spokojeny
jardagsf lehce se divici
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
jardagsf psal:mistri , jestli je pro vas velky problem JAKY dat posrany sroub M6 do pitomeho motoru nejakeho srotu , tak se na tu praci vyserte a dejte to do servisu - tam van daji M6 z techmatu a vam za ni nauctuji 50,- a vy budete spokojeny
jardagsf lehce se divici
to je taky reseni
Kdo jinému jámu BAGR, sám do ní MAMUT! :)
jardagsf lehce se divici
V Techmatu maj dobrý doplňky.
http://www.techmat.cz/pages/doplnky.htm
Ondráš psal:jardagsf psal:mistri , jestli je pro vas velky problem JAKY dat posrany sroub M6 do pitomeho motoru nejakeho srotu , tak se na tu praci vyserte a dejte to do servisu - tam van daji M6 z techmatu a vam za ni nauctuji 50,- a vy budete spokojeny
jardagsf lehce se diviciV Techmatu maj dobrý doplňky.
http://www.techmat.cz/pages/doplnky.htm
...dobrý...to bude třeba po vytažení šroubu
Stránky: 1