Nejsi přihlášen
B1250K7 trable s čerpadlem
Předem se omlouvám za sloh.
Níže popsaná závada se mi projevila v červnu na Slovensku. Po natankování třetí nádrže v Čechách to ustalo.
Po 3 000 kilometrech, opět na Slovensku se závada opakuje.
Závada - stejný průběh u studeného i teplého motoru.
Po nastartování jde na volnoběh bez závad. Při krátkodobém vytočení jdou otáčky do červeného. Při jízdě do 4000ot/min jede bez cukání, jako zdravá.
Jakmile přidám plnej, začne se to dusit a po ubrání na zhruba polovinu plynu začne táhnout. Když přidávám pozvolna, začne to při těch 4000ot/min "omezovat", jak u motoru s omezovačem.
Dal jsem to do servisu, kde vyměnili svíčky, vzducháč, vylili nádrž ( byla tam prý voda ) a propláchli to nějakou srágorou. A stále je to stejné.
Nejde tam asi benzín, přitom když zvednu nádrž, sundám hadičku ke stříkačce a otočím klíčkem, tak to dá velkého panáka plným průřezem trubičky hned, po 1-2s přestane, žádná chyba na budíku.
Otázka zní:
1. má to čerpadlo dávat pořád, pokud je pod napětím, protože když se startuje, tak je taky slyšet jen 1-2 s.
2. jestli je to čerpadlo v řiti, musí se kupovat celé a nebo pouze nějaký komponent -
http://www.partsdepot.cz/index.php?fveh … ion=434177
3. na netu jsem ho zatím nenašel, ale pátrám dál, nekonec asi skončím u kojaksro, což mi nevadí, hlavně že to pojede
4. čerpadlo je na cestě do autorizovaného servisu v balíku, kde ho slíbili prověřit. Ale pravdou je, že čekám, že mi řeknou, že je v prdeli a že mi prodají nové, nu což.
Abych předešel některým odpovědím, uvádím, že vím, že nemám jezdit na Slovensko...
GSF1250SA K7
Re: B1250K7 trable s čerpadlem
píchnul bych na osciloskop to čerpadlo resp. jeho napájení +zapalovní, projel bych to a viděl bych na záznamu, zda tam jde štává či ne nebo zda čerpadlo nedává a má šťávu...
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Tak je tu prostor pro různé názory a všechny vítám. Třeba se k něčemu dopracujeme a bude to vodítkem i pro ostatní.
Nicméně si myslím, že těžko to bude napájením čerpadla. Jak by průběh napájení musel vypadat, aby se motor zastavil na 4000 ot/min.
Když koukám do servisního manuálu, na straně 1G-2, součástí sestavy čerpadla je "tlakový regulátor". Je to vlastně asi takovej pojišťovák, který udržuje konstantní tlak ve výtlaku čerpadla tím, že se otevírá a pouští benzín zpět do nádrže. Ten, kdyby pouštěl moc brzo, tlak v potrubí by mohl být menší a do motoru by šlo méně paliva.
GSF1250SA K7
K.a.s.y.m. (Člen) 17.08.2010 07:15:45 Offline |
to že ti čerpadlo při zapnutí klíčku jen krátce zabzučí je v pohodě..to dělá na všech stříkačkách.Po nastartování už běží pořád.
Ten regulátor co píšeš na to mít vliv může.Pokud udržuje nizkej tlak mohlo by se to takhle projevit.Neni nic jednoduššího než do okruhu vsadit manometr a zkontrolovat..tlak by se měl pohyvat určitě stejně jako na všech stříkačkach a tušim že to bylo kolem 2,5 atm. ale za to ruku do ohně nedám bo si nejsem jistej.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Podle manuálu 3 atm.
Jinak tam není, co by nemělo fungovat. Podle mých zkušeností - elektromotor buď jde a nebo nejde. Protože je to motor na stejnosměr, jeho otáčky budou závislé na napětí a to je v pořádku.
Už přihořívá...
GSF1250SA K7
Ondráš psal:Hale... Další závada co má stejnej průběh jako ta moje. Mě tohle dělala a dělá navigace, když jsem jí zapojil do nabíjení.
Až to teda vyřešíš, tak bych to zkusil taky.
ty vole tys ještě nepřišel na to že se ti kabely z navigace motaj do kola
todle je stříkadlo, to je vo tři generace dál a on má kabely od navi skovaný
bolek - transport z DE není problém, pošta do širndynku a odtamtud 4km ke mě
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:ty vole tys ještě nepřišel na to že se ti kabely z navigace motaj do kola
todle je stříkadlo, to je vo tři generace dál a on má kabely od navi skovaný
Ohmův zákon pro něj platí stejně jako pro kohokoliv jinýho.
Ale stejně mi nikdo dodnes nevysvětlil čím to. :-x Ani u Kojaka na to nepřišli. A předcházející 3 sezony to nic nedělalo.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Tak bych k tomu osciloskopu pích na další kanál tlakovou sondu a signál snímače tlaku. Pak ti musí vypadnout co je špatně.
... nejsem si jistej, ale v servisním mauálu není náhodou napsaný postup, jak jej otestovat?
a dávalo těch 166 ml???
hele, jestli to máš v záruce, tak ať se snaží autorizovaný hoši od Suzy, jestli neee, tak bez čerpadla v ruce je to věštění ze skleněný koule a s hochy od suzuki moc nepočítej... co to s někým kdo má K7 prohodit???
Množství se neměří, protože při různém tlaku ( díky instalaci ventilku ) se může hodně změnit.
Řešením by bylo - 3 hadičky, trubičkové téčko, manometr na 5 atm. Vyjmout origo hadici s rychloupínáky, nastrčit hadičky na čerpadlo, vstřikování a manometr, nastartovat a odečíst.
Já mám motorku v servisu, kde udělají to samé. Do servisu jsem to dal dřív, než jsem našel tyto informace a tady to píšu jen pro další nešťastníky se stejným trablem.
Jestli bude v prdeli ten ventilek, vymění se, jeho cena je přes 3000 kč, proto jsem už našel celé čerpadlo v Německu za 70 Euro, zorganizoval jeho transport. Jestli je to bolístka těchto úžasných strojů, budu mít jedno v záloze a na Slovensko ho budu vozit s sebou.
Jestli to bude něco jiného, zase se pochlubím, aby další za mnou nešel do slepé uličky.
GSF1250SA K7
Tak jsem se zase posunul.
Včera jsem si udělal výlet plechofkou do Mnichova. Vzal jsem si dovolenou a 8 hodin strávil na cestě.
Po předchozím mailu na mne čerpadlo čekalo a za 70 evropskejch jsem si ho dovezl dom.
Navštívil jsem odborníky v servise, kde mne informovali, že experti v Novém Boru opravdu řekli, že čerpadlo je v prdeli. Ani oni neřešili, co je v něm v prdeli, přestože musejí znát mikrofiše se všemi položkami - http://www.partsdepot.cz/index.php?fveh … ion=434177
Že pro mne mají špatnou zprávu, že stojí 11 200 Kč. Tak jsem je informoval, že v tašce mám čerpadlo za 1800 kč a ať mi ho tam dají, že si dneska pro motorku dojdu.
Dneska motorka v cajku, jezdí jako nová. Staré čerpadlo jsem si vzal zpět a budu laborovat s tím redukčním ventilkem. Nic jinýho se tam posrat nemůže.
Dneska je ze mne zase spokojenej parchant.
GSF1250SA K7
kurva,já chci taky na ND takovej rabat to si vem,
že němec to nakoupí nejvejš za 50,- to je trochu rozdíl....
taky máme dost dílů,kde je rozdíl poměrně velkej,ale takovej
Jinak gratulace Bolku,že zas jezdíš
...a bude hůř!
Kájoj - vogo to čerpadlo za 70 evropskejch nebylo nový, ale z jetý motyky... vzhledem k tomu odkdy se vyrábí 1250 podvodník tedy skoro nové jinak prima místo na tyhle věci bike-teile.de
Bolkoj - tak gratulace , ještě dej do placu tu story s předáváním mašiny do "servisu"... teď už můžeš
Strýcfajtr !!!
No skoro to nepatří do technické, ale do diskuse - horor.
Měl jsem domluvenou opravu v nejmenovaném servisu japonskejch motorek v Chomutově.
Přijel jsem tam těsně před pořádným slejvákem. Motorku jsem nechal venku a šel dovnitř vyplnit papíry. Během té chvilky, kdy jsme se dohadovali, čím by to cukání mohlo být, vydatně zapršelo. Zaplaťďábel.
Po formalitách jsme šli ven pro motyku.
Technik říká:"To je šestka, že?" To mi tedy zamrazilo a mělo to být první a poslední varování. Říkám 1250, vodník.
Pak jí nastartoval, malinko protúroval a zjistil popisovaný stav, nejde do otáček přes 4000.
Nechtěl moc dělat randál venku a tak že jí zatlačí nastartovanou do dílny. Chytnul jí za řídítka a protože to bylo malinko do kopce, zatlačil jsem ji zezadu. Jak už byla v dílně na místě, rozhodl se jí dát na bočák. Co čert nechtěl, šlápnul na ten bočák, co se s ním normálně házej kvalty........
Jednička tam skočila jedna báseň a začalo rodeo. Stříkačka si přidala a zadní kolo začalo prokluzovat.( moje první gumování ) Naštěstí z ní natekla voda na dlaždice na zemi a tak jsme těch 100 koní spolu zvládli, on za řídítka a já za zadní TOP ( super kvalita od f. KOJAKSRO )
Od zdi jsme byli metr, když se mu podařila zmáčknout spojka.
Já zpocenej až na prdeli, on ledově klidnej. Vypálil jsem domu, votevřel pár a šel spát.
GSF1250SA K7
K.a.s.y.m. (Člen) 27.08.2010 08:15:21 Offline |
tak to bych se večer asi vožral taky...hovado jedno.
K.a.s.y.m. (Člen) 27.08.2010 09:27:53 Offline |
XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:tak to bych se večer asi vožral taky...hovado jedno.
no já bych asi zase odjel... na to bych srdíčko neměl
no tak jasný,že až potom co bych na tý moto dojel domu..ta by tam nezůstala ani za zlatý tele.Ještě ,že věci zvládám aspoň trochu sám.
K.a.s.y.m. psal:XJelen psal:K.a.s.y.m. psal:tak to bych se večer asi vožral taky...hovado jedno.
no já bych asi zase odjel... na to bych srdíčko neměl
no tak jasný,že až potom co bych na tý moto dojel domu..ta by tam nezůstala ani za zlatý tele.Ještě ,že věci zvládám aspoň trochu sám.
"máte štěstí,říkají o mě,že jsem odborník"
tak nějak Kasyme???
...a bude hůř!
K.a.s.y.m. (Člen) 27.08.2010 10:07:14 Offline |
karlos100 psal:K.a.s.y.m. psal:XJelen psal:
no já bych asi zase odjel... na to bych srdíčko nemělno tak jasný,že až potom co bych na tý moto dojel domu..ta by tam nezůstala ani za zlatý tele.Ještě ,že věci zvládám aspoň trochu sám.
tak nějak Kasyme???
jo jo zatim všechno co přijelo po ose se odváželo na vozejku
K.a.s.y.m. psal:karlos100 psal:K.a.s.y.m. psal:
no tak jasný,že až potom co bych na tý moto dojel domu..ta by tam nezůstala ani za zlatý tele.Ještě ,že věci zvládám aspoň trochu sám."máte štěstí,říkají o mě,že jsem odborník"
tak nějak Kasyme???jo jo zatim všechno co přijelo po ose se odváželo na vozejku
zas aspoň zbyde dost náhradních dílů
...a bude hůř!
K.a.s.y.m. (Člen) 27.08.2010 10:30:00 Offline |
karlos100 psal:K.a.s.y.m. psal:karlos100 psal:
tak nějak Kasyme???jo jo zatim všechno co přijelo po ose se odváželo na vozejku
zas aspoň zbyde dost náhradních dílů
Ondráš psal:karlos100 psal:zas aspoň zbyde dost náhradních dílů
Správnýmu mechanikovi musí vždycky něco zbejt.
...akorát bejvam trochu nesvůj, dyš dělam brzdy a něco zbyde...ale co uš, takovej zákazník uš se nigdy nevrátí a já nemusim tolik dělat ...a u Kojaka f servisu se tym taky říděj
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:Ondráš psal:karlos100 psal:zas aspoň zbyde dost náhradních dílů
Správnýmu mechanikovi musí vždycky něco zbejt.
...akorát bejvam trochu nesvůj, dyš dělam brzdy a něco zbyde...ale co uš, takovej zákazník uš se nigdy nevrátí a já nemusim tolik dělat ...a u Kojaka f servisu se tym taky říděj
....si piš, jezděj pozůstalý, že byl nebožtík u nás spokojenej
.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
kojaksro psal:Filous psal:Ondráš psal:
Správnýmu mechanikovi musí vždycky něco zbejt....akorát bejvam trochu nesvůj, dyš dělam brzdy a něco zbyde...ale co uš, takovej zákazník uš se nigdy nevrátí a já nemusim tolik dělat ...a u Kojaka f servisu se tym taky říděj
....si piš, jezděj pozůstalý, že byl nebožtík u nás spokojenej
to vám za chvíli dojdou zákazníci
...a bude hůř!
K.a.s.y.m. (Člen) 27.08.2010 15:31:55 Offline |
karlos100 psal:kojaksro psal:Filous psal:
...akorát bejvam trochu nesvůj, dyš dělam brzdy a něco zbyde...ale co uš, takovej zákazník uš se nigdy nevrátí a já nemusim tolik dělat ...a u Kojaka f servisu se tym taky říděj....si piš, jezděj pozůstalý, že byl nebožtík u nás spokojenej
to vám za chvíli dojdou zákazníci
Když pozůstalý budou šířit dobrý reference dál tak ne
K.a.s.y.m. psal:karlos100 psal:kojaksro psal:
....si piš, jezděj pozůstalý, že byl nebožtík u nás spokojenejto vám za chvíli dojdou zákazníci
Když pozůstalý budou šířit dobrý reference dál tak ne
ale nesměj jezdit moc často
Život je boj-mašina je nej!!!
K.a.s.y.m. (Člen) 27.08.2010 15:50:31 Offline |
Kukii psal:K.a.s.y.m. psal:karlos100 psal:
to vám za chvíli dojdou zákazníciKdyž pozůstalý budou šířit dobrý reference dál tak ne
ale nesměj jezdit moc často
Dobrý zákazníci se vracej i přes občasný malý zaškobrtnutí...jsme jen lidi
Stránky: 1