Nejsi přihlášen
Pokuta za parkování z r. 2002
Tag mi přišlo z Magistrátu Brna, že sem nezaplatil v roce 2002 za sundání botičky, kterou mi dali a že mám zaplatit 300 Kč jináč to budou vymáhat Kdysi jsem nějakou botičku dostal, ale kdy a kde to bylo si už fakt nepamatuju. To jestli jsem zaplatil taky ne, ale pokuty platím, páč jsem jich za celou dobu co jezdím dostal možná 8 (2x rychlost v autě 500+300, 1 x rychlost na motorce 2500, ťukanec s autem 1500, propadlá technická na mašině 200, 3 x parkování 800). Potvrzení o zaplacení ale osm roků rozhodně neschovávám. Nevíte jak dlouho je nutná povinnost si schovat doklad o zaplacení? Na kom je teď břemeno prokazování, že jsem zaplatil nebo nezaplatil? Vo ty tři kila mi ani nejde, spíš o princip, co když to opět zaplatím a za osm roků se ozvou znovu šmejdi?
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Re: Pokuta za parkování z r. 2002
Koldan psal:Tag mi přišlo z Magistrátu Brna, že sem nezaplatil v roce 2002 za sundání botičky, kterou mi dali a že mám zaplatit 300 Kč jináč to budou vymáhat Kdysi jsem nějakou botičku dostal, ale kdy a kde to bylo si už fakt nepamatuju. To jestli jsem zaplatil taky ne, ale pokuty platím, páč jsem jich za celou dobu co jezdím dostal možná 8 (2x rychlost v autě 500+300, 1 x rychlost na motorce 2500, ťukanec s autem 1500, propadlá technická na mašině 200, 3 x parkování 800). Potvrzení o zaplacení ale osm roků rozhodně neschovávám. Nevíte jak dlouho je nutná povinnost si schovat doklad o zaplacení? Na kom je teď břemeno prokazování, že jsem zaplatil nebo nezaplatil? Vo ty tři kila mi ani nejde, spíš o princip, co když to opět zaplatím a za osm roků se ozvou znovu šmejdi?
pokladní doklady maj 10 let pak se skartujou
Život je boj-mašina je nej!!!
no já jen, že na tom by se dalo docela dobře vydělávat, páč pochybuju, že se najde někdo kdo si schová potvrzení o tom, že mu sundali botičku a že zaplatil deset let.
Koldan psal:no já jen, že na tom by se dalo docela dobře vydělávat, páč pochybuju, že se najde někdo kdo si schová potvrzení o tom, že mu sundali botičku a že zaplatil deset let.
Tak blbý snad nejsou... Pár takovejch případů, provalí se to a ti co v tom maj prsty jdou od fochu. Nejsem si jistej, že by jim za to těch pár stovek (možná tisíc) stálo, ale třeba jo...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Mně chytili policajti v Kolíně na radaru a dostal jsem 2500kč pokutu,prachy jsem neměl tak jsem dostal složenku.Vybral jsem z bankomatu peníze a šel na město to zaplatit.Když mi dával
ouřada ustřižek řekl že si ho mám 5 let dobře shovat,pak už na mě nemůžou.Promlčecí doba je teda 5 let.
VikecB12 psal:richie psal:u dopravniho prestupku je rok promlceci doba... do s nima
Ale dopravní přestupek byl zřejmě vyřešenej na místě,ted schází zaplacení sankce...
sak sem psal ze sem debil a neumim cist....
Gruene Hoelle und volle Beschleunigung :-)
corimec psal:Mně chytili policajti v Kolíně na radaru a dostal jsem 2500kč pokutu,prachy jsem neměl tak jsem dostal složenku.Vybral jsem z bankomatu peníze a šel na město to zaplatit.Když mi dával
ouřada ustřižek řekl že si ho mám 5 let dobře shovat,pak už na mě nemůžou.Promlčecí doba je teda 5 let.
je to možný já mluvila o bankovních pokladních dokladech... jinou zkušenost totiž jaksi nemám, zkásli mě šmejdi vždycky na místě, teda spíš vždycky sem náhodou u sebe měla prachy
Život je boj-mašina je nej!!!
To Koldan , tak tady jsem ti neco vyguglil http://www.autoweb.cz/pravni-poradna-be … kuce/16443 Podle tohohle clanku je to po 6 letech promlcene , a nemuzou to vymahat , pokud teda si souhlasil , kdyz jsi dostal tu botu s pokutou , a dostal jsi slozenku , kterou jsi"zapomel " zaplatit Jinak by to bylo promlceny uz za rok , pokud by se vubec nedostali k projednavani prestupku.
Banditatom (Člen) 17.08.2010 19:21:08 Offline |
je to promlčený
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Smoula.koumak (Člen) 18.08.2010 13:41:58 Offline |
Banditatom psal:je to promlčený
záleží jestli třeba nedělali nějaký úkony, třeba ho obesílali a vrátilo se jim to nedoručený atd. pak ta lhůta běží odznova.
to že je to promlčený musí sám uplatnit...
jestli chceš nejjednodužší a nejlevnější variantu, zaplať a máš klid
jestli jde o princip, tak se do nich pust, bud jen odepiš že si myslíš, že je to promlčený a čekej co odpoví, nebo tam zajdi, zeptej se o co de a proč až teď, když zjistíš, že v tom nic nedělali, tak zase namítni promlčení, jinak zaplať
když se na to vysereš, může se stát, že to promlčený nebylo a bude se to řešit exekučně, bude to dražší a budeš nasranej
Bandit v lese :-))
jirka silver (Člen) 19.08.2010 10:19:41 Offline |
Řešil bych to taky jako šmoula.Chtěl bych po nich písemně,že to není promlčený na hubu ti řeknou cokoliv.
Najdete nás na každém kilometru
karlos100 psal:nic ve zlým,ale vysral bych se na princip,
cálnul tříkilo,schoval ústřižek a fertig..
Jestli se ti vyplatí se s tím mrdat,máš můj obdiv..
ne jde o princip. Eslivá je to fakt promlčený (dá se zjistit telefonicky u jednoho jebkaře no né, no ano!) a pak kálet na ně z vysoka!
The father of the little princess of the dawn
Baltazar psal:karlos100 psal:nic ve zlým,ale vysral bych se na princip,
cálnul tříkilo,schoval ústřižek a fertig..
Jestli se ti vyplatí se s tím mrdat,máš můj obdiv..ne jde o princip. Eslivá je to fakt promlčený (dá se zjistit telefonicky u jednoho jebkaře no né, no ano!) a pak kálet na ně z vysoka!
taky se vždycky cukám,když o něco jde,
ale kvůlivá tříkilu mi za to nestojí ani čas strávenej
telefonováním
...třeba to není z principu správně,ale nervy mi dost testujou
praštěný zákazníci a ještě se jebat s městskáčema
...a bude hůř!
ciste hypoteticky - calnes 300 a jako dalsi kolo ti prijde urok procento denne podle nejakeho zajeb predpisu - napis ze nevis o co jde a at ti poslou doklady prokazujici jejich pozadavek - cile koresponduj az dotahnes na promlceni
anebo se porad s nekym kdo tomu rozumi
anebo jimposli smetrdol woe
MOTO KOZZI GRISO
Smoula.koumak (Člen) 20.08.2010 07:15:07 Offline |
jardagsf psal:ciste hypoteticky - calnes 300 a jako dalsi kolo ti prijde urok procento denne podle nejakeho zajeb predpisu - napis ze nevis o co jde a at ti poslou doklady prokazujici jejich pozadavek - cile koresponduj az dotahnes na promlceni
anebo se porad s nekym kdo tomu rozumi
anebo jimposli smetrdol woe
no to by musel korespondovat dvacet let, teda teď už asi jen dvanáct nebo jak dlouho to má.
Bandit v lese :-))
von je problém v tom, že ty tři kila nejsou pokuta, ty tři kila jsou manipulační poplatek za nandání a sundání botičky, takže tam nějaké promlčení nefunguje, voni to dělaj fikaně, daj vám pokutu a pak ještě tento poplatek.
Koldan psal:von je problém v tom, že ty tři kila nejsou pokuta, ty tři kila jsou manipulační poplatek za nandání a sundání botičky, takže tam nějaké promlčení nefunguje, voni to dělaj fikaně, daj vám pokutu a pak ještě tento poplatek.
dyť to furt píšu,holt si odtrhni od huby deset plzní
a zašli jim tříkilo,ber to jako humanitární pomoc městské policii
...a bude hůř!
Stránky: 1