Nejsi přihlášen
Přední svetlo - GSF 600- parabola z Škody 105
Suzuki Bandit GSF 600N
Ahoj všem, prosím o odbornou radu. Urvalo se mi stínítko v reflektoru. Rozhodl jsem se to opravit, ale při rozdělávání paraboly mi prasklo sklo. Ten bazmek tam je přilepenej nějakým tmelem a moc jsem zabral.
Tak nyní řeším, co s tím. Jsou 3 varianty:
- origo nový světlo za 3900Kč - nepřipadá v úvahu
- univerzální moto-světlo 20cm http://eshop.motoservis-travnicek.cz/sv … 12818.html
- nechat stávající světlo a jen vyměnit parabolu - 200Kč
Protože finanční rozdíl je velký, chtěl bych vyzkoušet nejprve 3. možnost. Objevil jsem příjemnou vlastnost, parabola ze Škody 105 má stejné rozměry jako původní parabola z Bandasky. Jen by se musely navařit potřebné 2 úchyty - je to plech, neměl by být problem). Parabola vyjde na cca 200Kč.
Jde mi o to, zda automobilový světlo (resp parabola/sklo) nebude činit nějakou zásadní vlastnost-překážku. Jako kužel světla, rozptyl ...
Díky předem za reakce.
Nko, Nko, Nko, Nko, Nko, Nko, Nko!
Re: Přední svetlo - GSF 600- parabola z Škody 105
wasek psal:Suzuki Bandit GSF 600N
Ahoj všem, prosím o odbornou radu. Urvalo se mi stínítko v reflektoru. Rozhodl jsem se to opravit, ale při rozdělávání paraboly mi prasklo sklo. Ten bazmek tam je přilepenej nějakým tmelem a moc jsem zabral.
- univerzální moto-světlo 20cm http://eshop.motoservis-travnicek.cz/sv … 12818.html
Protože finanční rozdíl je velký, chtěl bych vyzkoušet nejprve 3. možnost. Objevil jsem příjemnou vlastnost, parabola ze Škody 105 má stejné rozměry jako původní parabola z Bandasky. Jen by se musely navařit potřebné 2 úchyty - je to plech, neměl by být problem). Parabola vyjde na cca 200Kč.
Jde mi o to, zda automobilový světlo (resp parabola/sklo) nebude činit nějakou zásadní vlastnost-překážku. Jako kužel světla, rozptyl ...
Díky předem za reakce.
největší problém s tim můžou mít na technickej, že tam neni origo. Navařit na parabolu úchyty nemusí bejt taky jednoduchý abys nevypálil vnitřek.
Pajk psal:wasek psal:Suzuki Bandit GSF 600N
Díky předem za reakce.největší problém s tim můžou mít na technickej, že tam neni origo. Navařit na parabolu úchyty nemusí bejt taky jednoduchý abys nevypálil vnitřek.
já bych řek že na technický problém nebude....homologaci to má, takže by to ani nemuseli poznat....
mám tam univerzál a s homologací to nikdo neřeší....
vyloupni z te škodovacke to sklo a nalep ho do te suzukacke...
tedka už budeš určitě opatrnější...
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
Tak dílo jeste dokonáno ) Cena paraboly ze 105 cca 280 Kč. Následovalo odříznutí a očištění třech úchytů. Vařit jsme se báli, aby se parabola neoloupala, tak zafungovalo lepidlo loctite 401. Není to sice přímo na kov, ale drží to jak čert.... když to časem upadne, tak to přilepim lepidlem na kov (investice dalších 180 Kč) ... zlatý český ručičky .. ať si nový světlo za 3,900 Japonci nechají.
Výsledek je k nerozeznání od původní paraboly .. je takřka totožná. Svítí to taky docela dobře, ikdyž je tok světla víc "autově" useknutý.
Nko, Nko, Nko, Nko, Nko, Nko, Nko!
Banditatom (Člen) 07.09.2010 20:43:18 Offline |
pošli fotku jsem zvědavý ma ten výtvor
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Stránky: 1