Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen


Index » Diskuze » utopenci, špekoni na pivě

Koldan (Člen)
15.10.2010 23:35:42
Offline

utopenci, špekoni na pivě

je to tady samej rostlej klučina (teda kromě Lihyho, ale ten to má prej vot přirození) tag sa chcu optat, estli nemáte ňákej gut recept na špekoně na pivu nebo utopence. Kůpil sem na zkůšku tři kila kfalitních kousků, tož bych je rád nějak zůročilgood


Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
nicola.foxx (Člen)
15.10.2010 23:56:26
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Koldanoj nevim to presne:

na cca kilo burtu pokrajenejch na pulky nasypat cibulej nakrajenou na hrubsi kostky, prelejt pikantnim kecupem, posypat peprem (primerene) a podlejt cernym pivem (primerene) a pak to podlejvat tim cernym pivem dal.

po cca hodine ( ja sem se orientoval kdyz to zaclo mit mistama takovou krasnou nazlatlou barvu jak vopeceny burty na vohni) se to vynda a zere se to rovnou z pekace s chlebem a fertig

Neco takovyho si myslelidontknow


Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
Koldan (Člen)
16.10.2010 00:16:14
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

no u mě zatím vyhrává totok, akorát nevím, jestli to nejni zbytečně moc pracný a výsledek nakonec bude shodný  s jakýmkoliv jiným receptem, kde se vezmů špekoně, zalijů pivem a kečupem, přidá sa cibula a upeče. Ale je fakt, že to zní zajímavě:
Použitý materiál:
špekáčky, anglická slanina, zelená paprika, větší cibule, 1ks česnek - 3 stroužky (větší)
¼ litru (i víc) černého piva, kečup - sladký i ostrý (dle chuti)
koření - sůl, pepř, paprika, chilli, tabasco, majoránka, sojová omáčka (sladká, polosladká, ostrá - dle chuti), vegeta
Remoska, nebo hluboká pánev Tefal J.
Slaninu je lepší vybrat tučnější - má to potom lepší šmak.
Špekáčky sloupneme z prezervativu, přefikneme napůl a ze strany hřbetu podélně do hloubky nařízneme.
Slaninu nakrájíme napříč na plátky cca 1 cm a nacpeme do špekáčků, co se vleze.
Cibuli nakrájíme (nebo nasekáme) na drobné větší kousky (dle libosti a místních zvyklostí, popřípadě dle kuchařských schopností). Vložíme do pánve, nebo remosky a lehce osmahneme na oleji. Přidáme tři prolisované stroužky česneku, promícháme, přidáme zbytek slaniny nakrájené na kousky a dále pražíme asi 5 minut.
Na podklad naklademe naplněné špekáčky, přiložíme nakrájenou zelenou papriku a naprudko špekáčky z obou stran pár minut opražíme.
Pak zalejeme černým pivem - přiměřeně, asi do půlky výšky špekáčků, přidáme koření, dle uvážení a po uvedení do varu dusíme asi 10 minut.
Poté zalejeme kečupem - taky je to individuální, ale asi tak, aby podklad dostal takovou omáčkovitou viskozitu. Jakmile nám omáčka začne vařit, promícháme a dochutíme dle momentálních chuťových dispozic. Omáčka by měla mít sladko-slanou chuť mírně karamelově nahořklou (černý pivo) a špekáčky by neměly zas až tak moc plavat - spíš jen vykukovatJ. Dále dusíme a tak po třech minutách špekáčky otáčíme.
Výsledný efekt po dalších cca 10 - 15-ti minutách je takový:
Hustá červená chutná omáčka s kousky zeleniny a špekáčky napchanými slaninou…. J
Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb


Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
pavel dolínek (Člen)
16.10.2010 07:35:59
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

to je vono,doma to taky zerem a vybornygood, doporucuju


"una storia italiana"
Koldan (Člen)
16.10.2010 08:21:35
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

ci fix, estli to doporučuje Guru of žranica, nejni vo čom pochybovat, du do tehogood


Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Michal Dk (Člen)
16.10.2010 08:27:24
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Koldan psal:

je to tady samej rostlej klučina (teda kromě Lihyho, ale ten to má prej vot přirození) tag sa chcu optat, estli nemáte ňákej gut recept na špekoně na pivu nebo utopence. Kůpil sem na zkůšku tři kila kfalitních kousků, tož bych je rád nějak zůročilgood

surprisedCo má Lihy s přirozením?bigsmile

XJelen (Člen)
16.10.2010 09:01:12
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Koldan psal:

no u mě zatím vyhrává totok, akorát nevím, jestli to nejni zbytečně moc pracný a výsledek nakonec bude shodný  s jakýmkoliv jiným receptem, kde se vezmů špekoně, zalijů pivem a kečupem, přidá sa cibula a upeče. Ale je fakt, že to zní zajímavě:
Použitý materiál:
špekáčky, anglická slanina, zelená paprika, větší cibule, 1ks česnek - 3 stroužky (větší)
¼ litru (i víc) černého piva, kečup - sladký i ostrý (dle chuti)
koření - sůl, pepř, paprika, chilli, tabasco, majoránka, sojová omáčka (sladká, polosladká, ostrá - dle chuti), vegeta
Remoska, nebo hluboká pánev Tefal J.
Slaninu je lepší vybrat tučnější - má to potom lepší šmak.
Špekáčky sloupneme z prezervativu, přefikneme napůl a ze strany hřbetu podélně do hloubky nařízneme.
Slaninu nakrájíme napříč na plátky cca 1 cm a nacpeme do špekáčků, co se vleze.
Cibuli nakrájíme (nebo nasekáme) na drobné větší kousky (dle libosti a místních zvyklostí, popřípadě dle kuchařských schopností). Vložíme do pánve, nebo remosky a lehce osmahneme na oleji. Přidáme tři prolisované stroužky česneku, promícháme, přidáme zbytek slaniny nakrájené na kousky a dále pražíme asi 5 minut.
Na podklad naklademe naplněné špekáčky, přiložíme nakrájenou zelenou papriku a naprudko špekáčky z obou stran pár minut opražíme.
Pak zalejeme černým pivem - přiměřeně, asi do půlky výšky špekáčků, přidáme koření, dle uvážení a po uvedení do varu dusíme asi 10 minut.
Poté zalejeme kečupem - taky je to individuální, ale asi tak, aby podklad dostal takovou omáčkovitou viskozitu. Jakmile nám omáčka začne vařit, promícháme a dochutíme dle momentálních chuťových dispozic. Omáčka by měla mít sladko-slanou chuť mírně karamelově nahořklou (černý pivo) a špekáčky by neměly zas až tak moc plavat - spíš jen vykukovatJ. Dále dusíme a tak po třech minutách špekáčky otáčíme.
Výsledný efekt po dalších cca 10 - 15-ti minutách je takový:
Hustá červená chutná omáčka s kousky zeleniny a špekáčky napchanými slaninou…. J
Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb

kristepane kečup!!!! sickbigsmilebigsmilebigsmile zkuste někdy protlak, nebo povařený rajčata šlehnutý turbomixerem... to pívo doporučuje náš šéfkuchař nechat dýl zredukovat aby to nebylo moc řídký redface


Strýcfajtr !!!
hlemejzd999 (Člen)
16.10.2010 10:15:42
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

když by se ti chtělo tak dlouho čekat , tak naložit normálně utopence good...těm se nevyrovná nic smile1


Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 
VikecB12 (Člen)
16.10.2010 10:53:09
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Jo,špekoně na pivu dělá Šárka taky vobčasgood Klasika jak psal Fox,akorát k cibuli ještě přihodí paprikugood


Dřív bylo fšecko lepší... :-)
karlos100 (Člen)
16.10.2010 10:57:20
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

XJelen psal:

kristepane kečup!!!! sickbigsmilebigsmilebigsmile zkuste někdy protlak, nebo povařený rajčata šlehnutý turbomixerem... to pívo doporučuje náš šéfkuchař nechat dýl zredukovat aby to nebylo moc řídký redface

víš,že já taky kečup nemám rád.. kdekoli jsou potřeba rajčata,dávám sušený nebo protlak,hlavně když se třeba jedná o omáčku na těstoviny,
ale v tomhle jednoduchým receptu mi ten kečup nevadígoodbigsmile


...a bude hůř!
Hanz (Člen)
16.10.2010 11:25:43
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

...jsem teď znejistěl jestli nejsem na stránkách online receptů.....bigsmile


WD club member...
hlemejzd999 (Člen)
16.10.2010 11:45:36
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Hanz psal:

...jsem teď znejistěl jestli nejsem na stránkách online receptů.....bigsmile

...zima na krku bigsmile


Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 
VikecB12 (Člen)
16.10.2010 11:51:11
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Motorky tady už nikoho nezajímají,je to s nima furt dokola,kdešto kde co zežrat,vychlastat a vymrdat vo to je tady zájem furtgoodbigsmilebigsmile


Dřív bylo fšecko lepší... :-)
WenzelB6 (Člen)
16.10.2010 11:56:20
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

pak semka ještě dovalte fotky ať je taky nějakej slintsmokin. A na žížeň trošku posypat peperončínem nebo aspoň čilisurprisedbigsmile

karlos100 (Člen)
16.10.2010 12:10:14
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

WenzelB6 psal:

pak semka ještě dovalte fotky ať je taky nějakej slintsmokin. A na žížeň trošku posypat peperončínem nebo aspoň čilisurprisedbigsmile

Vendo,včera jsem hodil do hrnce dvě kolena,jedno jsem v půlce vyndal
a hodil do trouby na česnek.. A pak jsme je vobě sežralibigsmile
prostor pro pořízení fotky jsem nenašelbigsmilebigsmilebigsmile


...a bude hůř!
Kuba B12 (Člen)
16.10.2010 12:11:59
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

zelená paprika tam nepatří   ta nepatří do žádnýho vaření


honda je honda
hlemejzd999 (Člen)
16.10.2010 12:21:52
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

VikecB12 psal:

Motorky tady už nikoho nezajímají,je to s nima furt dokola,kdešto kde co zežrat,vychlastat a vymrdat vo to je tady zájem furtgoodbigsmilebigsmile

vono se časem každý fórum začne ubírat jednim z těhle tří směrů goodbigsmile...vše se řekne několikrát ,manuál prolistovanej tam a zpátky taky několikrát ,ale taková zlatavá kůrčička na selátku je pokaždý jiná ! goodsmokin

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/3046_sele1.jpg

Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 
Kukii (Člen)
16.10.2010 12:56:57
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

ksakru takový dobroty a mě se peče chudý kuře helpbigsmilebigsmilebigsmilebigsmilebigsmile


Život je boj-mašina je nej!!!
VikecB12 (Člen)
16.10.2010 12:59:55
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Kuba B12 psal:

zelená paprika tam nepatří   ta nepatří do žádnýho vaření

A co třeba plněný papriky? Nebo třeba v ražniči mě taky vubec nevadígood


Dřív bylo fšecko lepší... :-)
VikecB12 (Člen)
16.10.2010 13:04:49
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

karlos100 psal:
WenzelB6 psal:

pak semka ještě dovalte fotky ať je taky nějakej slintsmokin. A na žížeň trošku posypat peperončínem nebo aspoň čilisurprisedbigsmile

Vendo,včera jsem hodil do hrnce dvě kolena,jedno jsem v půlce vyndal
a hodil do trouby na česnek.. A pak jsme je vobě sežralibigsmile
prostor pro pořízení fotky jsem nenašelbigsmilebigsmilebigsmile

Minulej týden sem tak procházel Makro a najednou mě trklo do voka nádherný jedenapulkila vážící zadní kolínko,tak šup s nim do vozejka,vot tam se stěhovalo do papiňáku a pak do teplé boudygoodbigsmile Pořádně načesnekovaný,pěkně vopečený s pár kozíma rohama a hromádkou křenu....áchredface No špatný to nebylo,co ti budu povídatbigsmilebigsmile


Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Banditatom (Člen)
16.10.2010 17:14:12
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

hovada jednyfuckbigsmileredface kape mi slina když si představím nějaký dobře grilovy masíčkobigsmile


"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Filous (Člen)
16.10.2010 18:32:01
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

...buřty na pívu sme měli ve středu k večeřigood...jag podle toho receptugood ...enem tu papriku tam pani nedáváheadshake


- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Pšán (Člen)
16.10.2010 18:48:56
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

..samá mňamka,kolínka,pašíci atd.,pak vánoce a nějaké to cukroví a dále Silvestr a chlebíčky a zbytky od vánoc a dorazivší depréze z dlouho trvající zimy zajídána zabíjačkou..
..už se těším na pozvolný příchod jara se zděšením a založeným tématem:
  "Nejde zapnout,co s tím help "
  bigsmile


..opravdový muž s pravidelným cyklem..
Koldan (Člen)
17.10.2010 01:29:05
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

tož bylo to dobrý, vot kamoša sem měl špekoně, ale ne ty sojový šmejdí, vopravdový špekoně s pjěknů kresbů po rozříznutí, co veněly komínem už zdaleka. slaninka byla taky mňamózní, do teho pivečko. scel sem stihnůt fotku, nešlo to, jen sa zaprášilo a ta maškrta byla fuč., áchredface


Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Kukii (Člen)
17.10.2010 01:57:12
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

taky kupuju špekoně od jednoho soukromího řezníka,ne žádný moučkový srágory.. hezky naložit jako utopence a co zbude, tak na pivo a to se pak celej tejden oblizuju jak to bylo dobré,akorát mám pokaždý jinej recept, teda spíš co mě v tu chvíli napadne to tam strčim a vždycky je to jiný a vždycky dobrý bigsmilebigsmilebigsmile


Život je boj-mašina je nej!!!
VikecB12 (Člen)
17.10.2010 08:32:15
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Kukii psal:

teda spíš co mě v tu chvíli napadne to tam strčim a vždycky je to jiný a vždycky dobrý bigsmilebigsmilebigsmile

Tak to má byt,tak je to správněevilbigsmile


Dřív bylo fšecko lepší... :-)
mr.BSE (Člen)
17.10.2010 12:39:48
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

VikecB12 psal:
Kukii psal:

teda spíš co mě v tu chvíli napadne to tam strčim a vždycky je to jiný a vždycky dobrý bigsmilebigsmilebigsmile

Tak to má byt,tak je to správněevilbigsmile

bigsmilegood


Second Class Citizen
1130 Café Racer
Ondráš (Člen)
18.10.2010 09:32:49
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

VikecB12 psal:

Jo,špekoně na pivu dělá Šárka taky vobčasgood Klasika jak psal Fox,akorát k cibuli ještě přihodí paprikugood

Jo... Papriku nejlépe pálivou a cibuli na kolečka.goodcool


Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
nicola.foxx (Člen)
18.10.2010 10:18:32
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Hele a kdyz uz sme u tech receptu, tak potrebuju nejakej gut recept na stiku. Vcira jsem zasejc jednu vytahnul a mam z ni udelanej filet s kuzi, takze s nadifkou uz asi neklapne.

Tag mate nekdo neco?helphelp


Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
XJelen (Člen)
18.10.2010 10:36:52
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

nicola.foxx psal:

Hele a kdyz uz sme u tech receptu, tak potrebuju nejakej gut recept na stiku. Vcira jsem zasejc jednu vytahnul a mam z ni udelanej filet s kuzi, takze s nadifkou uz asi neklapne.

Tag mate nekdo neco?helphelp

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/112_dsc_3068.jpg


bigsmilegood


Strýcfajtr !!!
Billy (Člen)
18.10.2010 10:37:24
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

mr.BSE psal:
VikecB12 psal:
Kukii psal:

teda spíš co mě v tu chvíli napadne to tam strčim a vždycky je to jiný a vždycky dobrý bigsmilebigsmilebigsmile

Tak to má byt,tak je to správněevilbigsmile

bigsmilegood

Vy dobytci bigsmile good


" Co to děláte?? Provádím vtipný úhybný manévr "
http://www.youtube.com/watch?v=UKzNVMzQy4w
Kukii (Člen)
18.10.2010 10:45:06
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Billy psal:
mr.BSE psal:
VikecB12 psal:


Tak to má byt,tak je to správněevilbigsmile

bigsmilegood

Vy dobytci bigsmile good

surprised mi to došlo až ted idontknow asi blondi... ksakru že mě to u vás nějak nepřekvapuje bigsmile dobytci...


Život je boj-mašina je nej!!!
ForItBandit (Nový člen)
18.10.2010 12:24:24
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Všem a vším ,připíjím..beerwinebeerwine

nicola.foxx (Člen)
18.10.2010 12:24:37
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

A kde je recept LESNI ZVIRE !!!!!


Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
ForItBandit (Nový člen)
18.10.2010 12:30:47
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Buřty ohřej,pivko vychlaď....žádném recept ti chuť nezkazí....smokinsmokin

Banditatom (Člen)
18.10.2010 19:25:52
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Kukii psal:
Billy psal:
mr.BSE psal:


bigsmilegood

Vy dobytci bigsmile good

surprised mi to došlo až ted idontknow asi blondi... ksakru že mě to u vás nějak nepřekvapuje bigsmile dobytci...

salatovka, kabanos nebo domácí klobáska?idontknowevilbigsmilebigsmilebigsmile


"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Kukii (Člen)
18.10.2010 23:38:02
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Banditatom psal:
Kukii psal:
Billy psal:


Vy dobytci bigsmile good

surprised mi to došlo až ted idontknow asi blondi... ksakru že mě to u vás nějak nepřekvapuje bigsmile dobytci...

salatovka, kabanos nebo domácí klobáska?idontknowevilbigsmilebigsmilebigsmile

byla řeč o jídle na použití k jídlu... idontknow ne na prasárny fuckidontknowsmile1


Život je boj-mašina je nej!!!
nicola.foxx (Člen)
19.10.2010 09:14:14
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Kukino neprskej porad. Tak tu mas posledni dva mesice, nejcastejc pouzivany pohlavievilbigsmile


Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
Kukii (Člen)
19.10.2010 10:14:48
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

nicola.foxx psal:

Kukino neprskej porad. Tak tu mas posledni dva mesice, nejcastejc pouzivany pohlavievilbigsmile

a kdo ho jako za mě používá? idontknow


Život je boj-mašina je nej!!!
Žirafa (Člen)
19.10.2010 12:39:23
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Tak tady každej den vidím název tohohle vlákna až mi to nedalo, a dneska jsem si taky musela koupit buřty bigsmilebigsmile
A udělám si je jak na pivě, tak utopence, mňam good


Jaký si to uděláš, takový to máš...
Banditatom (Člen)
19.10.2010 16:42:48
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Kukii psal:
Banditatom psal:
Kukii psal:


surprised mi to došlo až ted idontknow asi blondi... ksakru že mě to u vás nějak nepřekvapuje bigsmile dobytci...

salatovka, kabanos nebo domácí klobáska?idontknowevilbigsmilebigsmilebigsmile

byla řeč o jídle na použití k jídlu... idontknow ne na prasárny fuckidontknowsmile1

však vo čom jinem by bylaevilsmile1


"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Kukii (Člen)
19.10.2010 16:46:16
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Banditatom psal:
Kukii psal:
Banditatom psal:


salatovka, kabanos nebo domácí klobáska?idontknowevilbigsmilebigsmilebigsmile

byla řeč o jídle na použití k jídlu... idontknow ne na prasárny fuckidontknowsmile1

však vo čom jinem by bylaevilsmile1

leze na mě zima, už to nepobírám.. jdu si koupit špekoně a sežeru je....


Život je boj-mašina je nej!!!
Koldan (Člen)
19.10.2010 18:39:02
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

tak po těch na pivu se jen zprášilo, byly výborné. dlší jsem naložil do sklenky n utopence. Cukrářku jsem přivedl do kuchyně, musela pokleknout, vztyčit dva prsty a přísahat, že na ně nesáhne minimálně do pátku a to nekecámbigsmilebigsmilebigsmile ona je posledně jedla sotva hodinu po naloženíbigsmile
jináč základ všeho dobrého je opravdu kvlitní uzenina, z těch sojových sraček sa to nedáheadshake


Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
svatej (Člen)
19.10.2010 20:32:30
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Koldan psal:

tak po těch na pivu se jen zprášilo, byly výborné. dlší jsem naložil do sklenky n utopence. Cukrářku jsem přivedl do kuchyně, musela pokleknout , . . .

bigsmilebigsmilebigsmile ja sem wul,vim to. . .


Amen. . .
nicola.foxx (Člen)
20.10.2010 10:58:35
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

svatej psal:
Koldan psal:

tak po těch na pivu se jen zprášilo, byly výborné. dlší jsem naložil do sklenky n utopence. Cukrářku jsem přivedl do kuchyně, musela pokleknout , . . .

bigsmilebigsmilebigsmile ja sem wul,vim to. . .

Taky me to napadlo, ale pak me strasne vydesily ty dva vztyceny prstysurprisedbigsmilebigsmile


Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
Mour (Člen)
20.10.2010 11:19:25
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

nicola.foxx psal:
svatej psal:
Koldan psal:

tak po těch na pivu se jen zprášilo, byly výborné. dlší jsem naložil do sklenky n utopence. Cukrářku jsem přivedl do kuchyně, musela pokleknout , . . .

bigsmilebigsmilebigsmile ja sem wul,vim to. . .

Taky me to napadlo, ale pak me strasne vydesily ty dva vztyceny prstysurprisedbigsmilebigsmile

..a to má přitom 12-ctku surprised   bigsmilebigsmile

Baltazar (Člen)
20.10.2010 12:44:25
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

volové tejdě si to budu muset všechno uklohnit, na černým pivu je to mňamka
a utopenci ááááách však i Jeleni na to jezdijůbigsmile


The father of the little princess of the dawn
Koldan (Člen)
20.10.2010 19:30:11
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

nicola.foxx psal:
svatej psal:
Koldan psal:

tak po těch na pivu se jen zprášilo, byly výborné. dlší jsem naložil do sklenky n utopence. Cukrářku jsem přivedl do kuchyně, musela pokleknout , . . .

bigsmilebigsmilebigsmile ja sem wul,vim to. . .

Taky me to napadlo, ale pak me strasne vydesily ty dva vztyceny prstysurprisedbigsmilebigsmile

no při té příležitosti... bigsmile kecám, dostal sem do rukou hadru a švihal sem umejvat schody, prej si nezaslůžímsmile2bigsmile


Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
svatej (Člen)
21.10.2010 18:29:00
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Koldan psal:
nicola.foxx psal:
svatej psal:


bigsmilebigsmilebigsmile ja sem wul,vim to. . .

Taky me to napadlo, ale pak me strasne vydesily ty dva vztyceny prstysurprisedbigsmilebigsmile

no při té příležitosti... bigsmile kecám, dostal sem do rukou hadru a švihal sem umejvat schody, prej si nezaslůžímsmile2bigsmile

surprised Martine,kdo je teda u vas ten CHLAP ?!? evil


Amen. . .
MiKu (Člen)
23.10.2010 21:12:15
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Beanovi utopenci
Unikátní technologie výroby této národní pochoutky

Ingredience:
Materiál: buřty či špekáčky 20 ks, cibule (mnoho), sklenice steril. papriky, sklenice dlouhých feferonek, sklenice kulatých feferonek, sklenice kyselých okurek, 1 l octa, 1 l vody, sklenice od okurek 3 litry, pepř bílý mletý.

Koření a pochutiny nutné: cukr 4 lžičky, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, feferonky kulaté extra pálivé 8 ks.

Koření a pochutiny doporučené: jalovec 4 ks, anýz-fenykl-tymián-libeček – špetku, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička oleje.

Postup:
Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut (dost to smrdí). Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé feferonky a necháme chladnout.

Příprava utopenců: Buřty oloupeme a nařízneme. Buřty vymažeme bílým pepřem a vložíme do nich kus papriky, tenký plátek kys. okurky a půl kolečka cibule. Dno sklenice vysteleme cibulí, pak dáme vrstvu utopenců, doplníme dlouhou feferonkou, poté opět cibule, utopenci,cibule….

Finále: Teplý nálev (ne horký, ne studený), nalijeme do naplněné sklenice, koření, které nám zbylo v hrnci rovněž lžičkou nandáme do sklenice. Poté zavíčkujeme (nebo igelit s gumičkou) a necháme 14 dní stát v chladnu. Je dobré jednou za dva dny sklenici někde nad dřezem opatrně otočit a obsah tak promíchat, poté sklenici otevřít a případný úbytek nálevu doplnit octem.

Domácí utopenci
Ingredience:
1 balíček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleni¬ny),
porcelánový či kameninový hrnec o obsahu něco přes 2 litry (případně skleněná tří¬litrová láhev),
1,5 l vody,
0,5 l octa,
400-500 g cibule,
20 špekáčků (což je něco přes ki¬lo, ale nálev stačí do 2 kg),
6 kuliček nového koření,
3 bob¬kové listy,
1 lžíce moučkové¬ho cukru (nebo 2-4 pecičky umělého sladidla),
může být 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky - když děláme pro rodinu, nedáváme.
Příprava:
Svaříme vodu s octem, vsype¬me celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky oloupeme, rozkrojí¬me napůl, ale nedokrojíme (mů¬žeme nechat i vcelku) a do hrnce či sklenice je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka.

Prosypeme cukrem, pokud jsme zvolili umělé sladidlo, necháme ho rozpustit ve vařícím nálevu, přidáme další koření a zahrne téměř chladným nálevem. Nechá¬me zrát ve špajzce 10 dní, pokud nevydržíme, alespoň týden.
Doporučená příloha:
čerstvý chléb, peči¬vo, případně na dochucení pepř a cibule, pro dospělé na zapití výhradně pivo.

Pikantní utopenci
Ingredience:
nakrájené špekáčky nebo kabanos,
nakrájená cibule na kolečka,
15 lžic vody,
5 lžic octa,
4 lžíce worcesteru,
4 lžíce oleje,
2 lžíce hořčice,
1 bobkový list,
mletý pepř,
2 kuličky nového koření,
chilli koření,
sůl,
4 lžíce kečupu
Příprava:
Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli.

Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worcesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření a sůl. Povaříme 5 minut, necháme vychladnout a vmícháme 4 lžíce kečupu. Studeným nálevem prolijeme uzeninu, sklenici zavřeme a necháme 24 hodin v chladu uležet.

Rychlí utopenci
Ingredience:
1/2 kg točeného salámu či špekáčků
4 cibule

lák: 4 lžíce octa
4 lžíce oleje
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce worcesteru
4 lžíce kečupu
8 lžic vody
1/2 lžičky chilli
sůl, pepř, špetka sladké papriky- vše se povaří až vznikne hladká hmota
Příprava:
uzeninu i cibuli nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic, asi do půlky a zalijeme lákem, pak znovu dáme vrstvu cibule a uzeniny. Zavřeme, dáme vychladit. Konzumujeme vychladlé. Nemusí se nechat uležet.
Doporučená příloha:
chleba a pivečkosmile1

Utopence podle Fany Kadlecové
Ingredience:
M N O Ž S T V Í
do zavařovací láhve
S U R O V I N Y
špekáčky
cibule
voda
ocet
kuličky pepře
mletý pepř
feferonka
bobkový list
plnotučná hořčice

Příprava:
Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchladnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem. Špekáčky oloupeme, nakrojíme do půlky, vevnitř potřeme opepřenou hořčicí, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli (co nejvíc se vejde) a dáme do sklenice. Vrstvu prosypeme cibulí a klademe další vrstvu špekáčků. Tak pokračujeme do naplnění sklenice. Pak přelijeme vychládlým nálevem, zakryjeme a necháme uležet min. 5 dnů.
Doporučená příloha:
chléb, pivo

Utopence podle Ivany Císařovské
Ingredience:
M N O Ž S T V Í
do zavařovací láhve
S U R O V I N Y
špekáčky
cibule
plnotučná hořčice
zelená paprika
bobkový list
pepř
sůl
ocet
3 bobkové listy
voda
Příprava:
Oloupané špekáčky nakrojíme na polovinu (nedokrojíme), vzniklou spáru namažeme hořčicí a proložíme proužky cibule, zelené papriky a
bobkovým listem (vše podle vlastní chuti). Nálev: jeden díl octa, dva díly vody, lžička soli, několik zrnek celého pepře, trochu olivového oleje svaříme, necháme mírně prochladnout a ještě vlažným zaléváme utopence. Vložíme do sklenice, zalijeme nálevem a 30 minut sterilujeme při 100 stupních C. Po vychladnutí můžeme konzumovat (nejlepší jsou asi po 3 dnech).

Utopenci neboli špekáčky v octu nejsou žádná minutka - potřebují pět až sedm dnů na to, aby se správně rozležely. Je to ideální pochoutka na chatu, čekáte-li hosty. Lze ji totiž připravit předem, navíc nepotřebujete ledničku, během deseti minut utopenec na stole nevychladne a příjemně se zalévá pivem.

Utopence podle Martina Kohouta
Ingredience:
do pětilitrové láhve od okurků
2 kg méně tučných špekáčků
1.75 kg cibule
600 ml octa
1250 ml vody
5 polévkových lžic soli - 120g
1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g
3/4 polévkové lžíce cukru - 10g
1 polévková lžíce oleje
3 bobkové listy
na špičku nože chilli
Příprava:
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít - stačí celofán a gumička.
Doporučená příloha:
chléb, pivo

Utopenci ala Jamajka
Ingredience:
1,5 kg buřtů, hodně cibule, 1,5 litru octa, 1 lžíce Deka (přípravek na zavařování kyselých okurek), pepř, červená paprika sladká (i pálivá), feferonky (nepovinně)
Příprava:
Dáme svařit 0,5-1 litr vody s Dekem. Ve chvíli, kdy se voda vaří přilijeme ocet, vypneme a necháme vychladnout. Pozor, když budete vařit vodu dohromady i s octem, tak to hrozně smrdí smile1) Buřty podélně nařízneme, vložíme do nich kolečko cibule, případně feferonku a postupně pěchujeme do láhve od okurek. Prosypáváme další cibulí, pepřem a paprikou. Utopence zalijeme vychladlým nálevem a necháme uležet podle chuti.
Doporučená příloha:
Přece pivíčko

Utopenci v ohavném nálevu
Suroviny
buřty, cibule, pepř, 4 polévkové lžíce kečupu, octa, oleje, hořčice a worcesterové omáčky a dvojnásobek vody, kávová lžička soli, pepře, chilli
Postup:
Buřty oloupeme, překrojíme napůl vložíme do lahve. Pak opepřit, dat vrstvu cibule a opakovat do požadovaného množství. Nálev necháme přijít do varu, odstavíme a ještě horky naléváme k buřtům.

Utopenci narychlo
Ingredience:
50 dkg kabanosu, buřtů nebo špekáčků
4 větší cibule

Nálev:
4 lžíce octa,
4 lžíce oleje,
4 lžíce plnotučné hořčice,
4 lžíce worcesteru,
4 lžíce kečupu,
8 lžic vody,
1/2 lžičky chilli,
sůl a pepř,
papriku
Příprava:
Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme.

Nálev:
Ocet, olej, hořčici, worcester, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme půl lžičky chilli, sůl, pepř, papriku (podle chuti).

Když vznikne hladká hmota, teplá se nalije na uzeninu.
Po vychladnutí můžeme konzumovat, ale chutnější je až za několik dnů (2-4 dny), kdy se v chladu uleží, když ji ale nesníte.

Utopenci s feferonkou
Ingredience:
1,5 kg oloupaných špekáčků,
2 feferonky,
2 velké cibule,
5 kuliček pepře,
5 kuliček nového koření,
5 bobkových listů,
3 dl octa,
1 lžička soli,
hořčičné semínko,
1,5 litru vody

Příprava:
Z vody, octa, na plátky nakrájené cibule a koření připravíme nálev. Necháme přejít varem a vychladíme.

Špekáčky spolu s feferonkami naskládáme do kameninové nebo skleněné nádoby, zalijeme studeným nálevem. Necháme v chladu aspoň týden uležet.

Žižkovští utopenci s hořčicí a česnekem
Ingredience:
15 buřtů,
2 lžíce nastrouhané mrkve,
plnotučná nebo fran¬couzská hořčice,
3-4 bobkové listy,
6-8 kuliček nového koře¬ní,
hrstka (kolem 40 kuliček) celého pepře,
2 nastrouhané (či na plátky nařezané) fefe¬ronky,
případně 3 lžičky kou¬pených mletých feferonek ze skleničky,
4 sterilované, po¬délně nakrájené okurky,
6-8 (i více) stroužků česneku na¬krájeného na plátky,
ocet,
ná¬lev z Deka uděleny podle ná¬vodu na sáčku, oslazený 3-5 kousky umělého sladidla,
4 až 6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.

Příprava:
Vuřty sloupneme a z jedné strany (podélně) asi do 2/3 na¬řízneme. Řez vytřeme hořčicí a vložíme plátek okurky. Na dru¬hé straně uděláme několik krat¬ších a méně hlubokých řezů a do nich vložíme po 1 2 plátcích česneku. Řezy s náplní vždy zamáčkneme.

Do sklenice dáme vrstvu zele¬niny, vrstvu vuřtů, cibule a koře¬ní a stále pokračujeme v naklá¬dání, až je sklenice plná (končí¬me cibulí).
Do vychladlého nálevu z Deka přilijeme ještě 1-1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naložené vuřty. Zbytek nálevu schováme na příště. Zbylé plátky česneku přidáme do nádoby k vuřtům.

Necháme 7-10 dní v chladu (dole v ledničce, lehce pokryje¬me alobalem). Pokud se lák vsákne, doléváme ze zbylého.
Doporučená příloha:
slaný rohlík, dobrý chléb.


Nakládané buřtíky
Ingredience:
Na 3 litrovou lahev potřebujeme následující:

40 lžic vody - 560 ml
25 lžic octa - 350 ml
10 lžic oleje - 140 ml
5 lžic worcesteru - 70 ml
5 lžic hořčice - 70 ml
5 bobkových listů
5 ks nového koření
9 špetek soli
7 špetek pepře
2 špetky chilli

buřtíky nebo točený salám
kečup
cibule na kolečka

Příprava:
Všechny ingredience / mimo uzeniny, kečupu, cibule/ povaříme, až se rozpustí hořčice. Pak vmícháme 12 lžic sladkého kečupu a necháme chvilku vychladnout. Do omyté sklenice skládáme buřtíky nebo točený salám rozkrojený na půlky střídavě s cibulí a pak zalijeme ještě teplým nálevem. Necháme minimálně 3 dny uležet v lednici nebo na dobře ukrytém místě. Pro ostřejší chuť můžeme přidat feferonky.

Utopenci v pivním nálevu
Suroviny:
1 láhev černého piva, buřty, bobkový list, čili, cibule, pepř, sul
Postup:
Nálev vytvoříme povařením černého piva s kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka. Buřty rozřízneme a vlozime do nich trochu kořeni, bobkový list, cibuli. Buřt spojíme špejli. V nálevu necháme uležet cca týden,

Utopenci z gothaje s cibulí
Suroviny:
Gothajský salám 2 kg, cibule 6 ks, ocet 3/4 litru, pepř mletý, bobkový list, sůl a podobně

Postup:
Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte bobkový list, můžete přidat i cokoliv jiného - nové koření, mletou papriku, čili papričky, feferonky, nakládanou papriku nebo okurky, nakonec zalijete octem (čím víc, tím líp) lžičku soli a vodu - klasicky za studena nebo si můžete nálev svařit předem a nechat ho raději vychladnout - pozor, gothaj taje víc než buřty).

Fajnšmekrovi utopenci
Ingredience:
2 kg špekáčků, 1,5 kg cibule, 10 kyselých okurek, 2 sterilované kapie (popř. feferonky), 0,65 l vody, 0,5 l octa, 1/2 sáčku Deka na okurky, 3 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce oleje, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 stroužek česneku, 1 lžíce sójové, 1 lžíce worcestrové omáčky.
Postup přípravy:
Špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Okurky nakrájíme na plátky a vložíme do naříznutých špekáčků. Cibuli a kapii nakrájíme na nudličky. Vše skládáme do 3,5 l láhve od okurek (cibule, špekáčky, sem tam kapie, cibule atd.). Dobře upěchujeme a zaléváme teplým (ne vařícím) nálevem (jsou dříve hotové). Dobře uzavřeme celofánem a gumičkou a necháme v chladu uležet nejméně týden.

Utopenci se zelím
Ingredience:
špekáčky, chilli koření, cibule, kysané zelí
Nálev: 1/2 l octa, 1/4 l vody, 20 x cukerín, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 4 bobkové listy, 1 lžička soli
Postup přípravy:
Špekáčky podélně nařízneme,opepříme, přidáme chilli dle chuti a vložíme cibuli. Do 4 litrové lahve prokládáme vrstvu zelí vrstvu cibule a špekáčky. Nakonec přidáme feferonku. Vše zalijeme horkým nálevem.

Utopenci s mrkví
Ingredience:
15 špekáčků, 2 nastrouhané mrkve, plnotučná nebo francouzská hořčice, 3-4 bobkové listy, 6-8 kuliček nového koření, asi 40 kuliček černého pepře, kousek feferonky, 4 sterilované podélně na plátky nakrájené okurky, 8 stroužků česneku nakrájeného na plátky, ocet, nálev z Deka podle návodu, oslazeny 3-5 kousky sacharinu, 5-6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.
Postup:
Špekáčky sloupneme, z jedné strany podílně nařízneme asi do poloviny, z druhé strany uděláme 3-4 méně hluboké příčné řezy. Do příčných řezů vložíme plátky česneku, pak podélný řez vytřeme hořčicí a vložíme do něho plátek okurky. Řezy s náplní zamáčkneme.
Do sklenice vrstvu cibule, vrstvu zeleniny, vrstvu špekáčků, vrstvu cibule, vrstvu zeleniny, vrstvu špekáčků, horní vrstva cibule. Do vychladlého nálevu přidáme 1 dl octa, zamícháme a zalijeme (vše musí být ponořeno). Zakryjeme alobalem a necháme 7-10 dní v chladu (dole v ledničce) uležet. Zbytek nálevu můžeme použít na dolévání, když bude potřeba, a schovat napříště.

Kubasovi Mastňáci
Ingredience:
Špekáčky bez špeku nebo točeňák, cibule (vhodnější je žlutá nebo bílá, červená zase osvěží estetický dojem), česnek, voda, ocet, olej, cukr, sůl, hořčičné semínko, celý pepř, nové koření, koriandr, bobkový list.
Postup:
Točeňák svlékneme ze střívka (beztak je asi umělé) a nakrájíme na kolečka. Na kolečka nakrájíme také cibuli (spíš víc než míň). Na pětilitrovku Mastňáků je třeba asi tak 1,3 kg uzeniny a 3 - 4 větší cibule. Připravíme si asi tři stružky česneku, nakrájené na plátky.
Když máme cibuli a salám připravené, rozjedeme to nejdůležitější - lák. Dáme vařit cca 2 litry vody, 2 deci octa a cca 0,5 litru oleje. Přidáme cukr a sůl tak, aby lák nechutnal ani příliš sladce, ani příliš slaně. Dobře je sypat to do hrnce pomalu a postupně a průběžně ochutnávat. Přidáme 4 bobkové listy, lžičku nebo dvě hořčičného semínka, lžičku koriandru, 20 kuliček pepře a 15 kuliček nového koření. Lák povaříme, dochutíme podle gusta.
Mezitím si připravíme Mastňáky do sklenice. Na dno patří mocná vrstva cibule. Na ní klademe ve dvou vrstvách kolečka točeňáku. pak zas cibule (a česnek) a zase salám a tak až nahoru. Když je sklenice plná, zalijeme buřtíky horkým lákem, zavíčkujeme sklenici a víčko ještě překryjeme sáčkem (celofánovým nebo mikrotenovým).
Mastňáci jsou hotoví za dva až tři dny. Nejlépe ale chutnají třetí týden. To je ale potřeba je sníst, protože čtvrtý týden už tak dobří nejsou (chytnou příliš kyselost octa).

Utopenci s worcesterem
Ingredience:
50 dkg kabanosu, buřtů nebo špekáčků
4 větší cibule

Nálev:
4 lžíce octa,
4 lžíce oleje,
4 lžíce plnotučné hořčice,
4 lžíce worcesteru,
4 lžíce kečupu,
8 lžic vody,
1/2 lžičky chilli,
sůl a pepř,
papriku

Příprava:
Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka. Narovnáme do sklenice (asi do poloviny), zalijeme nálevem, zbylou uzeninu s cibulí lžící utlačíme, dolijeme nálevem a sklenici uzavřeme.

Nálev:
Ocet, olej, hořčici, worcester, kečup a vodu povaříme za stálého míchání na mírném ohni, přidáme půl lžičky chilli, sůl, pepř, papriku (podle chuti).

Když vznikne hladká hmota, teplá se nalije na uzeninu.
Po vychladnutí můžeme konzumovat, ale chutnější je až za několik dnů (2-4 dny), kdy se v chladu uleží, když ji ale nesníte.

čočkin (Člen)
26.10.2010 17:45:37
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

Ty vole už jsem se v těch utopencích úplně  "Utopil" !!! bigsmilebigsmilebigsmile


Jen já bandita, Bandit a policejní vrtulník.... :-D
WenzelB6 (Člen)
26.10.2010 19:54:01
Offline

Re: utopenci, špekoni na pivě

cockin psal:

Ty vole už jsem se v těch utopencích úplně  "Utopil" !!! bigsmilebigsmilebigsmile

nnnnheadshake, to máš sice měsíc práce   a shánění
ale další měsíc už jen žereš, každej den jinačí a nikam nemusíš chodit bigsmile
jen ass

Board footer



W3C XHTML 1.0 W3C CSS

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson
design & modifications of punBB: Syky
testing: Inkvizitorr