Nejsi přihlášen
...FGR
...viděli ste??? ...co vy na to??? ...přestože mam dojem, že si z hodně prodávanejch nahatejch motorek vzali zajimavý detajly, tag se mi to moc líbí...a ty detajly??? ...štítek Guzzi, nádrš novej Monstr, rám Ducati, kryty chladičů Benelli TnT, klín KTM SuperDuke, frézovaná kyfka ala KTM a možná bych tam našel eště něco...ale jag řikam, mě se to fakt líbí a ten motor může bejt zajimavej, tagže za mě
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 14.01.2011 21:21:28 Offline |
Re: ...FGR
todlencto si myslel ? http://www.motofgr.com/aktualityv6/
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
hlemejzd999 psal:todlencto si myslel ? http://www.motofgr.com/aktualityv6/
...jo
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 14.01.2011 21:48:03 Offline |
motor pecka satanužel design motorky se mi nelíbí
nudný, bez nápadu
k takovýmu motoru by se hodilo něco fakt hardcore... šáde
doba je temná...
...mě se ten dizajn líbí, hodně hmoty vepředu a přestože je to tag trochu vot každýho něco, tak mi to příde dotažený...a třeba ten rám je hodně parádní ...podle mě to snese srovnání i se "svjetovejma úchylnostma" jako je třeba Diavel nebo Max...já bych si to f garáži nechal líbit...pro mě je to po dlouhý dobje něco, co se mi fakt líbí...i dyš to nejni čopr
...ale co by mě nejvíc zajimalo je charakteristika toho motoru...asi to musí bejt úžasnej kulotrh
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 14.01.2011 22:15:39 Offline |
Ondráš psal:Že by zase češi začli vyrábět pěkný motorky?
Až na ten držák na SPZ a trochu ten klín pod motorem je to pěkný.
...škoda že ne vyrábět, maloseriovka na zakázku s cenou k milionu je jak kdyby se nevyrábělo nic
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:Ondráš psal:Že by zase češi začli vyrábět pěkný motorky?
Až na ten držák na SPZ a trochu ten klín pod motorem je to pěkný....škoda že ne vyrábět, maloseriovka na zakázku s cenou k milionu
je jak kdyby se nevyrábělo nic
...tak
inkvizitorr psal:úchylná motorka kerá se mi páčí je tohle
http://bikez.dk/images/621.jpg
...tak Mamut je fakt úchylka, kerá se mi bude líbit i za padesát let, ale todle je asi něco trochu jinýho a počitam, že se na tom bude dát jezdit i jinak neš rovně...
Filous psal:osiris psal:Ondráš psal:Že by zase češi začli vyrábět pěkný motorky?
Až na ten držák na SPZ a trochu ten klín pod motorem je to pěkný....škoda že ne vyrábět, maloseriovka na zakázku s cenou k milionu
je jak kdyby se nevyrábělo nic
...tak
...ale zas jestli tomu nechaj koule bez omezovače, kdy na to je hayabusa s upocenou třístovkou krátka, tak se ti třeba poštěstí sebrat někde ve škarpě nějakou padlou po čerstvým nebožtíkoj
ps: ale woe potěším tě stejnak, váží to jak čopr
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:Filous psal:osiris psal:
...škoda že ne vyrábět, maloseriovka na zakázku s cenou k milionuje jak kdyby se nevyrábělo nic
...tak
...ale zas jestli tomu nechaj koule bez omezovače, kdy na to je hayabusa s upocenou třístovkou krátka, tak se ti třeba poštěstí sebrat někde ve škarpě nějakou padlou po čerstvým nebožtíkoj
ps: ale woe potěším tě stejnak, váží to jak čopr
...myslíš jako zbořka třeba za 600??? ...a váhová kategorije je to slušná
Filous psal:osiris psal:Filous psal:...tak
ps: ale woe potěším tě stejnak, váží to jak čopr...myslíš jako zbořka třeba za 600???
...a váhová kategorije je to slušná
Ale pán co komentuje přenosy poudal, že je lehoučká
Second Class Citizen
1130 Café Racer
![]() |
Banditatom (Člen) 15.01.2011 11:55:27 Offline |
jako pjekný to jako je to jo, ale jak už tady někdo psal bude to hračka za melou takže pochybuju, že to bude tzv. "nový český motocykl"
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
inkvizitorr psal:úchylná motorka kerá se mi páčí je tohle
http://bikez.dk/images/621.jpg
...
... ta se mě líbí už vod tý doby co vyjela, až na tu cenu
"FORTUNA IUVAT AUDACES"
Filous psal:...mě se ten dizajn líbí, hodně hmoty vepředu a přestože je to tag trochu vot každýho něco, tak mi to příde dotažený...a třeba ten rám je hodně parádní
...podle mě to snese srovnání i se "svjetovejma úchylnostma" jako je třeba Diavel nebo Max...já bych si to f garáži nechal líbit...pro mě je to po dlouhý dobje něco, co se mi fakt líbí...i dyš to nejni čopr
...ale co by mě nejvíc zajimalo je charakteristika toho motoru...asi to musí bejt úžasnej kulotrh
The father of the little princess of the dawn
zajímavost ? budiž ...
proč někdo vymejšlí dvaapůllitr do motorky ??? v době kdy je u suprsportů normální váha pod 200 kg a víc koní než kil to váží 270 kg ??? takže tady máme další snobskej nesmysl !!! ( viz Mamut ) a hlavně proč to dělaj za dotace z mejch daní, ci fix ?
ale di, Ty brepto ...
huskyb12 psal:zajímavost ? budiž ...
proč někdo vymejšlí dvaapůllitr do motorky ??? v době kdy je u suprsportů normální váha pod 200 kg a víc koní než kil to váží 270 kg ??? takže tady máme další snobskej nesmysl !!! ( viz Mamut ) a hlavně proč to dělaj za dotace z mejch daní, ci fix ?
... a pak když si odečtěš úroky z hypotéky, tak Tě chcou všeci sežrat, jak žiješ na jejich účet
přesně,proč radši nevymyslí něco jednoduššího co bude dobře fungovat,konkurence schopný za rozumnou cenu,bohužel tady nám před 50 lety ujel vlak a do něj už se špatně naskakuje
a za naše peníze?to jsou ty jejich vládní programy na podporu českejch firem a výrobků za každou cenu...z cizího krev neteče
..
...kdo lže ten krade,kdo krade může i zabít...
![]() |
Progear 650 (Člen) 16.01.2011 13:07:13 Offline |
Houska: máš recht....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 16.01.2011 13:49:00 Offline |
Kim psal:huskyb12 psal:zajímavost ? budiž ...
proč někdo vymejšlí dvaapůllitr do motorky ??? v době kdy je u suprsportů normální váha pod 200 kg a víc koní než kil to váží 270 kg ??? takže tady máme další snobskej nesmysl !!! ( viz Mamut ) a hlavně proč to dělaj za dotace z mejch daní, ci fix ?přesně,proč radši nevymyslí něco jednoduššího co bude dobře fungovat,konkurence schopný za rozumnou cenu
,bohužel tady nám před 50 lety ujel vlak a do něj už se špatně naskakuje
a za naše peníze?to jsou ty jejich vládní programy na podporu českejch firem a výrobků za každou cenu...z cizího krev neteče
..
wogo konečně se tady někdo po x letech vrací k tomu, že neco vyvine, vymyslí a vy hned melete jak je to napiču. takovejch věcí co je napiču podporujete svejma daněma a nezmíníte se vo tom ani slovo. tunely do dálnic, kdy sypete nesčetně víc krát tolik z vašich daní nějakejm xindlům politickejm kerý eště ke všemu všichni volíme kerý tunelujou státní rozpočet, zdravotnictví a kdesi cosi teď neni doba na uprdlý projekty ala jawa. tam je vidět, že to nikam nevede, proto tomuhle fandim, motor pěknej, použití diskutabilní, ale takhle se prostě nový samohyby tvořej, vsadim se, že za určitou dobu přídou i s něčim kultivovanějšim a fandim jim
i když se mi motorka jako taková nelíbí
doba je temná...
Proč ne na dotace ale vytvořit něco co je prodejný aby to mělo nějakej smysl.To že prodaj dejme tomu 20 kusů snobům nic nikomu nepřinese.Je to hezký líbí se mě to.Jak už je psáno je tam vidět Italská linie která je teď žádaná.
Je to pěkná mašina dokázal bych si to přectavit na každodení ježdění Váhově vo dvacet kilo těší než bandaska a ten dvojnásobnej výkon bude zábavnej,samozřejmě né pro člověka čivavích rozměrů
Takže zamě
,akorát škoda té ceny,to je prostě mimo a tak trochu to tu motorku deklasuje a ubírá jí možnost převálcovat konkurenci z itálije
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Michal Dk psal:huskyb12 psal:zajímavost ? budiž ...
proč někdo vymejšlí dvaapůllitr do motorky ??? v době kdy je u suprsportů normální váha pod 200 kg a víc koní než kil to váží 270 kg ??? takže tady máme další snobskej nesmysl !!! ( viz Mamut ) a hlavně proč to dělaj za dotace z mejch daní, ci fix ?Proč ne na dotace ale vytvořit něco co je prodejný aby to mělo nějakej smysl.To že prodaj dejme tomu 20 kusů snobům nic nikomu nepřinese.Je to hezký líbí se mě to.Jak už je psáno je tam vidět Italská linie která je teď žádaná.
a naháč jen se po něm zapráší
http://hellforleathermagazine.com/2011/ … the-world/
to Víkec: spíš bych v tomto případě měl strach o návratnost státní investice ... třeba se pleteme a bude to trhák, který vše násobně zaplatí ... každopádně když vidím, jak se bojuje o různé dotace, je tahle dosti s podivem - nic víc, nic míň
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 16.01.2011 21:32:20 Offline |
Petr J. psal:to Víkec: spíš bych v tomto případě měl strach o návratnost státní investice ... třeba se pleteme a bude to trhák, který vše násobně zaplatí ... každopádně když vidím, jak se bojuje o různé dotace, je tahle dosti s podivem - nic víc, nic míň
ty wole yelene podívej se co ti leze z huby kdo mluví o investici a o návratnosti
nebejt dotací, tak nemáš co do huby páč neni za co stavět a nedělám si iluze o tom, kolik si zrovna ty odved za svůj život do státní pokladny
chce se mi z těhle keců
je to jako bych slyšel mýho dědu
doba je temná...
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 16.01.2011 22:45:31 Offline |
Petr J. psal:to Inkviz: když do toho tak vidíš, tak budeš mít domek za dotace, jo? Jak se to dělá? Já nestavím dálnice a na RD jsem dotaci ještě neviděl
třeba dotace na zateplení nebo na solární kolektory nebo kdysi na přímotopy, kolik toho mam ještě vysypat z rukávu??? buďte rádi, že se tady aspoň eště něco vyvíjí a než to budou všechno dělat číňani a my tu budem sedět jak trubky a kecat stejně blbě jako ty a muj děda....
doba je temná...
já se nechci rejpat v rozdělování státních dotací na nesmysly ...
mnohem lepší se mi zdá postup pana Blatů, kterej dostal na trh malou motorku a určitě sní ( nebo na ní maká - nevim ) vo velký ...
to, že je to nesmysl, s dikutabilním designem, je snad jasný už podle toho, že se to líbí čoprákoj z Benátek :)))
ale di, Ty brepto ...
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 17.01.2011 00:48:43 Offline |
huskyb12 psal:mnohem lepší se mi zdá postup pana Blatů, kterej dostal na trh malou motorku a určitě sní ( nebo na ní maká - nevim ) vo velký ...
řek bych, že je to velice diskutabilní, blata plánoval kdysi prototyp do gp jestli mě paměť nešálí kerej nedodělal a místo toho se pustil do boje s větrnejma mlejnama, což je konkurovat číňanům na úrovni maloobjemovejch nízkorozpočtovejch motorek pro širokou veřejnost, kde si myslim nemá šanci... fgr má za sebou vlastní motor 125, nevim jestli i rám a tohle je další posun dle mě správným směrem a to stavět ušlechtilý malosérie exkluzivních motorek. příště se třeba dočkáme něčeho co bude stejně zajímavý a třeba i prodejný dle mě (za takovouhle věc) za akceptovatelnou cenu do cca 1 000 000 Kč a bude to třeba někde na úrovni "sociální verze bimoty"
prostě a jednoduše zaplatit za exkluzivitu
nářky těch co chtěj nový kvalitní český motocykl s cenou do 250 000kč ať si dou koupit bandita nebo fázera
doba je temná...
inkvizitorr psal:huskyb12 psal:mnohem lepší se mi zdá postup pana Blatů, kterej dostal na trh malou motorku a určitě sní ( nebo na ní maká - nevim ) vo velký ...
řek bych, že je to velice diskutabilní, blata plánoval kdysi prototyp do gp jestli mě paměť nešálí kerej nedodělal a místo toho se pustil do boje s větrnejma mlejnama, což je konkurovat číňanům na úrovni maloobjemovejch nízkorozpočtovejch motorek pro širokou veřejnost, kde si myslim nemá šanci... fgr má za sebou vlastní motor 125, nevim jestli i rám a tohle je další posun dle mě správným směrem a to stavět ušlechtilý malosérie exkluzivních motorek. příště se třeba dočkáme něčeho co bude stejně zajímavý a třeba i prodejný dle mě (za takovouhle věc) za akceptovatelnou cenu do cca 1 000 000 Kč
a bude to třeba někde na úrovni "sociální verze bimoty"
nářky těch co chtěj nový kvalitní český motocykl s cenou do 250 000kč ať si dou koupit bandita nebo fázera
...přesně tak to myslím je
zkoušet prorazit s masofkou,je v dnešním světě píčovina..
dneska vyděláš jen na exkluzivitě a neotřelosti,a pokud
se to co děláš, stane součástí stylu
jak říkám,je třeba prodávat drahý věci bohatejm lidem
a pokusy o vymyšlení něčeho dávno vymyšlenýho a masově
rozšířenýho jsou spíš k smíchu..
...a bude hůř!
inkvizitorr psal:huskyb12 psal:mnohem lepší se mi zdá postup pana Blatů, kterej dostal na trh malou motorku a určitě sní ( nebo na ní maká - nevim ) vo velký ...
řek bych, že je to velice diskutabilní, blata plánoval kdysi prototyp do gp jestli mě paměť nešálí kerej nedodělal a místo toho se pustil do boje s větrnejma mlejnama, což je konkurovat číňanům na úrovni maloobjemovejch nízkorozpočtovejch motorek pro širokou veřejnost, kde si myslim nemá šanci... fgr má za sebou vlastní motor 125, nevim jestli i rám a tohle je další posun dle mě správným směrem a to stavět ušlechtilý malosérie exkluzivních motorek. příště se třeba dočkáme něčeho co bude stejně zajímavý a třeba i prodejný dle mě (za takovouhle věc) za akceptovatelnou cenu do cca 1 000 000 Kč
a bude to třeba někde na úrovni "sociální verze bimoty"
...ale tady byla řeč o dotacích na tento pro pár bohatých přístupný motocykl.
líbí sa ně to, je to zajímavý, i dyž mi to chvílama přijde jako dyž sa vybůrá náklaďák s několika mašinama a maníci to pak poskládaj jak jim to padá pot ruku. Jinak tag trošku sůhlasím s Haskym (my zmé tady dvá, kamarát a já, kdo by nám chtěl rozkazovat, z hospody nás vyhazovat na to zme tu dvá, kamarád a já...
), ne že by to bylo nesmysl a vyhazování peněz, spíš, že mohlo být postavěno něco, co by bylo dostupnější a co by se dalo považovat za znovuobrození motorkářské výroby v ČR. Je otázka, jestli ty lováče, kerý dostali a kerý jim nezávidím (my stavíme dálnice a mosty z dotací, tagže zme v pohodě
) nevyplácali na zbytečně moc megalomanskej projekt, estli by sa z teho nedalo vyvinůt dobrej stroj, s velkým podílem ruční kvalitní práce, kerej by moh jít do výroby a z kerýho pak vydělaný lováče by sa dávaly právě na také mega akce.
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 17.01.2011 08:17:26 Offline |
Mě se to líbí je vidět ,že český ruce pořád něco uměj..jo možná to má vod každýho něco(nenapsat to Filous tak si toho nevšimnu),ale co to dneska dělaj všichny a jako celek je pěkný..no a vypadá to,že to bude i zatáčet v tý reportáži jsou videa z okruhu v Vysokého Mýta.navíc to vypadá,že hmotu dali poměrně nízko tak to na ovládání může bejt docela hračka.
Za mé prostě prostě
a ty blbý kydy vo penězích z našich daní k ničemu s tim děte do
vyhoděj se prachy ze státní kasy za věčí
-viny
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
...ježiši, vyserte se na vobrodu český motorkový historije, todle je přeci uplně jinej sport, ekskluzivní drahá záležitost na kterou pravděpodobně nigdo z nás nebude mít škvarky, ale je dokladem toho, že i u nás sou šikovný lidi, kerý dokážou po technický stránce dát dohromady něco takovýho...a esi na to dostali dotaci??? ...no tag dostali, aspoň za ní něco předvedli, furt sem rači dyš dostanou dotaci lidi, kerý za ni postavjej motorku, letadlo, elektrárnu nebo cokolif jinýho, neš aby dotaci dostalo sdružení za integraci hnědočechů do společnosti u kerýho se za půl roku vokáže, že prachy promrdali a hnědočeši si dál žijou svym životem a sosaj vot státu další a další socijální dáfky...todle sou pro mě vyhozený prachy a né dotace na výrobu ekskluzivní záležitosti, páč tu si aspoň někdo koupí a utratí za ni svoje prachy...některý názory mi přídou hrozně maloměšťácký a dotaz "proč něco takovýho a proč né něco levnýho???" mi příde uplně na hlavu postavenej, dyk na co se kurva vyrábjej Ferrari, Lambo, Bentley a podobný značky??? ...holt pro lidi s prachamy, ale pro mě sou to hlavně technický skvosty, kerý by bez peněz tech bohatejch a třeba i dotací nigdy nevznikli a to by byla myslim škoda, ne???
Filous psal:...ježiši, vyserte se na vobrodu český motorkový historije, todle je přeci uplně jinej sport, ekskluzivní drahá záležitost na kterou pravděpodobně nigdo z nás nebude mít škvarky, ale je dokladem toho, že i u nás sou šikovný lidi, kerý dokážou po technický stránce dát dohromady něco takovýho...a esi na to dostali dotaci??? ...no tag dostali, aspoň za ní něco předvedli, furt sem rači dyš dostanou dotaci lidi, kerý za ni postavjej motorku, letadlo, elektrárnu nebo cokolif jinýho, neš aby dotaci dostalo sdružení za integraci hnědočechů do společnosti u kerýho se za půl roku vokáže, že prachy promrdali a hnědočeši si dál žijou svym životem a sosaj vot státu další a další socijální dáfky...todle sou pro mě vyhozený prachy a né dotace na výrobu ekskluzivní záležitosti, páč tu si aspoň někdo koupí a utratí za ni svoje prachy...některý názory mi přídou hrozně maloměšťácký a dotaz "proč něco takovýho a proč né něco levnýho???" mi příde uplně na hlavu postavenej, dyk na co se kurva vyrábjej Ferrari, Lambo, Bentley a podobný značky??? ...holt pro lidi s prachamy, ale pro mě sou to hlavně technický skvosty, kerý by bez peněz tech bohatejch a třeba i dotací nigdy nevznikli a to by byla myslim škoda, ne???
...a bude hůř!
Filous psal:...ježiši, vyserte se na vobrodu český motorkový historije, todle je přeci uplně jinej sport, ekskluzivní drahá záležitost na kterou pravděpodobně nigdo z nás nebude mít škvarky, ale je dokladem toho, že i u nás sou šikovný lidi, kerý dokážou po technický stránce dát dohromady něco takovýho...a esi na to dostali dotaci??? ...no tag dostali, aspoň za ní něco předvedli, furt sem rači dyš dostanou dotaci lidi, kerý za ni postavjej motorku, letadlo, elektrárnu nebo cokolif jinýho, neš aby dotaci dostalo sdružení za integraci hnědočechů do společnosti u kerýho se za půl roku vokáže, že prachy promrdali a hnědočeši si dál žijou svym životem a sosaj vot státu další a další socijální dáfky...todle sou pro mě vyhozený prachy a né dotace na výrobu ekskluzivní záležitosti, páč tu si aspoň někdo koupí a utratí za ni svoje prachy...některý názory mi přídou hrozně maloměšťácký a dotaz "proč něco takovýho a proč né něco levnýho???" mi příde uplně na hlavu postavenej, dyk na co se kurva vyrábjej Ferrari, Lambo, Bentley a podobný značky??? ...holt pro lidi s prachamy, ale pro mě sou to hlavně technický skvosty, kerý by bez peněz tech bohatejch a třeba i dotací nigdy nevznikli a to by byla myslim škoda, ne???
nemám vůbec problém s tím, že ty love byly z dotací, či z čeho, to je mi celkem šumák, spíš je mi líto to, že mi to zavání výstřelem do tmy, zkrátka, že ten kolotoč kolem teho prostě pude vniveč, sem patriot a moc rát bych potkával tyto stroje na cestách, viděl je jezdit, případně si je kůpil, myslím, že to je to co tu celů dobu pereme. a vzpomínané Ferrari nebo Lambo asi taky nezačali tím nejlepším a nejdražším modelem, to je to co jsem psal, že mi přijde, že začali od vrcholu. dyk je přece běžný, že máš nějakou sérijofku a z tý pak dotuješ taký vyjímky, páč pokáď si ta firma na sebe nevydělá, tak věčně dotovaná nebude a je otázka, estli prodejem pár milijonovejch strojů, kerý nemaj zatím ani méno ta firma bude schopna živit své další bytí a případně další rozvoj, nebo estli neupadne v zapomnění, že to byla gdysi firma co postavila nejsilnější motocykl, jeden či pár kusů a šmitec
Ale kurva pokud to bude stát kolem milijónu,tak to nebudou stíhat vyrábět,vždyť dneska je lidí co mají love,tři prdele. Vždyť je to cena dvou BMW adventůr,nebo Duc ve verzi S.... A těch se prodá halda a sou to v porovnání s tímto tuctovky Znám tady u nás jednoho,co si každej rok kupuje nějakej skvost,napřet duc verzi R za 900litrů,rok na to MV za 1,3míče....
A za šedesát kolíků prodávali poslední třiapůlu,tak ste si ju vy remcálci měli pořídit
Koldan psal:nemám vůbec problém s tím, že ty love byly z dotací, či z čeho, to je mi celkem šumák, spíš je mi líto to, že mi to zavání výstřelem do tmy, zkrátka, že ten kolotoč kolem teho prostě pude vniveč, sem patriot a moc rát bych potkával tyto stroje na cestách, viděl je jezdit, případně si je kůpil, myslím, že to je to co tu celů dobu pereme. a vzpomínané Ferrari nebo Lambo asi taky nezačali tím nejlepším a nejdražším modelem, to je to co jsem psal, že mi přijde, že začali od vrcholu. dyk je přece běžný, že máš nějakou sérijofku a z tý pak dotuješ taký vyjímky, páč pokáď si ta firma na sebe nevydělá, tak věčně dotovaná nebude a je otázka, estli prodejem pár milijonovejch strojů, kerý nemaj zatím ani méno ta firma bude schopna živit své další bytí a případně další rozvoj, nebo estli neupadne v zapomnění, že to byla gdysi firma co postavila nejsilnější motocykl, jeden či pár kusů a šmitec
Jak by teda podle tebe měla vypadat motrka, kterou by měli dělat? Nějakej naháč 600?
Vždyť by si to stejně koupili jen lidi tady u nás. Pár kusů v zahraničí, ale na klasickém poli motorek v kategoriích které jsou (naháč, zmrzlina, chopper...) Budeš těžko porážet Japonce. Dělat motorky jako dělaj oni je k ničemu. Tím si jméno neuděláš a ani neprorazíš. To mohli rovnou vzít licenci na nějakej motor, svařit pár trubek jako rám a udělat nízkorozpočtovku, kterou by ale stejně nikdo nekupoval.
Tak udělali něco co si pár boháčů určitě koupí a my všichni můžeme mít radost, že ještě dokážeme vyrábět motorky jako nikdo jinej na světě a ne jen tuctovky z licencovaných komponent.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Koldan psal:nemám vůbec problém s tím, že ty love byly z dotací, či z čeho, to je mi celkem šumák, spíš je mi líto to, že mi to zavání výstřelem do tmy, zkrátka, že ten kolotoč kolem teho prostě pude vniveč, sem patriot a moc rát bych potkával tyto stroje na cestách, viděl je jezdit, případně si je kůpil, myslím, že to je to co tu celů dobu pereme. a vzpomínané Ferrari nebo Lambo asi taky nezačali tím nejlepším a nejdražším modelem, to je to co jsem psal, že mi přijde, že začali od vrcholu. dyk je přece běžný, že máš nějakou sérijofku a z tý pak dotuješ taký vyjímky, páč pokáď si ta firma na sebe nevydělá, tak věčně dotovaná nebude a je otázka, estli prodejem pár milijonovejch strojů, kerý nemaj zatím ani méno ta firma bude schopna živit své další bytí a případně další rozvoj, nebo estli neupadne v zapomnění, že to byla gdysi firma co postavila nejsilnější motocykl, jeden či pár kusů a šmitec
Jak by teda podle tebe měla vypadat motrka, kterou by měli dělat? Nějakej naháč 600?
![]()
Vždyť by si to stejně koupili jen lidi tady u nás. Pár kusů v zahraničí, ale na klasickém poli motorek v kategoriích které jsou (naháč, zmrzlina, chopper...) Budeš těžko porážet Japonce. Dělat motorky jako dělaj oni je k ničemu. Tím si jméno neuděláš a ani neprorazíš. To mohli rovnou vzít licenci na nějakej motor, svařit pár trubek jako rám a udělat nízkorozpočtovku, kterou by ale stejně nikdo nekupoval.
Tak udělali něco co si pár boháčů určitě koupí a my všichni můžeme mít radost, že ještě dokážeme vyrábět motorky jako nikdo jinej na světě a ne jen tuctovky z licencovaných komponent.
Ondrášu
stačí mi číst,ani k tomu nemusím nic dodávat
...a bude hůř!
zzzmrzlinar (Člen) 17.01.2011 11:01:48 Offline |
přesně tak, exkluzivní motorka kterou nikdo jinej nedělá je dobrá cesta, a Ferari nebo případně Spyker, Koenigseg, TVR ať zůstaneme u malejch firem srovnatelnejch s FGR, rozhodně nejdřív nevyrobí půl milionu Fabii aby se tím jako kvalifikovali k výrobě něčeho exkluzivního.
Dotace byla na vývoj motoru, na nic jinýho a jak už tu borci taky říkali, ten motor i celá motyka vznikla což považuju za malej zázrak a ukázku toho že jsou prostě dříči.
Dofám, že jich prodaj hodně, rád byc se na tom někdy svez, eště radši bych si to koupil, což mám jako většina z nás pechfógl, ale co.
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 17.01.2011 13:07:42 Offline |
Ondráš psal:Jak by teda podle tebe měla vypadat motrka, kterou by měli dělat? Nějakej naháč 600?
![]()
doba je temná...
Ondráš psal:Jak by teda podle tebe měla vypadat motrka, kterou by měli dělat? Nějakej naháč 600?
![]()
vypadat může klidně takto, jen ta cena by mohla být dostupnější (čímž nemám na mysli 250 nebo 300 tisíc, chápu, že někeré věci se musí zaplatit). Říkáš, že šestikilo by kupovali jen domácí, myslím si, že ani ti, je fakt, že holt hon za objemem tady je a motorkářská veřejnost považuje za motorku stroje od 750 nahoru. Jináč myslíš, že v případě mašiny, byť jedinečné extrémním motorem, bude úspěch nějak extrémně vyšší? nechci bejt skeptickej, ale myslím, že ne. navíc nejde o to jakej je tam motor, nevím jak moc by mělo na vliv, kdyby ten motor byl o půlitru menčí, já a ani ty nemáme ponětí co tu cenu tvoří, jestli je to právě návratnost vývoje, vstupní náklady, exkluzivita atd. říkáš, že nemá smysl konkurovat velkým výrobcům, na druhou stranu i v sektoru drahých mašin řádově kolem mega taky není úplně volno k přihlédnutí k množství potencionálních zákazníků
jináč asi to nemá smysl propírat, je možné, že až to daj někde k testování, zjistí se, že je to úplně k hovnu nebo naopak, že je to něco exkluzivního, stejně tak se může stát, že cena nebude kolem avízovaného mega a víc, ale pude třeba na půlku, nevím, čas ukáže, každopádně mně se ten stroj líbí a uměl bych si ho představit v garage a doufám, že to nějak rozumně rozjedou, ale...
Myslim, že tohle má větší šanci na úspěch, než kdyby udělali něco v segmentu těch 600.
Pokud si dobře pamatuji, tak Felgr říkal něco o 500 kusech. Což není moc, ale zase ne úplně málo.
Pokud se jim to podaří prodat, tak myslím, že to bude super úspěch a můžou jít do ještě něčeho většího.
Čas ukáže.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
No a objem 2500 není v motorkách zase tak novej,Revtech a podobní tuneři haryků tyhle kubatůry už pár let dělají,ale teda jenom dvouválce. A ten šestiválec musí byt paráda,kdyš vidím jakej rozdíl v charakteru a chování to má u auta ve srovnání se štyrválcem,tak v mašině to musí byt pecka
Stránky: 1