Nejsi přihlášen
Banditatom (Člen) 25.01.2014 16:42:35 Offline |
Re: Nabíječka
Kelly01 psal:Jen pro info
Pořád nabíjím, jsem na 14V
Kdy tohle skončí
ty kelly... mátě nějakej divnej proud
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom (Člen) 25.01.2014 23:32:14 Offline |
Kelly01 psal:Zítra odpoledne ji opět zkouknu
Nechcu te kazit iluze ale stara lidlovka me nabila 100ah za den a noc
Tak tihle 2 spolu válčí
Akorát nevím jakou ta baterka má kapacitu bo sem z toho štítku jelen a ta baterka je větší než moje VARTA SILVER Dynamic 12V 85Ah 800A co mám v pašíku
Battery
Voltage 12 V 12 V 12 V
Cold start capacity (CCA) 520 A 600 A* 700 A**
Reserve capacity (RC) 100 min 120 min 150 min
If the battery must be replaced, replace it with one with the same cold start capacity and reserve capacity as the original (see the decal on the battery).
* Cars equipped with the High Performance audio system
** Cars equipped with the Premium Sound audio system and/or the Volvo Navigation system
God Save The Queen!
Kelly01 psal:Tak tihle 2 spolu válčí
Akorát nevím jakou ta baterka má kapacitu bo sem z toho štítku jelen a ta baterka je větší než moje VARTA SILVER Dynamic 12V 85Ah 800A co mám v pašíku
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … odnota.jpg
Battery
Voltage 12 V 12 V 12 V
Cold start capacity (CCA) 520 A 600 A* 700 A**
Reserve capacity (RC) 100 min 120 min 150 min
If the battery must be replaced, replace it with one with the same cold start capacity and reserve capacity as the original (see the decal on the battery).
* Cars equipped with the High Performance audio system
** Cars equipped with the Premium Sound audio system and/or the Volvo Navigation system
...kurva nepij to,si odpovídám sám sobě
hlemejzd999 (Člen) 27.01.2014 10:49:31 Offline |
Kelly01 psal:Dnes ráno se holka z Lídlu vyšplhala na 14.1V a pere to do baterky naplno, já to nevzdám
neteče ti ten proud někde ? ...neni děravá ?
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Kelly01 psal:Co dva dny mi to stoupne o 0,1V, tak ti moc neporadím
To ještě nemáš nabitou ani motorku
Tak tu mou autobaterku tipuji tak do léta
Jestli ti to nekde tece Kelly tak to nech zabodovat asfaltovou elektrodou
Banditatom (Člen) 27.01.2014 13:25:29 Offline |
...a za rok to bude pohádka o tom jak kelly nabíjel baterku lídl nabíječkou aneb staré pověsti bandiťácké
Kelly01 psal:Co dva dny mi to stoupne o 0,1V, tak ti moc neporadím
Tak tu mou autobaterku tipuji tak do léta
Lezlo to první den relativně rychle, druhej den po desetinkách a pak to umřelo na 13,9. Tak ti nevim, co je rozbitý, esli aku či napájadlo Baterka má mít, pokud se nepletu, 14,5V plně nabitá; pokud jí nedokáže na tuhle hodnotu natlouct žádná nabíječka, tak už je KO?
Wohnout psal:Kelly01 psal:Co dva dny mi to stoupne o 0,1V, tak ti moc neporadím
Tak tu mou autobaterku tipuji tak do létaLezlo to první den relativně rychle, druhej den po desetinkách a pak to umřelo na 13,9. Tak ti nevim, co je rozbitý, esli aku či napájadlo Baterka má mít, pokud se nepletu, 14,5V plně nabitá; pokud jí nedokáže na tuhle hodnotu natlouct žádná nabíječka, tak už je KO?
...nabitá má mít přes 12,5 V (v klidu), ale myšleno 12,6 - 12,8, ne 14
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Kelly01 psal:.........Tipuji že když budu chtít dobít motorku(letos ji nemám ve vyhřívané garáži) na 1 jarní den tak už abych ji pomalu napíchl............
...ty chceš vyjet až na olympiádu do ria?
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Napětí jednoho článku bez zátěže v olověné baterii má 2,22V. tzn. baterie má 13,32V
To že se dobíjí napětím vyšším než jmenovaným je z důvodů napěťového spádu - laicky řečeno napětí na nabíječce musí být vyšší aby tam proud tekl. Nabíjecí napětí by se mělo pohybovat mezi 14,2 - 14,5.
Navíc lidl nabíječka bude mít velkou toleranci (měřící), tzn. moc přesná nebude.
Pokud nechcete baterii testovat pod zátěží nebo prostě jestli auto nahodí, tak ji odpojte a změřte za pár hodin. napětí by nemělo klesnout pod 12,6V.
Lidl nabíječku mám - tu bez displeje a za ty prachy na motorku jako udržovák a občasný dobíječ je dobrá. Na udržování baterie odstaveného auta taky v pohodě, ale na nabíjení auto baterek nemá....
Banditatom (Člen) 27.01.2014 20:42:28 Offline |
Miras: a cim to ze mi 100ah baterku zvladne nabit za den? Ona uz ma sice 5let a zacina se tvarit ze po smrti rani zimni starty stoji za vyliz prdel takze je to jeji posledni zima ale furt drzi.
Banditatom psal:Miras: a cim to ze mi 100ah baterku zvladne nabit za den? Ona uz ma sice 5let a zacina se tvarit ze po smrti rani zimni starty stoji za vyliz prdel takze je to jeji posledni zima ale furt drzi.
...a potřebuje vůbec nabít ?
A že su tak smělej,kolik bys do ní chtěl nacpat? Já sem předevčírem večer napíchl starou 95Ah,která už má něco zasebou,postupně to vylezlo z nějakejch 12.5 na nynějších 13,8 a kdyš ju teďka šoupnu do auta,tak bude motat jak zběsilá.
Na motobaterky a autobaterky do těch 60Ah to myslím stačí,samozřejmě nesmíš chtít ju natřísknout přez noc. Ale u motorkové to myslím bude stačit i přez noc,na to jarní dobití.
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Šak to nabíjení je ten udržovací režim
Vyzkouším ju ještě na baterce co mám ve starcovi,tam je klasická kyselinová varta 30Ah(do motorky akorát),rok stará,takže ju píchnu na klasickej autorežim a uvidím za jak dlouho přepne na udržovací
Banditatom (Člen) 29.01.2014 20:11:04 Offline |
Vikecej sam vis ze "kyselinovku" nabijes i ruskou nabijeckou
VikecB12 psal:Šak to nabíjení je ten udržovací režim
Vyzkouším ju ještě na baterce co mám ve starcovi,tam je klasická kyselinová varta 30Ah(do motorky akorát),rok stará,takže ju píchnu na klasickej autorežim a uvidím za jak dlouho přepne na udržovací
a dneska už nejsou kyselinový?
Second Class Citizen
1130 Café Racer
mr.BSE psal:VikecB12 psal:Šak to nabíjení je ten udržovací režim
Vyzkouším ju ještě na baterce co mám ve starcovi,tam je klasická kyselinová varta 30Ah(do motorky akorát),rok stará,takže ju píchnu na klasickej autorežim a uvidím za jak dlouho přepne na udržovacía dneska už nejsou kyselinový?
Co já vím co v tom dneska je Je to klasická baterka,žádná ta dnešní mrňavá,fajnová,ze které nic neteče po votočení...
VikecB12 psal:mr.BSE psal:VikecB12 psal:Šak to nabíjení je ten udržovací režim
Vyzkouším ju ještě na baterce co mám ve starcovi,tam je klasická kyselinová varta 30Ah(do motorky akorát),rok stará,takže ju píchnu na klasickej autorežim a uvidím za jak dlouho přepne na udržovacía dneska už nejsou kyselinový?
Co já vím co v tom dneska je Je to klasická baterka,žádná ta dnešní mrňavá,fajnová,ze které nic neteče po votočení...
jo takhle
Second Class Citizen
1130 Café Racer
K.a.s.y.m. (Člen) 30.01.2014 20:05:05 Offline |
ještě ,že mám tu bez čísílek jen se zelenym světýlkem
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Banditatom (Člen) 30.01.2014 20:52:59 Offline |
K.a.s.y.m. psal:ještě ,že mám tu bez čísílek jen se zelenym světýlkem
A jak jsme spokojeni co?
yebat psal:hele a to že se v udržovacím režimu sama vypne, je normální? to pak asi moc neudržuje ne?
Lidl měl v nabídce co dva typy nabíječek akumukátorů. Jedna byla takový to klasický trafíčko do zásuvky za 2 kila, ta dává max. 800mA a 13,8 V. Ta si plynule sama ubírá až na minimální udržovací proud a klidně může zůstat napojená celou zimugood.
Ta druhá o které je řeč má mikroprocesor a může být taky napojená furtgood, dává max. nabíjecí proud 3,8 A ( na moto lze přepnout na 0,8A), ale ubírá si skokově, ne plynule. Po výpadku energie už sama nezapne.
Kožak psal:Kelly01 psal:Tak moje „Ultimate Speed“ zahájila třetí týden souboje a pořád se drží lídlointeligentně na 14.2V
O dalším průběhu souboje vás budu průběžně informovat...chlape ty máš ale nervy :)
Co by taky dělal důchodce celej den,než čuměl na displej
Lopatkou mezi kulky,nebo kulku mezi lopatky??
Banditatom (Člen) 05.02.2014 14:50:26 Offline |
Kelly01 psal:Tak moje „Ultimate Speed“ zahájila třetí týden souboje a pořád se drží lídlointeligentně na 14.2V
O dalším průběhu souboje vás budu průběžně informovat
ještě ti neuletěl elektroměr?
4Fun.cz psal:Kožak psal:Kelly01 psal:Tak moje „Ultimate Speed“ zahájila třetí týden souboje a pořád se drží lídlointeligentně na 14.2V
O dalším průběhu souboje vás budu průběžně informovat...chlape ty máš ale nervy :)
Co by taky dělal důchodce celej den,než čuměl na displej
..eště se taky může dívat na ty čuníky ve Finsku nebo kde jsou ...
Co, co
Žiju aktivně co sociálka dovolí
Ráno jsem byl lyžovat..
Teď 2 hoďky se psem...
Za hoďku na hoďku do fitka..
Pak dám saunu..
No a večer jako klasický nezaměstnaný dám 2 panáky a pak padnu hladovej a k smrti unavenej do postele
No a ráno nanovo...
v 8 na lyže atd., atd.,
A jak říkají v TV a na Novinkách, pokud je vám 50+ a nemůžete sehnat práci, neupadejte do deprese a žijte jako by jste ji měli, ono to už nějak dopadne...
God Save The Queen!
hlemejzd999 (Člen) 07.02.2014 07:57:36 Offline |
Kelly01 psal:Tak moje „Ultimate Speed“ zahájila třetí týden souboje a pořád se drží lídlointeligentně na 14.2V
O dalším průběhu souboje vás budu průběžně informovat
tak jak ? ...
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
hlemejzd999 psal:Kelly01 psal:Tak moje „Ultimate Speed“ zahájila třetí týden souboje a pořád se drží lídlointeligentně na 14.2V
O dalším průběhu souboje vás budu průběžně informovattak jak ? ...
Stále kvoká
▀▄▀▄▀▄...sem se to nemělo nikdy dostat...▄▀▄▀▄▀
Stránky: 1 2