Nejsi přihlášen
K.a.s.y.m. (Člen) 01.03.2011 08:45:21 Offline |
Re: dovoz motorky z Německa
já mám pocit ,že co uvolnili hranice tak tohle už neplatí a můžeš dovézt jak starý chceš.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
XJelen psal:z německa pokud to tam legálně jezdí, není problém ani 25 let starej kousek
Fakt? ..ta povinná homologace pro provoz ve státech EU už neplatí?? ...tak to bych teda moch tu Yamahu SR 500 r.v. 79 za 500 E přitáhnout
Mour psal:XJelen psal:z německa pokud to tam legálně jezdí, není problém ani 25 let starej kousek
Fakt? ..ta povinná homologace pro provoz ve státech EU už neplatí?? ...tak to bych teda moch tu Yamahu SR 500 r.v. 79 za 500 E přitáhnout
Kdyš tomu schází nějaký to "e"čko,tak se to dělá nějak přes DEKRA,akorát je ta dovozová STK vo něco dražší...
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Tak já když dovezl Bandita z Německa z roku 97 před pěti lety (motorka tedy stará 9 let), tak jsem jí nemohl přihlásit. Chybělo tomu nějaký to Ečko, takže STK a všechny úřady se mnou vyjebávaly. Papír o homologaci mi Suzuki nedala, jelikož VIN začínalo GN77A místo GN77B. Prý tohle bylo vyrobeno pro švýcarský trh. DEKRA se mi snažila ochotně pomoct, ale úředník si nedal říct. Dokonce jsem psal na francouzský ministerstvo dopravy, aby mi poslali vyjádření, že motorky s GN77A u nich jezdí (jsou v UNII)..stále nic. Nakonec mi to kámoš za litr přihlásil. Netuším jak. Z toho plyne, přihlásit jde cokoliv, jen se to musí umět a ne se s tím srát.
K.a.s.y.m. (Člen) 03.03.2011 15:29:46 Offline |
bluemanik psal:Tak já když dovezl Bandita z Německa z roku 97 před pěti lety (motorka tedy stará 9 let), tak jsem jí nemohl přihlásit. Chybělo tomu nějaký to Ečko, takže STK a všechny úřady se mnou vyjebávaly. Papír o homologaci mi Suzuki nedala, jelikož VIN začínalo GN77A místo GN77B. Prý tohle bylo vyrobeno pro švýcarský trh. DEKRA se mi snažila ochotně pomoct, ale úředník si nedal říct. Dokonce jsem psal na francouzský ministerstvo dopravy, aby mi poslali vyjádření, že motorky s GN77A u nich jezdí (jsou v UNII)..stále nic. Nakonec mi to kámoš za litr přihlásil. Netuším jak. Z toho plyne, přihlásit jde cokoliv, jen se to musí umět a ne se s tím srát.
no tam hrál roli ten litr..pěťo kámošovi a pěťo úředníkovi
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
mam pocit že porád platí že to"E"čko tam musí bejt, je to globální homologace a pro každej typ auta nebo mototo tam musí bejt příslušný písmenko a číslo. vědí to na technický, kde dělaj dovozy. jinak se musí na výzkumák, prodraží se to a někdy se to ani nepovede. chce to znát přesně co má na tom štítku bejt a pak by to mělo bejt cajk... asi bych se mohl poptat přesnějc.
Lepší první v pekle, než druhej v nebi...
Stránky: 1