Nejsi přihlášen
Výměna oleje
Zdravím. Mám pro vás asi trochu směšný a zbytčný dotal ale prosím o radu. Na banditovi mám najeto necelých 24tkm a tudíž bych měl vyměnit olej. Je ho tam opravdu málo. V manuálu jsem si výměnu oleje proštudoval, je tam, že by se s olejem měl vyměnit i olejový filtr, ale v tabulce údržby je zase, že při 24tkm se filtr nemění, jen olej. Poraďte mi prosim jestli teda měnit i filtr, nebo ne. Filtr i olej byly měněny pří 17200km. Díky za rady
Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
Re: Výměna oleje
OK, dík za radu A ještě abych nezakládal nové téma. Předchozí majitel dával motorovej olej MOTUL FORMULA 10W/40 a třeba kamarád mi radil CASTROL POWER 1 10W/40. Je to jedno, který z nich banditovi dám, nebo je některý z nich ,,lepší"? Máte s nimi někdo nějaký zkušennosti?
Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
K.a.s.y.m. (Člen) 21.04.2011 13:10:16 Offline |
v principu jakoukoliv motorkovou 10W40 ale můžeš i 15W40 nebo 10W50 na značce vcelku nesejde.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. (Člen) 21.04.2011 13:18:36 Offline |
syntetiku nedávej bude ti klouzat spojka normální polo...Bandit je vývojově 20 let starej tak do toho neper novoty
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ještě jeden dotaz prozím. Hledám ale trochu jsem se do toho zamotal. Na foru jsem nejvíc dobrejch ohlasů viděl asi u oleje Motul 5100...a Castrol POWER GPS. A zároveň se často dočítám že plnou syntetiku ne, protože pak prokluzuje (někdy) spojka. No ale vždyť MOTUL 5100 je právě plná syntetika ne??? A můžete mi někdo, prosím, říct, co je ten CASTROL zač? Nikde jsem se nedopítil jestli je to plná syntetika nebo polo nebo ještě jinak. Dík
Nechce se mi zakládat nové vlákno a sem by to mohlo sednout jako na hrnec
Jaký je váš názor na výměnu oleje před zimou?!
Současnej má najeto 6400km a teď váhám, jestli jezdit e neřešit nebo vyměnit a neřešit zimu (garáž by neměla promrznout, ale nemám to ověřený) nebo ukončit sezónu a vyměnit olej někdy v únoru před první jízdou?!?
Olej už mám doma a spíše se klaním k variantě vyměnit, jezdit spokojeně dál a to i pak v příští sezóně... hmm?
Nic lidského mi není cizí
MaraKM psal:Nechce se mi zakládat nové vlákno a sem by to mohlo sednout jako na hrnec
Současnej má najeto 6400km a teď váhám, jestli jezdit e neřešit nebo vyměnit a neřešit zimu (garáž by neměla promrznout, ale nemám to ověřený) nebo ukončit sezónu a vyměnit olej někdy v únoru před první jízdou?!?
Olej už mám doma a spíše se klaním k variantě vyměnit, jezdit spokojeně dál a to i pak v příští sezóně... hmm?
...vyměň ho a neřeš zimu...stejně uš si přes a eště něco najezdíš...ty štyry měsíce v motoru f garáži mu neublížeš, to daj víc "zabrat" motoru ty sračky, kerý sou ve starym voleji...i dyš i to bys moch řešit třeba v laborce, ale tak i tag, vyměň ho teť...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Tony psal:Zdravím. Mám pro vás asi trochu směšný a zbytčný dotal ale prosím o radu. Na banditovi mám najeto necelých 24tkm a tudíž bych měl vyměnit olej. Je ho tam opravdu málo. V manuálu jsem si výměnu oleje proštudoval, je tam, že by se s olejem měl vyměnit i olejový filtr, ale v tabulce údržby je zase, že při 24tkm se filtr nemění, jen olej. Poraďte mi prosim jestli teda měnit i filtr, nebo ne. Filtr i olej byly měněny pří 17200km. Díky za rady
Měním každých 6 tisíc i s filtrem a mám klid. Dodržuju ještě API :)
Who is Zed?
Zed is dead, Baby.
Filous psal:MaraKM psal:Nechce se mi zakládat nové vlákno a sem by to mohlo sednout jako na hrnec
Olej už mám doma a spíše se klaním k variantě vyměnit, jezdit spokojeně dál a to i pak v příští sezóně... hmm?...vyměň ho a neřeš zimu...stejně uš si přes a eště něco najezdíš...ty štyry měsíce v motoru f garáži mu neublížeš, to daj víc "zabrat" motoru ty sračky, kerý sou ve starym voleji...i dyš i to bys moch řešit třeba v laborce, ale tak i tag, vyměň ho teť...
takže rada mekánika zní, na zimu vyměnit i když se interval nestihl zajet? dycky jsem měnil až před sezonou...
Bandit 4EVER!!!
No já se ještě přiznám, že přemýšlím o docela kompletní rozborce Bandasky nějak se mi nezdá rám nebo možná zadní kolo se mi hnulo nebo jsme debilně ojel gumu kvůli špatnému posezu... nějak mi táhne bandaska na pravou stranu, i když po nehodě, když jsem motku opravil to jelo v poho rovně.
Nebo dá se přeměřit rám i na neočesané bandasce?
barynek psal:Filous psal:MaraKM psal:Nechce se mi zakládat nové vlákno a sem by to mohlo sednout jako na hrnec
Olej už mám doma a spíše se klaním k variantě vyměnit, jezdit spokojeně dál a to i pak v příští sezóně... hmm?...vyměň ho a neřeš zimu...stejně uš si přes a eště něco najezdíš...ty štyry měsíce v motoru f garáži mu neublížeš, to daj víc "zabrat" motoru ty sračky, kerý sou ve starym voleji...i dyš i to bys moch řešit třeba v laborce, ale tak i tag, vyměň ho teť...
takže rada mekánika zní, na zimu vyměnit i když se interval nestihl zajet? dycky jsem měnil až před sezonou...
...ále piču, Mára uš je přejetej, tag nevidim důvod na něco čekat a ty esi najedeš letos pjet, tag na jaře ten tyšonc dojezdi a vyměň ho pag...
zku nej vypouštěcí šroub... nepohne se a nepohne... ještě chvilec a strhnu všechny hrany tak, že už to nepůjde vůbec
(si jen potřebuji ulevit) Hold dokud si nekoupím pořádnou ráčnu a ořech (mám tu akorát nějakou levnou ludru zas, kterou jsem kdysi kdesi dostal), tak to neudělám... klíče nepomáhaj, trubkový taky ne a s očkem tu 17-tku taky nemám
na motorku, jdu vrtat poličky a jiné sráče
MaraKM psal:
zku nej vypouštěcí šroub... nepohne se a nepohne... ještě chvilec a strhnu všechny hrany tak, že už to nepůjde vůbec
(si jen potřebuji ulevit) Hold dokud si nekoupím pořádnou ráčnu a ořech (mám tu akorát nějakou levnou ludru zas, kterou jsem kdysi kdesi dostal), tak to neudělám... klíče nepomáhaj, trubkový taky ne a s očkem tu 17-tku taky nemám
na motorku, jdu vrtat poličky a jiné sráče
a povoluješ na správnou stranu?
Když to nejde silou, tak to pude ještě větší silou!
faitík psal:a povoluješ na správnou stranu?
už nevím kterej šroubek s matkou mám použít jako pomůcku, aby mi vyšlo něco jiného než povolovat proti hodinovým ručičkám
tam bude zažraná ta podložka hliníková nebo jaká tam je + jsme to minule asi navíc utáhnul zbytečně moc... jak říkám, z domu jsem zvyklej, že mám vše co je třeba a po ruce... tady je toho zatím jen část a na gola sadu nezbyly hrašule tenhle měsíc
...Osi má recht, nandej mu jí kladivem, neboj se toho...ale esi to žvejkáš stranovym klíčem nebo plechovym trubkáčem, tag se na to rači vyser...dochtor tě taky nebude kuchat rezavym svačiňákem
Vím, že stranovej není úplně košér, když to nejde "zlehka", pak jsem to valil poctivým trubkáčem, žádná tenkostěná čína, sčil jsem to trochu jednou sčenou čínskou "hobby" ráčnou s ořechem... většinu škody odnesl ořech.
Já se jen tak nevzdám právě jsem dorazil z práce a cestou přikúpil očkovou 17-tku (TONA) a WD-čko ... násadu ke kladivu, které tu mám (pouze železo) prej nikde nevedou budu muset vyhledat nějakého truhláře nebo tak za chvilec jdu na to... menší kladivo snad bude stačit s kombinací ostatním.
A pak, že nepoteče
Jen ta pozice byla "zajímavá" měl jsem protichúdné požadavky... 1. pořádně zabrat, ALE 2. né moc, aby mi nespadla motka z centrálu přímo na mě ležícího pravačka tlačící na spolujezdcovu stupačku to jistila
Takovej porod jsem teda posledně při výměně oleje neměl - šrub je ještě použitelnej, nicméně nejpozději při další výměně jde do šrotu.
Mimochodem nekoupí někdo repasovanej olej? něco přes 3l a přihodím i nacucanej hadr! 50,-Kč za litr a poštovné v rámci ČR zdarma
Vy barbaři ... na to mám dvě betonový jámy 210x80x55 cm a jak budou plné podobného svinstva, beru vozík a šup do sběrného dvoru
Tohle jsem zažil kousek od Českýho Těšína, byl jsem tam v kopcích koupit budíky + přední brzdovou nádobu a borec vylejval na svý zahradě brzdovku asi 15m od neuvěřitelně krásného, divokého a průzračného potoka... absolutně jsem nechápal
a do kanálu? Jim vymlátíte kompletní kulturu bakterií a budou je muset pěstovat znovu...
Mour psal:... a právě proto jsou minerální oleje! Ty se do potoka lít můžou, jelikož tam jsou ty minerály
...to je jasný, že bych tam nelil žádnou chémiji ...já tam leju jenom přírodní minerální voleje a bijobrzdofku ...vopčas teda i polosyntetiku, ale ta je jedovatá jenom napůl, tagže to se taky eště dá
hlemejzd999 (Člen) 04.10.2011 14:21:01 Offline |
já to používám na natírání plotu ... a nasírání sousedů.... když jdou okolo a přátelsky se opřou o plot a chtějí přátelsky poklábosit , jdou pak s přátelskýma pruhama na břiše a na rukou domu ...kurva ,co se mi maj co vopírat vo plot ? ...už takle je dost chatrnej a spuchřelej tim volejem
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Stránky: 1