Nejsi přihlášen
Množství oleje v motoru
Zdravím, opět mám možná blbý dotaz, ale dnes jsem měnil olej (i filtr) a v manuálu je že mám nalejt 3500ml nového oleje. Tak jsem tam nalil 3500ml ale už tři litry byly hodně nad rysku a teď nemám vidět vůbec hladinu oleje v kontrolním okénku. Kámoš mi říkal ať ho upustím, že když není mezi ryskama, tak se to kur*í. Mám ho teda upustit, když množství podle manuálu je 3500ml? Mám ho upustit aby byl mezi ryskama? Díky za odpovědi, pánové
Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
Re: Množství oleje v motoru
...do suchýho motoru to bude sedět, ale ty ho tolik nevyždímeš, nicméně, že by jsi tím "větším množstvím" popravil motor (nebo ho enormně kurvil), se ti nestane
...je tady řeč o možná dvou deckách oleje, což v ploše bloku motoru není tak významnej nárůst; kdyby jsi po těch třech litrech jak píšeš natočil motor, tak by si něco z toho ještě nasál filtr
...tzn. chceš-li, odsaj, nebo odpust trochu oleje, pokud ale nechceš, svět se nezboří
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Progear 650 (Člen) 30.04.2011 09:50:10 Offline |
nechápu... když to pořádně vypustíš, tak se tam vejdou celé 4L a okénko je sice plné, ale jen tak tak... zkrátka si to vypustil špatně...
OSI: to co píšeš ty, čili suchej motor má náplň tuším 4,6L....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:nechápu... když to pořádně vypustíš, tak se tam vejdou celé 4L a okénko je sice plné, ale jen tak tak... zkrátka si to vypustil špatně...
OSI: to co píšeš ty, čili suchej motor má náplň tuším 4,6L....
...je to klidně možný, nezkoumal, respektive neověřoval jsem hodnoty, chytil jsem se jich tak jak je podal a dál to rozved víceméně obecně
...při standartní výměně i s filtrem, tzn.nijak s motorem nepumpuju, leju do fšech SACS motorů 3,7l a sem na horní rysce...4l se tam vejdou a ničemu to neublíží, ale je to zbytečný...snat jen, že víš že pag nemusíš volej hlídat, pokud si něco veme...ale jináč si myslim, že je to zbytečný rozebírat, páč tušim, že se Tony někde vedle přiznal, že povolil jinej šroup neš vypoušťák
Osi:
...Harry měl nejspíš na mysli uplně suchej motor, tzn. po rozborce...to co je v manuálu s kerýho si sem dával údaje sou hodnoty pro uživatele, u kerýho se nepřetpokládá, že by půlil motor...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Tony psal:Jo, je to tak. Díky za rady, olej jsem upustil k horní rysce a je to OK
...jen si myslim, že ta tvoje výměna je tag na půlhovna, páč esis starej nevypustil a jen ho dolil novym, tag si mu moc nedopřál
Filous psal:Osi:
...Harry měl nejspíš na mysli uplně suchej motor, tzn. po rozborce...to co je v manuálu s kerýho si sem dával údaje sou hodnoty pro uživatele, u kerýho se nepřetpokládá, že by půlil motor...
...myslím, že se shodnem na tom, že rozdíl přes litr voleje, ať je motor suchej po rozborce nebo ne, je nesmysl, páč ten litr voleje je kurva množství voleje, který se tam prachsprostě v takovým množství nemá kde schovat
...dá se mluvit vo dvou, třech deckách max.
Banditatom (Člen) 01.05.2011 11:05:40 Offline |
VikecB12 psal:Vždycky tam votočím 4L bandasku voleja a dál nic neřeším a vím že nemusím furt čučet do vokýnka a na konci intervalu mám pěkně pul vokna bez dolití
kolik ti to žere čoveče
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
osiris psal:Filous psal:Osi:
...Harry měl nejspíš na mysli uplně suchej motor, tzn. po rozborce...to co je v manuálu s kerýho si sem dával údaje sou hodnoty pro uživatele, u kerýho se nepřetpokládá, že by půlil motor......myslím, že se shodnem na tom, že rozdíl přes litr voleje, ať je motor suchej po rozborce nebo ne, je nesmysl, páč ten litr voleje je kurva množství voleje, který se tam prachsprostě v takovým množství nemá kde schovat
...myslim že f tomdle se neschodnem
Banditatom (Člen) 01.05.2011 11:14:35 Offline |
osiris psal:Filous psal:Osi:
...Harry měl nejspíš na mysli uplně suchej motor, tzn. po rozborce...to co je v manuálu s kerýho si sem dával údaje sou hodnoty pro uživatele, u kerýho se nepřetpokládá, že by půlil motor......myslím, že se shodnem na tom, že rozdíl přes litr voleje, ať je motor suchej po rozborce nebo ne, je nesmysl, páč ten litr voleje je kurva množství voleje, který se tam prachsprostě v takovým množství nemá kde schovat
osi já měl dole na autobusu chladič ,vanu , olej olejové vedení, oil filtr nalil jsem 5L a jsem v menší půlce okýnka takže naliju ještě cca 0.5L podle manuálu se při výměně oleje i s filtrem do motoru vleze 4.6L hmm...
Filous psal:osiris psal:Filous psal:Osi:
...dá se mluvit vo dvou, třech deckách max....myslim že f tomdle se neschodnem
...co nadělám
Banditatom (Člen) 01.05.2011 12:02:56 Offline |
Mour psal:Hojte. Dostal sem (zdarma ) volej Motul 5100 15W50. Dát?
...nalej to do kamen
Progear 650 (Člen) 01.05.2011 19:50:04 Offline |
Geograf psal:v manuálu jsou uvedeny 3 hodnoty množství oleje:
- pouze výměna oleje - 3,3L
- výměna filtru a oleje - 3,5L
- generální oprava - 4,6L
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 7_olej.png
taky se mě zdá nemožný že je tam někde schované další litr oleje ale asi to tak bude
to je ono ! toto jsem myslel a psal... 4,6L když je celej motor suchej....
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Stránky: 1