Nejsi přihlášen
Re: Povrchová úprava podpěr
Podle mě je na to nejlepší komaxit.Je to dobrý poměr cena a výdrž. Tady je jedna přášková lakovna http://www.kovolak-mb.cz/ Kdyby jsi sehnal jinou firmu přímo v bolce,tak dej vedět,jestli to budeš řešit komaxitem.Potřebuju taky něco dát do komaxitu
Banditatom (Člen) 07.06.2011 20:09:34 Offline |
po mojich zkušenostech s komaxitem už nikdy... ale možná na ten nosič by to stačilo
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
hlemejzd999 (Člen) 07.06.2011 20:39:36 Offline |
proč každej zavrhuje komaxit ? ...to je nějaká pohlavní nemoc,nebo co ?
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Banditatom (Člen) 07.06.2011 20:43:41 Offline |
hlemejzd999 psal:proč každej zavrhuje komaxit ? ...to je nějaká pohlavní nemoc,nebo co ?
ne ne ne to je vlastní zkušenost... a nemysli si, že jen jedna...
Banditatom (Člen) 07.06.2011 20:54:33 Offline |
Libor nx psal:Banditatom psal:hlemejzd999 psal:proč každej zavrhuje komaxit ? ...to je nějaká pohlavní nemoc,nebo co ?
ne ne ne to je vlastní zkušenost... a nemysli si, že jen jedna...
a co se ti s ním stalo?
loupal se, vyblednul po pár měsících. Krásně to pod ním kvete pokaĎ se tam dostane voda ( prorezavělo mě to skrze) nehledě na tom že pokaď se ti kousek někde odprýskne neopravíš to nějakou tužkou... nikomu nechci nutil svůj názor ale komaxit je dobrej tak na lavičky někde na nádraží
Banditatom psal:Libor nx psal:Banditatom psal:ne ne ne to je vlastní zkušenost... a nemysli si, že jen jedna...
a co se ti s ním stalo?
loupal se, vyblednul po pár měsících. Krásně to pod ním kvete pokaĎ se tam dostane voda ( prorezavělo mě to skrze) nehledě na tom že pokaď se ti kousek někde odprýskne neopravíš to nějakou tužkou... nikomu nechci nutil svůj názor ale komaxit je dobrej tak na lavičky někde na nádraží
vono právě hodně záleží na přípravě,jestli je to špatně odmaštěný nebo po opískování zůstane někde trochu rzi,tak je to pak v a časem to vyleze.a s tím vyblednutím nevím,měl jsem asi 3roky motorku celou v komaxitu a žádný blednutí ani loupání.
Honzik8719 (Člen) 07.06.2011 21:37:53 Offline |
když už jsme u těch podpěr jak to máte vyřešený na starejch modelech 96-99?
...relativní kochač...
Libor nx psal:Podle mě je na to nejlepší komaxit.Je to dobrý poměr cena a výdrž. Tady je jedna přášková lakovna http://www.kovolak-mb.cz/ Kdyby jsi sehnal jinou firmu přímo v bolce,tak dej vedět,jestli to budeš řešit komaxitem.Potřebuju taky něco dát do komaxitu
Zajedu tam a uvidíme.Dám vědět.
Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod.
Lihy psal:a co ti pomůže že to "zakalíš"? Kromě toho že se ti to kalení může povíst a držáky pak budou křehký?
V oleji to nechladne tak rychle jako ve vodě a pokud by byl ještě horkej, tak to zase tak křehký bejt nemusí.
Samozřejmě záleží co kalíš. Když kalíš litinu, tak je ti to na hovno, že jo.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Lihy psal:a co ti pomůže že to "zakalíš"? Kromě toho že se ti to kalení může povíst a držáky pak budou křehký?
V oleji to nechladne tak rychle jako ve vodě a pokud by byl ještě horkej, tak to zase tak křehký bejt nemusí.
Samozřejmě záleží co kalíš. Když kalíš litinu, tak je ti to na hovno, že jo.
Proto píšu kalení v úvozovkách...a že se to může (jako že čirou náhodou) povíst.
Ps. Nějakej ten pátek jsem docházel strojárnu do dejvic....takže nějaká ta teorie o materiálech my v paměti uvízla
osiris psal:...furat nemyslel kalení (tady není potřeba dosáhnout tak vysoký teploty) ...to se dělá proto, že tím získáš povrchovou úpravu, černění a nerezne to
černění se nedělá v oleji....hydroxid sodný a podobný mňamky zahřátý přes 100 °C a do toho to šupneš.
Jediný co vim že se s olejem dělalo, je natřít tu věc olejem (používal se olej kerym se mazalo konopí při těsnění šroubení) pak vzít letlampu a smahnout to....takhle se to párkrát zopakuje a je hotovo....akorát mám ten dojem, že to potom trochu špiní.
Monty psal:Libor nx psal:Podle mě je na to nejlepší komaxit.Je to dobrý poměr cena a výdrž. Tady je jedna přášková lakovna http://www.kovolak-mb.cz/ Kdyby jsi sehnal jinou firmu přímo v bolce,tak dej vedět,jestli to budeš řešit komaxitem.Potřebuju taky něco dát do komaxitu
Tak jsem tam zajel a je to vyřešený.Jednání perfektní a v pondělí je to hotový.Černý matný komaxit,cena za jednu stranu 150,-kč
Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod.
Lihy psal:osiris psal:...furat nemyslel kalení (tady není potřeba dosáhnout tak vysoký teploty) ...to se dělá proto, že tím získáš povrchovou úpravu, černění a nerezne to
černění se nedělá v oleji....hydroxid sodný a podobný mňamky zahřátý přes 100 °C a do toho to šupneš.
Jediný co vim že se s olejem dělalo, je natřít tu věc olejem (používal se olej kerym se mazalo konopí při těsnění šroubení) pak vzít letlampu a smahnout to....takhle se to párkrát zopakuje a je hotovo....akorát mám ten dojem, že to potom trochu špiní.
...po odborný stránce je černění s hydroxidovou lázní, to je jasný, ale černění o kterým se tady píše, je to "kovářský" černění, který je známý věky věků a dělaj ho tak starý zámečníci, ne fabrikanti na výrobních linkách
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Monty psal:Monty psal:Libor nx psal:Podle mě je na to nejlepší komaxit.Je to dobrý poměr cena a výdrž. Tady je jedna přášková lakovna http://www.kovolak-mb.cz/ Kdyby jsi sehnal jinou firmu přímo v bolce,tak dej vedět,jestli to budeš řešit komaxitem.Potřebuju taky něco dát do komaxitu
Tak jsem tam zajel a je to vyřešený.Jednání perfektní a v pondělí je to hotový.Černý matný komaxit,cena za jednu stranu 150,-kč
tak paráda,budu muset tam taky stavit
Stránky: 1