Nejsi přihlášen
Re: Kufry a plotny
Ale levná verianta kufrů kerý fungujou prostě neexistuje. Dá se ušetřit použitím kufrů Nayka,kerý sou celkem dostupný. Rovnou zapomeň na nějaký ty šity za 1500kč,taky sem si tím prošel a je to k hovnu,upadávají na nich ty zobáčky co je drží na nosiči,což je celkem podstatná vada Já mám nosiče kapa a na ně 3x maxia 52L
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
VikecB12 psal:Ale levná verianta kufrů kerý fungujou prostě neexistuje. Dá se ušetřit použitím kufrů Nayka,kerý sou celkem dostupný. Rovnou zapomeň na nějaký ty šity za 1500kč,taky sem si tím prošel a je to k hovnu,upadávají na nich ty zobáčky co je drží na nosiči,což je celkem podstatná vada Já mám nosiče kapa a na ně 3x maxia 52L
no joo ale ty stim vodvezes pul Rajhradu, to zas kazdej nepotrebuje
To: Petan, ja mam drzak od GIVI bo sem zrovna Kapa nemohl sehnat, ale cena rozdil byl cca 300,- coz neni zadna hruza a na tom Maxii 52 tu samou jak ma Vikec a super na cesty daleky kdyz nekam jedu. Kdyz zrovna vezu nejakou slecnu tak jeste prihazuju bocni brasny ale je to tragedie ty brasny , Kufr je kuf, nemas v nem mokro, nemusis nic balit do igelitaku, nemas podrenej zbytecne lak na motorce, porad neco paskovat emerickou paskou, ale ja to parkrat tady do roka pc CR preziju, ale kdybych mel jet nekam ven tak bych asi koupil bocni kufry.
...když to nechceš dělat silou vem si větší kladivo!!!
Billy psal:VikecB12 psal:Ale levná verianta kufrů kerý fungujou prostě neexistuje. Dá se ušetřit použitím kufrů Nayka,kerý sou celkem dostupný. Rovnou zapomeň na nějaký ty šity za 1500kč,taky sem si tím prošel a je to k hovnu,upadávají na nich ty zobáčky co je drží na nosiči,což je celkem podstatná vada Já mám nosiče kapa a na ně 3x maxia 52L
no joo ale ty stim vodvezes pul Rajhradu, to zas kazdej nepotrebuje
To: Petan, ja mam drzak od GIVI bo sem zrovna Kapa nemohl sehnat, ale cena rozdil byl cca 300,- coz neni zadna hruza a na tom Maxii 52 tu samou jak ma Vikec a super na cesty daleky kdyz nekam jedu. Kdyz zrovna vezu nejakou slecnu tak jeste prihazuju bocni brasny ale je to tragedie ty brasny , Kufr je kuf, nemas v nem mokro, nemusis nic balit do igelitaku, nemas podrenej zbytecne lak na motorce, porad neco paskovat emerickou paskou, ale ja to parkrat tady do roka pc CR preziju, ale kdybych mel jet nekam ven tak bych asi koupil bocni kufry.
Máš recht,3x 52litrů už je zbytečně moc,ale kdyš se mě ty maxie doma nějak nahromadily Ideál by bylo,mít nahoře maxiu a na boky třeba ty 42-45L,tak nějak to plánuju obměnit,protože jednu maxiu mě sebrala Šárka a druhou sem nechal tatovi na jeho B6. Ještě bych chtěl dozadu světlo s integrovanejma blinkrama,abych mohl sundat ty tykadla na kerejch sou teďka origo blinkry přidělaný
Do horního sem jednou narval 25kg pytel lepidla na obklady a mazal 60km na chalupu lepit obklad pod kuchyňskou linku Jinak na dovolenou mívám v kufrech kolem 10-15kg a nikdy nic neruplo. Ale nevím jak u soudruhů z endéer v Hebcobekr...
redik27 psal:Kolik máte nosnost na nosičích?
mám horní nosič a kufr Hepco-Becker a na nosiči je 5 kg
boční givi píšou 10 Kg
Snese to víc?
Rozdil je hlavne u znacky GIVI jestli mas typ MONOKEY nebo MONOLOCK
Monokey udava vyrobce 10 kg nostnost samoze tam narves vic odzkouseno
Monolock udava vyrobce 3 kg nosnost
je to videt hned na prvni pohled kdyz vidis z jakyho matrose jsou drzaky na oba typy. Proste vyber Monokey, k temu nejakej 46-52 litrovej kudr a mas klid , kufr kdyz budes mit stesti sezenes jetej na inzerci, drzak vcetne plotny prevazne sezenes na B12 cca 3000,- a kufr 4500,-
Za dvacku?? ani náhodou...
já mám 2x boční (motodetail/kappa 44litrů) od Louis - teď maj v akci kufr za 80EUR -(ten jde jak na bok tak na topcase)..
pak mám kappu 46 topcase tuším K46N
Vše držích na SW motech (alu rack na topcase a boční quick lock), stabilní i ve 200, bez obav...
v kufrech si na tom za 6.000,- a nosiče se daji za 4-5tis sehnat
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Díváš se na to blbě....
Rozdíl je v typu upínání kufru přes plotnu na nosiči, výrobce kufru s tím nesouvisí
jsou dva typy upnutí kufrů monokey a monolock
kufry KAPPA monokey - bez plotny = jsou větší >45l a musíš dokoupit plotnu
kufry KAPPA monolock - s plotnou = jsou menší <45l
Každej má jinak udělaný ty plotny, resp. uchycení. KAPPA koresponduje s GIVI
kufry GIVI Monokey = jsou větší >45l a musíš dokoupit plotnu
kufry GIVI Monolock = sou menší <45l
Plotny GIVI Monolock jsou stejný jako KAPPA monolock...
Boční kufry se na plotnu nedávají, protože držáky obsahují už ty nutné adaptéry a kufr cvakáš přímo na něj...
když pohledáš v historii, tak najdeš mraky informací a fotek..
Nemyslel jsem roudíl mezi monolock a monokey-to je jasné, ale spíš v provedení monoracku od jednotlivých firem givi a kappa. Chci koupit na B12 montážní sadu monorack.Tak jestli kappa nebo givi? Mám zkušenost s GIVI a s jejich hliníkovou litou plotnou. Jak to je s plastovkama? Pebnost, výdrž?
Koukám na to tady http://www.motorkar.net/givi-kappa-nosi … 20804.html ale nejsem moc chytrej jestli to je kappa nebo givi, podle typu givi, ale plotnu k tomu cpou kappa, tak jestli plotna s kloubama od kappa s tim bude kamarádit...
bandaskář psal:Nemyslel jsem roudíl mezi monolock a monokey-to je jasné, ale spíš v provedení monoracku od jednotlivých firem givi a kappa. Chci koupit na B12 montážní sadu monorack.Tak jestli kappa nebo givi? Mám zkušenost s GIVI a s jejich hliníkovou litou plotnou. Jak to je s plastovkama? Pebnost, výdrž?
Koukám na to tady http://www.motorkar.net/givi-kappa-nosi … 20804.html ale nejsem moc chytrej jestli to je kappa nebo givi, podle typu givi, ale plotnu k tomu cpou kappa, tak jestli plotna s kloubama od kappa s tim bude kamarádit...
Mám za to, že Givi a Kappa mají kompatibilní systém uchycení.
GIVI a KAPPA je jedna firma... já mám Kappu a když jsem ji rozebrat, byli tam díly s logem GIVI.
Monolock je název "systému uchycení kufru" tedy stejný pro Kappu i GIVI
ten nosič je OK, neslyšel jsem nikoho, že by na něj nadával.
Já mám plastovou KAPPA plotnu, zatěžuji ji jak kráva a drží
Já včera dával dohromady držák a plotnu od givi.no podle mýho jim to moc nepasuje .Držák není kolmo k plotně a to docela o dost.Srovnalo se to po dotažení.Patří tam podle návodu ještě jeden pár šroubů,ale díry jsou úplně mimo
Libor nx psal:Já včera dával dohromady držák a plotnu od givi.no podle mýho jim to moc nepasuje .Držák není kolmo k plotně a to docela o dost.Srovnalo se to po dotažení.Patří tam podle návodu ještě jeden pár šroubů,ale díry jsou úplně mimo
...italové, co bys chtěl???
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:Libor nx psal:Já včera dával dohromady držák a plotnu od givi.no podle mýho jim to moc nepasuje .Držák není kolmo k plotně a to docela o dost.Srovnalo se to po dotažení.Patří tam podle návodu ještě jeden pár šroubů,ale díry jsou úplně mimo
...italové, co bys chtěl???
připadá mi to jako made in china , snad mi to neulítne
Ja mam drziak a platnusw-motech, na nom GIVI kufor a mam problem s tymi dištančnými gumičkami - su priliš male a tak mam pod kufrom 1-2 mm medzeru. Neviete o nejakej moznpsti vymeny tych gumiciek? Alebo ich len podlepit nejakym kusom gumy?
Stránky: 1