Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Novinky v pojištění...

Póla (Člen)
15.06.2011 13:00:33

Novinky v pojištění...

Hoja bando,

máme půlku roku a většina pojišťoven dostála slovu a přišlana trh s novinkami.
Takže velmi stručně co zásadního se změnilo.

Kooperativa - nově umožňuje pojištění živelních rizik k povinnému ručení i pro  motorky.Někteří se na to ptali, tak bych to viděla jako pozitivní změnu.
         - slevy v havarijním pojištění nám zůstanou zatím nedotčeny, takže havárka vychází stále přijatelně. Jak u které motorky velmi přijatelně. 

ČSOB - přišla s největšími změnami. Cenu pojištění počítá podle věku, bydliště a vyjetých bonus. Až druhořadě se zajímá o výkon vozidla.
Musím říci, že vychází velmi hezky zvlášť u vyšších kubatur. A když velmi, tak např. 3 ltr jsem pojišťovala asik za 3.500 Kč.

JInak standard dneska je možnost dopojištění k povinnému ručení - živelních rizik
         - přímé likvidace PU (plnění bez uplatnění amortizace v případě nezaviněné nehody).
          - úrazové pojištění
          - vylepšené asistenční služby
          - srážka se zvěří
          - poškození kabelů zvěří

A nebo výše uvedené mají některé  pojišťovny přímo v základní ceně.

Je více než kdy jindy z čeho vybírat a za slušnou cenu se dneska dá pořídit hodně zajímavý rozsah krytých rizik než je jen holé  povinné ručení.
Na druhou stranu kdo chce jen základ, jde cenu stlačit dolů spoluúčastí při havárii v zahraničí, nebo propůjčením bonusů na 3 roky.

Kdo má pojistku starší jak 3 roky, tak dneska přeplácí....to je ale obecně známo.

Stále platí, že to chce spočítat a ušít dané osůbce na míru. Nejde nic globalizovat.

Konec hlášení.....bigsmile

Zdenda (Člen)
15.06.2011 22:19:40

Re: Novinky v pojištění...

Kolik vyjde HAV poj u vozidel Audi A6, BMW 5 či Mercedes Benz E ? Furt to jsou desetitisíce? Naposledy jsi mi psala u Audi pojistku za 48 000help Nešlo to nějak dolu?

Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
PFremer (Člen)
16.06.2011 07:11:50

Zdenda psal:

Kolik vyjde HAV poj u vozidel Audi A6, BMW 5 či Mercedes Benz E ? Furt to jsou desetitisíce? Naposledy jsi mi psala u Audi pojistku za 48 000help Nešlo to nějak dolu?

Tak tomu říkám plná garážgoodbigsmile A já si vozim prdel ve (nevyženěný) fábiisurprisedbigsmile

Raději na dvou kolech jezdit, než se nechat tlačit...
Póla (Člen)
16.06.2011 07:59:55

Zdenda psal:

TAk to už asik chvíli bude co jsem dělala nabídku viď ?
Máš značky, které se hodně kratou a proto si je pojišťovny nechají zaplatit. I tak si myslím, že pojistka  by se měla pohybovat do 20.000 Kč, max do 30ceti.
Podle stáří, výbavy atd....
Taky je důležité mít POV a HAV u stejné pojiš´tovny....potom se dá různě hrát s bonusy.
No jestli chceš konkrétní nabídky, tak se ozvi na email: dankova@eurola.cz
Takto jenom podle značky to spočítat nejde.good

Zdenda (Člen)
16.06.2011 13:18:39

Póla: jak to bude aktuální pošlu ti majl, zatím probíráme ještě pojistku na tu chalupugood

Pfremer: ale hovno, v garáži tahle trojice nestojí,ale chtěl bych se po něčem povohlídnout podobnym a jelikož chi a mám všechno pojištěný, brzdili mě pojistky u těhle značek

Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
PFremer (Člen)
16.06.2011 13:25:44

Zdenda psal:

Póla: jak to bude aktuální pošlu ti majl, zatím probíráme ještě pojistku na tu chalupugood

Pfremer: ale hovno, v garáži tahle trojice nestojí,ale chtěl bych se po něčem povohlídnout podobnym a jelikož chi a mám všechno pojištěný, brzdili mě pojistky u těhle značek

A tak to jó bigsmile sem si myslel, že je na Teplicku tolik takový dobře placený práce, že bych se vrátilbigsmile

Raději na dvou kolech jezdit, než se nechat tlačit...
Póla (Člen)
16.06.2011 13:39:11

Zdenda psal:

njn Zdeňo....když ty taky  máš chatu jako někteří bývání.....auta kteří mnozí vlastní jen jako modely....
To jsou potom ceny "lidové" a ať dám slevu sebevětší, tak za hubičku to není....bigsmile

Ozvi se a probereme co je třeba....good

Frodo89 (Člen)
18.06.2011 00:13:39

[quote=Póla:

Dotaz: Děláš i jiné pojistky než jen povinné ručeni? např. Životko či urazovku?

Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Póla (Člen)
20.06.2011 08:08:00

jj, vše co si vzpomeneš jde zařídit....až na vyjímky....
TAže životko, penzijní, úraz, cestovní, barák, domácnost, odpovědnost, blbostky, ....
Jestli máš firmu, tak vše kolem....
Pro milovníky zvířat pejsek a kočička....bigsmile atd...

Ozvi se mi na dankova@eurola.cz , 605 779 877
Pořešíme co potřebuješ....good

Mour (Člen)
07.09.2011 15:05:14

Ahoj Pólo.

Co nějaký podzimní novinky v pojištění?  Mám zákonnou cca 4 roky auto u ČPP a tak nějak beze změn idontknow ...že by se tím cosik zrobilo? goodbigsmilebigsmile

Póla (Člen)
08.09.2011 08:44:05

Mour psal:

Ahoj Pólo.

Co nějaký podzimní novinky v pojištění?  Mám zákonnou cca 4 roky auto u ČPP a tak nějak beze změn idontknow ...že by se tím cosik zrobilo? goodbigsmilebigsmile

Pro tebe Moure ale i ostatní....

Jestli máš 4 roky pojistku, tak na 100% přeplácíš aniž by jsi musel.
Pojistka uzavřena dříve jak v roce 2008 je  z 99% hodně drahá.
U ČPP jde nyní poskytnou zajímavé slevy...
Ozvi se mi na email a kouknu se ti na to.

Jinak novinky. Jsou pořád...tak něják průběžně.
Hlaví nával se ale cyhstá tak za měsíc, kdy přijdou pojišťovny se sazbami a novinkami pro rok 2012.
Chtěla jsem se ozvat až potom.
Ale něco málo  vyjmenuju tedy už nyní....

ČSOB - nově hodnotí klienta podle věku, bydliště a vyjetých bonusů. A pro lidi na d30 let jde dát zajímavé slevy. Takže jde třeba 3 litr pojistit i za 2,500 Kč....a to se už vyplatí. Je hodně zajímavá pro vyšší kubatury jako 2 l, 3.
Jinak je cenově zhruba srovnatelná s ostatními pojišťovnami.

Má ale rozšířený obsah krytých rizik (podle tarifu co si zvolíš) - v rámci povinného ručení můžeš mít krytou nezaviněnou nehodu = ČSOB ti opraví vozidlo a nezohlední se amortizace, živelní pjištění, úrazové pjoištění, při zaviněné nehodě ti dá 5.000 Kč na opravu tvé škody, asistenční služby....

Allianz  (podle tarifu co si zvolíš) - osobně pokládám Allianz za TOP pojištění na trhu v povinném ručení.
Nejvyšší tarif obsahuj - živelní rizika, úraz, nezaviněnou nehodu, poškození zaparkovaného vozidla zvířetem (třeba sežrané kabely), střet se zvířetem (srnka...), zapůjčení náhradního vozidla, pojištění vozíku nebo skůtru 50 cm3 zdarma,
A to vše (až na tu přímou likvidaci) je s územní platností Evropa .

KOOP - povinné ručení stále stejně. Ovšem co se týče havárky....do konce roku zatím beze změny. Nejpozději k 1.1.2012 nám ale ukončí současný produkt  ve kterém sjednávám havarijní pojištění se slevou až 50%.
Nadále bude platný jen nový produkt, který vychází o kapku dráže.
Metodicky je ale stejný, z tohoto pohledu se nic nemění.
Slevu 50% ale KOOP nově počítá jen z HAV a ne i z odcizení. Takže sleva je v konečně fázi nižší jak nynní a i proto vychází nové pojištění dráže.
MAjí nové pojistné podmínky, které se mi nelíbí jako ty původní.
Ve své podstatě ale kryjou totéž co původně.
Sezónní nebo  celoroční havárii je možné   volit stále stejně.

Zazvonil zvonec.....smile1

Pokračování až v říjnu s novinkami na rok 2012.good

Mour (Člen)
08.09.2011 08:57:10

Díky good , napíšu. bigsmile

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS