Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » IT pošuci - dotaz

Lihy (Člen)
20.07.2011 23:23:30

IT pošuci - dotaz

chápu to dobře, že tohle zapojení je pro com port?
http://www.ecmspy.com/kabel_pc.shtml
a pro připojení na usb potřebuju ještě redukci (převodník) z com na usb? ....teda asi ani nepotřebuju bo mám i strej comp s com portem...akorát už nějaký 3 járy neběžel, tak snad naskočí a první brnknutí bigsmile
Jako je mi divný že tam na tom obrázku má jen 6 žil a com jich má tušim že osm...nebo 9?

pulmotor (Člen)
21.07.2011 00:20:55

Re: IT pošuci - dotaz

helppussyhelppussysurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedsurprisedhelppussyhelppussyhelppussyhelppussyhelppussy

Není ostuda se jako blbec narodit ,ostuda je jako blbec umřít.
XJelen (Člen)
21.07.2011 07:13:48

počkej na filouse

Strýcfajtr !!!
Filous (Člen)
21.07.2011 08:13:03

...žes neřek v neděliidontknow ...vyser se na redukci, já bych konce uřís a spájel bych to...se dyštag staf na dílně, pájku i cín mámgoodbigsmile

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Lihy (Člen)
21.07.2011 08:14:06

XJelen psal:

počkej na filouse

Už je tu....
napjatě čekém co mi výpočetní guru řekne....bigsmile

Lihy (Člen)
21.07.2011 08:17:30

Tak von byl rychlejší....holt píše jako bleskbigsmile

voe ale jde o to CO tam mám připájetbigsmile

Mour (Člen)
21.07.2011 08:22:59

Lihy psal:

No to je zcela jasné:

modrý s červeným, hnědý s černým, orandžový s bílým, růžový z světle modrým, tmavě modrý se světle zelenym a zelenožlutý se zalenožlutym, bo to je zem. good

Filous (Člen)
21.07.2011 08:31:24

Mour psal:
Lihy psal:

No to je zcela jasné:

modrý s červeným, hnědý s černým, orandžový s bílým, růžový z světle modrým, tmavě modrý se světle zelenym a zelenožlutý se zalenožlutym, bo to je zem. good

...proč ho mateš???idontknow ...jediný co je pravda, že zeleno/žlutej je zem, to sedígood ...pag je jasný, že červenej na červenej, to je fáze a modrej na modrej, to je nulák, vostatní sou tam jen proto, aby to vypadalo složitější a nemaj tam žádnou funkci, to sou prostě jen kurvítkacool

bigsmile

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
XJelen (Člen)
21.07.2011 09:10:27

Filous psal:
Mour psal:
Lihy psal:

No to je zcela jasné:

...proč ho mateš???idontknow ...jediný co je pravda, že zeleno/žlutej je zem, to sedígood ...pag je jasný, že červenej na červenej, to je fáze a modrej na modrej, to je nulák, vostatní sou tam jen proto, aby to vypadalo složitější a nemaj tam žádnou funkci, to sou prostě jen kurvítkacool

bigsmile

ty vado surprisedgood

Strýcfajtr !!!
hlemejzd999 (Člen)
21.07.2011 12:40:46

budeš jezdit na motorce , nebo si na tom přehrávat empétrojky ? bigsmile ...ser na káble...bigsmile...stejnak nejlepší spoj je „motanej“.

Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 
nicola.foxx (Člen)
21.07.2011 12:49:09

Hele Lihousi, řek bych, že to jako chápeš dobře RS232 je seriovej starej pomalej port.
Pro použití na novým zařízeni bez RS232 použít tu redukci http://yescom.proeshop.cz/cs/zbozi/redu … dapter-lpt a ještě tam máš bonus redukci LPT.

Tos chtěls slyšet?

Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
Lihy (Člen)
21.07.2011 13:06:44

nicola.foxx psal:

Hele Lihousi, řek bych, že to jako chápeš dobře RS232 je seriovej starej pomalej port.
Pro použití na novým zařízeni bez RS232 použít tu redukci http://yescom.proeshop.cz/cs/zbozi/redu … dapter-lpt a ještě tam máš bonus redukci LPT.

Tos chtěls slyšet?

Jo to bych chtěl slyšet, nicméně jsem přišel na to, že to neni až tak jednoduchý a i ke COM portu by byla potřeba další součástka bo řídící jednotka pracuje na 5V(1) 0V(0) kdežto standardní sériovej port +12V(1) -12V(0)....takže nejjednodušší řešení je koupit ten USB kabel kterej má už v sobě čip, kterej to převádí (ten sem snad našel za cca 450 Kč, ale je celkem trabl najít konektor na druhou stranu bo je složenej ze 3 dílů který se dodávaj samostatně a co jsem našel nejde objednat po jednom kusesmile2 , takže to asi budu muset koupit komplet a holt si připlatit.

Lihy (Člen)
21.07.2011 15:23:04

Tak už jsem našel všechny součástky a objednal, ještě že sem se tu zeptal fundovaných odborníků bigsmile

WenzelB6 (Člen)
21.07.2011 15:31:04

je tam jiný napětí , píšou to (!) a špičky taky nesedej.
U 9-ti kolíku RS232 je 2-vysílání, 3-příjem a zem GND je na 5 špičce.
Kup ten kabel s čipem v USB.

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS