Nejsi přihlášen
LED blinkry- pomooooc:D
Zdravím Koupil jsem si v Bikersu tyto blinkry http://obchod.bikerscrown.cz/emgo-61-75 … 9900009970
a chtěl bych je dát na moto, jenže blikaj hodně rychle. Můžete mi někdo prosím poradit, jakej odpor bych měl zapojit ke každému blinkru? Stará žárovka má hodnotu 12V21W a na tom novym LED panelu je psáno 12V1W. Takže bych chtěl prosím vědět jakej odpor mám jak zapojit k jednomu blikru? (seriově nebo paralelně) V elektřině se nevyznám, tak mi prosím někdo poraďte. přerušovač si kopuim jinej možná časem, ale když to jde takhle, tak ho nechci Díky moc všem.
PS: spěchá, motorka čeká v garáži bez blinkrů
Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
Re: LED blinkry- pomooooc:D
tohle řeší tvůj problém a stačí si vybrat
http://www.abmoto.cz/cz/e-shop/c34146/r … nkrum.html
Jde to i levnějc, nechci tě podceňovat, ale na malého elekronika asi nevypadáš
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
No občas si s elektronikou trošku hraju takže bych to zkusil. Proč né odpor??? Kvůli teplotě? stejně tam ty odpory chci dát, stačí mi přibližná hodnota a jestli seriově a nebo paralelně k těm blinkrům;) Tak prosím hoši:D:D
Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
A nebo teda, šel by mi tam kdyžtak tenhle přerušovač? http://obchod.bikerscrown.cz/koso-kd006 … 9900013360
Ale radši bych to pořešil s těma odporama please
OK. No než sedět u kompu, tak jsem vzal pájku a šel to radši zkusit
S bočníkem (paraelně řazeným odporem) to bliká normálně, takže pohoda. Jen se ten odpor teda kurevsky moc přehřejvá, takže ještě musim vymyslet, jak je dát, aby se chladily...:D Ale takhle je to OK;) Ale kdyžtak klidně pište dál rady Ještě to není definitivní;)
Banditatom (Člen) 03.08.2011 18:24:29 Offline |
a) proč řešíš odpory když ti devět s deseti místních gynekologů radí relé neb přerušovač
b) odpory mám a výhodu v tom nevidím...kdybych to tehdá já vůl nekoupil šel bych do přerušovače
c) http://www.topmoto.cz/Blinkry-37003/Pri … to-blinkry tohle může uspokojit tvé hormóny ale počítej... potřebuješ 2x páry tudiž 532kč+ počtovný
d) v krámě je nemá cenu hledat pač to jsou tlustý dlouhý hnusy( jako ten odpor co potřebuješ
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
mam taky ledky, bliká to rychle, i když tam mam na každý straně odpor, tak jak mi bylo doporučeno. Naposledy to maličko vadilo i chlapum na stk, ale srat na to. Jo a ty blinkry nemáš zapnutý furt, tak bych to "přehřátí" nějak neřešil.
Bandit 4EVER!!!
Banditatom (Člen) 03.08.2011 18:25:56 Offline |
..psst tyhle blinkry na bandita???
Protože odpory mě vyjdou o hodně levněji a zatím mi tu nikdo nenapsal proč ty odpory ne Už mám hotový 2 blinkry s odporama, takže to dodělám. Jsou vzduchem chlazený, a ty odpory vidět nejsou. Takže to dodělám a třeba si pak koupím přerušovač, já to chtěl mít hlavně dneska hotový protože potřebuju někam jet
Banditatom (Člen) 03.08.2011 18:32:03 Offline |
chtěl jsi radu dostals radu a stejně jí máš u a co to je o hodně levnějš... nevím jak ty ale odpory 6.8ohm 25w jsem nikde v krámě neviděl
radu jsem dostal,udělal jsem to jinak protože dneska už bych přerušovac nekoupil a potřeboval jsem jeste nekam jet;) u každýho blinkru mám rezistor a funguje to pekne. Ale každopádně vsem diky za rady, kdyz se neco po... tak tam prdnu přerušovač. Tohle mě nic nestálo,odpory jsem měl doma;)
K.a.s.y.m. (Člen) 03.08.2011 21:19:57 Offline |
Tony psal:radu jsem dostal,udělal jsem to jinak protože dneska už bych přerušovac nekoupil a potřeboval jsem jeste nekam jet;) u každýho blinkru mám rezistor a funguje to pekne. Ale každopádně vsem diky za rady, kdyz se neco po... tak tam prdnu přerušovač. Tohle mě nic nestálo,odpory jsem měl doma;)
Kdyby jsi tam dal přerušovač zjistil by jsi ,že blikají výrazně jasněji..jak to je nevim nejsem elektikář,ale z praxe to tak je.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Aha, tak o tom nevím... Časem ho tam dám, ale teď ne. Zdá se mi, že to bliká dost jasně
K.a.s.y.m. (Člen) 03.08.2011 21:48:42 Offline |
Tony psal:Aha, tak o tom nevím... Časem ho tam dám, ale teď ne. Zdá se mi, že to bliká dost jasně
až ho koupíš tak to porovnej..asi ty odpory prostě nejsou úplně košér.já na to kašlu a blikám rychleji
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Kašli na to:D Mě to bliká taky trochu rychleji než je normál, ale líbí se mi to a vidět je to hodně;)
XJelen psal:proč tam mermomocí chcete srát ledky co žerou 4x1W když pak před to nabastlíte topení (odpory) tak aby to žralo těch původních 4x21W? jenom dysajn?
má pravdu ten chlapec
to jo no ale když si nenechá poradit , jeho boj ...
relé jen vymění ale odporama akorát zhnusí kabeláž
Nikdy neříkej , že něco nejde , protože se najde blbec , který neví , že to nejde a UDĚLÁ TO !!!
libac22 psal:XJelen psal:proč tam mermomocí chcete srát ledky co žerou 4x1W když pak před to nabastlíte topení (odpory) tak aby to žralo těch původních 4x21W? jenom dysajn?
má pravdu ten chlapec
relé jen vymění ale odporama akorát zhnusí kabeláž
musim tě zklamat kolego...u tohodle modelu relé nevymění (bo je společný s bočním stojanem) ale vyškubne dva dráty z konektoru a napíchne je na nový relé.
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:libac22 psal:XJelen psal:proč tam mermomocí chcete srát ledky co žerou 4x1W když pak před to nabastlíte topení (odpory) tak aby to žralo těch původních 4x21W? jenom dysajn?
má pravdu ten chlapec
relé jen vymění ale odporama akorát zhnusí kabelážmusim tě zklamat kolego...u tohodle modelu relé nevymění (bo je společný s bočním stojanem) ale vyškubne dva dráty z konektoru a napíchne je na nový relé.
jo ? on nemá gsf 600 N ? tak to potom jo
Nikdy neříkej , že něco nejde , protože se najde blbec , který neví , že to nejde a UDĚLÁ TO !!!
libac22 psal:XJelen psal:libac22 psal:
má pravdu ten chlapec
relé jen vymění ale odporama akorát zhnusí kabelážmusim tě zklamat kolego...u tohodle modelu relé nevymění (bo je společný s bočním stojanem) ale vyškubne dva dráty z konektoru a napíchne je na nový relé.
jo ? on nemá gsf 600 N ? tak to potom jo
má... úplně stejný jak ty... ani ty ho nevyměníš
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:libac22 psal:XJelen psal:
musim tě zklamat kolego...u tohodle modelu relé nevymění (bo je společný s bočním stojanem) ale vyškubne dva dráty z konektoru a napíchne je na nový relé.jo ? on nemá gsf 600 N ? tak to potom jo
já ho mám u pojistkový skrýnky pod sedlem a už jsem ho měnil jen vyjmutím a zasunutím
libac22 psal:XJelen psal:libac22 psal:jo ? on nemá gsf 600 N ? tak to potom jo
já ho mám u pojistkový skrýnky pod sedlem a už jsem ho měnil jen vyjmutím a zasunutím
pro jistotu jsem lovil ve schematech.... šestky by to měly mít stejný jako dvanáctky, tzn, novej model pod sedlem vzadu společná skříňka s pěti? pojistkama, do toho zacvaknutý relé který má sedm kontaktů, z toho modrej a oranžovozelenej je přerušovač. Tyhle dva dráty se z konektoru vycuknou a pustí se přes dvoupinovej elektronickej přerušovač.
zajímá mě cos tam vyměnil a jak to vypadá a kdes to koupils
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:libac22 psal:XJelen psal:má... úplně stejný jak ty... ani ty ho nevyměníš
pro jistotu jsem lovil ve schematech.... šestky by to měly mít stejný jako dvanáctky, tzn, novej model pod sedlem vzadu společná skříňka s pěti? pojistkama, do toho zacvaknutý relé který má sedm kontaktů, z toho modrej a oranžovozelenej je přerušovač. Tyhle dva dráty se z konektoru vycuknou a pustí se přes dvoupinovej elektronickej přerušovač.
zajímá mě cos tam vyměnil a jak to vypadá a kdes to koupils
no koupil jsem relé presně na to nic jsen nedál , jen vyměnil , parádní prácička .
libac22 psal:XJelen psal:libac22 psal:já ho mám u pojistkový skrýnky pod sedlem a už jsem ho měnil jen vyjmutím a zasunutím
zajímá mě cos tam vyměnil a jak to vypadá a kdes to koupilsno koupil jsem relé presně na to nic jsen nedál , jen vyměnil , parádní prácička .
http://www.amtrade.cz/bmz_cache/0/06945 … 00x375.jpg
http://www.amtrade.cz/index.php?main_pa … s_id=58857
ááá tak to je novinka je to společný s tím relé na bočák. Dobrý řešení, ale trošku dražší zasejc, holt to jednoduchý dvoupinový relé stojí 13euro, tohle skoro 36
Strýcfajtr !!!
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
No, nevím proč by měly rezistory zhnusit kabeláž, když je to váleček 9*3mm. Když máš černou smršťovacá bužírku a umíš trochu pájet, tak to není ANI TROCHU vidět
Jo a jak se tu někdo ptal, tak je to opravdu jen kvůli ,,dizajnu" Klidně si tam ty přerušovače mějte, je to určitě lepší řešení, ale když to jde takhle...
zajímá mě cos tam vyměnil a jak to vypadá a kdes to koupilsno koupil jsem relé presně na to nic jsen nedál , jen vyměnil , parádní prácička .
http://www.amtrade.cz/index.php?main_pa … s_id=58857ááá tak to je novinka je to společný s tím relé na bočák. Dobrý řešení, ale trošku dražší zasejc, holt to jednoduchý dvoupinový relé stojí 13euro, tohle skoro 36
dobe de dopředu nespi
no koupil jsem relé presně na to nic jsen nedál , jen vyměnil , parádní prácička .
http://www.amtrade.cz/index.php?main_pa … s_id=58857ááá tak to je novinka je to společný s tím relé na bočák. Dobrý řešení, ale trošku dražší zasejc, holt to jednoduchý dvoupinový relé stojí 13euro, tohle skoro 36
dobe de dopředu nespi
sem stará konzerva, novinky mě děsí jako např. muj novej Nokia E-7
Strýcfajtr !!!
ááá tak to je novinka je to společný s tím relé na bočák. Dobrý řešení, ale trošku dražší zasejc, holt to jednoduchý dvoupinový relé stojí 13euro, tohle skoro 36dobe de dopředu nespi
...vo konzervatizmu bych moch napsat kníšku
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
XJelen psal:libac22 psal:XJelen psal:ááá tak to je novinka je to společný s tím relé na bočák. Dobrý řešení, ale trošku dražší zasejc, holt to jednoduchý dvoupinový relé stojí 13euro, tohle skoro 36
dobe de dopředu nespi
neblázni , dyk ti tak moc není , do starý vokurky máš daleko
a jestli máš problém s tímto tel. poradím ti
dobe de dopředu nespi
Jo máš pravdu, jde vše dopředu, takže k tý ceně z ebay je třeba přičíst daň a clo, pokud se nepletu už to bude přes hranici....
Nic lidského mi není cizí
MaraKM psal:libac22 psal:XJelen psal:
ááá tak to je novinka je to společný s tím relé na bočák. Dobrý řešení, ale trošku dražší zasejc, holt to jednoduchý dvoupinový relé stojí 13euro, tohle skoro 36dobe de dopředu nespi
Jo máš pravdu, jde vše dopředu, takže k tý ceně z ebay je třeba přičíst daň a clo, pokud se nepletu už to bude přes hranici....
no + - ti to vyjde nastejno odtud nebo z ebay
snowflake600 (Člen) 05.08.2011 00:55:15 Offline |
dobe de dopředu nespisem stará konzerva, novinky mě děsí jako např. muj novej Nokia E-7
neblázni , dyk ti tak moc není , do starý vokurky máš daleko
http://www.aligator-a300.cz/foto/A300.jpg
...to je telefon podle mýho gusta a dyby měl foťák, tag uš ho mam a to besprdele
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:libac22 psal:XJelen psal:
sem stará konzerva, novinky mě děsí jako např. muj novej Nokia E-7neblázni , dyk ti tak moc není , do starý vokurky máš daleko
http://www.aligator-a300.cz/foto/A300.jpg...to je telefon podle mýho gusta a dyby měl foťák, tag uš ho mam a to besprdele
nojo ehm... když duchodci moc nepotřebujou foták leda že by nějaká babca chtěla fotit akty
Banditatom (Člen) 05.08.2011 08:41:03 Offline |
Filous psal:libac22 psal:XJelen psal:
sem stará konzerva, novinky mě děsí jako např. muj novej Nokia E-7neblázni , dyk ti tak moc není , do starý vokurky máš daleko
http://www.aligator-a300.cz/foto/A300.jpg...to je telefon podle mýho gusta a dyby měl foťák, tag uš ho mam a to besprdele
...ty umíš fotit jo?
snowflake600 psal:http://auto.aukro.cz/prerusovac-led-blinkru-i1745711373.html
za pár korun, ale s max. proudem 2A tam nemůžeš dát nic než ledku. Standardně elektronický přerušovače zvládají i kombinaci s normálníma žárovkama.
jinak novinka...strejda Louis.de už to suzukácký umí taky ale holt za 30e
k tomu telefonu - ten sem kúpil tatovi nechá si hodně líbit i od takový ekšperta jako naš tata
Strýcfajtr !!!
Stránky: 1