Nejsi přihlášen
pružiny v tlumiči-poloha
někdo píše, že hustější vinutí dolů, jinej zase že nahoru. tag sa ptám, proč? nejni to jedno? dyk z fyziky dle mého názoru vyplývá, že by to mělo být šumák, při stlačování by sa to mělo chovat pořád stejně
PS: neměním pružiny, jen ňa to ajímá
PPS: Osirisu to čučíš na ten sqělej nadpis, ten ani nejni potřeba opravovat, co
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Re: pružiny v tlumiči-poloha
XJelen psal:jedinej důvod zná jenom starej archimedes bo když je tam dáš obráceně, máš jinou hladinu oleje
dovoluju si oponovat Direktore,hladinu bude mít stejnou,když si jí prostě změří
a nenaleje stejný množství oleje.. ale právě tím se to liší,při hustým dolů je
obsah oleje menší.. i když teda nevim jakej to má vliv
...a bude hůř!
Jo a možná sem chyběl i u předního tlumiča, ale není hladina úplně jedno? není důležitější množství voleje? Dyť ta hladina se při stlačování furt nění?
A je jenom spočteno, že když máš hladinu oleje 25,3658 cm tak tam máš 5,1256 deci
soudruzi objem oleje je furt stejnej...leda by ho tam někdo naleval a vylejval. Zvedne se hladina při ponoření hustším dolů a tím pádem se změnší ta vzduchová kapsa "luftkammer" jak píšou u Wirtha. (olej do vidlí neleju podle množství, ale podle udané hladiny)
esli to má vliv na funkci rostlináře mi moje prosté vzdělání vesnické průmyslovky nedovoluje ohodnotit.
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:soudruzi objem oleje je furt stejnej...leda by ho tam někdo naleval a vylejval. Zvedne se hladina při ponoření hustším dolů a tím pádem se změnší ta vzduchová kapsa "luftkammer" jak píšou u Wirtha. (olej do vidlí neleju podle množství, ale podle udané hladiny)
esli to má vliv na funkci rostlináře mi moje prosté vzdělání vesnické průmyslovky nedovoluje ohodnotit.
Jelene,když je ve stejným válci víc objemu něčeho dalšího(pružiny,řidší nebo hustší)
musí tam bejt i různě oleje,při stejný hladině.. a její výška se pokud se nepletu
odměřuje od hrany roury.. tak nevim
...a bude hůř!
karlos100 psal:XJelen psal:soudruzi objem oleje je furt stejnej...leda by ho tam někdo naleval a vylejval. Zvedne se hladina při ponoření hustším dolů a tím pádem se změnší ta vzduchová kapsa "luftkammer" jak píšou u Wirtha. (olej do vidlí neleju podle množství, ale podle udané hladiny)
esli to má vliv na funkci rostlináře mi moje prosté vzdělání vesnické průmyslovky nedovoluje ohodnotit.Jelene,když je ve stejným válci víc objemu něčeho dalšího(pružiny,řidší nebo hustší)
musí tam bejt i různě oleje,při stejný hladině.. a její výška se pokud se nepletu
...no a to ke všemu, když se pod hladinu tlačí hustější nebo řidší vinutí, tak se tam cpe víc nebo míň materiálu a ta hladina, potažmo vzduchová kapsa na to reaguje
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
karlos100 psal:XJelen psal:soudruzi objem oleje je furt stejnej...leda by ho tam někdo naleval a vylejval. Zvedne se hladina při ponoření hustším dolů a tím pádem se změnší ta vzduchová kapsa "luftkammer" jak píšou u Wirtha. (olej do vidlí neleju podle množství, ale podle udané hladiny)
esli to má vliv na funkci rostlináře mi moje prosté vzdělání vesnické průmyslovky nedovoluje ohodnotit.Jelene,když je ve stejným válci víc objemu něčeho dalšího(pružiny,řidší nebo hustší)
oleje je tam furt stejně a na to trvám jenom při potopení tělesa do kapaliny se hladina tý kapaliny zvedne... ale kapalina neubyla ani nepřibyla, leda kaprfíld by v tom měl prsty
Strýcfajtr !!!
Karlos -
Parťák - nemám info o kolik je ta hladina při otočení těch pružin vyšší, ale vysoká hladina by mohla dělat trabl při stlačení vidle do plnejch... tam by to podle mě gufero neudrželo. Ale to lavírujeme čistě v teoretické rovině s nekonkrétními daty
Strýcfajtr !!!
Tak to vím docela přesně. Podle mojho, pokud by vinutí bylo o cca 2 x hustší, než je to řidčí, tak o cca 5,45 - 8,27 mm stoupne hladina voleje. ..teda za předpokladu vnitřní díry trubky tlumiče cca 3 cm a tloušťky drátu pružiny vodhadem 4 mm
a teď dotaz krapet mimo téma.....jak měříte hladinu oleje ve vidli? drát až nadoraz zastrčit, pak vytáhnout a změřit kde je ryska oleje na tom drátě? protože při ponoření drátu určitýho průměru do oleje se změní výška hladiny o objem ponořené části drátu určitého průměru v oleji...co pak s tim?
...Přejetý zajíc má vždy tularemii, protože zdravý zajíc se přejet nenechá...
fidoB6 psal:a teď dotaz krapet mimo téma.....jak měříte hladinu oleje ve vidli? drát až nadoraz zastrčit, pak vytáhnout a změřit kde je ryska oleje na tom drátě? protože při ponoření drátu určitýho průměru do oleje se změní výška hladiny o objem ponořené části drátu určitého průměru v oleji...co pak s tim?
hladina se měří forychtunkem http://www.wirth-federn.de/products/de/ … l-Set.html a nebo klasicky injekční stříkačka s brčkem zastřiženým na potřebný rozměr. Naleješ víc a vycucneš tím forychtunkem dokud necucne luft. Žádný ponořování se nekoná
Strýcfajtr !!!
fidoB6 psal:tak to je ještě složitější než ponořenej drát
proč? mám na stříkačce naražený brčko (slámku) zastřiženou na potřebnej rozměr, stlačim trubku dolů, opřu stříkačku o hranu trubky a natáhnu až chytne bublinu. Myslíš, že budeš s tím drátem rychlejší? ponořit, vytáhnout, změřit, ulejt, znova ponořit, vytáhnout změřit....
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:fidoB6 psal:tak to je ještě složitější než ponořenej drát
proč? mám na stříkačce naražený brčko (slámku) zastřiženou na potřebnej rozměr, stlačim trubku dolů, opřu stříkačku o hranu trubky a natáhnu až chytne bublinu. Myslíš, že budeš s tím drátem rychlejší? ponořit, vytáhnout, změřit, ulejt, znova ponořit, vytáhnout změřit....
...a vodováhu u toho používáš?
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:XJelen psal:fidoB6 psal:tak to je ještě složitější než ponořenej drát
...a vodováhu u toho používáš?
ta je součástí dalšího forichtungu o kterym ještě nebyla řeč
Hele a jak je to u obrácenejch vidlí? Hustym nahoru nebo dolu? ... a jak tam změřim hladinu? dyk mi to fšcko vyteče
Lihy psal:osiris psal:XJelen psal:
proč? mám na stříkačce naražený brčko (slámku) zastřiženou na potřebnej rozměr, stlačim trubku dolů, opřu stříkačku o hranu trubky a natáhnu až chytne bublinu. Myslíš, že budeš s tím drátem rychlejší? ponořit, vytáhnout, změřit, ulejt, znova ponořit, vytáhnout změřit.......a vodováhu u toho používáš?
ta je součástí dalšího forichtungu o kterym ještě nebyla řeč
Hele a jak je to u obrácenejch vidlí? Hustym nahoru nebo dolu? ... a jak tam změřim hladinu? dyk mi to fšcko vyteče
musím se Jelena zastat,brčko ustřižený na pravou míru a nasazený na
špricku je nejjednodušší způsob,jak se dostat správnou hladinu..
nedovedu si představit měřit drátkem,dolejvat,přelejt,vylejt,dolejt,změřit,
dolejt,přelejt atd atd....
...a bude hůř!
Lihy psal:Hele a jak je to u obrácenejch vidlí? Hustym nahoru nebo dolu? ... a jak tam změřim hladinu? dyk mi to fšcko vyteče
budeš se divit , ale úplně stejně
Parťák - olej ve vidlích dělám na Bandasce co dva roky, na jebce to bude třeba každej rok
Strýcfajtr !!!
karlos100 psal:musím se Jelena zastat,brčko ustřižený na pravou míru a nasazený na
špricku je nejjednodušší způsob,jak se dostat správnou hladinu..
nedovedu si představit měřit drátkem,dolejvat,přelejt,vylejt,dolejt,změřit,
dolejt,přelejt atd atd....
dík brašule!
sou to zmetci nevděční
Strýcfajtr !!!
XJelen psal:Lihy psal:Hele a jak je to u obrácenejch vidlí? Hustym nahoru nebo dolu? ... a jak tam změřim hladinu? dyk mi to fšcko vyteče
Parťák - olej ve vidlích dělám na Bandasce co dva roky, na jebce to bude třeba každej rok
Já si myslím, že to je bezvadnej nápad s tím brčkem ....opravdu !
Mour psal:XJelen psal:Lihy psal:Hele a jak je to u obrácenejch vidlí? Hustym nahoru nebo dolu? ... a jak tam změřim hladinu? dyk mi to fšcko vyteče
Parťák - olej ve vidlích dělám na Bandasce co dva roky, na jebce to bude třeba každej rokJá si myslím, že to je bezvadnej nápad s tím brčkem ....opravdu !
nelichoť mu....dyk má Sko...
Banditatom (Člen) 29.08.2011 18:07:44 Offline |
Tak vám pjekně děkuju.... chystam se měnit olej, gufera, pružiny a dokonale jste mě rozhodily teď už ani nevím na co šáhnout
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom psal:Tak vám pjekně děkuju.... chystam se měnit olej, gufera, pružiny a dokonale jste mě rozhodily teď už ani nevím na co šáhnout
tak to je jasný,ne?? nejdřív na prdel,pak na kozy,
tak se seznámíš a až nakonec podrbeš bobra
...a bude hůř!
K.a.s.y.m. (Člen) 29.08.2011 20:18:34 Offline |
ty voe ještě neni zima tak co řešíte za blbosti
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
karlos100 psal:Banditatom psal:Tak vám pjekně děkuju.... chystam se měnit olej, gufera, pružiny a dokonale jste mě rozhodily teď už ani nevím na co šáhnout
Zapoměl jsi olíznout známky
Lopatkou mezi kulky,nebo kulku mezi lopatky??
Banditatom (Člen) 29.08.2011 21:05:46 Offline |
karlos100 psal:Banditatom psal:Tak vám pjekně děkuju.... chystam se měnit olej, gufera, pružiny a dokonale jste mě rozhodily teď už ani nevím na co šáhnout
na zádech nebo na bříšku?
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Lihy psal:Mour psal:XJelen psal:budeš se divit , ale úplně stejně
Parťák - olej ve vidlích dělám na Bandasce co dva roky, na jebce to bude třeba každej rokJá si myslím, že to je bezvadnej nápad s tím brčkem ....opravdu !
nelichoť mu....dyk má Sko...
hade
Strýcfajtr !!!
Na druhou stranu na obrázkách (např. https://cdn.webshopapp.com/shops/38604/ … 05-for.jpg) nebo na youtube to je většinou hustým navrch :-/
GSF 600 S '99
Já jsem se na to ptal několika lidí co v tom dělají.Jeden řikal to,druhý ono a třetí že je to jedno.Vzhledem k tomu že u B12 se šteluje jen přepětí pružiny a u B6 vůbec nic.Tak si myslim že je to fakt jedno,že rozdíl nepoznáš.Fyziku bych uplně vynechal.
Tos jak to mam votocit ? Uz mne to pomalu ceka na B12
Honzik8719 (Člen) 23.06.2020 12:02:44 Offline |
Davam to podle willberse a hladinu upravim podle willberse
...relativní kochač...
Stránky: 1