Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » B12 pocit přepadávání při náklonu

ydom (Člen)
22.09.2011 19:29:14

B12 pocit přepadávání při náklonu

Zdravím, předem omluva za hustej nadpis jak od pussy .
Popis problému:5 let jsem měl B6 04 najel jsem v celku ranec km po celý Evropě, letos šla pryč. Myslel jsem, že si dám oraz, ale nevydržel jsem a když se na netu objevila pěkná B12 šel jsem do ní.. Byla padlá, výměněný přední tlumiče a světlo,opravená pěkně - v servisu, nalítáno 28000km..Problém je ten, že na B6 jsem neměl problém zabrousit stupačku a na B12 která mi přijde o level lépe ovladatelnější (možná jen ty širší řídítka, ale sklápí se mnohem ochotnějc), tak při překonání určitýho náklonu v zatáčce, jako kdyby se překlopila přes nějakou hranu a kopne mě směrem k silnici. Samozřejmě se mi okamžitě stáhne řiť a narovnám to..Teď už na to nemám a rovnám to hned jak to cítím. Když jsem moto vezl domu tak jsem se tu hranu snažil překonat,, ale zdálo se, že když to hodím ještě kus pod ní, tak díky té hraně gumy ztratí adhezi a já s tím šlehnubadidontknow.. Rozhodně je to menší náklon, než na kterej jsem byl zvyklej z B6..

1.Je to gumama v předu dunlop arrowmax d103f, což vypadá jak pěkná mrdka? Vzadu coti road attack (s těma jsem jezdil i na B6)
2.Po bouračce je něco hnuto v předu u tlumiče - nezdá se mi ani přední pravý třmen, který je jakoby vyosený na kotouč. Spodek desky je oproti hořejšku cca o 1.5mm jinde a pístky na desku jdou hranou (pouze jedna strana) jinak tlumí na místě a při běžném provozu v poho..
3. jsem moc citlivá ass

Poraďte hlavy mazané, bo mi to přiďte k Hořovicům někdo  Béčko poklopitbeercool

Když nejezdím,tak tvořím...
faitík (Člen)
22.09.2011 20:20:07

Re: B12 pocit přepadávání při náklonu

jestli to nebude špatně sjetýma gumama...idontknow
páč jesli ten před tebou byl rovinkář a měl např. cca 2 cm strachu vod kráje gumy a na kraj se nedostal, může to bejt tim. Ty jedeš klopíš, klopíš a když se dostaneš tady k tůtomu místu tak tě to kopnehelp

Když to nejde silou, tak to pude ještě větší silou!
MaraKM (Člen)
22.09.2011 20:25:15

To samé dělala bandaska kamarádovi díky debilně sjeté gumě ... jezdil jen se svou polovičkou, která pravda 50 neváží evil a pak měl na zadní gumě né plošku, ale rovinu.... chovalo se to dle popisu stejně - guma najela na hranu a bylo to o držku smile1

Nic lidského mi není cizí
MaraKM (Člen)
22.09.2011 20:28:39

faitík psal:

jestli to nebude špatně sjetýma gumama...idontknow
páč jesli ten před tebou byl rovinkář a měl např. cca 2 cm strachu vod kráje gumy a na kraj se nedostal, může to bejt tim. Ty jedeš klopíš, klopíš a když se dostaneš tady k tůtomu místu tak tě to kopnehelp

hmm jsme rychlej jak blesk jak koukám bigsmilesmile2idontknow

ydom (Člen)
22.09.2011 20:44:41

Ne omluva, zapoměl jsem dopsat..hrana tam není, to bych neřešil..Gumy jsou téměř nové.. Myslím na tu dunlopku, od pohledu mi přijde podezřelá http://www.pneumatiky.cz/Pneumatiky/Dun … WMAX-D103F
je to od předchozího majitele..

kojaksro (Člen)
22.09.2011 21:15:31

ydom psal:

Ne omluva, zapoměl jsem dopsat..hrana tam není, to bych neřešil..Gumy jsou téměř nové.. Myslím na tu dunlopku, od pohledu mi přijde podezřelá http://www.pneumatiky.cz/Pneumatiky/Dun … WMAX-D103F
je to od předchozího majitele..

...Arromax je čistokrevná cestovatelská guma....rozhodně nic pro svižnou jízduheadshake

.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
Koldan (Člen)
22.09.2011 22:40:18

zažil sem něco podobnýho na kámošoj béčku, v jednu chvílu to prostě do zatáčky padlo, bylo to gumůcool

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Filous (Člen)
23.09.2011 08:03:19

...jag řikaj kucí, guma...ale ani ten vyosenej brzdič nejni korekt, tagže i tam může bejt trabl...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Kim (Člen)
23.09.2011 18:19:48

klucí nebo to můžou dělat i ložiska v krku,před měsícem jsem řešil stejnej problém...nad stopade se nedaly udržet řidítka,nebo stačilo jet šedesátkou a malinko se vyklonit...motorka začla sama padat...gumy jsem dal nový a prd platný,nakonec jsem motorku zvednul a podložil pod svodama aby nebyl zatíženej předek,zatočil řidítkama a závada byla odstraněnagood
spodní ložisko bylo přirezlý,po výměně cajkgood

...kdo lže ten krade,kdo krade může i zabít...
ydom (Člen)
23.09.2011 19:06:12

Hmm v krku je vidět, že bylo taky něco kutěno, čiže mi to řelk mechanik..Jak tedy poznám, že tam nehraje ložisko? Na 90% to bude tem zmetek guma v předu

MaraKM (Člen)
23.09.2011 19:48:01

Jak to tak čtu.... nebylo náhodou lepší si to projet a omrknout před nákupem?! evil když vona byla skoro zadáčo, co z toho, že se na ní nedá skoro jezdit, ale přece NEKUP TO ! surprised

Banditatom (Člen)
23.09.2011 19:51:21

Kim psal:

klucí nebo to můžou dělat i ložiska v krku,před měsícem jsem řešil stejnej problém...nad stopade se nedaly udržet řidítka,nebo stačilo jet šedesátkou a malinko se vyklonit...motorka začla sama padat...gumy jsem dal nový a prd platný,nakonec jsem motorku zvednul a podložil pod svodama aby nebyl zatíženej předek,zatočil řidítkama a závada byla odstraněnagood
spodní ložisko bylo přirezlý,po výměně cajkgood

stejnej problém stejná motorkabigsmile a ve dvou to bylo o držkusmile2

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
ydom (Člen)
23.09.2011 19:55:18

MaraKM psal:

Jak to tak čtu.... nebylo náhodou lepší si to projet a omrknout před nákupem?! evil když vona byla skoro zadáčo, co z toho, že se na ní nedá skoro jezdit, ale přece NEKUP TO ! surprised

Ale hovno..headshake Projel jsem ho dobře, zkušební jízdy 2 caa 20km i 180km/h a vše v poho, nejsem amateursmokin bohužel ten přepad jsem zaregistroval až při nájezdu na dálníci, když bylo koupeno po cca 70km.... Holt byl strach vohnout to hned na stupnu v první zatáčce..

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS