Nejsi přihlášen
Možnost přivýdělku pro ♀ 17 – 20 tisíc
Moc se o tom neví a nebo se o tom moc nemluví, tak mě napadlo, že by třeba někdo tady o to měl zájem. Pořád se tu roděj ňáký děti, tak i pro mámy na mateřský je to docela znatelný přivýdělek.
Jedná se o darování vajíček (oocytů). Spočívá to v cca 4 návštěvách. Při první mi vzali krev a zapsali si mě do pořadníku, při druhý návštěvě jsem dostala injekce na 6 dní (každý den ráno jedna injekce o špeku na břiše –což u mě vůbec nebyl problém). Pak jsem 7. den zase šla ráno na kliniku. Doktor mě ultrazvukem zjistil velikost vajíček a dostala jsem podle toho další injekce na tři dny. Čtvrtý den opět kontrola ultrazvukem, zjištění jak jsem dobrá nosná slepice a info kdy pojedu na odběr.
Já jsem darovala oocyty u UNICA (Koordinační centrum UNICA Praha - Hradčanská. Milady Horákové 109/116, 160 00 Praha 6. Stanice metra A – Hradčanská Kontaktní osoba: Michaela Šilhavá, Tel: 734 318 289. E-mail: silhava@unica.cz) kde probíhaly všechny vyšetření.
Darování vajíček proběhlo v Brně, kam jsem dojela o víkendu autobusem v 6hodin ráno z Florence, ve kterém jsem od UNICA měla zajištěnou místenku na cestu tam i zpět. Na autobusovém nádraží v Brně mě vyzvedli a odvezli na kliniku.
Odběr probíhá „spodem“ v celkové narkóze a po probuzení docela bolí břicho (to ale po 2 dnech přestane). Po asi dvou hodinách jsem dostala odměnu za bolestné a vynaložené náklady (nevim, jaký když mě všechnu dopravu zařídili) po prvním darování (leden 2011) jsem dostala 17.000,- Kč a za druhé darování (červenec 2011) byla odměna 20.000,- Kč a opět mě odvezli na autobus a ten pak do Prahy.
Akce darování je na celý den, jinak ty ostatní návštěvy u doktora (aspoň v mém případě) byly max na hodinu.
Ty injekce skoro nebolí, jen je to nepříjemné když si to má člověk „napumpovat“ do břicha. Jinak jsem neměla žádný závratě ani motání hlavy. Jen odběr je na lačno a jíst se může tedy až tak v 10hodin ale to zas po narkóze není úplně chuť, takže v autobusu od Student Agency jsem si nedala ani čokoládu.
Jak to teď po sobě čtu, tak mi to trochu přijde jako reklama ale fakt není, jen když jsem tam jela poprvé, tak jsem doma řekla kam jedu a kdybych se nevrátila, tak to byl obchod s bílým masem a pátrat po mě skoro nemá cenu.
Ještě jedno info…… Dárkyně musí být zdravá žena ve věku od 18 zhruba do 35 let. Darovat je možno 6x. Těch míst je po Praze i jinde po republice spousta, ale co vím, tak odběry probíhají jen v Brně a myslím, že ještě v Plzni. A i částka vyplacené odměny se mění.
snowflake600 (Člen) 27.10.2011 16:19:25 Offline |
Re: Možnost přivýdělku pro ♀ 17 – 20 tisíc
tak já zas nic
nicola.foxx (Člen) 27.10.2011 17:38:04 Offline |
snowflake600 psal:tak já zas nic
Ty se muzes chodit vycakat i bez injekci woe
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
Banditatom (Člen) 27.10.2011 17:54:14 Offline |
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Miras psal:nejsem doktor ale zene bych rozmluvil kdyby do sebe pichala hormony jen tak zbytecne.. preci neni normalni aby najednou mela zenska treba 20 vajicek.. neverim ze to s organizmem nic nedela
dělá a souhlasím s tebou
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Banditatom (Člen) 27.10.2011 18:47:26 Offline |
bobule psal:za takovou škváru to určitě nebude úplně redy
že takový šupy nedávaj za naše zabijáky
vogo představ si, že jsi placen vod kusu
No tak klobouk dolu, žes do toho šla, modli se, abys za pár let mohla sama mít děti, nikdo tě asi nepřipravil na spoustu vedlejších a nežádoucích důsledků, které tohle darování může mít a ve spouště případů taky mělo..
Sny se plní tomu, kdo v ně věří.
hlemejzd999 (Člen) 27.10.2011 23:17:50 Offline |
ty voe to bych se bál , že se probudim a nebudu mít třeba ledvinu ...spíš v narkoze,nic nevíš ,probudíš se a nevíš ,jestli ti vzali jen vejce ,nebo něco jinýho...
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Je mi smutno z toho, že jsou nuceny zdravý holky podstupovat kvůli finanční tísni takovýhle hnusy.
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
Zdenda psal:Je mi smutno z toho, že jsou nuceny zdravý holky podstupovat kvůli finanční tísni takovýhle hnusy.
úplně takhle bych to neviděl, je spousta "nemocných" holek, které by chtěly mít děti a nemůžou a todlencto jim pomůže, spíš bych v tom nehledal nějaký způsob řešení finanční situace
Banditatom (Člen) 28.10.2011 00:03:33 Offline |
Koldan psal:Zdenda psal:Je mi smutno z toho, že jsou nuceny zdravý holky podstupovat kvůli finanční tísni takovýhle hnusy.
úplně takhle bych to neviděl, je spousta "nemocných" holek, které by chtěly mít děti a nemůžou a todlencto jim pomůže, spíš bych v tom nehledal nějaký způsob řešení finanční situace
dovolím si s tebou nesouhlasit... ale to až ráno pač polovičce která v tom má vzdělání se nechce psát každopádně nechápu terezku která kvůli .... 20X kč riskuje to co mě popsala paní
Ty krávo..já už propás samým připosráním tetanovku, u zubaře jsem nybyl 5 let(ale už tam musim,páč jsem na ibalginu) a vy se necháte dobrovolně bodat..
Nicméně peníze jsou v dnešní době svinstvo..as furt lepší v krizi tohle, než někde hulit brka jak špinavá coura a pak si to vyčítat..nedej bože,kdyby se to dovědělo okolí..
PURE NAKED BIKE!
Banditatom psal:Koldan psal:Zdenda psal:Je mi smutno z toho, že jsou nuceny zdravý holky podstupovat kvůli finanční tísni takovýhle hnusy.
dovolím si s tebou nesouhlasit... ale to až ráno pač polovičce která v tom má vzdělání se nechce psát každopádně nechápu terezku která kvůli .... 20X kč riskuje to co mě popsala paní
nevím, estli si mňa dobře pochopil, já nesůhlasím s tím to používat jako způsob k zisku peněz, přinde mi to dost velký zásah. my jako studenti jsme opčas chodili na plasmu a na kref, aby zme si přilepčili, ale to se domnívám, že nebylo tak závažný jako toto. Navíc každej doktor ti řekne, že žádná narkóza nejni bez rizika. Já dneskaj zvažuju, že bych chodil na kref jen čistě z nezištných důvodů. Stejně tak chápu to, že šťastná mamina, kerá má děti sce stejný štěstí poskytnůt i jiným maminám, ale jag sem napsal, neviděl bych f tem vidinu k snadnému zisku. možná to autorka tak nemyslela a vyznělo to inak než mělo.
ináč co se týče celýho teho procesu, neteorizuju, znám praxi
ty kravo, at si kazdej teda dela co chce, ale jit dobrovolne pro 20 picusu do narkozy a nechat si spodem vodebirat vajca, coz je regulerni operace, tak to bych svy zensky nikda nedovolil.
Vono se taky muze stat, ze uz se z ty narkozy clovek neprobudi, pokud je trosku slabsi...
Nerikam, ze to neni pomoc zenskejm co vlastni mit nemuzou, ale kdyby to slo jinak, ale ne operacnim zakrokem.
...sam mezi jebkarema...
hlemejzd999 (Člen) 28.10.2011 14:12:16 Offline |
osiris psal:...je mi celá záležitost u prdele, ale démonizovat takhle narkózu? ...nebuďte jak svíčkový báby
no ,kdyby to kóma bylo z chlastu , tak se o tom ani nebavíme ...ale tohle je nebezpečný
snowflake600 (Člen) 28.10.2011 14:16:48 Offline |
hlemejzd999 psal:osiris psal:...je mi celá záležitost u prdele, ale démonizovat takhle narkózu? ...nebuďte jak svíčkový báby
no ,kdyby to kóma bylo z chlastu , tak se o tom ani nebavíme ...ale tohle je nebezpečný
dokážeš si pak představit ty nehorázný náklady?
snowflake600 (Člen) 01.11.2011 15:06:36 Offline |
přijde mi to už tak trochu moc.....přítelkyni bych popravdě asi přerazil, kdyby přišla s něčím takovým
zzzmrzlinar (Člen) 01.11.2011 22:33:03 Offline |
PFremer psal:Škoda, že neseru vejce jako slepice, hned bych tam šel...
Ale tohle nevim, nevim.
A to mě by woe zase vadilo kdyby mi moje vejce chodily kdovíkde po světě
Názor druhýho pokolení? Na to, že to je bolestivý a je to svinstvo celkově pro organismus, nepotřebuju názor druhýho pokolení. A ano, zeptal jsem se nezávazně přítelkyně a třech ženskejch z práce a ani jedna, pokud by nemusela, ať už z důvodu pomoci někomu či finančního obohacení, by na to nešla. Ale samozřejmě je to každýho věc. Pro mě za mě, ať si třeba někdo nechá uříznout kozy
Chovejte se ke mě slušně, budu se k vám chovat ještě líp, chovejte se ke mě hnusně, budu se k vám chovat ještě hůř...
zzzmrzlinar psal:PFremer psal:Škoda, že neseru vejce jako slepice, hned bych tam šel...
Ale tohle nevim, nevim.A to mě by woe zase vadilo kdyby mi moje vejce chodily kdovíkde po světě
Čoveče, aspoň by si to měl bez práce a byl by čas na ježdění
Raději na dvou kolech jezdit, než se nechat tlačit...
Názor druhýho pokolení? Asi bych do toho šla bez finanční odměny, kdyby někdo z mejch přátel nemohl mít děti a já bych jim tak mohla pomoct (což nevim jestli je reálný, takhle to darovat cíleně někomu, moc jsem to nestudovala)
Ale jinak...? Nechat do sebe vrtat kvůli prachum? Vzít si za to 20tis a říct, že jsem to udělala pro dobrej pocit?
Myslím že ne
Jaký si to uděláš, takový to máš...
Borák psal:plácáme tu akorát šulíni
co názor druhýho pokolení ?
každej chytrej ale vejce máme my akorát dvě
takže zy mně...tomu rozumím
na steroidy pro chlapy je tu medvídek ten nám řekne
no právě, že sem viděl co to udělalo s mojů, dyž do ní ládovali ty hormony.
ináč jasný, že steroidy jako pivo, klobáska a biftek sů zdravé, vo tem žádná
Co tu furt melete vo pokolení? Vogo to chcete názor těch co se z těch vajec naroděj?
ale jestli se u vás druhýmu pohlaví řiká druhý pokolení, tak to pak jo...asi stejná vychytávka jako králici, mražák....
No nevím.Pokud by šlo o mojí rodinu,tak bych do toho asi šla,ale jinak ne.Ty peníze za to vůbec nestojí.Hormony udělají strašnou paseku v těle a to nemluvím o větší pravděpodobnosti ,že onemocní rakovinou.Prošla jsem s tímto strašákem před 15lety,tak vím o čem mluvím.
abych se do toho teda taky vlozila, tak pro penize jsem tam fakt nesla, ostatne druha akce v cerninach byla tim v srpnu dotovana (a jak vam masicko a svijany chutnaly)a poridila jsem za to sezeni ktery taky moc nevyuzijem. Proste mam radost z toho kdyz muzu nekomu pomoct. Chodla jsem darovat krev, ale to uz ted nemuzu. O ledvine zatim neuvazuju ale poptam se na kostni dren. a darovani je anonimni, nevim kdo ma my vejce, jak se tu nekdo ptal. Nejde darovat znamymu, dostal by naky cizi. Ja jsem rada ze jsem to udelala a tak za rok pujdu znova.
já jsem o tomhle taky uvažovala a pořád uvažuju, obzlášť když vidím kolegyni tady v práci, která by tak moc chtěla mít děti a nejde jim to...říkám si, že někomu takovýmu můžu pomoct...ovšem co mě od toho odrazuje, jsou možný následky v budoucnu, takže pokud ještě plánuju svýho potomka, tak ne, ale potom asi do toho půjdu...
...Do you know that bad girls go to hell?...
hlemejzd999 (Člen) 02.11.2011 12:53:06 Offline |
silně o tom uvažuju ...
Filous psal:...kurva, dybych měl vejce, tag sem tam dvakrát do měsíce a sral bych na robotu
Řekni jim že vejce co jim dáváš už je v "běhu" a jen musí počkat co se vylíhne
Blbý je, že oproti ženským jsi po dvou pokusech na huntě
Ale zas máš kde nosit drobný ...
God Save The Queen!
Filous psal:...kurva, dybych měl vejce, tag sem tam dvakrát do měsíce a sral bych na robotu
muzes jen 6x za zivot a castejc nez po 3 nebo 4 mesicich to nejde. Uz me napadlo to v praci nabizet dluznicim a pak jim ten vydelek zabavit, zatim jsem jen jednu pani poslala na plazmu, kdyz mi knucela do telefonu ze nema ani 200 na splatku (sef by ji poslal do nebo k exekuci) takze jsem na ni jeste hodna
Někdo vajce dává, někdo do nich dostane
škoda, že nevykupujou sádlo, něco málo bych taky daroval.
Terko Černíny byly fajne, takže ať ti to snáší ať máme při příští akci co prolejt. Není nad archívní svyjánky
P.S.: Brejle nevím, zeptám se, ale je to jedno do příště tam vydrží
Lepší někdy, než nikdy.
Terez(k)a psal:Filous psal:...kurva, dybych měl vejce, tag sem tam dvakrát do měsíce a sral bych na robotu
muzes jen 6x za zivot a castejc nez po 3 nebo 4 mesicich to nejde. Uz me napadlo to v praci nabizet dluznicim a pak jim ten vydelek zabavit, zatim jsem jen jednu pani poslala na plazmu, kdyz mi knucela do telefonu ze nema ani 200 na splatku (sef by ji poslal do nebo k exekuci) takze jsem na ni jeste hodna
...to je hustý ...dybys jim doporučila ledvinu, tag zaplatěj dluhy a eště jim zbyde, to by bylo lepčí, né???
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Terez(k)a psal:....Chodla jsem darovat krev, ale to uz ted nemuzu. O ledvine zatim neuvazuju ale poptam se na kostni dren....
Neber to jako rejpání, ale jak můžeš být dárce oocytů a přitom nemoci darovat krev?
Mně z toho vyplývá, že nejsi zcela "zdravá". Nehraje roli dědičnost?
Netuším z jakého důvodu již nejsi v registru dárců krve, ale pro dárcoství kostní dřeně jsou pravidla obdobné jako pro krev... Jestli se tedy nemílím ale určo se optej
Každopádně fandím každému dárcoství a jestli je to za peníze nebo ne, vždyť je to fuk...
Věda jde kupředu. A risk je dneska i přejít silnici
Btw. v ČR pánové mohou darovat sperma odměna 500-2000Kč v zahraničí až 10tis
Neber to jako rejpání, ale jak můžeš být dárce oocytů a přitom nemoci darovat krev?
Mně z toho vyplývá, že nejsi zcela "zdravá". Nehraje roli dědičnost?
Netuším z jakého důvodu již nejsi v registru dárců krve, ale pro dárcoství kostní dřeně jsou pravidla obdobné jako pro krev... Jestli se tedy nemílím ale určo se optej
Každopádně fandím každému dárcoství a jestli je to za peníze nebo ne, vždyť je to fuk...
Věda jde kupředu. A risk je dneska i přejít silnici
Btw. v ČR pánové mohou darovat sperma odměna 500-2000Kč v zahraničí až 10tis
nahod adresu, budu jim do zahranici posilat po litrech
Fulltank psal:nahod adresu, budu jim do zahranici posilat po litrech
v ČR např.: http://www.crmzlin.cz/page/1749.darovani-spermii/
jinak použij strýčka Gůgla
hlemejzd999 (Člen) 02.11.2011 19:44:30 Offline |
ty ...reportáž z Filousova pracovního dne
http://promuze.blesk.cz/clanek/pro-muze … ribeh.html
Bodlinka psal:Btw. v ČR pánové mohou darovat sperma odměna 500-2000Kč v zahraničí až 10tis
Vono to s tim spermatem taky neni tak lehký, každej si řekne, přídu tam, pohonim a pudu domů s prachama, ale ba ne, ba ne, ba ne.
Jeden kamarádův kamarád, co má hluboko do kapsy daruje za prachy všechno možný a jeho dobrotu prej nechtěli
Prej mu udělali testy uplně na všechno a řekli mu, že má moc líný žabky a že má předpoklady k dědičnejm chorobám.
Tím pádem to ani zkoušet nebudu, ještě bych se dozvěděl co ještě nevim
Raději na dvou kolech jezdit, než se nechat tlačit...
XJelen psal:Fulltank psal:nahod adresu, budu jim do zahranici posilat po litrech
nono! vedeš řeči jag gdybys měl dva
..povídá se že každej chlap toho má dva ale kýbly(nevim jag velký) a pag už jenom pára
OOUUJEEEEEEEEE!!!!
PFremer psal:Vono to s tim spermatem taky neni tak lehký, každej si řekne, přídu tam, pohonim a pudu domů s prachama, ale ba ne, ba ne, ba ne. ...
Ono žádné darcoství není lehké natož bezrizikové ať už pro dárce nebo pro příjemce...
Jde o ten důvod proč to děláš ;o)
Ale zkuste začít s tím "Kelly´s business plan" třeba budete průkopnící nové civilizace dětí - mišmaš