Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » problemy s asocijaci pojistoven

Kurio76 (Člen)
15.11.2011 20:10:36

problemy s asocijaci pojistoven

Prisla mi slozenka na uhradu povinneho ruceni za dobu,kdy jsem nebyl jeste ani vlastnikem motorky!! smile2  Meli tam i odkaz na jejich internetove stranky,tak sem tam zkusil psat a cekam na odpoved.idontknow Mate uz nekdo nejake zkusenosti jak se s nima jedna a co a jak? Kazda rada a navrh vitan!! smile2 Diky

VikecB12 (Člen)
15.11.2011 20:22:46

Re: problemy s asocijaci pojistoven

Poslal bych jim kopii velkýho techničáku s datem kdy byla motorka odhlášená na tebe a víc bych je poslal k šípku. Popřípadě ještě kopii kupní smlouvy,kde by mělo být datum kdy ses stal vlastníkem,do té doby s tím nemáš snad nic společnýhoidontknow

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
richie (Člen)
15.11.2011 21:54:17

nenapsal jsi přesně od koho ti ten dopis došel: buď nějaká pojišťovna nebo ČKP (česká kancelář pojistitelů), každopádně jak píše Vikec, pošli kopii TP (hlavně pokud je to ČKP)... a vsadím se, že to bude ČKP bigsmile

Gruene Hoelle und volle Beschleunigung :-)
osiris (Člen)
15.11.2011 22:24:02

...ano, vím, řešil jsem to samý, velkej tp je nezajímá, co po tobě chtěj předložit za kopie ti vypsali v obsílce, zajímá je kupní smlouva
...když to vyplníš do webovýho formuláře a pošleš jako přílohu oskenovaný tiskopisy, tak s tím není problém
...jen počítej s tím, což tady asi i málokdo ví, že všeobecně povědomá lhůta 14 a 10 dnů na dohlášení se počítá od data odhlášky předchozího majitele, ne od datování kupní smlouvy (na to slyší pouze registr vozidel, ne pojišťovna); čili pokud předchozí vlastník neplatil pojištění, tobě už nezbejvá lhůta žádná, ty musíš mít dnem nákupu pojištěno, druhej den už je pozdě a jsi ve skluzu mínus jeden den, kterej jde na tvý triko, což znamená 30,- kačen (tj. za jeden den) v případě že zaplatíš hned na první výzvu; ale pokud s tím bude mít čkp co do činění i nadále, účtujou ti pak k tomu už i náklady na vymáhání vč. obesílání upomínky/ek pro začátek v řádu stokorun; nepomůže ti ani to, když koupíš nadneseně 5 minut před půlnocí nebo mimo pracovní dobu pojišťoven, v tom případě jsi povinen (máš možnost) pojistit telefonicky nebo přes internet
...vyjebe-li s tím teda někdo před tebou, vezeš se částečně s ním, protože ti sežral lhůtu a ty o tom nevíš, tolik holý fakta

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Borák (Člen)
15.11.2011 22:45:16

jak psal tygr
pokud to na tebe někdo odhlásil a ty sám si šel na přihlášení s tím že si to i pojistil dýl jak za 10dní napočítají ti časem penále...
já koupil mašinu..majitel jí na mě odhlásil..já se nedostal na přihlášení fčas .pak to bral že když sem to přihlásil k nějakému datu a zároveň to k tomu měl i pojištění sem f pohodě.. ne nejsem..
po 2letech přišla upomínka i s penálem ..zjišťoval sem co a jak ...pak sklap uši a mazal zaplatit složenku

...nikdo nevojebe Ježíše...
VikecB12 (Člen)
15.11.2011 22:51:35

Jenom by mě zajímalo,co je vede k tomu,aby votravovali nového majitele a nekontaktujou toho předchozího,kerej to neplatilidontknow A taky by mě zajímal postup,kdy není kupní smlouva,kerá není poviná,například kdyš se bude jednat vo kšeft s nějakým kámošemidontknow Sou to šmejdi co cítí korunu na sto honů a za každou cenu chcou něco z lidí vydyndatfuck Tohle je už několikátej případ,kdy slyším že popotahujou aktuálního majitele a né toho šmejda co to předtím neplatilsick

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Libor nx (Člen)
15.11.2011 23:28:34

Po prodeji bandasky jsem byl zrušit povinný a baba u přepážky mě sjezdila,že kupci jsem dal zelenou kartu na dojetí.Sice kupec může něco způsobit,ale dělal jsem to vždycky a nebyl žádnej problém.Podle pojišťovny se to má dělat tak,že než se pojedeš podívat na mašinu,zavoláš borcovi o informace z techničáku.Potom si ji předem uzavřeš pojistku a teprve pak se jedeš na ni podívat.No to mi hlava nebere.headshakeJak můžeš uzavřít pojistku na motorku,vo který nevíš jestli ji koupíš.idontknow

MaraKM (Člen)
16.11.2011 07:24:23

A jak to je, pokud koupíš mašinu třeba v pátek večer a papírování řešíte s předchozím majitelem až v pondělí - on jde ukončit pojistku, já uzavřít a pak spolu i na evidenčku a odhlášení / přihlášení ? Pokud platil a ukončil, já uzvařel ve stejný den (nebo ho dokonce překryl) tak v poho? I když kupní smlouva je např na zmíněný pátek a já o víkendu jezdil na jeho pojistku?

Nic lidského mi není cizí
Luk (Člen)
16.11.2011 07:41:34

taky me to potkalo, stacilo poslat kopii smlouvy s odkazem na predchoziho majitele...

Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
Mour (Člen)
16.11.2011 07:57:43

Já nevím, ale před měsícem jsem prodával manželky Corsu a paní v pojišťovně mi řekla, že pojistku můžu odhlásit až po převodu na nového majitele v TP !! na úřadu.
A když jsem loni kupoval mortorku, tak po převodu na mě na úřadu v místě bydliště starého majitele jsem si vyřídil doma obratem pojistku a následně za půl roku (až bylo počasí na evidenčku) na sebe přihlásil.

...napiš tazateli jak to bylo? bigsmile

Póla (Člen)
16.11.2011 08:08:05

věčné téma....

Když se Vámozve ČKP, tak donedávna ještě stačilo poslat dopis, že v  zákoně je řečeno "je-li provozováno vozidlo bez pojištění, náleží příspěvek...."

Takže když vozidlo není provozovánok, tak nic nenáleží a je na nich, aby Vám dokázali že jste vozidlo bez pojištění provozovali.

Ovšem to už taky nefunguje. Zřejmě ČKP vyhrála nějáký soud a je opět pevná v kramflecích, takže můžu jen doporučit se řídit tím co Vám píšou a platit a platit.....sick

Druhá věc je, když se Vám ozve regsitr vozidel. PRotože ten Vám může dát také pokutu. A to za to, že do 10 dnů  od změny vlastníka jste nenahlásili změnu = nepřepsali jste vozidlo na sebe.
TAkže určitě nedoporučuju nechávat auto odhlášené, bez nového přihlášení.
A to je pokuta od 2.000 Kč do 40.000 Kč.....
Dle uvážení daného úředníka...
Proti tomuto zákonu nefunguje žádný fígl....někteří z Vás už okusili na vlastní kůži....
Většinou na tuto vychytávku mají čas malé obce.....(ZLín, Rožnov, Vsetín....
Ovšem všeho dočasu, kdy se k tomu dostanou velká města....

Takže doporučuju...když si jedete pro mašinu, tak hned druhý den uzavřít své povinné ručení.
Puntičkáři mají své pojištění už když si stroj vezou domů.....
idontknow

Lihy (Člen)
16.11.2011 08:27:46

bigsmile Sem zvědavej co přijde mě (nebo nynějšímu majiteli)...ale asi nic... Bo banďáka sem z povinnýho odhlašoval minulej tejden...prodával sem ho v červnu (nejak nebyl časbigsmile). By člověk čekal, když jsou tak pečlivý, že mi pošlou složenku za dobu kdy jsem to platil a on už měl svoje povinný...ale to určitě nehrozífuck

osiris (Člen)
16.11.2011 08:38:53

MaraKM psal:

A jak to je, pokud koupíš mašinu třeba v pátek večer a papírování řešíte s předchozím majitelem až v pondělí - on jde ukončit pojistku, já uzavřít a pak spolu i na evidenčku a odhlášení / přihlášení ? Pokud platil a ukončil, já uzvařel ve stejný den (nebo ho dokonce překryl) tak v poho? I když kupní smlouva je např na zmíněný pátek a já o víkendu jezdil na jeho pojistku?

...jednoduše (asi jsi nepochopil co jsem napsal), když pojistky na sebe navazujou a nevznikne tak žádná doba bez pojištění, nikdo nic neřeší, nemá co

MaraKM (Člen)
16.11.2011 12:20:40

Lihy psal:

bigsmile Sem zvědavej co přijde mě (nebo nynějšímu majiteli)...ale asi nic... Bo banďáka sem z povinnýho odhlašoval minulej tejden...prodával sem ho v červnu (nejak nebyl časbigsmile). By člověk čekal, když jsou tak pečlivý, že mi pošlou složenku za dobu kdy jsem to platil a on už měl svoje povinný...ale to určitě nehrozífuck

při odhlašování jsi měl dát kupní smlouvu, odkdy že už není tvoje a oni ti to vrátěj od toho data - dělám to tak s vetošama (to samé i při testování - teď mám auto otestované od 30.10. a taky jsem tam ještě nebyl snížit pojistku).

mi (Člen)
16.11.2011 12:24:03

jak píše Osi, kdyš sem kupoval passata (ne bílý bigsmile) tak mi trvalo nákej pátek než sem to pojistil a po dvou letech došel dopis se složenkou na 1700kč od ČKP, taky sem říkal že já nic a když sem našel smlouvu tak bylo jasno, zaplatil sem a zatim nic....

svět je cirkusovej stan
pulmotor (Člen)
16.11.2011 13:55:21

Bacha na ne  jsou to strasny zmrdifuckuzaviral jsem ruceni v patek a penize prisli pojistovne az v pondeli tak ze ta pojistka nabehla az od pondelka,po 3letech me ty prasata napsali ze  me ty 3 dny budou stat skoro 2000kc a to za rocni ruceni  platim 4200 kc.sicksicksicksickfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuck

Není ostuda se jako blbec narodit ,ostuda je jako blbec umřít.
Banditatom (Člen)
16.11.2011 14:01:53

po dvou letech mě přišlo za 2 nezaplacené dny 2500kčfuck a nešlo to řešit ani přes právníka... jsou to zmrdi zku... nedávno přišlo paňmámě za 4 nezaplacené dni 450kč s tím, že pokud to nezaplatí do xx dní budou to vymáhat přes exekutora....

zabít ,zabít zmrdyfuckfuckfuckfuck

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Mour (Člen)
16.11.2011 14:53:55

pulmotor psal:

Bacha na ne  jsou to strasny zmrdifuckuzaviral jsem ruceni v patek a penize prisli pojistovne az v pondeli tak ze ta pojistka nabehla az od pondelka,po 3letech me ty prasata napsali ze  me ty 3 dny budou stat skoro 2000kc a to za rocni ruceni  platim 4200 kc.sicksicksicksickfuckfuckfuckfuckfuckfuckfuck

...tak se odvolej na tříletou promlčecí lhůtu surprisedidontknow  ...dluh sice zůstává, ale nikdo nemůže vymáhat.

Kurio76 (Člen)
16.11.2011 14:56:03

Diky za rady,budou se hodit!! Bylo to opravdu CKP,kdo se ozval!! Jde o to ze doklady byly v depozitu a kdyz jsem ji koupil,tak je vyzvedli!! Odhlasena motorka byla na me 05.06. a povinne ruceni mam od 04.06.. Jim slo o tu dobu kdy byla v depozitu a navic na jineho majitele. idontknow Poslal jsem jim ofoceny TP + kupni smlouvu a ted cekam az se ozvou!! Jeste jednou diky vse good

Lihy (Člen)
16.11.2011 15:59:07

MaraKM psal:

při odhlašování jsi měl dát kupní smlouvu, odkdy že už není tvoje a oni ti to vrátěj od toho data - dělám to tak s vetošama (to samé i při testování - teď mám auto otestované od 30.10. a taky jsem tam ještě nebyl snížit pojistku).

no to sem si taky myslel proto sem s tim nechvátal, ale když se kouknu do toho cáru papíru o zrušení povinnýho, je tam napsáno, že zanika dnem ohlášení změny....smlouvu samozřejmě vidět chtěli (bez ní to snad ani nezrušej...) no uvidim co pošlou.

jennys (Člen)
16.11.2011 16:16:02

pulmotor psal:

Tak to se braň, podle mého je důležité datum sjednání, ne datum zaplacení, záleží, co ti napsali do smlouvy za den jako začátek pojištění.

Marián (Člen)
16.11.2011 16:27:55

jennys psal:
pulmotor psal:

Tak to se braň, podle mého je důležité datum sjednání, ne datum zaplacení, záleží, co ti napsali do smlouvy za den jako začátek pojištění.

ja si taky myslim, ze dulezity je datum sjednani pojistky a ne kdy jim to zaplatis.

to bych musel na vsechny pojistky od poly platit penale:) pac nejdriv posle pojistku pres meil a pak teprv prijde slozenka poctou za den za dva a pak teprve platim a nevidim na tom nic spatnyho, protoze uz je to sjednany, jen mi vzdy rikala, at to zaplatim co nejdriv, pro pripad, kdyby se neco stalo, tak by se pojistovna mohla osivat, ze nema jeste zaplaceno.

...sam mezi jebkarema...
Póla (Člen)
16.11.2011 18:25:59

no tak trošku osvěty....

Pojistná smlouva má datum počátku dle toho co je uvedeno ve smlouvě.
TAkže když teĎ uzavřu smlouvu, tak má počátek dnes, to je 16.11.2011.
Ovšem zároveň i pojistné je splatné dnes, to je 16.11.2011.
KDyby došlo k pojistné události a první pojistné nebylo uhrazeno, tak pojišťovna může říci smokin "bohužel, dle pojistných podmínek nemusíme plnit" !
Tolik  info.
Ještě jsem ale neslyšela o tom, že některá pojišťovna odmítla plnit, když není pojistné uhrazeno. Dokonce jsme už takový případ řešili, kdy ráno se udělala havárka a odpoledne to rozstřelili...a vše OK, nebyl problém.

O uzavření smlouvy pojišťovna buďto ví automaticky (protože jsou kalkulačky online propojené) nebo se posílá ihned report....
TAkže něco takového jako žeplatnost je od data připsání peněz je docela blbost.

Ovšem je třeba si dát pozor na smlouvy uzavřené do tzv otevřené flotily, kde nejste pojistníkem Vy, ale makléř, zkrátka ta firma co Vás  smlouvu uzavírá....
Tam jsou potom speciální doplňkové podmínky pojištění a tam to může být trošku jinak a může platit i to, že smlouva je platná až okamžikem zaplacení....

Toté je u smluv, které uzavíráte přes internet. Mám pocit, že dokud není uhrazeno pojistné, tak jako by neexistovali....
To si ale ještě prověřím.....

Tak a teď se v tom vyznejde....idontknow
smile1good

osiris (Člen)
16.11.2011 18:57:58

Póla psal:

...............může platit i to, že smlouva je platná až okamžikem zaplacení....
Toté je u smluv, které uzavíráte přes internet. Mám pocit, že dokud není uhrazeno pojistné, tak jako by neexistovali....
To si ale ještě prověřím........

...není to tak, čkp na tenhle model uzavření smlouvy odkazuje v době (mimo provozní hodiny) kdy není možný uzavřít pojištění na přepažce; na roveň tomu stavěj i uzavření telefonickým kontaktem

Kurio76 (Člen)
16.11.2011 20:11:19

Koukam,rozjel jsem tu dobrou debatu!! smile1 Mozna ze se to bude jeste nekdy nekomu hodit,ale nikomu bych starosti s tim nepral! Dnes jsem se bavil s clovekem,ktery se pohybuje v tomto oboru a ten mi sdelil,ze pravdepodobne doslo k chybe predchoziho majitele,ktery kdyz daval znacky do depozitu,tak to zapomnel nahlasi sve pojistovne. idontknow Pry se uz s necim podobnym setkal!! Podle jeho nazoru by melo postacit to co jsem udelal(ofoceny velky TP a kup.smlouva,kde je jasny od kdy jsem majitelem vozidla ke ktermu s vztahuje narok),aby me prestali nahanet!! Tak uvidime surprised Jeste jendou diky vsem za rady a nazory!!! good Dam vedet jak to dopadlo!! ;-)

MaraKM (Člen)
25.12.2011 22:43:27

Mám dotázek.... ještě se mi to nestalo a tuším, že tady o toom byla někdy řeč a souvisí to tak trochu s tímto vláknem...

Dělal jsem změnu v pojištění - uzavřel novou a zrušil předchozí u koop s tím, že mi přebytek pošlou zpět na účet... Tak nějak jsme čekal, že si z toho přebytku zaplatí nové pojištění na rok a zbytek pošlou a ejhle ee
Pak mi došla sms a nakonec i volala baba se kterou jsem to uzavíral, že jestli jsem to prej zaplatil... zkrátím to, zaplatil jsem, ALE v podstatě tam je nějakej týden (nebo dva?) kdy nebylo zaplaceno. Mohu mít nějaký problém? Nějaký malý nedoplatek, který se ukáže za 10let v rukou exekutora?!? nebo podobný svinstvo?idontknowsick

XJelen (Člen)
26.12.2011 09:12:11

rozhodující jsou datumy na smlouvách, jestli jsou mezi nima hluchý dny = 42,-/den
Něco přes měsíc v lednu cca 1400,- sick Pavlínka to už tehdá předpovídala, a měla pravdu smile1

Strýcfajtr !!!
xrohy (Člen)
26.12.2011 13:29:32

Jo jo mi přišlo před vánocema od 1.1.2009 do března 3300 do piče a neudělám nic já už to auto neměl a vodhlásil pozdě kokot.

Čaroděj Dobroděj 8-)
Kurio76 (Člen)
29.12.2011 15:55:41

Pokud tam vznikne nejaka doba,kdy nebylo vozidlo pojisteno,tak se ti urcite ozvou po nejakem case! Asi by bylo lepsi,si to podle datumu na smlouvach presne zjistit a pak dojit na svou pojistovnu,to nejak vyresit-dorovnat! Lepsi ted,nez pak s nejakym penalem!! Ale urcite si nech vsechny doklady od toho,ty blbci se ti muzou i tak pozdeji ozvat! Maji v tom pekny bordel!

tomsth (Člen)
29.12.2011 18:03:46

osiris psal:
Póla psal:

...............může platit i to, že smlouva je platná až okamžikem zaplacení....
To si ale ještě prověřím........

...není to tak, čkp na tenhle model uzavření smlouvy odkazuje v době (mimo provozní hodiny) kdy není možný uzavřít pojištění na přepažce; na roveň tomu stavěj i uzavření telefonickým kontaktem

bať bať...nedávno jsem takto uzavíral 3 nové smlouvy a platí ihned od okamžiku (datum a čas) ve smlouvě uvedeného; v obchodních podmínkách stojí, že smlouva je automaticky zneplatněna tehdy, pokud pojistné není uhrazeno do 10-ti pracovních dnů od okamžiku uzavření smlouvy. To se samozřejmě může u jednotlivých zprostředkovatelů lišit, uvádím svůj konkrétní případ
Btw čpp mi vyměřila na čízu typu 477 (175ccm a 9,5kW) brutální pojistku 57 vočí za rok good což je levnější, než ji mít v depositu.

..svět se řítí do ďáblovy řiti..
MaraKM (Člen)
10.03.2012 15:33:23

Tak už otravujou i mě pussy jedny fuckfuckfuck
za měsíční smlouvu ze srpna, která stála nějak 377,- Kč na auto si te´d účtují 3810,- Kč ... no jdu hledat co a jak, kdo, kde, kdy a proč...

MaraKM (Člen)
10.03.2012 17:14:09

Mají přístup do kde čeho, ale budou to zkoušet pořád znovu a znovu... po ukončení jednoho ručení určeného pro nákup vozidla se uzavřelo nové ručení (jeden den platily obě ručení spolu!) na nového vlastníka (prodal jsem dále), ale přepis jsme provedli později = jim může být u ass kdo to vlastní a kdo platí ručení, hlavně že to je pojištěný.... navíc chtějí zaplatit i týden po tom, co již bylo i auto ofiko přehlášený - nechápu jak přišli na ten koncový den?!?
Ta jeho nová smlouva platí pořád  a jestli vědí, že po tomto datu platí ta jeho současná smlouva, tak proč "nevidí", že platila i na celé období, které chtějí doplatit po 70,- Kč za den..... to je fakt na vyližass

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS