Nejsi přihlášen
Olej 2T
Řešim co lejt do čízy za olej. Už to zase připravuju na Elefanty a přestaly mi vyrabet Mogul TS
Dočetl jsem se že mogul SX2 je pro tyhle hrůza stroje dobrej, ale jak jsem tak zjistil, taky to končí. Nikde už to nejde sehnat.
Takže jaký zkušenosti - aby to mazalo tyhle starý motory a neucpávalo výfuk
Re: Olej 2T
Co jsem se dočetl, tak se moc nedoporučuje tam dávat řidký oleje. orig tam má být nějakejch sae40. Nejsem si jistej zda tomu opravdu tak je, ale spíš jsem právě hledal nějakej minerální olej. To co mám v pile, je tuším syntetika nebo polo....
M2T a srát na to...
http://www.mogul.cz/zbozi.aspx?kod=V032131307
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
K.a.s.y.m. (Člen) 16.11.2011 07:01:14 Offline |
TSF je cajk na jinej sem nejezdil a motoru ro chutnalo.To sami potom ten obyc olej od Husqarny(myslim te do motorovek)i po rozborce bylo u klikovky spoustu oleje a hlavne byli cisty vejfuky.
Jen se to chce vyhnout syntetice ta nadela vic skody jak uzitku.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ja sem na CZ 125, kdysi lil olej do retezovejch pil cervenej STILL a bezproblemu to chytalo a jezdilo, pak sem ji prodal po par letech .
K.a.s.y.m. psal:TSF je cajk na jinej sem nejezdil a motoru ro chutnalo.To sami potom ten obyc olej od Husqarny(myslim te do motorovek)i po rozborce bylo u klikovky spoustu oleje a hlavne byli cisty vejfuky.
Jen se to chce vyhnout syntetice ta nadela vic skody jak uzitku.
myslis ze nadela vic skody tim jak je ridka nebo tim ze rozpousti? i kdyz asi ti co presli z m2t na tsf museli projit rozpustenim karbonu. tsf ma syntetickou slozku u ktery se ty udazeniny nejspis casem rozpusti, ne? verim ze to postupny rozpousteni odejde asi v klidu vejfukem...
do vsech 2taktu uz davam jen midland - nekouri,nekarbonuje...100 kc za litr
zzzmrzlinar (Člen) 16.11.2011 10:06:09 Offline |
hans psal:do vsech 2taktu uz davam jen midland - nekouri,nekarbonuje...100 kc za litr
myslíš tendlenc nebo nějakej jinej?
http://oudamoto.inshop.cz/inshop/oleje- … cycle.html
zzzmrzlinar (Člen) 16.11.2011 11:17:16 Offline |
už jsem našel co tam dávám já, je to levnej Mogul u nás na pumpě stojí 85 vočí za litr.
http://www.oleje-shop.cz/product/mogul- … -40-1-litr
někdo ríká jedině M2T a někdo zas dává ultramoderní oleje do sekaček. Já jsem úpně nový Jawař bez zkušeností, ale na ten M2T to fakt hulilo jako sviňa tak to jsem zavrh a ty ultramodernosti s megačistícíma schopnostma jsem tam lejt taky nechtěl, tak jsem zvolil todlenc.
zmrzlinar: jo,to je on,akorat ja ho mam za kilo...hale m2t je sice sracka,ale ty motory jsou na to delany,nic jinyho onehda asi nebylo...problem je v tom,ze to ucpava vejfuk a kouri...jinak to jezdi uplne stejne jako s volejem do stihlky za 200 voci...zkuseni rikaj,ze nove delanej motor se ma zajizdet na m2t.co je na tom pravdy a proc to tak je nevim
Miras psal:K.a.s.y.m. psal:TSF je cajk na jinej sem nejezdil a motoru ro chutnalo.To sami potom ten obyc olej od Husqarny(myslim te do motorovek)i po rozborce bylo u klikovky spoustu oleje a hlavne byli cisty vejfuky.
Jen se to chce vyhnout syntetice ta nadela vic skody jak uzitku.myslis ze nadela vic skody tim jak je ridka nebo tim ze rozpousti? i kdyz asi ti co presli z m2t na tsf museli projit rozpustenim karbonu. tsf ma syntetickou slozku u ktery se ty udazeniny nejspis casem rozpusti, ne? verim ze to postupny rozpousteni odejde asi v klidu vejfukem...
na triapuli sem jezdil tsf kuli tomu ze min huli, chvilema i nakou polosyntetiku do sekacek a zadnej problem sem nikdy nemel
Bandit je sen, symbol, životní styl...
Bandit je sen, možná zrovna tvůj cíl...
Banditatom (Člen) 16.11.2011 13:16:47 Offline |
pche já to ředil naftoj... byl jsem socka
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Miras psal:Řešim co lejt do čízy za olej. Už to zase připravuju na Elefanty a přestaly mi vyrabet Mogul TS
Dočetl jsem se že mogul SX2 je pro tyhle hrůza stroje dobrej, ale jak jsem tak zjistil, taky to končí. Nikde už to nejde sehnat.
Takže jaký zkušenosti - aby to mazalo tyhle starý motory a neucpávalo výfuk
fakt už TSko nedělaj? Paramo ho na stránkách pořád má..esli ne, tak mám ještě v zásobě 6 litrovek a pak nejpíš zkusim tohle http://eshop.paramo.cz/zbozi.aspx?kod=V032129308
na TSF jsem jezdil, dřív, ale žádnej zázrak za ty prachy..hulilo to a karbonovalo stejně, teda pokud člověk nejel vyloženě pilu, aby se motor pořádně prohřál a olej spaloval..do čízy s Posilube je TS ideální..mno uvidíme
..svět se řítí do ďáblovy řiti..
Ondráš psal:Tenkrát se to taky dávalo 1:33.
Dneska už ti někde říkaj, že klidně 1:100.
Tyhle motory sou vývojově i materiálama 70 let starý, takže 1:33 pro čep uloženej v kluznym futru a 1:40-1:50 pro čep na jehlách, platí pro zajetej motor. Míň oleje = postupná smrt, byť někdy může vydržet docela dlouho. Mám na číze dávkovací čerpadlo motorpal, průměrnej mazací poměr vychází těch 1:40 (pohybuje se od 1:100 - volnoběh až po 1:20 - plnej knedlík), ježděno dlouhodobě na Mogul TS, jen letos lehce přes 5 tisíc km.
..svět se řítí do ďáblovy řiti..
zzzmrzlinar (Člen) 16.11.2011 18:21:21 Offline |
zzzmrzlinar psal:už jsem našel co tam dávám já, je to levnej Mogul u nás na pumpě stojí 85 vočí za litr.
http://www.oleje-shop.cz/product/mogul- … -40-1-litr
někdo ríká jedině M2T a někdo zas dává ultramoderní oleje do sekaček. Já jsem úpně nový Jawař bez zkušeností, ale na ten M2T to fakt hulilo jako sviňa tak to jsem zavrh a ty ultramodernosti s megačistícíma schopnostma jsem tam lejt taky nechtěl, tak jsem zvolil todlenc.
HANS - tak jsem se byl podívat na ten Mogul 2T SAE40 co tam leju já, jak jsem dával do odkazu a vypadá to, že je to némlich to samý co ten M2T.
Je na tom napsaný API TB, i SAE 40, a to samý je napsaný i na M2T, vobojí vyrábí Paramo a je to i ve stejný flašce a dokonce to i stejně stojí (60 vočí nakonec)
Já degén myslel, že tam dávam něco podobnýho jako to M2T jen jaksi trochu míň karbonujícího a míň kouřícího a já tam leju to úplně stejný
K.a.s.y.m. (Člen) 16.11.2011 18:47:58 Offline |
Miras psal:K.a.s.y.m. psal:TSF je cajk na jinej sem nejezdil a motoru ro chutnalo.To sami potom ten obyc olej od Husqarny(myslim te do motorovek)i po rozborce bylo u klikovky spoustu oleje a hlavne byli cisty vejfuky.
Jen se to chce vyhnout syntetice ta nadela vic skody jak uzitku.myslis ze nadela vic skody tim jak je ridka nebo tim ze rozpousti? i kdyz asi ti co presli z m2t na tsf museli projit rozpustenim karbonu. tsf ma syntetickou slozku u ktery se ty udazeniny nejspis casem rozpusti, ne? verim ze to postupny rozpousteni odejde asi v klidu vejfukem...
no jediný kde by se ti v motoru usadil karbon tak je výfukovej kanál a a vršek pístu a to jde stejně ven vejfukem..takže to rozpouštění neni takovej problém.Blbý je u těhle syntetickejch olejů se ten olej nespaluje a jde bez užitku do vejfuku a pak to i víc kouří a ucpává vejfuk..proto se do těhle nízko otáčkovejch motorů nepoužívaj tak kvalitní oleje aby i částečně shořeli.jestli tě to zajímá víc projdi si skůtrácký fora tam je toho o těhle tématech kvatna.
Jinak to TSf jsem dával do repas motoru takže nepoznám rozdíl v rozpouštění a na M2T jsem nikdy nejezdil už jen z principu...taky je fakt že jsem nikdy ani na Jawce ani fichtlovy nemusel čistit vejfuk
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Stránky: 1