Nejsi přihlášen
Re: to Póla
to je relativní, já měl u alianz taky sezoní, bajk byl sice pojištěnej celej rok ale pokud bych vyjel v měsících který sem si určil že nebudu jezdit a něco proved tak tam byla 90ti% spoluúčast, ale značky ti zůstávaj, teď mam za 1450,- celoroční
to jebu
bobule psal:to je relativní, já měl u alianz taky sezoní, bajk byl sice pojištěnej celej rok ale pokud bych vyjel v měsících který sem si určil že nebudu jezdit a něco proved tak tam byla 90ti% spoluúčast, ale značky ti zůstávaj, teď mam za 1450,- celoroční
no já mám asi něco podobnýho, doufám, smlouvu u sebe nemám:o(
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Banditatom (Člen) 11.12.2011 12:27:23 Offline |
redik27 psal:Já si myslím, že by to tak mělo být.
Jinak ti napaří penále a doplatek.
...si póla jak psal bobulojtakže nic neřeš
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Koldan psal:bobule psal:to je relativní, já měl u alianz taky sezoní, bajk byl sice pojištěnej celej rok ale pokud bych vyjel v měsících který sem si určil že nebudu jezdit a něco proved tak tam byla 90ti% spoluúčast, ale značky ti zůstávaj, teď mam za 1450,- celoroční
no já mám asi něco podobnýho, doufám, smlouvu u sebe nemám:o(
mám to od Pavly taky, kein Stress
Strýcfajtr !!!
kliiiiiid......
Kdyby něco takového jako depozito hrozilo, tak to daty vypíchnu a upozorním.
Sezónní pojistka může být : povinné ručení = že si určí člověk které měsíce chce mít spoluúčast při vzniklé škodě 0% a keré měsíce v roce (zima) chce mít spoluúčast 90% nebo 100% (jak která pojišťovna). Smlouva je uzavřena na dobu neurčitou, takže žádné depozito !!!! Smlouva je platná celý rok. Jen v zimě když vyjedeš a způsobíš nehodu, tak na vzniklé škodě se podílíš sjednanou spoluúčastí až 100%.
Havarijní pojištění = smlouva na dobu neuričtou = žádné depozito !!!!
Od 1.4. do 31.10. každého roku se jedná o all riskové pojištění = havarijní riziko, odcizení, vandalismsu, živel
od 1.11. do 31.3. každého roku je motorka pojištěna na živelní rizika a odcizení celé motorky. Není tam tam havárie, protože se v zimě nejezdí....
Kdyby něco nebylo jasného, tak se lidi ozvěte !
tak už sem klidnej:o) já čet v poslední době nějak moc příspěvků o doúčtování pojistného, vlivem toho, že majitel měl sezonní pojistku, ale musel dávat značku do depozitu a zapomněl. Prej tři litry ani nemrkl. tak sem byl asi dohůkanej. dík za osvětu
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Koldane já si myslím, že to je spíše o tom, že sezónní pojistkou nazývají někteří i smlouvu uzavřenou na dobou určitou (= např, na sezónu od jara do podzimu).
Smlouva na dobu určitou je jasná. Ta ti skončí a musíš uzavřít novou, nebo dát značku do depozita.
Když ale máš ve smlouvě řečeno smlouva na dobu neurčitou, tak není třeba nic do depozita dávat. Koukni doma do smlouvy a do pojistných podmínek.
Máš sjednáno sezónní pojištění, což je pojištění na dobu neurčitou, viz. VPP POV, článek 15, bod 10....
Sezónu máš od 23.3. do 22.11. každého roku.
Když tak klidně zavolej....
Cau Polo ,umis i pojisteni zvirat ?Mel jsem do ted pojisteni na psa Mazlicek vod CPP,taky pres nakou spolecnost ,bo meli lepci ceny , nez primo pojistovna, a hlave jsem to vyridil on - line , neb litat na pobocku nemam moc cas Akorat me to omylem asi uzavrela na dobu urcitou ,a ted mi skoncilo , aniz mi dali vedet .Umis nejakou lepci cenu , mel jsem to na lecebny naklady 30 T , spoluucast 1000k + f tom jeste bylo pojisteni zodpovednosti za psa asi na pul mega .Platil jsem neco pres dva T na cvrtletmi splatky .Dik
Borák psal:Polo de pojistit pesa..jako proti sežrání ??
mám doma chrta
teda už jen půlku , f mrazáku
...koukám že doma chystáš na vánoce vybrané lahůdky....
Riziko sežrání je zajímavé téma. Teda u lidí...
U psů máš samo smůlu.
Můžeme to probrat příležitostně na srazu.....guláš mi k té diskuzi ale nedávej....
Monty Jack (Člen) 15.12.2011 13:01:46 Offline |
Tak to já se připojím se žádostí o info.
Hafan cca 6 měsíců, pouliční směs, momentálně 11kg, s elektronikou
Díky
Nemůžou mi říkat že lžu...
Můžou mi říkat že lžu když lžu, nebo když se chystám lhát, nebo jsem zrovna dolhal, ale ne když mluvím pravdu.
Nene ,treba cpp pojisti jakehokoliv psa , co je prihlaseny na mestskem urade ,a je starsi 6 mesicu , a mladsi 8 let .Ceska pojistovna , kde sem to mel predtim ,tak ta tusim vyzaduje tetovani , kvuli zamenitelnosti psu pri veterinarnich vykonech , a papiry chce jen u psu , kteri jsou pojisteni na umrti .Je to kvuli vypoctu ceny psa , ale stejne zaplati i za nejdrazsiho jenom 15 t .
deny1234 psal:Dik ,no je to Dobrman ,jsou mu 2 roky , vazi asi 45 kg ,ma papiry , je prihlasenej , tetovanej, a cipovanej , staci ?
Takže ČPP nyní za 2.029 Kč roční pojistné.
Limit plnění 30.000 Kč se spoluúčastí 1.000 Kč, včetně odpovědnosti za škodu.
Pokud ale máš pojištěnu domácnost a k tomu odpovědnost z běžného občanského života, tak tu odpovědnost za škodu nepotřebuješ.
Zatím po nás pojišťovna vždycky chtěla papíry psa....pozjišťuju si co jsou za novinky.... Díky za info.
Monty Jack psal:Tak to já se připojím se žádostí o info.
Hafan cca 6 měsíců, pouliční směs, momentálně 11kg, s elektronikou
Díky
Ty papíry si prověřím. Pokud nejsou třeba, tak potom třeba takto.
Limit plnění 20.000 kč, ČR, spoluúčast 1.000 Kč, včetně odpovědnsoti za škodu = 1.664 Kč za rok.
Pojištění se uzavírá vždy na dobu určitou od 1 roku třeba do 10 let....
Já tohle vlákno zrovna taky chtěl oživit.... Pólo napíšu to sem, páč to jistě bude zajímat i ostatní....
Dostal jsem v závěsu od dopisu od ČKP pozdravení i od Kooperativy... prej, že kvůli vyššímu plnění pojistních událostí a kdesi cosi jsou nuceni zvýšit cenu povinných ručení. Zdvihnuli mi to teda jen o 72,- Kč a mám tak jen lehce přes 1500,- Kč ale přece jen... nevíš o co jde a co to zase zkoušejí?
Navíc mám splanost k 10.6.2012, tak nevím co otravujou už teď čtvrt roku dopředu
P.S.: ČKP sklapal uši a odcouvali.... nicméně nějaká omluva nebo podobně nehrozí a kdybych nešel na ten jejich onlajn šyštém, tak o tom ani nevím, že to ráčili "uzavřít" s tím, že teda nic platit nemusím.
Nic lidského mi není cizí
MaraKM psal:Já tohle vlákno zrovna taky chtěl oživit.... Pólo napíšu to sem, páč to jistě bude zajímat i ostatní....
Dostal jsem v závěsu od dopisu od ČKP pozdravení i od Kooperativy... prej, že kvůli vyššímu plnění pojistních událostí a kdesi cosi jsou nuceni zvýšit cenu povinných ručení. Zdvihnuli mi to teda jen o 72,- Kč a mám tak jen lehce přes 1500,- Kč ale přece jen... nevíš o co jde a co to zase zkoušejí?
Navíc mám splanost k 10.6.2012, tak nevím co otravujou už teď čtvrt roku dopředu
P.S.: ČKP sklapal uši a odcouvali.... nicméně nějaká omluva nebo podobně nehrozí a kdybych nešel na ten jejich onlajn šyštém, tak o tom ani nevím, že to ráčili "uzavřít" s tím, že teda nic platit nemusím.
..k 10.6 to máš proto, aby sis moch rozmyslet zdali chceš v pojistce pokračovat, nebo ji zrušíš a uzavřeš jinde. Taky jsem to tak měl.
poradna se otvírá.....
Brkos psal:Ahoj. Nevíš prosím tě, zda musim na pojišťovnu hlásit změnu laku?
Děkuji
BArvu laku nahlas především na registru vozidle, kde ti to musí zapsat do velkho TP.
Z hlediska pojištění přijde na to, co vše máš uzavřeno.
U povinného ručení ve smlouvě barvu nemáš většinou nikde řečenu, takže není třeba hlásit.
U havarijního pojištění to je dost důležitý detail zda ti ukradnou řervenou Berušku, nebo černého Čerta....
MaraKM psal:Já tohle vlákno zrovna taky chtěl oživit.... Pólo napíšu to sem, páč to jistě bude zajímat i ostatní....
Co se týče ceny povinného ručení....ta není nikdy pevná (až na vyjímky).
Ceny pojistného pojišťovny každý rok aktualizují a cca o 5% většinou zdražují z těhc důvodů jak ti napsali, že je vysoký škodní průběh všech lidí v ČR, když to zjednodušeně řeknu.
Pokud by jsi boural ty sám, tak je zdražení trošku citelnější.
U KOOP se ti za každou PU odeřítá 24 měísíců z vyjetého bonusu, což je zdražení cca o 10% min.
Zvednutí POV o 72 Kč bych neřešila. To není tolik a dneska už se fiktivní bonusy dávat nedají. Takže pokud máš svůj vyjetý v plné výši, šlo by to udělat levněji.
Pokud nemáš a je ti do 30 let, takbuď ráda, že nemáš dražší smlouvu.
To že ti posílájí info a novou zelenou kartu 3 měsíce dopředu je dáno zákonem. Musí tě informovat o změně pojistného tak, aby jsi mohl případně podat výpověď smlouvy. A ta musí být doručena na pojišťovnu nejdpozději 6 týdnů před výročím platby, to je před 10.6.2012.
Buď rád, že nejsi u Uniqy, která to posílám poslední týden a výpověď se nestíhá.
Co se týče ČKP, vím že jsme něco řešili, ale už si nevzpomínám přesně co.
Kdyby jsi něco potřeboval probrat, tak se ozvi na email....
Jinak ČKP je úřad... a ten jede dle zaběhnutých pravidel, daných zákonů a příliš lidský přístup nejde čekat.
I když jsem už slyšela i chválu na pobočku v Praze...všechno je o lidech a o tom, na koho narazíš....
Zdenek psal:Tak mě příšel taky pozdrav od ČKP, v ceně 6170 kč, měl jsem uzavřenou sezonní zákonnou pojistku, jaro,, podzim na auto, takže přes zimu nic, tak se budu samo cukat, poradím se s právníkem, uvidíme. Zdenek.
No sezónní pjištění na auto je dost nezvyklé....ale myslím si, že by s tím neměl být problém. Která to byla pojišťovna? ČPP, Allianz nebo Uniqa? Prověřím zda to pro auta umožňují....některé mají omezení jen pro sezónní vozidla.
Pokud máš smlouvu uzavřenu na dobu neurčitou, tak přeci ČKP nemůže vědět, že je smlouva omezená smluvním ujednáním, že v zim ěje tvá spoluúčast 100%.
To mi přijde divné....
To vypadá, jako by jsi měl smlouvu na dobu určitou.....a to není sezónní pojištění.
Ráda bych viděla co ti ČKP napsala....
POkud by jsi chtěl konkrétnější konzultaci, tak se ozvi na email.
Lihy psal:To Pola: Ahoj, sjednáváš taky životní pojištění nebo jak se tomu nadává? Prostě kdybych se někde vykravil, aby z toho rodina taky něco měla.
...voe elča bude veselá vdova, to jí stačí ne?
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Lihy psal:To Pola: Ahoj, sjednáváš taky životní pojištění nebo jak se tomu nadává? Prostě kdybych se někde vykravil, aby z toho rodina taky něco měla.
zeptej se tady http://senators-ottawa.blog.cz/0710/vys … mrtva-tela
Jebat motorky :-)
Póla psal:poradna se otvírá.....
Brkos psal:Ahoj. Nevíš prosím tě, zda musim na pojišťovnu hlásit změnu laku?
DěkujiBArvu laku nahlas především na registru vozidle, kde ti to musí zapsat do velkho TP.
Z hlediska pojištění přijde na to, co vše máš uzavřeno.
U povinného ručení ve smlouvě barvu nemáš většinou nikde řečenu, takže není třeba hlásit.
U havarijního pojištění to je dost důležitý detail zda ti ukradnou řervenou Berušku, nebo černého Čerta....
Děkuji, nahlásím to...
Lihy vyplňn si sakriš profil......
Život, úraz, penze....není problém připravti nabídku a uvidíš sám jaké jsou možnosti.
Napiš mi na email: dankova@eurola.cz nebo soukromí v profilu.....nabídka je to nejmenší.
Stránky: 1