Nejsi přihlášen
CLO po dvoumiliontýpětisetšedesátý
Neví někdo s jistotou, do jaký výše je podle současný legislativy osvobozený dovezený (poslaný) zboží od CLA?
Zjímá mě do kolika dolarů, případně EUR.
Vobjednávám něco z íBeje, tak abych věděl co a jak.
THX
Hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere...
Re: CLO po dvoumiliontýpětisetšedesátý
Ale prd
Vobjednal sem si na íbeji Beauty Dish za 45.99$
http://www.ebay.com/itm/280790850819?ss … 1497.l2649
Tak mě jenom zajímá, jesli mi to pošťáci stáhnou na celnici a dokud nezaplatim clo, tak mi to nedaj. Nebo jesli se dle současnejch limitů vejdu do výše, kdy sem vosvobozenej vod toho zkurvenýho cla.
Děkuju pěkně za vodpověď
tady je ai vše co potřebuješ
http://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbavo … fault.aspx
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
tusim do 27 Euro ale nejsem si jistej. Kamos mi jako darek poslal boty z norska a ja musel dokazovat vytisknutym majlem od nej ze to neni drazsi nez 330 NOK(norskych korun) aby me to bez cla a dph vydali. a zaslech sem cosi ze pokud je to do 27 Euro nebo 22 Euro tak to poslou rovnou domu k tobe bez celnice. Jenze kamarad tam neuvedl nic tak to muselo jit pres celnici. Neni toale 100%
Když řve motorka,je nebe..Když ženská,tak peklo!www.sonyk.ic.cz
![]() |
Banditatom (Člen) 11.02.2012 18:26:37 Offline |
dph 22juro
clo 150 juro
dneska mě přišel balíček s hongkongu
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 11.02.2012 19:28:44 Offline |
Banditatom psal:dph 22juro
clo 150 juro
dneska mě přišel balíček s hongkongu
zajímavý že clo a dph balíku z hongkongu ti vypočítávaj v juro a o tom, že by clo bylo sedminásobně vyšší než dph slyšim poprvé
doba je temná...
![]() |
Banditatom (Člen) 12.02.2012 10:34:43 Offline |
inkvizitorr psal:Banditatom psal:dph 22juro
clo 150 juro
dneska mě přišel balíček s hongkonguzajímavý že clo a dph balíku z hongkongu ti vypočítávaj v juro
a o tom, že by clo bylo sedminásobně vyšší než dph slyšim poprvé
clí se nad 150 juru za balík
dph nad 22 juru za balík kapišto
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 12.02.2012 11:10:25 Offline |
Banditatom psal:inkvizitorr psal:Banditatom psal:dph 22juro
clo 150 juro
dneska mě přišel balíček s hongkonguzajímavý že clo a dph balíku z hongkongu ti vypočítávaj v juro
a o tom, že by clo bylo sedminásobně vyšší než dph slyšim poprvé
dph nad 22 juru za balík kapišto
tak tohle je samozřejmě opět nesmysl ta hodnota nad kterou se clí je stoprocentně nižší než 150€ já teď clil balík z usa za 80 dolarů a logicky nemůže bejt rozdíl pro výpočet cla z jedné částky a výpočet dph z jiné částky, to spolu souvisí, tj. z jedný částky se vypočítává clo i dph, zkusim to někde dohledat
doba je temná...
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 12.02.2012 11:17:30 Offline |
spidisoj: a ještě ke všemu mam ten pocit, že ti jak clo, tak dph vyměřej i z poštovnýho k tý věci, mrknu na to jestli sem ty papíry ještě nevyhodil, ale oboje byla strašná raketa, takže už je to spíš nevýhodný pokud se nevejdeš do tý bezcelní hranice a je lepší to objednávat z německa
doba je temná...
kluk od nás objednává pořád nějaký vinky na rc autíčka a říkal že.
záleží esi to pochází z unie bo ne
z unie dph platíš nad 25€, nad 200€ aj clo+počtě poplatek asi 100kč v obou případech
z číny a států nad 25€ (přepočítavaj z dolarů) platíš enem DPH a jde už při koupi s prodejcem domluvit že na balíček vyplní nižším pořizovací cenu než zaplatíš.
ale záleží hlavně jak se kerej celník vyspí a nechá ten tvuj balíček na pokoji nebo ne.
taky se stalo že napsal sice nižší cenu, ale tady na celnici si podle čísla výrobku v katalogu našli cenu a spočítali to z ní.
takže buď budeš mít štěstí nebo ne.
bandit pičo
Lepší první v pekle, než druhej v nebi...
![]() |
Banditatom (Člen) 12.02.2012 11:31:43 Offline |
inkvizitorr psal:Banditatom psal:inkvizitorr psal:
zajímavý že clo a dph balíku z hongkongu ti vypočítávaj v juroa o tom, že by clo bylo sedminásobně vyšší než dph slyšim poprvé
dph nad 22 juru za balík kapištotak tohle je samozřejmě opět nesmysl
ta hodnota nad kterou se clí je stoprocentně nižší než 150€ já teď clil balík z usa za 80 dolarů a logicky nemůže bejt rozdíl pro výpočet cla z jedné částky a výpočet dph z jiné částky, to spolu souvisí, tj. z jedný částky se vypočítává clo i dph, zkusim to někde dohledat
rozumbrado stačí umět číst....http://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbavovani-postovnich-zasilek/Stranky/default.aspx už to tu psal bendřich
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 12.02.2012 12:10:53 Offline |
Tak sem teď Gůglil a mělo by to bejt:
Když je zboží dražší jak 22EUR a nepřesáhne hodnotu 150EUR, tak se neplatí CLO, ale platí se DPH 20%
Pokud je zboží dražší jak 150EUR, tak ti vypočítaj jak DPH tak i CLO.
Takže je to pěkně na Pyču, protože tim zkurvili celý vobchodování na íbeji a podobnejch servrech.
Takhle ze zboží, který sem si vobjednal zaplatim eště 200,- státu.
Ty zmrdi drancujou kde můžou a sami si vopasky neutáhnou.
Teď eště votázka, jak dojdou k tý ceně toho zboží. Jesli jim stačí, když odesílatel na poště uvede, že hodnota balíku je 20Éček a nebo jesli si mě zavolaj a budou po mně chtít třeba kopii příkazu k úhradě, složenku nebo jak.
Bo v prvnim případě bych mu napsal, aby uved hodnotu zboží nižší než 22Éček a po prdeli.
Inkviz - a není to tím, že to bylo na 150 EUR včetně poštovnýho?
Lachtan - dph a clo na balík z německa kolega trochu ustřelil
(tedy jestli si myslí, že objednává z DE, ale přitom je to ze třetí země... tak pak to chápu)
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 12.02.2012 13:36:07 Offline |
Bedřich psal:Inkviz - a není to tím, že to bylo na 150 EUR včetně poštovnýho?
(tedy jestli si myslí, že objednává z DE, ale přitom je to ze třetí země... tak pak to chápu)
nebylo, já už ty krabice asi vyházel, ale bylo to 90 USD zboží a asi 35 USD poštovný a zaplatil sem jak clo, tak dph když sem to nechal vyclívat poštu... možná kdby člověk ty papíry řešil na celnici sám... ale na to nemam čas ani nervy. škoda, pro mě tim balíčky z usa taky zkončily
doba je temná...
![]() |
Banditatom (Člen) 12.02.2012 13:37:45 Offline |
inkvizitorr psal:Bedřich psal:Inkviz - a není to tím, že to bylo na 150 EUR včetně poštovnýho?
(tedy jestli si myslí, že objednává z DE, ale přitom je to ze třetí země... tak pak to chápu)nebylo, já už ty krabice asi vyházel, ale bylo to 90 USD zboží a asi 35 USD poštovný a zaplatil sem jak clo, tak dph když sem to nechal vyclívat poštu... možná kdby člověk ty papíry řešil na celnici sám... ale na to nemam čas ani nervy. škoda, pro mě tim balíčky z usa taky zkončily
kolik ti to pos... clo a dph na tom udělalo pokud to nejní tajemství?
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 12.02.2012 13:39:30 Offline |
no strašně moc, myslim že sem doplácel okolo 1000kč!!!
doba je temná...
![]() |
Banditatom (Člen) 12.02.2012 13:41:11 Offline |
inkvizitorr psal:no strašně moc, myslim že sem doplácel okolo 1000kč!!!
vyplatí se to vůbec ještě tahat z venku? mám v emerice něco vyhledlého a mám trošku obavy aby mě to nakonec nevyšlo dráž než tady
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 12.02.2012 13:57:37 Offline |
nevyplatí
doba je temná...
![]() |
inkvizitorr (Administrator) 12.03.2012 12:13:06 Offline |
tak jenom abyste si nedělali iluze o tom, že když najdete něco na webu celní správy, že to tak funguje i ve skutečnosti. dneska dorazil balík s dobírkou na 840Kč (clo+dph) objednanej v usa přes ebay a placenej přes paypal v hodnotě 149USD což je nějakejch 114EUR. bylo to nějaký zkrácený řízení bo sem se k tomu nijak nevyjadřoval jako jindy, ale bez ptaní rovnou vyměřili dph i clo i z týhle částky
doba je temná...
![]() |
pavel dolínek (Člen) 12.03.2012 12:53:54 Offline |
ušetříš pjet stovek a zamrdaš se s tim za litr,holt českej šetřivej kolbenkář
"una storia italiana"
inkvizitorr psal:tak jenom abyste si nedělali iluze o tom, že když najdete něco na webu celní správy, že to tak funguje i ve skutečnosti. dneska dorazil balík s dobírkou na 840Kč (clo+dph) objednanej v usa přes ebay a placenej přes paypal v hodnotě 149USD což je nějakejch 114EUR. bylo to nějaký zkrácený řízení bo sem se k tomu nijak nevyjadřoval jako jindy, ale bez ptaní rovnou vyměřili dph i clo i z týhle částky
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … lo_usa.jpg
ale dyk je to tak jak si ukázal v tom diagramu....hodnota pod 150E a tak ti vyměřili jen DPH (clo tam máš 0kč...) 180 kč jsou poplatky za to že ti to vyříděj (kdyby sis tam šel osobně je to míň)
Stránky: 1