Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » 3,5 let nepoužitá

jezek (Člen)
13.02.2012 19:30:44

3,5 let nepoužitá

Ahoj lidi. Z mnoha důvodů sem 3,5 roku nepoužíval svou suzuki GSF 650s rok výroby 2005.Celou dobu stála ve vytápěné garáži.

Před odstavením byla servisovaná, má nalítáno 23 000. Co bych měl letos na jaře krom výměny gum udělat??? Je třeba dát jí na velký servis??? Asi by to taky chtělo vyměnit olej a brzdovou kapalinu....

Co olej v předních vidlicích??? měl bych udělat další věci jako vylejt starej benzín atdf atd atd???....

jako každej ježek - hodně píchá...málo jezdí...
od letošního léta to bude mobilní ježek --> hodně píchá...hodně jezdí :)
Progear 650 (Člen)
13.02.2012 19:38:48

Re: 3,5 let nepoužitá

dovez to ke Kojakovi a mas to...good

vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Frodo89 (Člen)
13.02.2012 19:57:50

Po třech letech už asi i koupit baterku nebot bude nejspíš KO... Přeji hodně štěstí při oživovani

Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
snowflake600 (Člen)
13.02.2012 20:28:26

Frodo89 psal:

Po třech letech už asi i koupit baterku nebot bude nejspíš KO... Přeji hodně štěstí při oživovani

a nervů evil

jezek (Člen)
13.02.2012 20:39:46

snowflake600 psal:
Frodo89 psal:

a nervů evil

proč nervů? v servise daj nový náplně, udělaj velkej sevis, výměnu gum, rozety... a všeho co je potřeba... A buď to bude znova fungovat... nebo nebude...

Celou dobu to bylo v teple a suchu...tak jaký pak nervy..  spousta lidí co maj více motorek doma - tím myslim sběratele ... maj tři čtyři starý jawky a čezety a nejsou po třech letech stání v garáži na vyhození :D

Kelly01 (Člen)
13.02.2012 21:01:33

Bych dobil baterku, napustil karbce, nahodil a víc neřešil do termínu dalšího servisu, tedy do 24000km, a pokud gumy ten tisíc ujedou tak bych to udělal najednou, proč se s tím drbat dvakrátidontknow

Ale tu baterku bych asi dal rovnou novoubigsmile

God Save The Queen!
jezek (Člen)
13.02.2012 21:32:32

Kelly01 psal:

Bych dobil baterku, napustil karbce, nahodil a víc neřešil do termínu dalšího servisu, tedy do 24000km, a pokud gumy ten tisíc ujedou tak bych to udělal najednou, proč se s tím drbat dvakrátidontknow

Ale tu baterku bych asi dal rovnou novoubigsmile

no brzdová kapalina se má měnit nejdýl po třech letech, gumy ztrácí svoje schopnosti po nějaký době kdy třeba i jen leží ve skladě.... v motoru se může z oleje vysrážet voda ... takže z tohodle důvodu to chci dát na servis... A pokud se servis udělá v 23 000 tak za další 1000 neni potřeba to znova dávat do servisu :))))) prostě se servis udělá o tisíc km dřív než je předepsáno - to motoru neuškodí - právě naopak :)

Rozhodně to nebudu doma nahazovat... v oleji sou částečky obroušenýho kovu a ty se mohli usadit někde v motoru... prostě Kožak bude vědět co a jak a ne že já s tim budu točit a točit dokud se to nezasekne a až pak pojedu za Kožakem se smutnym obličejem - ono to nejede :D

no, chtěl sem baterku a olej a brzdovku atd vyměnit doma - ale asi to všechno nechám na něm mno... :)

Kelly01 (Člen)
13.02.2012 22:20:38

Neplaš a nevěř všemu co se píše, zvlášť s brzdovkoubigsmile

Moc to žereš, v autě ji taky měníšbigsmile?, já teda jak auto koupím tak za 10 let než ho prodám tak ji maximálně jednou doliju a to jen proto že jak roztahuju pístky hasákem tak to přemáčku a přeteče, to samý u motorkybigsmile

A pochybuji že budeš mít "piliny" na vypouštěcím magnetu, to jsou jen bláboly servisních lobby, stejně jak blafy o kvalitě olejebigsmile

God Save The Queen!
kojaksro (Člen)
13.02.2012 22:35:57

....udělal bych rovnou 24 tis.servis....ty budeš mít dobrej pocit a my kšeftsmokinbigsmile

...takže jestli chceš, není problém se domluvit.

.....pořád lepší rychle než nebezpečně....dáme drink
VikecB12 (Člen)
13.02.2012 23:12:14

Nastartovat,jezdit,neřešit pičovinysmokin
Na gumy srat,normálně je dojet. V polovině kšeftů se ty gumy válí bůhví kde než se dostanou k zákazníkovi,takže bych se s tím nijak nestresovalsmokin

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Frodo89 (Člen)
13.02.2012 23:23:40

Ještě mě napadla jedna věc... zkontroluj si řetez zda je rovnoměrně vytahlej... "možna blabolim" ale osobně mam dobrej pocit z toho že čas od času přes zimu pootočim zadni kolo. at se řetěz moc neprověšuje ve stejnem mistě...

Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Zdenek (Člen)
14.02.2012 03:40:23

Přesně tak jak píše Kelly a Vikec. Zdenek.smile1

VikecB12 (Člen)
14.02.2012 04:58:32

Ještě bych se zaposlouchal,jestli neuslyšíš aji trávu růstbigsmile

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
K.a.s.y.m. (Člen)
14.02.2012 06:46:31

ja uz psali kluci vejs.nejdeiv zprovoznit a pak pripadne resit.pro dobrej pocit muzes olej a brzdovku ale gumy a retez atd pokud nejsou spatny bych neresil.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Filous (Člen)
14.02.2012 09:01:29

Frodo89 psal:

Ještě mě napadla jedna věc... zkontroluj si řetez zda je rovnoměrně vytahlej... "možna blabolim" ale osobně mam dobrej pocit z toho že čas od času přes zimu pootočim zadni kolo. at se řetěz moc neprověšuje ve stejnem mistě...

...ale to si děláš prdel s tym řetězem, žejo???surprised

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous (Člen)
14.02.2012 09:02:31

...volej a brzdofku bych vyměnil, pro dobrej pocit...vostatní dle vopotřebení, ale preventivně bych nic neměnil...

Mour (Člen)
14.02.2012 09:16:49

Filous psal:
Frodo89 psal:

Filipe, já na takovou odpověď ani nemám sílu reagovat a sem s toho vždy v deprési co že nás to v budoucnu čeká surprisedsmile2

Filous (Člen)
14.02.2012 09:24:52

Mour psal:
Filous psal:
Frodo89 psal:

Filipe, já na takovou odpověď ani nemám sílu reagovat a sem s toho vždy v deprési co že nás to v budoucnu čeká surprisedsmile2

...nejvíc mě děsí, že von to Pytlik asi myslel vážněsurprisedsmile2

K.a.s.y.m. (Člen)
14.02.2012 09:41:20

Filous psal:
Mour psal:
Filous psal:

no to vis ze myslel jen odpovidal na jinou otazku.bigsmilebigsmilebigsmilebigsmile

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Meloun (Člen)
14.02.2012 09:41:45

Filous psal:
Mour psal:
Filous psal:

My na škole ondynoj počítali, jak dlouhá mosí bejt kovová tyč danýho průměru z toho a toho matroše, než se sama svou hmotností utrhne..A teď si vem, že ti tam visí přes půl metru řetězu jen tak!!surprisedbigsmile..to jsou strašný deformační síly na ten článek..smile2

PURE NAKED BIKE!
jardagsf (Člen)
14.02.2012 09:59:19

wolowe - ja ted v -20°v garage namontoval nosic a pak ho sundal , shanim zip na tankvak , objednal jsem si nalepku na blatnik , LED zarovky na spz , v sobotu jsem byl na motorradmesse v linzi , v lujzovi a gerickovi si s prodavackama tykam , koupil jsem si stolni brusku a dva momentove klice.............a to jsem jezdil naposledy v zari......
CO BYCH ASI DELAL KDYBYCH JEL NAPOSLEDY PRED  3 ROKAMA????????????
to bych tady resil takove picoviny ze byste me asi zastrelili...bigsmile bigsmile bigsmile .-D
jardagsf v rybarine jig hlavicky odlevajici bigsmile bigsmile bigsmile bigsmile

MOTO KOZZI GRISO
Radek-Ban (Člen)
14.02.2012 11:07:53

jezek psal:

Ahoj lidi. Z mnoha důvodů sem 3,5 roku nepoužíval svou suzuki GSF 650s rok výroby 2005.Celou dobu stála ve vytápěné garáži.

Před odstavením byla servisovaná, má nalítáno 23 000. Co bych měl letos na jaře krom výměny gum udělat??? Je třeba dát jí na velký servis??? Asi by to taky chtělo vyměnit olej a brzdovou kapalinu....

Co olej v předních vidlicích??? měl bych udělat další věci jako vylejt starej benzín atdf atd atd???....

Jirko: nedělal bych si s tim starosti ..Olej+filtr vzducháč (kterej si nikdy neměnil) a hotovo..brzdovka je asi jen pro dobrej pocit..na tý motorce jsou jiný věci co vim který by mě trápilybigsmile slepený plasty páskou atd .. evil Jak řiká Kelly vyndal bych podtlak hadici a napustil karbec..zrovna u tich našich je to problém když nemáš kohout..trvá to neš to nasaje benál..jinak baterku dobít a uvidíš ..já jí tam mam 5let origo a pořát jede

"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
jezek (Člen)
14.02.2012 11:55:35

Radek-Ban psal:
jezek psal:

Jirko: nedělal bych si s tim starosti ..Olej+filtr vzducháč (kterej si nikdy neměnil) a hotovo..brzdovka je asi jen pro dobrej pocit..na tý motorce jsou jiný věci co vim který by mě trápilybigsmile slepený plasty páskou atd .. evil Jak řiká Kelly vyndal bych podtlak hadici a napustil karbec..zrovna u tich našich je to problém když nemáš kohout..trvá to neš to nasaje benál..jinak baterku dobít a uvidíš ..já jí tam mam 5let origo a pořát jede

asi to tak udělám. Napsal sem do servisu že potřebuju destičky, baterku, velkej servis, olej, filtry, svíčky, řidítka co mám ohnutý, páčku spojky, zadní brzdy, blatník, obě gumy + řetězovou sadu  - odpověd... se všim všudy i prací 24 000,- :))))

aby to jezdilo asi by stačila jen ta baterka, filtr s olejem, baterka a gumy s řetězovkou. Takže... tak do 12 000,- bych se mohl vejít plus mínus :)

Banditatom (Člen)
14.02.2012 14:26:38

Filous psal:
Frodo89 psal:

...tak to je dobrýbigsmilebigsmilebigsmile

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Radek-Ban (Člen)
14.02.2012 15:54:26

Banditatom psal:
Filous psal:
Frodo89 psal:

to je prdel jinak to neni moźný bigsmile

"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
jezek (Člen)
14.02.2012 17:58:29

Radek-Ban psal:
Banditatom psal:
Filous psal:

to je prdel jinak to neni moźný bigsmile

Co se smějete kokoti - holky mi taky přez zimu šoupou s pérem doprava a doleva,a ayb se na nějakym místě moc neprověsilo a nezdeformovalo... Já jim to zase holkám dělám s kozama.... Klasika. Tak proč ne u motorky? :))))))))))))

hlemejzd999 (Člen)
14.02.2012 18:06:16

Filous psal:
Frodo89 psal:

ty vole tady je prdel bigsmilebigsmilebigsmile

Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky 
drak85 (Člen)
14.03.2012 09:43:23

Většina tady má hodně "načteno" ale jak říká Vikec B12 a Kelly01  : startnout a jezdit. Akorát ta baterie by byla fakt na výměnu ať tě to pak někde nevyjebe smile1smile1smile1.
Za 1000 km udělej servis podle doporučení výrobce a hotovo...

Kožak (Člen)
14.03.2012 22:02:25

hlemejzd999 psal:
Filous psal:
Frodo89 psal:

to nejni žádná prdel....taky se mi vytáh až k podlazesurprisedbigsmile

MRDAT!!!
Radek-Ban (Člen)
15.03.2012 10:42:31

Kožak psal:
hlemejzd999 psal:
Filous psal: