Nejsi přihlášen
poměr sekundáru El Bandido
Zdarec. Nastal čas a cash na výměnu řetězovky. Přemýšlím nad jiným, než základním poměrem. Spíš do síly. Tak se chci zeptat na zkušenosti atd. Jízdy nejčastěji po městě, občas highway. Dynokit 88kw. Uvažuji 15/47, GSF 1200S. Díkes
2T...2T s čerpadlem...4T :-D
Re: poměr sekundáru El Bandido
Určítě to udělej, stačí 14-45 , to je jako 15-48, ale tady musíš přidat články. Je to úplně jiná jízda, když nemáš upravenej motor, tak se ti maximálka ještě o 10km zvedne.
Počet článků řetězu si najdeš.
www.gearingcommander.com
Kecající tacho jsem zadarmo vyřešil takhle.
http://www.suzukibandit.cz/openforum/vi … p?id=10763
Velociraptor (Člen) 15.03.2012 20:09:28 Offline |
morganzd psal:jak se může zvednout maximálka, když to zpřevoduje víc do síly?
taky nad tím přemýšlím
To,co děláme v životě se ozývá do věčnosti
Velociraptor (Člen) 15.03.2012 20:27:46 Offline |
rychleji dosáhne určité rychlosti,ale přece ti nepřidá o 10km/h víc...
To,co děláme v životě se ozývá do věčnosti
Už jsem to tady taky rozebíralo, nejvyšší kvalt je rychloběh, v 80 a 90 letech, byla na většině motorek udávaná maximálka na předposlední kvalt. Pětku, si všimni, neroztočíš na 10,5 t., prostě to neudře proti větru. Už jsi někdy na dálnici zapoměl dát za 5, to zkus, a koukej na budíky. Kratším převodem se dostaneš, při stejný rychlosti, do oblasti, kde krouťák ještě neopadá.
co to meles ? realna rychlost spadne dolu, ale na tachometru mas samoze stejnou rychlost, me to nekdy pripada jak u blbejch na dvore. Proto se pouziva speedohealer na becku pro ty kdo uz nema nahon tachometru.
Uz to chnapis ?
Billy psal:co to meles ? realna rychlost spadne dolu, ale na tachometru mas samoze stejnou rychlost, me to nekdy pripada jak u blbejch na dvore. Proto se pouziva speedohealer na becku pro ty kdo uz nema nahon tachometru.
Uz to chnapis ?
Nepochopils, nemelu, zkušenost. Mluvím o skutečný rychlosti, odporu vzduchu, průběhu kroutícího momentu. Ne o kecajícím tachometru a změněným převodovym poměru.
HOWK - domluvil jsem.
Kreuz87 psal:Ok. A jak moc? Jestli rovnou 48 zubů nebo stačí 46-47? aby zas nějak rozumně vycházely kvalty
Ja mam 14/45, ale treba nekomu to nemusi vyhovovat, ja sem s tim spokojenej a kdyz nekdo nechce 14 zubbe kolecko tak da skoro stejny pomer v 15/48. na 5 tku sem to mel nadoraz rozmotany do 10 500 docela fikot, chtelo by to sestku v ten moment, ale povetsinu si uziju teho motoru s timto prevodem uplne jinak nez s puvodnim prevodovym pomerem.
...mam to jag Billy a půl sezóny mi trvalo naučit se řadit na známejch trasách, bo mi nevycházeli kvalty...s tymdle převodem sem se dostal max na 246, možná by to eště kousek šlo, ale musel sem zaklapnout...a ta rychlost je skutečná, mam skalibrováno Speedohealerem...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Billy psal:Kreuz87 psal:Ok. A jak moc? Jestli rovnou 48 zubů nebo stačí 46-47? aby zas nějak rozumně vycházely kvalty
Ja mam 14/45, ale treba nekomu to nemusi vyhovovat, ja sem s tim spokojenej a kdyz nekdo nechce 14 zubbe kolecko tak da skoro stejny pomer v 15/48. na 5 tku sem to mel nadoraz rozmotany do 10 500 docela fikot, chtelo by to sestku v ten moment, ale povetsinu si uziju teho motoru s timto prevodem uplne jinak nez s puvodnim prevodovym pomerem.
Přesně tak, s origo převodem jsem to neroztočil víc než na 9.
Aby se někdo nedivil a neošklíbal, tak upřesňuji, mám orig. filtr a otevřenej výfuk.
Filous psal:...tag teť poprvý za šest sezón na B12 sem si spočital spotřebu a zjistil sem, že sem dneska jel za 7,9l/100km ...a to sem jel jag s hnojem
...sem kokot, chyba, za 6,9 sem jel
hlemejzd999 (Člen) 18.03.2012 19:50:30 Offline |
Filous psal:...tag teť poprvý za šest sezón na B12 sem si spočital spotřebu a zjistil sem, že sem dneska jel za 7,9l/100km ...a to sem jel jag s hnojem
na mě dneska furt štěkal vomezovač ňák tak kolem tech 12000 votáček ...ale spotřebu nevim
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Banditatom (Člen) 18.03.2012 19:54:06 Offline |
Filous psal:Filous psal:...tag teť poprvý za šest sezón na B12 sem si spočital spotřebu a zjistil sem, že sem dneska jel za 7,9l/100km ...a to sem jel jag s hnojem
...sem kokot, chyba, za 6,9 sem jel
nojo matematika sinač já jezdím za 6,421345678l na 100km a když vypínám s kopce motor tak jedu za 6.3279346941l
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Ok, mě ten dědkostyle city riding vyjde na 6,5l/100km. Takže je to jasný, zadní gumo těš se jako tuhle lehce zavanula při wheelie z křižovatky, a se silnějším převodem by to mohlo být mnohem záživnější
2T...2T s čerpadlem...4T :-D
Hola amigos
Jsem pevně rozhodlý, že půjde od Kožaka pastorek se 14 zuby a k tomu speedohealer.
Je něco, co bych měl vědět a na co si dát majzla?
Půjde sundat i nasadit pastorek bez rozdělání řetězu?
Jak se speedohealer zapojuje? Je to plug in play pro takovou , jako jsem já a není problém?
Diky
Bandit pičo!
...na všechno sis vodpověděl, žádnej trabl...jezdim to už léta taky tak...pastorek vyměníš, jen si vyhodíš zadní kolo nebo si ho aspoň povolíš a řetěz shodíš z rozety...Speedohealer zapojíš plug-in play na konektory...jeho nastavení provedeš podle tabulky na stránkách HealTech...
Progear 650 (Člen) 06.07.2020 18:31:53 Offline |
Filous psal:...na všechno sis vodpověděl, žádnej trabl...jezdim to už léta taky tak...pastorek vyměníš, jen si vyhodíš zadní kolo nebo si ho aspoň povolíš a řetěz shodíš z rozety...Speedohealer zapojíš plug-in play na konektory...jeho nastavení provedeš podle tabulky na stránkách HealTech...
Myslim, ze bys pomalu mel zacit uvazovat spis o kolecku 16 zubu zvlast kdyz uz umis ten healer nastavit ajtaku
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Tak kolo je tam a mám za sebou prvních cca 100km.
Rozhodně nebudu lhát, když řeknu, že jsem čekal větší
divočinu, ale jako rozesmálo mě to i tak.
Jen je teď tak nějak návykové to furt točit, jak debil
Tam, kde jsem na horizontech letěl na trojku po zádech
se teď učím znova který kvalt a kolik plynu přidat. Z čeho
jsem byl ale mimo je jeden takový malý horizont v šikaně
(mezi kotojedama a trávníkem, jestli to tam někdo zná),
se mi ta mrcha postavila na záda na pjetku při cca 7000ot (což už je kalup)
No, neposral jsem se, ale nachcal jsem si do kůže zcela určitě
Bandit pičo!
Stránky: 1