Nejsi přihlášen
PNEU - Michelin vs. Pirelli
O pneu už se toho napsalo dost, ale zajímali by mě Vaše obecné zkušenosti se značkami. Čeká mě zřejmě koupě přední pneu na moji Bandasku 600 N (1996), předpokládám, že rozměr 110/70 17 54H mám pro tento ročník správně, a zatím mám v hledáčku Michelin Pilot Active za 1.800 Kč, nebo Pirelli Sport Demon za 2.000 Kč. Co vy na to? Nechtěl bych nějak výrazně překročit 2.000 Kč. Navíc nejezdím nikterak ostře či sportovně. Jde spíš o pohodové víkendové ježdění. Jo a pro kompletnost uvádím, že vzadu mám Macadam, ta je v poho. Doufám, že výměnou přední pneu odstraním to kmitání řidítek, které jsem už tady řešil ;-) Při bližším ohledání mé stávající pneu jsem zjistil, že je opravdu špatně sjetá - místy hrbolatá.
Předem díky za Vaše názory.
Better safe than sorry!
Re: PNEU - Michelin vs. Pirelli
...myslim, ze nemuzes chtit takhle hodnotit znacky, kazda ma sva pro a proti, ktera urcite stylem pohodove jizdy nebudou nikterak patrna, takze se v konecne fazi budes pravdepodobne rozhodovat podle esteticnosti, pripadne ceny
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
k plátnu, jedině plátno... dráty nikolivěk... ale ty stejně "nejezdíš" tak bys to stejně nepoznal...
vlastně pokud "nejezdíš" je to dotaz o ničem... ptáš se na sportovní gumy a přitom by ti stačila roadatacka
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
Když ti sportovní guma co hovno vydrží zachrání byť jen jednou za sezonu hubu tak má pro mne význam..
To ovšem počtáři nedocení dokud nelehnou a nepomarodí...
Ale je to jen můj názor,nic pro šetřílky....
Ale já už párkrát ležel takže mám pro většinu místních neekonomické názory
God Save The Queen!
tomasNJ psal:k plátnu, jedině plátno... dráty nikolivěk... ale ty stejně "nejezdíš" tak bys to stejně nepoznal...
vlastně pokud "nejezdíš" je to dotaz o ničem... ptáš se na sportovní gumy a přitom by ti stačila roadatacka
No pokud vím, tak uvedené pneu nejsou sportovní ale klasika sport-touring. Hlavně se mi jedna, aby drželi na suchu, protože, když je hnusně tak stejně nejezdím a aby měli dobrý kilometrový výkon. No a na Conti Roadattack jsem taky slyšel dobrý reference, ale je to cca.1.000 Kč výš. Nechci zbytečně šetřit, ale myslím, že pro moje potřeby nemusím mít super gumu ale nějaký "lepší" průměr. Proto mě zajímali obecné zkušenosti se značkami. Ale díky za všechny reakce.
Better safe than sorry!
Kelly01 psal:Když ti sportovní guma co hovno vydrží zachrání byť jen jednou za sezonu hubu tak má pro mne význam..
To ovšem počtáři nedocení dokud nelehnou a nepomarodí...
Ale je to jen můj názor,nic pro šetřílky....
Ale já už párkrát ležel takže mám pro většinu místních neekonomické názory
Tak ti přeju ať se ti pády vyhýbají. Nic proti, ale neměl by si popřemýšlet jestli něco nezměnit na svém rozlétaném stylu? Nebo si jízdu na hraně nechat jen na okruh?
Better safe than sorry!
Mišelinu jsem nejezdil, ale Daemona bych si tam už asi nedal Vydržela vzadu jen cca6000km a byla dost nevyzpitatelná. Třebas když jsem si pro radost dával kruháče, tak se chovala jako že jo,joo,jooo a najednou ne!
Pro rejpaly: Avon je lepčí, páč vim rovnou že ne
viz avatar:)
a kolik bys chtěl aby ti vzadu vydržela??? pirelli neni continental
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
inkvizitorr (Administrator) 02.04.2007 21:44:50 Offline |
Kelly01 psal:Na okruh mne nikdo nedostane..
Je to moc nebezpečné a svádí to k závodění...
nééébezpéééčný a svádět k závodění ale děte pani, kdo by to byl řek
doba je temná...
Na predek obouvám měký sportovní,většinou D 208 a na zadek obouvám D 205. Na D 208 vzadu nejeto 3500km a byla KO,ted na D205 najeto 10 000km a ještě tak 2-3 tisíce vydrží.Jezdím většinou ve dvou a celkem svižně.Další sada bude zase dunlop
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
inkvizitorr (Administrator) 02.04.2007 22:05:32 Offline |
Kelly01 psal:Já
eštěs mi ani neodpověděl jestli přijedeš zase letos do jedas
doba je temná...
inkvizitorr (Administrator) 02.04.2007 22:16:00 Offline |
Kelly01 psal:Inkviz
Čeće nevím..
Ti co mne zvládnou stárnou a umírají
Tím pádem účinnost ochranky klesá
A nepřátel je tak mnoho....
no vobrázek z jedas tam máš pěknej
ale nemělo by tam být na konci spíš "ublinknout" místo usednout
ale rozvaž to dobře arnošte
doba je temná...
Kdyz sem koupil bandasku,tak tam byla ta pilot road a zrovna vodvařenej sem z ní nebyl,ale byla uz celkem volítana,tak možná proto.Nova muze byt fajn,ale micheliny sem nikdy nekupoval.
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
duff psal:jedine Michelin, takze pokud unigumu tak Pilot Road, ten Activ je spis na lehci mensi motky
Fakt ten Activ je na menší motky než B6? Nechápu, když splňuje předepsané rozměry a indexy pro B6.
Better safe than sorry!
Pánové jak to vidíte s kombinací diagonální pneu na předku a radiální na zadku. Může to dělat neplechu? Respektive jaký je mezi těmito typy konstrukce rozdíl. Předpokládám, že radiálka je lepší, ale přesně nevím proč. Zde avizovaná Michelin Pilot Activ (nástupce Macadamu), na kterou jsem měl zálusk, je prý diagonálka (ikdyž v testu na http://www.hamletovygumy.net/testy/supermoto_2005.pdf kde mimichodem vyhráli) píšou, že jde o radiální konstrukci). Na zadku mám Macadam ale nevím jestli je to radiálka - jak se to pozná?
Better safe than sorry!
VikecB12 psal:Kdyz sem koupil bandasku,tak tam byla ta pilot road a zrovna vodvařenej sem z ní nebyl,ale byla uz celkem volítana,tak možná proto.Nova muze byt fajn,ale micheliny sem nikdy nekupoval.
pokud máš na zadku D205, přijde mi D208 na předek mrháním financí
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Koldan psal:VikecB12 psal:Kdyz sem koupil bandasku,tak tam byla ta pilot road a zrovna vodvařenej sem z ní nebyl,ale byla uz celkem volítana,tak možná proto.Nova muze byt fajn,ale micheliny sem nikdy nekupoval.
koldan: Vím, že jsi ve staré diskuzi psal, že když jsi měl B6 tak na zadek jsi obouval D 205 a pochvaloval sis to. Cos obouval na B6 na předek? (co je tak k tý 205 vzadu vhodný)?
máte štěstí že jdu náhodou kolem, říkají o mě že prý jsem odborník :surprised:
filas psal:Koldan psal:VikecB12 psal:Kdyz sem koupil bandasku,tak tam byla ta pilot road a zrovna vodvařenej sem z ní nebyl,ale byla uz celkem volítana,tak možná proto.Nova muze byt fajn,ale micheliny sem nikdy nekupoval.
koldan: Vím, že jsi ve staré diskuzi psal, že když jsi měl B6 tak na zadek jsi obouval D 205 a pochvaloval sis to. Cos obouval na B6 na předek? (co je tak k tý 205 vzadu vhodný)?
...207 stačí...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
zkrátka mi přinde dát na zadek tvrdou turistiku a na předek nejměkčí gumu co se dává na supersporty tag nějak moc velkej rozdíl,tagže já bych to dával tak,že když budu jezdit víc turistiku,ale vobčas se budu chtít projet vostřejc a nebát se,že mi to ustřelí, zkrátka tzv. turistiku s jistotou (tzn.že zadek vydrží,předek podrží) na předek D207 na zadek D205, no a když budu chtít jezdit hlavně kolem komína,na voblíbený zatáčky,gde budu zkoušet jak sem šikovnej, nebo nejsem,tak D208 na předek D207 na zadek
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Paja_77 psal:O pneu už se toho napsalo dost, ale zajímali by mě Vaše obecné zkušenosti se značkami. Čeká mě zřejmě koupě přední pneu na moji Bandasku 600 N (1996), předpokládám, že rozměr 110/70 17 54H mám pro tento ročník správně, a zatím mám v hledáčku Michelin Pilot Active za 1.800 Kč, nebo Pirelli Sport Demon za 2.000 Kč. Co vy na to? Nechtěl bych nějak výrazně překročit 2.000 Kč. Navíc nejezdím nikterak ostře či sportovně. Jde spíš o pohodové víkendové ježdění. Jo a pro kompletnost uvádím, že vzadu mám Macadam, ta je v poho. Doufám, že výměnou přední pneu odstraním to kmitání řidítek, které jsem už tady řešil ;-) Při bližším ohledání mé stávající pneu jsem zjistil, že je opravdu špatně sjetá - místy hrbolatá.
Předem díky za Vaše názory.
Čau ...pokud už nové gumy máš...nech si prověřit tlumiče...pokud ti to dělá hrboly jak píšeš.je to s největší pravděpodobností jema..jsou na gumě jako by pilové zuby? Prověř a ušetříš..novou by jsi měl díky nim za chvilku zase jako tu starou a už se to nedá vrátit..jen další kačky za novou..
taky se akorat rozhoduju chci koupit sadu ale taky vaham mezi road attakama... mel jsem ji na zadni a spokojenost a nebo radsi zkusit ty novy pilot road 2... uvidime asi podle ceny a nejaky slevy u michelinu...
++ světlu vstříc ++
Spidermila (Člen) 03.05.2007 08:48:25 Offline |
Jezdím RoadAtack na předku i zadku a jsou v pohodě. Ještě mě nepodklouzly, dají se rychle zahřát... pohoda. Nejezdím žádnou super pilu. Jen jsem si ten zadek trochu sjel dorovna několika výlety po dálnici a ježděním po městě To ale napravím v zatáčkách a na okruhu.
Pro normálního jezdce doporučuju. Raděj tam budu mít tohle a nevyužiju její potenciál na 100%, ale mám jistotu - jak říká Kelly.
Loni jsem měl vzadu Conti Force a párkrát to ustřelilo. Nevěřil jsem jí.
Road Atack je v pohodě. Pokud někdo jezdí dravěji, tak samozřejmě něco měkčího.
Stránky: 1