Nejsi přihlášen
Tachometr v milích
Ahoj mam bandasku 1200 model 05 s tachometrem v milích chtěl sem se zeptat zda při výměně tachometru za km/h musim vyměnit i snímač u řetězového kolečka a nebo zda to jde obejít i jinak třeba řetězovkou aby to ukazovalo v km/h příjde mí že to ukazuje něco mezi milema a kylometrama :D asi do toho někdo vrtal .
Nikdo neví, co je smrt, a přece se jí všichni bojí, jako by uznávali, že je největším zlem, třeba je pro člověka největším dobrem.“
Re: Tachometr v milích
Zase odpovídám na něco, co jsem nikdy neviděl ale snímač s tim nemá nic společnýho ne? jde o to jak je naprogramovanej ten tacháč ne?
Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
Honzik8719 (Člen) 23.09.2012 10:49:53 Offline |
mslim si to samý jak Tony..na Aprilce můžu na budíku zvesela přepínat míle a km...
...relativní kochač...
no já nevim jestli stim má snímač něco společnýho s míleme a km proto se ptám každopádně sem se zde na foru dočet že ty tachometry maj jen jiný ciferníky coš se mi nezdá protože radar v obci mě ukazuje 50 a tachometr plus minus taky ,ale mil každopádně tady u těhlech motoru co maj náhon od snímače z moturu musí mít na to vliv i řetězová sada počet zubů rozety a kolečka protože pokaždý to má jiný otáčky tak jak se stim ten tachometr popere
Nikdo neví, co je smrt, a přece se jí všichni bojí, jako by uznávali, že je největším zlem, třeba je pro člověka největším dobrem.“
Já ještě nemám digitálni tachometr takže přepínat neni co ,ale jsou tam dvě stupnice km/h a míle každopádně to ukazuje nesmysl :D
K.a.s.y.m. (Člen) 23.09.2012 12:56:47 Offline |
drakstr psal:Já ještě nemám digitálni tachometr takže přepínat neni co ,ale jsou tam dvě stupnice km/h a míle každopádně to ukazuje nesmysl :D
tak máš asi jinej převod max jinou gumu protože nic jiného na to vliv fakt nemá..ještě by jsi tam mohl mít přidanou tu ptákovinu kterou se dá upravovat signál do tachometru.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
tak ono koho by to sralo tedy aš do tý doby co by dostal flastr že jel v obci 80 :D . Zadní guma ma rozměr co má bejt a rozeta má 45 zubu kolečko nevim a v elektrice jsem nic podezřelího nenašel . Jediná možnost je že pro míle je menší rozeta já mam řetězovku vyměněnou tak nevim co tam bylo origo .
bolek009 psal:Tachometru je to jedno, kolik zubů je na kolečku a nebo jaká je zadní guma.
Je připojenej na přední kolo.
Aspoň u motorek, které jsem měl.
u Bandita od K1 to rozhodně jedno není, páč snímač na kole nejni
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Náhod je od snímače takže řetězovak na to má vliv . Neví někdo jakej ta má bejt převodovej poměr protože stím co tam je tak bandasce nestačí tachometr musí to proměřovat protože 260 KM/h by musel bejt docela rachot a mě to tak jezdí celkem bez problemu a ještě k tomu do kopce pokud to někdo znáte od Ulibic na Novou paku .
15/45 pravděpodobně mam a kecá to stejně tam musí bejt něco jínýho ,ale pokud budu dávat novou řetězovku tak tak jedině do rychla :- D 17/43 .
...15/45 je origo převot...a ten do rychla co píšeš je uplně napiču...esi teda nejsi dálniční rychloplaz, páč jinde pjetku snat ani nedáš...pro normální ježdění fšichni dávaj navopag 15/47-48 nebo 14/45...máš víc síly na výjezdech a třeba já mam s převodem 14/45 maximálku 243, coš mi uplně stačí...s origo převodem to bylo 259...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
drakstr psal:Ahoj mam bandasku 1200 model 05 s tachometrem v milích chtěl sem se zeptat zda při výměně tachometru za km/h musim vyměnit i snímač u řetězového kolečka a nebo zda to jde obejít i jinak třeba řetězovkou aby to ukazovalo v km/h příjde mí že to ukazuje něco mezi milema a kylometrama :D asi do toho někdo vrtal .
Ty máš ještě ten anaglogovej tachometr ne?
Řešil jsem něco podobneho u automobilu s přehozenim z plecháčů na elektrony... a musel jsem změnit převod u pohonu tachometru... Problem by nehledal u čidla ale u toho snimače...
Dle meho tam bude jiné kolečko u snímače otaček
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Díky za radu stim převodovym poměrěm 17/43 příšlo mí že to má na pětku sily dost že by to sneslo mín zubů aspon na rozetě na řetězovku mam ještě dost času tak tet výměnu řešit nebudu ,ale narazili jsete tady na 14 zuboví kolečko to kdy by tam bylo pak by to proměřovat mohlo snímač by měl jiný otáčky neš na jaký je kalibrovanej . Jinak mam model 1200 S 2005 a ten má ještě analogovej tachometr čili budik s ručičkou se snímačem u řetězovýho kolečka . Jinak děkuji všem za rady odjěženo mam hodně , ale na bandasce tolik ne .
V tom tachometru mam jasno digittální s ručičkou je mrknul jsem na kolečko je tam 15 zub takže 15/45 tak proč to proměřuje . A nebo je možnost že 50 km/h je tak malá hodnota že ten tachometr to prostě nezobrazí korektně .
Tady to přepnou nejde má to jen dvě stupnice na ciferníku míle kilometry . Asi jsou v angliji zavodnici a maj origo jiný řetězovky pak jim to asi měří správně .
Ještě jeden dotaz nenašel jsem na snímači rychlosti žádní výrobní číslo je to normální ? Podle čeho se kupuje náhrádní aby se nezaměnilo třeba z GSX-R čidla vypadájí stejně a nebo jsou i hodnotově stejný ? .
Stránky: 1