Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Tachometr v milích

drakstr (Člen)
22.09.2012 23:37:09

Tachometr v milích

Ahoj mam bandasku 1200 model 05 s tachometrem v milích  chtěl sem se zeptat zda při výměně tachometru  za  km/h musim vyměnit i snímač u řetězového kolečka a nebo zda to jde obejít i jinak  třeba řetězovkou aby to ukazovalo v km/h  příjde mí že to ukazuje něco mezi milema a kylometrama :Dbigsmile asi do toho  někdo vrtal .

Nikdo neví, co je smrt, a přece se jí všichni bojí, jako by uznávali, že je největším zlem, třeba je pro člověka největším dobrem.“
Tony (Člen)
23.09.2012 10:22:47

Re: Tachometr v milích

Zase odpovídám na něco, co jsem nikdy neviděl bigsmile ale snímač s tim nemá nic společnýho ne? jde o to jak je naprogramovanej ten tacháč ne? help

Občas mi muj anděl stážný nestačí... Ale vyždycky mě zase tak nějak  dožene nebo zastavim a počkám na něj...(posledně jsem čekal ve škarpě)
Honzik8719 (Člen)
23.09.2012 10:49:53

mslim si to samý jak Tony..na Aprilce můžu na budíku zvesela přepínat míle a km...

...relativní kochač...
drakstr (Člen)
23.09.2012 10:55:55

smile1 no já nevim jestli stim  má snímač něco společnýho s míleme a km proto se ptám  každopádně sem se zde na foru dočet že ty tachometry  maj jen jiný ciferníky  coš se mi nezdá protože  radar v obci mě ukazuje  50 a tachometr plus  minus taky ,ale  mil bigsmile každopádně  tady  u těhlech motoru co maj náhon od snímače z moturu  musí mít na to vliv  i řetězová sada počet zubů rozety a kolečka  protože pokaždý to má jiný otáčky  tak jak se stim ten tachometr popere bigsmile

Nikdo neví, co je smrt, a přece se jí všichni bojí, jako by uznávali, že je největším zlem, třeba je pro člověka největším dobrem.“
drakstr (Člen)
23.09.2012 10:58:14

Já ještě  nemám digitálni tachometr  bigsmile takže přepínat neni co ,ale jsou tam dvě stupnice  km/h a míle  každopádně to ukazuje  nesmysl :D

K.a.s.y.m. (Člen)
23.09.2012 12:56:47

drakstr psal:

Já ještě  nemám digitálni tachometr  bigsmile takže přepínat neni co ,ale jsou tam dvě stupnice  km/h a míle  každopádně to ukazuje  nesmysl :D

tak máš asi jinej převod max jinou gumu protože nic jiného na to vliv fakt nemá..ještě by jsi tam mohl mít přidanou tu ptákovinu kterou se dá upravovat signál do tachometru.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Ton@l (Člen)
23.09.2012 13:47:34

moc to hrotite jezdil jsem skoro 2 roky bez tachometru a nesralo me tobigsmile

Vzdy muze byt hur :-)
drakstr (Člen)
23.09.2012 14:32:30

bigsmile tak ono koho by to sralo  tedy aš do tý doby co by dostal flastr že jel v obci 80 :D . Zadní guma ma rozměr  co má bejt  a rozeta  má 45 zubu  kolečko nevim   a  v elektrice jsem  nic podezřelího nenašel smile1. Jediná možnost je že pro míle  je menší rozeta   já mam řetězovku vyměněnou  tak nevim  co tam bylo origo .

bolek009 (Člen)
23.09.2012 21:44:04

Tachometru je to jedno, kolik zubů je na kolečku a nebo jaká je zadní guma.
Je připojenej na přední kolo.
Aspoň u motorek, které jsem měl.

GSF1250SA K7
Koldan (Člen)
23.09.2012 21:51:05

bolek009 psal:

Tachometru je to jedno, kolik zubů je na kolečku a nebo jaká je zadní guma.
Je připojenej na přední kolo.
Aspoň u motorek, které jsem měl.

u Bandita od K1 to rozhodně jedno není, páč snímač na kole nejni

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
bolek009 (Člen)
23.09.2012 21:57:07

Mám K7 a je tam.

GSF1250SA K7
bolek009 (Člen)
24.09.2012 06:14:51

Někdo mi přes noc vyměnil u předního kola snímač ABS místo náhonu na tachometr.headshake
Tímto se omlouvám a dávám vám s těžkým srdcem za pravdu.redface

GSF1250SA K7
drakstr (Člen)
24.09.2012 19:51:32

Náhod je od snímače  takže   řetězovak na to má vliv  . Neví někdo jakej  ta má bejt  převodovej poměr protože stím co tam je tak bandasce nestačí tachometr bigsmile  musí  to proměřovat  protože 260 KM/h by musel bejt docela  rachot bigsmile a mě to tak jezdí celkem bez problemu a ještě k tomu do kopce  pokud to někdo znáte  od  Ulibic  na Novou paku  smile1.

Koldan (Člen)
24.09.2012 20:13:45

estli sa nepletu, tak 15/45. já mám 15/48 a tacháč mi taky kecá, ale je mi to šumáksmokin

drakstr (Člen)
24.09.2012 20:24:24

15/45 pravděpodobně mam bigsmile a kecá to stejně  tam musí bejt něco jínýho ,ale  pokud budu dávat novou řetězovku tak tak jedině do rychla  :- D 17/43 .

Filous (Člen)
25.09.2012 16:06:11

...15/45 je origo převot...a ten do rychla co píšeš je uplně napiču...esi teda nejsi dálniční rychloplaz, páč jinde pjetku snat ani nedáš...pro normální ježdění fšichni dávaj navopag 15/47-48 nebo 14/45...máš víc síly na výjezdech a třeba já mam s převodem 14/45 maximálku 243, coš mi uplně stačí...s origo převodem to bylo 259...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Frodo89 (Člen)
25.09.2012 18:48:55

drakstr psal:

Ahoj mam bandasku 1200 model 05 s tachometrem v milích  chtěl sem se zeptat zda při výměně tachometru  za  km/h musim vyměnit i snímač u řetězového kolečka a nebo zda to jde obejít i jinak  třeba řetězovkou aby to ukazovalo v km/h  příjde mí že to ukazuje něco mezi milema a kylometrama :Dbigsmile asi do toho  někdo vrtal .

Ty máš ještě ten anaglogovej tachometr ne?
Řešil jsem něco podobneho u automobilu s přehozenim z plecháčů na elektrony... a musel jsem změnit převod u pohonu tachometru... Problem by nehledal u čidla ale u toho snimače...
Dle meho tam bude jiné kolečko u snímače otaček

Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Frodo89 (Člen)
25.09.2012 18:52:00

PS: Nevim odkud se tachometr pohani... a dle mého sekundarni převod na to až taky vliv nemá...

Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
drakstr (Člen)
25.09.2012 19:26:38

Díky za  radu stim převodovym poměrěm 17/43 příšlo mí že to má  na pětku sily dost  že by to sneslo mín zubů aspon na rozetě na řetězovku mam ještě dost času tak tet výměnu řešit  nebudu   ,ale narazili jsete tady na 14 zuboví kolečko  to kdy by tam bylo pak by to proměřovat mohlo  snímač by měl jiný otáčky  neš na jaký je kalibrovanej smile1.  Jinak mam model 1200 S 2005 a ten má ještě analogovej tachometr čili budik s ručičkou  bigsmile se snímačem u řetězovýho kolečka . Jinak děkuji  všem za rady bigsmile odjěženo  mam hodně  , ale na bandasce  tolik ne bigsmile .

pepa (Člen)
25.09.2012 19:52:05

nee, máš digitální tachometr s ručičkou,
analogovej-mechanickej byl jen na prvních modelech - pohon lankem od předního kola
tož tak

GSX 1400 K7
Koldan (Člen)
25.09.2012 20:00:25

Frodo89 psal:

PS: Nevim odkud se tachometr pohani... a dle mého sekundarni převod na to až taky vliv nemá...

drakstr (Člen)
25.09.2012 20:43:44

V tom  tachometru mam jasno   digittální  s ručičkou  je smile1 mrknul jsem na kolečko je tam 15 zub takže 15/45  tak proč to proměřuje idontknow .    A nebo je možnost  že 50 km/h je tak malá hodnota že ten tachometr to prostě  nezobrazí korektně bigsmile.

pepa (Člen)
25.09.2012 21:02:09

a nejde to nějak přepnout z mil na km, něco se tady už řešilo, ale nevím jestli to nebylo na  nějaký jebce...

GSX 1400 K7
drakstr (Člen)
25.09.2012 21:11:01

Tady to přepnou  nejde   má  to jen dvě stupnice na ciferníku míle kilometry .  Asi jsou v angliji zavodnici a maj origo jiný řetězovky bigsmile pak jim to asi měří správně bigsmile.

drakstr (Člen)
25.09.2012 21:28:16

Ještě jeden dotaz nenašel jsem na snímači rychlosti žádní  výrobní číslo  je to normální   ? Podle čeho se kupuje  náhrádní  aby se nezaměnilo třeba z GSX-R  čidla vypadájí stejně a  nebo jsou i hodnotově  stejný ? .

drakstr (Člen)
27.09.2012 14:37:46

Neví někdo jestli se daj přepsat nebo vymazat kilometry  na tachometru .

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS