Nejsi přihlášen
Re: jak na svíčky?
asi jsem to napsal blbě. Ne, že by to nešlo vytáhnout, ale mě to nejde ani povolit.... Prostě jsem tam strčil vořech a místo aby se zasekl za šestihran, tak se prostě jen tak volně protáčel...zkoušel jsem různý velikosti...... samozřejmě jsem vzal vořech na svíčky, takže se mi nepověšil vnitřkem na svíčku.
Jakou velikost ořechu vlastně potřebuju? Zkoušel jsem postupně ty co mám doma, ale nejsem si teď jistej, jestli mám všechny rozměry......
JR9B
Zapalovací svíčka NGK Standard. (Made in Japan)
Dříč, který pracuje v srdci mnoha motorů po celém světě.
Základní výhody zapalovacích svíček NGK:
◦Standardní kvalita svíček z prvovýroby
◦Stálý výkon
◦Vyráběno systémem trojitého těsnění
◦Delší životnost
◦Číslo jedna pro miliony motocyklů a automobylů na celém světě
Technická specifikace:
◦Rozměr klíče 18 mm
◦Vnější závit 12 mm
◦Průměr vlákna 19 mm
◦Umistění jiskry 1,6 mm
.
tachec psal:I v těch nejlevnějších gola sadách ten klíč na svíčky (s gumou) je a s krátkým nástavcem se tam celkem dobře dostaneš...
svatá pravda....
tak jinak...
jak psal kolega klíč je 18 a pokud najdeš v gole 18 na svíčky (což až taková samozřejmost, jak tady někdo uvádí taky není), ještě to neznamená, že máš vyhráno, např TONA se musela nechat stočit na soustruhu, bo se do tý šachty prostě nevejde. Stejně nejlíp pasuje ten z brašničky pod sedlem.
Strýcfajtr !!!
Banditatom (Člen) 24.10.2012 21:24:49 Offline |
XJelen psal:tak jinak...
jak psal kolega klíč je 18 a pokud najdeš v gole 18 na svíčky (což až taková samozřejmost, jak tady někdo uvádí taky není), ještě to neznamená, že máš vyhráno, např TONA se musela nechat stočit na soustruhu, bo se do tý šachty prostě nevejde. Stejně nejlíp pasuje ten z brašničky pod sedlem.
TONA, FESTA, PROTOOL se mě nevlezly
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Myslel jsem, že ta svíčka tam je na klíč 16mm, ten většinou ve všech gola sadách bývá (+ ještě na 21mm), až když psal Mour, že ta svíčka tam je na klíč 18mm, tak mně došlo, že to moc standardní není a v běžné gola sadě se to asi nenajde
V některých sadách bývají prodloužené hlavice (a nejsou zase tak široké, že by se tam člověk s nima nedostal a možná by to vyšlo i na výšku), ale určitě tam nebude o rozměru 18mm.
Takže nejjednodušší asi bude si tu hlavici na klíč extra koupit než riskovat případné přetržení svíčky.
▀▄▀▄▀▄...sem se to nemělo nikdy dostat...▄▀▄▀▄▀
...nejlepší řešení :
http://www.motorkari.cz/motobazar/nahra … 37281.html
v no name sade mam prodlouzenej vorech,co se tam v poho vejde...jinak se samozrejme necha koupit 18 svicak v kazdym zelezarstvi za cca 50 voci...
Mour psal:JR9B
◦Stálý výkon
◦Delší životnost
Technická specifikace:
◦Rozměr klíče 18 mm
◦Vnější závit 12 mm
◦Průměr vlákna 19 mm
◦Umistění jiskry 1,6 mm
.
Svíčky na banditu to je milě děti holt velice zapeklitá věc, která zaskočila i továrního mechanika autorizovaného servisu suzuki Auto Tony Morava v Šenově. "No já vám to snad nevyměním co v tom máte za svíčky my tu na to nemáme klíč " Naštěstí se do japonska panu suzukimu doneslo, jaké hvězdy má ve svém oficiálním zastoupení v Šenově a proto přibalil pod zic kouzelný pytlík plný železa, díky kterému se podařilo dostat ty záludné svíčky pryč. A tak nebýt prozíravosti šikmookého soudruha, tak "ne"jezdí béčko s orazítkovanou serviskou na svíčky z výroby dalších 12 000km.
Mour psal:...nejlepší řešení :
http://www.motorkari.cz/motobazar/nahra … 37281.html
Strýcfajtr !!!
Honzik8719 (Člen) 25.10.2012 15:08:53 Offline |
VikecB12 psal:Ten origo svíčák je nejlepší,krásně se na to dostaneš bez sundávání nádrže a podobnejch pičovin
stejně jako s neorigo noname cajkem kterej sem dostal v plastovim kufříku k patnáctinám od babičky-takovej ten jak sou tam i kombinačky a kladívko a ty očko plochý klíče se dobře lámou když ho potřebuješ zkrátit
...relativní kochač...
tomB12 psal:Mour psal:JR9B
◦Stálý výkon
◦Delší životnost
Technická specifikace:
◦Rozměr klíče 18 mm
◦Vnější závit 12 mm
◦Průměr vlákna 19 mm
◦Umistění jiskry 1,6 mm
.Svíčky na banditu to je milě děti holt velice zapeklitá věc, která zaskočila i továrního mechanika autorizovaného servisu suzuki Auto Tony Morava v Šenově. "No já vám to snad nevyměním co v tom máte za svíčky my tu na to nemáme klíč " Naštěstí se do japonska panu suzukimu doneslo, jaké hvězdy má ve svém oficiálním zastoupení v Šenově a proto přibalil pod zic kouzelný pytlík plný železa, díky kterému se podařilo dostat ty záludné svíčky pryč. A tak nebýt prozíravosti šikmookého soudruha, tak "ne"jezdí béčko s orazítkovanou serviskou na svíčky z výroby dalších 12 000km.
a proto se do toho po dvanácti neseru,mám na nich vosumnáct a dělaj co maj,ale asi je ve čtyriadvaceti vyměnim
K.a.s.y.m. (Člen) 25.10.2012 20:13:22 Offline |
yebat psal:a proto se do toho po dvanácti neseru,mám na nich vosumnáct a dělaj co maj,ale asi je ve čtyriadvaceti vyměnim
měnil jsem je taky ve čtyřiadvaceti, a byli tam ještě origo...
vydržej bez větších problému lehce přes 30 tis....několikrát vyzkoušeno.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Honzik8719 psal:VikecB12 psal:Ten origo svíčák je nejlepší,krásně se na to dostaneš bez sundávání nádrže a podobnejch pičovin
stejně jako s neorigo noname cajkem kterej sem dostal v plastovim kufříku k patnáctinám od babičky-takovej ten jak sou tam i kombinačky a kladívko a ty očko plochý klíče se dobře lámou když ho potřebuješ zkrátit
honzíku, v tý sadě měls ale 16 na tu tvojí šestku cos měls na dvandě je vosumnáctka a tu v těch sadách fakt nenajdeš
Strýcfajtr !!!
hlemejzd999 (Člen) 26.10.2012 10:58:28 Offline |
XJelen psal:honzíku, v tý sadě měls ale 16 na tu tvojí šestku cos měls na dvandě je vosumnáctka a tu v těch sadách fakt nenajdeš
čoveče to sou věci ...eště , žes to řek , já bych tam rval taky tu šestnáctku jako na šestku
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Honzik8719 (Člen) 26.10.2012 12:36:47 Offline |
XJelen psal:Honzik8719 psal:VikecB12 psal:Ten origo svíčák je nejlepší,krásně se na to dostaneš bez sundávání nádrže a podobnejch pičovin
honzíku, v tý sadě měls ale 16 na tu tvojí šestku cos měls na dvandě je vosumnáctka a tu v těch sadách fakt nenajdeš
tak to je pak jiná já myslel že to bude stejný
...relativní kochač...
K.a.s.y.m. (Člen) 26.10.2012 12:49:03 Offline |
hlemejzd999 psal:XJelen psal:honzíku, v tý sadě měls ale 16 na tu tvojí šestku cos měls na dvandě je vosumnáctka a tu v těch sadách fakt nenajdeš
čoveče to sou věci ...eště , žes to řek , já bych tam rval taky tu šestnáctku jako na šestku
bud v klidu pro me je to taky novinka proto mi bylo divny ze tam nemuzu dostat svicak co jsem pouzival na sestce ale az te druhej co jsem mel v sade a jeste blbe...holt clovek se porad uci.tak tu 18 necham pretocit a bude vystarano
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
hlemejzd999 (Člen) 26.10.2012 16:52:31 Offline |
K.a.s.y.m. psal:hlemejzd999 psal:XJelen psal:honzíku, v tý sadě měls ale 16 na tu tvojí šestku cos měls na dvandě je vosumnáctka a tu v těch sadách fakt nenajdeš
bud v klidu pro me je to taky novinka proto mi bylo divny ze tam nemuzu dostat svicak co jsem pouzival na sestce ale az te druhej co jsem mel v sade a jeste blbe...holt clovek se porad uci.tak tu 18 necham pretocit a bude vystarano
koukam , že to ví jen pár zasvěcených
hlemejzd999 psal:K.a.s.y.m. psal:hlemejzd999 psal:
čoveče to sou věci ...eště , žes to řek , já bych tam rval taky tu šestnáctku jako na šestkubud v klidu pro me je to taky novinka proto mi bylo divny ze tam nemuzu dostat svicak co jsem pouzival na sestce ale az te druhej co jsem mel v sade a jeste blbe...holt clovek se porad uci.tak tu 18 necham pretocit a bude vystarano
koukam , že to ví jen pár zasvěcených
...a já zas myslel, že to vjedi fšici ...ale jag řiká muj tata, myslet znamená hovno vjedět
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
hlemejzd999 (Člen) 26.10.2012 19:40:44 Offline |
Filous psal:hlemejzd999 psal:K.a.s.y.m. psal:
bud v klidu pro me je to taky novinka proto mi bylo divny ze tam nemuzu dostat svicak co jsem pouzival na sestce ale az te druhej co jsem mel v sade a jeste blbe...holt clovek se porad uci.tak tu 18 necham pretocit a bude vystaranokoukam , že to ví jen pár zasvěcených
...a já zas myslel, že to vjedi fšici ...ale jag řiká muj tata, myslet znamená hovno vjedět
nó nevědí,no ale tak všichni se k tomu určitě jednou doberem
LiborB12 psal:chlapy, mám problém......chci mrknout na svíčky a zjisil jsem, že je na to potřeba nějakej spešl inštrument. Nemáte tip, čím se to dá vytáhnout ven? Klasický nástavce na golu se tam nevejdou.
Osobně mám Bandasku 600 r.v. 97 zatím jen chvíli a na svíčky jsem se doteď nedíval. Určitě na to přijde teď přes zimu, ale nedávno jsem si koupil svíčák na svoji feldu a jen tak ze srandy vyzkoušel, jestli by tím šla vytáhnout svíčka na Bandasce a kupodivu šla ... Tuším, že je to velikost 18...
Zvítězí ten, kdo vytrvá...
Protože mi to na začátku sezóny blbě startuje, svíčky vytahuju velmi často.
Používám normální trubkový nástrčák - dost dlouhý aby trčel kousek z hlavy a ještě jsem jej dostal pod nádrž, na ten pak nasadím normal klíč a povolím. Rukou vyšroubuju až svíčka je uvolněná. Tu pak vytáhnu teleskopickým magnetem za 40 kč. Rychlé, funkční a vozím to i s sebou - bez magnetu jsem v terénu marný, leda bych motku otočil hore kardanem a vysypal ji.
Zloušel jsem i nějaký kloubový "T" klíč a byl problém se dostat na ty středové svíčky.
Zdarte
PETR MEDVED B 12 (Člen) 17.12.2012 02:22:31 Offline |
Ty bláho, kde jsi sehnal bandita s kardanem, že by model 2013 ?
JAKÝ PÁN, TAKOVÝ KRÁM.
Tak dneska 18 nástrčkový klíč za 58,-Kč, 4x svíce za 570,-Kč a pustil jsem se do toho. Starý svíce přechlastaný. Po výměně kábly z plechovka a nepotřeboval ani sytič
Trošku jsem se podivil nad příliš malém odporu při povolení svíček
Nedovol,aby tě strach z prohry vyřadil ze hry!!
kazan psal:Tak dneska 18 nástrčkový klíč za 58,-Kč, 4x svíce za 570,-Kč a pustil jsem se do toho. Starý svíce přechlastaný. Po výměně kábly z plechovka a nepotřeboval ani sytič
Trošku jsem se podivil nad příliš malém odporu při povolení svíček
Taky jsem mněl stejný pocit malého odporu, můj bandit má najeto jen necelých 15 000 km, tak svíčky jsem ponechal, utahl jsem je víc, ale s citem...
...chlap musí mít motorku...
Stránky: 1