Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Momentové klíče Rothewald - zkušenosti

tachec (Člen)
20.02.2013 08:27:23

Momentové klíče Rothewald - zkušenosti

Máte někdo zkušenosti s momentovými klíči Rothewald? Mají celkem rozumný rozsah: 1/4 má 6-30 Nm a 1/2 má 40-210 Nm, takže asi budou jakžtakž přesné.

Hmmm, ale třeba svíčky s tím stejně nedotáhnu, když se dotahují momentem 11Nm a ořech na svíčky je 1/2 a dávat do 1/4 momentového klíče redukci na 3/8 a na ní redukci na 1/2, tak se na ty svíčky pak ani nedostanu.

Chci to jen na takové to domácí utahování, protože i když se snažím vetšinu věcí utahovat s citem, tak to podle mě stejně zbytečně moc utahuju - obzvlášť s 1/2 ráčnou, která má vetší páku - tam ten cit prostě moc není idontknow

▀▄▀▄▀▄...sem se to nemělo nikdy dostat...▄▀▄▀▄▀
Bedřich (Člen)
21.02.2013 01:38:41

Re: Momentové klíče Rothewald - zkušenosti

je to čína a navíc mimo potřebný rozsahy co se týče moto. Přesnost je relativní, ale pořád lepší tenhle klíč, než  "moment v ruce".  Většinou se ani netestujou a jsou jen typově schválny, na 100% reálná úchylka bude více jak 6%.

Mám doma jeden volnej, značkovej momenťák, jen nevím typ, .... ale jdu spát a hledat ho nebudu. Podle mě se dvou stejně nevyhneš, takže se ti to domácí utahování trochu znechutí.bigsmile

... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
morganzd (Člen)
21.02.2013 08:39:09

A co momenťák z Lidla? Nezkoušel to někdo náhodou? Už ho tam jednou měli. Je to úplnej šmejd?

GSF 600 S '99
Rum-cajs (Člen)
21.02.2013 08:41:55

Bedrich> rozsah, marka, predstava o cene?

tachec (Člen)
21.02.2013 09:33:52

Myslel jsem, že Rothewald jsou Němci a že si to dělají sami (tzn. žádná bahno ocel z číny). Tyhle momenťáky nabízí i Louis.

Libor nx (Člen)
21.02.2013 11:23:13

já používám tenhle,byl v akci za necelejch 900kč.Funguje normálně vod 0Nm max spokojenostgood
http://www.azvercajk.cz/10289-momentove … 1-2-quot-/

Bedřich (Člen)
21.02.2013 21:47:50

no, tak to taky ber s rezervou :- ) to mám doma taky :- )

mám tohle:
http://www.momentovyklic.cz/klice-3/mom … t-5122-2ct
Je to nejetá voňvka v kabici, certifikát,  mercedes mezi nářadí, necham ji za 2tis.

Banditatom (Člen)
22.02.2013 11:44:37

Libor nx psal:

já používám tenhle,byl v akci za necelejch 900kč.Funguje normálně vod 0Nm max spokojenostgood
http://www.azvercajk.cz/10289-momentove … 1-2-quot-/

to bych bral kujva s rezervoubigsmile
min bez dvou to nejde mám prcka ten je od 1.8-36Nm a pak mám velkej ten je od 40-200Nm výrobce nevím pač jsou v garáži a tam se mě nechcebigsmile

"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
tachec (Člen)
22.02.2013 13:23:36

Ten momentový adaptér mě moc neláká, protože všude se s tím člověk pak nedostane...

Filous (Člen)
22.02.2013 14:19:34

tachec psal:

Ten momentový adaptér mě moc neláká, protože všude se s tím člověk pak nedostane...

...good...na koniky vaček nebo na ventildekl ani náhodou...

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Miras (Člen)
23.02.2013 08:27:16

morganzd psal:

A co momenťák z Lidla? Nezkoušel to někdo náhodou? Už ho tam jednou měli. Je to úplnej šmejd?

já ho používám, je to lepsi než cit v ruce ;-)
netusim jak moc je to přesný, ale dělám s tím od ventiloveho vika až po kola na autě - cca 3 spíš 4 roky. nic neutrhnuto, nic se nikdy nepovolilo.... od toho vlastně je, ne? good

morganzd (Člen)
24.02.2013 10:19:21

no uz je doma, tak uvidime
za ty prachy... bigsmile

GSF 600 S '99
Libor nx (Člen)
24.02.2013 15:01:01

tachec psal:

Myslel jsem to jako jednu z alternativ.Používám to nejvíc na plechovku.Na motorku mám pana Dr.Filouse goodAle budu muset si přikoupit taky klasickej pákovej.Ten adaptér má malinko menší odchylky než píšou v manuálu podle měření na stolici.goodNa těch stavitelnejch to i na tech rádoby lepších to pěkně lítá idontknow

tachec (Člen)
25.02.2013 08:24:41

Libor nx psal:
tachec psal:

Myslel jsem to jako jednu z alternativ.Používám to nejvíc na plechovku.Na motorku mám pana Dr.Filouse goodAle budu muset si přikoupit taky klasickej pákovej.Ten adaptér má malinko menší odchylky než píšou v manuálu podle měření na stolici.goodNa těch stavitelnejch to i na tech rádoby lepších to pěkně lítá idontknow

I kdyby to mělo odchylku víc než 10%, tak se asi zase tolik nestane, jestli to místo 20Nm dotáhnu 22Nm je pořád lepší než to odhadnout ručně a pak se divit, že to je dotažené (s citem) třeba na 35Nm.

Takže nepotřebuju něco super přesného, ale spíš bych rád nějaké klasické momenťáky co něco vydrží - na těch od Rothewaldu se mně líbilo to zpracování (teda aspoň podle obrázku) a dobře čitelná stupnice - to spousta jiných "značkovějších" momenťáků prostě neměla.

Libor nx (Člen)
25.02.2013 10:35:00

tachec psal:
Libor nx psal:
tachec psal:

I kdyby to mělo odchylku víc než 10%, tak se asi zase tolik nestane, jestli to místo 20Nm dotáhnu 22Nm je pořád lepší než to odhadnout ručně a pak se divit, že to je dotažené (s citem) třeba na 35Nm.

Takže nepotřebuju něco super přesného, ale spíš bych rád nějaké klasické momenťáky co něco vydrží - na těch od Rothewaldu se mně líbilo to zpracování (teda aspoň podle obrázku) a dobře čitelná stupnice - to spousta jiných "značkovějších" momenťáků prostě neměla.

Právě proto jsem to psal,na to občasné mrdání ti stačí obyčejnej.Já si koupil digi kvůli pohodlí zapnu cvaknu a je togood

SO 545 (Člen)
25.02.2013 17:26:29

Snap-on     sice trosku drahsie ale parada.

Bedřich (Člen)
26.02.2013 01:36:59

2 SO 545 - dobrá volbagood

yebat (Člen)
04.04.2013 17:49:22

máte někdo v hlavě moment na dotažení zadního kola?  když už mám v garáži momenťák, tak to nechci dotahovat přiměřeně... dík...

morganzd (Člen)
04.04.2013 17:54:07

100Nm

GSF 600 S '99
yebat (Člen)
04.04.2013 17:57:54

morganzd psal:

100Nm

good dík

drakstr (Člen)
08.04.2013 21:15:13

Používám v práci momenták  od firmy Hazet 60 - 320  Nm  běžně utahujem na strojích  na 200 - 240 Nm  a mužu říct že tyhle momentový klíče  jsou fajn  mají rychlé nastvení momentu a poměrně přesný . Tet jsem vyfasoval momentový klíč  od Tony a mužu říc že je to pěknej krám a drek  rovnající se  čínskejm výrobku  má hrubý ozubení na ráčně  o proti tomu hazetu je o dost  těžší  a nastavit na něj 240 Nm je dost pracný jednak  má nepřesnou stupnici a jednak  jde dost stuha utahovat  takže TONU rozhodně nikomu nedoporučuju :).

Nikdo neví, co je smrt, a přece se jí všichni bojí, jako by uznávali, že je největším zlem, třeba je pro člověka největším dobrem.“
Bedřich (Člen)
11.04.2013 21:40:15

drakstr psal:

Používám v práci momenták  od firmy Hazet 60 - 320  Nm  běžně utahujem na strojích  na 200 - 240 Nm  a mužu říct že tyhle momentový klíče  jsou fajn  mají rychlé nastvení momentu a poměrně přesný . Tet jsem vyfasoval momentový klíč  od Tony a mužu říc že je to pěknej krám a drek  rovnající se  čínskejm výrobku  má hrubý ozubení na ráčně  o proti tomu hazetu je o dost  těžší  a nastavit na něj 240 Nm je dost pracný jednak  má nepřesnou stupnici a jednak  jde dost stuha utahovat  takže TONU rozhodně nikomu nedoporučuju :).

to řikám, že jsou GOODgood

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS