Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » klima do baraku

Koldan (Člen)
19.03.2014 20:27:46

klima do baraku

f potkroví máme v lítě jak f trůbě, tagže tam scu dat do dvůch pokojů klímu, v lítě na chlazení, v zimě na topení. Dělá tu něgdo do teho? ňáký zkušenosti?help

Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Petr J. (Člen)
19.03.2014 21:12:57

Re: klima do baraku

Měli jsme klimu doma...běžně je na jednu venkovní jednotku 2-3 vnitřní splity...návrh závisí na objemu vzduchu místností...

Co konkrétního potřebuješ?

ABik (Člen)
19.03.2014 21:16:17

Koldan psal:

f potkroví máme v lítě jak f trůbě, tagže tam scu dat do dvůch pokojů klímu, v lítě na chlazení, v zimě na topení. Dělá tu něgdo do teho? ňáký zkušenosti?help

Zavolej, zařídíme evil V 9 mám schůzku v STMuUH na sportisimu. Jestli budeš doma, tak můžem rovnou prohlídnout.

huskyb12 (Administrator)
20.03.2014 20:48:46

Ti ten sráč nestačí v práci bro ? :)))
Vopocenej skočíš na vopocenou cukrářku, co může bejt lepčí ? :)))

ale di, Ty brepto ...
Petr J. (Člen)
20.03.2014 21:07:44

huskyb12 psal:

co může bejt lepčí ?

...asi chce studenej skočit na studenou cukrářku...bigsmilebigsmile

Koldan (Člen)
20.03.2014 21:26:13

huskyb12 psal:

nachladit cukrářku klimou a sám jít do hospy s kamošama? bo skákání je pro chudé a navíc já už mám splněno bróbigsmile

Koldan (Člen)
20.03.2014 21:31:01

Petr J. psal:

Měli jsme klimu doma...běžně je na jednu venkovní jednotku 2-3 vnitřní splity...návrh závisí na objemu vzduchu místností...

Co konkrétního potřebuješ?

nic extra. dvě místnosti v podkroví, nic velkýho. jenže v létě je tam na scípnutí, že ani žaba z bazéna by tam nešla a ta už zažila sakra horka. Z malého Zákusku scu mít bankéřku nebo političku a dyž tam bude horko, tag sa nebude učit, tagže to chcu dat trokšu do rychtikusurprised

Meloun (Člen)
20.03.2014 21:56:14

Víte pussy co je to vedro v baráku..bigsmilebigsmilesmokin

PURE NAKED BIKE!
Petr J. (Člen)
20.03.2014 22:45:57

Koldan psal:

nic extra. dvě místnosti v podkroví, nic velkýho. jenže v létě je tam na scípnutí.......

...nebylo by lepší začít systémověji lepšími izolacemi, než hned začít chladit a ještě k tomu klimou?

Petr J. (Člen)
20.03.2014 22:51:53

Plus k tomu třeba ještě řešit zastínění = markýzy, rolety...nebo protisluneční folie do oken, případně lepší okna s pokovenými skly....

Možností je vícero, kterak se zbavit přehřívání...

V letošním létě otestuji sám účinost...máme celoprosklené stěny, venkovní rolety a markýzy...tak uvidíme, jak to bude v létě fungovat.

osiris (Člen)
20.03.2014 23:02:13

huskyb12 psal:

...i "malej jarda" ti řekne že sladký v teple lepí ;)

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
VikecB12 (Člen)
21.03.2014 08:07:29

Petr J. psal:

Plus k tomu třeba ještě řešit zastínění = markýzy, rolety...nebo protisluneční folie do oken, případně lepší okna s pokovenými skly....

V letošním létě otestuji sám účinost...máme celoprosklené stěny, venkovní rolety a markýzy...tak uvidíme, jak to bude v létě fungovat.

A až tohle fšecko provede,promrdá pul milionu za předělání pulky baráku,tak zavolá stejně ABikovi,ten dojede,vyvrtá pár děr do zdi,namontuje kouzelnou bedýnku a betonářskej bude spokojenej tak,jako celej zbytek zeměkoule,kde je kouzelná bedýnka na kdejaké chatrčibigsmile
Taky máme v podkroví horko,mám tam 8 veluxůsmile2,koupil sem aspoň předokení zastiňovací rolety,trochu to pomohlo,ale je tam furt vedro. Víckrát bych podkroví nedělal...

Dřív bylo fšecko lepší... :-)
Petr J. (Člen)
21.03.2014 08:13:02

VikecB12 psal:

Taky máme v podkroví horko...... Víckrát bych podkroví nedělal...

Asi jsi ho udělal blbě...bigsmile...chyba nebude v podkroví

K.a.s.y.m. (Člen)
21.03.2014 08:22:19

Petr J. psal:
VikecB12 psal:

Presne...izolace strechy neni o uniku tepla v zime ale hlavne o prostupu tepla strechou v lete smile1proto budu mit na pude pulmetru vaty abych v baraku v lete nechcip smile1

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
ABik (Člen)
21.03.2014 10:11:15

VikecB12 psal:
Petr J. psal:

A až tohle fšecko provede,promrdá pul milionu za předělání pulky baráku,tak zavolá stejně ABikovi,ten dojede,vyvrtá pár děr do zdi,namontuje kouzelnou bedýnku a betonářskej bude spokojenej tak,jako celej zbytek zeměkoule,kde je kouzelná bedýnka na kdejaké chatrčibigsmile
Taky máme v podkroví horko,mám tam 8 veluxůsmile2,koupil sem aspoň předokení zastiňovací rolety,trochu to pomohlo,ale je tam furt vedro. Víckrát bych podkroví nedělal...

Betonář s klimatizérem už spolu mluvili goodcool

VikecB12 (Člen)
21.03.2014 10:40:13

K.a.s.y.m. psal:
Petr J. psal:
VikecB12 psal:

Presne...izolace strechy neni o uniku tepla v zime ale hlavne o prostupu tepla strechou v lete smile1proto budu mit na pude pulmetru vaty abych v baraku v lete nechcip smile1

Říkal sem si to uplně stejněgood Realita je ale uplně jiná a i při použití fšelijakejch stříbrnejch fólií,provětrání střechy a nevím čeho to stojí za hovnobigsmile
Ale je mě to jedno,mám nahoře jen ložnice a druhou koupelnu,takže tam celej den nejdu a večer po vyvětrání už to ujde... Mít podkrovní byt,byl bych nasranej a asi bych v tom nevydržel bydlet dlouho,bez klimatizace.

K.a.s.y.m. (Člen)
21.03.2014 11:01:11

VikecB12 psal:
K.a.s.y.m. psal:
Petr J. psal:

Říkal sem si to uplně stejněgood Realita je ale uplně jiná a i při použití fšelijakejch stříbrnejch fólií,provětrání střechy a nevím čeho to stojí za hovnobigsmile
Ale je mě to jedno,mám nahoře jen ložnice a druhou koupelnu,takže tam celej den nejdu a večer po vyvětrání už to ujde... Mít podkrovní byt,byl bych nasranej a asi bych v tom nevydržel bydlet dlouho,bez klimatizace.

No. Je jeste resim variantu ze nacpu izolaci mezi krovy a ne jen na podlahu pudy.uvidim po prvnim lete.

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
VikecB12 (Člen)
21.03.2014 11:19:11

Mám obojí,jak mezi krovama,tak nad sádrošama ve stropě. Umě je problém ten,že mám všechny okna jen veluxe a ještě kefšemu ty snad nejvěčí,takže tam jde moc tepla přez ty okna. Příště bych rači postavil klasický patro a nad tím jen mělkou střechu jako na bungalovu a vyšlo by to aji lacinějš,protože za cenu těch veluxů máš třeba komplet obvodový zdivo,normální PVC okna stojí zlomek a to co nacpeš do vaty a fólií bych dal rači do polyšu a na kvalitní zateplení stropu. Druhej barák už bude dobrejbigsmile

Mour (Člen)
21.03.2014 11:41:59

První barák švagrovi, druhý bráchovi a třetí sobě goodbigsmilebigsmilebigsmile

huskyb12 (Administrator)
21.03.2014 16:41:13

osiris psal:
huskyb12 psal:

...i "malej jarda" ti řekne že sladký v teple lepí ;)

no ale vo to tak ňák de, ni ? :)

bro, taky můžeš nechat cukrářku doma potit, mazat do putyky a prochlastávat ušetřený lóve :)))

izolace mam pod střechou i ve stropě, barák vydrží tak tři dny veder než se to dostane dovnitř, problém ale nastane, jakmile děti votevřou vokna :)

ale di, Ty brepto ...
osiris (Člen)
21.03.2014 18:09:24

huskyb12 psal:

.............problém ale nastane, jakmile děti votevřou vokna :)

...kdyby jenom děti

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Koldan (Člen)
21.03.2014 18:58:12

jak píše Vikec, na izolacu a fšecky vyfikundace co psal Vjětrník seru. Kamoš má postavenej novej barák, v podkroví narvané vaty jako kráva, fšecky možný větrací otvory, venkovní žaluzie a stejně když v lítě pálí, tak je v řiti. tagže cesta klimy je pro mě správná.

hans (Člen)
21.03.2014 20:12:33

správná je cesta bungalovu - mám 34 cm foukaný vaty nad sádrošem a natink problém good

ovšem jako děsnej chytrolín jsem si nechal dát na jih skla s větší prostupností dovnitř kvůli tepelným ziskům - takže jakmile v zimě vysvitne, musím zatáhnout závěsy, bo se tam pak nedá být surprisedsmile1

Sapere Aude
www.gunlex.cz
huskyb12 (Administrator)
22.03.2014 09:24:29

osiris psal:
huskyb12 psal:

.............problém ale nastane, jakmile děti votevřou vokna :)

...kdyby jenom děti

jenom pes to nedělá :)

ale di, Ty brepto ...
Petr J. (Člen)
22.03.2014 09:37:29

hans psal:

správná je cesta bungalovu

...to leda, že by měl na střeše metr zeminy....bigsmile

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS