Nejsi přihlášen
Sákne olej u chladiče HELP!!!
Mám problém![]()
Trošku mi sáknul olej u chladiče, jak jsou tam přišroubovaný hadice. Sáklo mezi těma přírubama. Tak jsem sehnal podobnej o-kroužek a flák jsem ho tam. Sáklo to pořád(pořád lehce 
 motor od oleje-žádný kapky) Tak jsem v SUZE koupil origo těsnění za 60,- a dal jsem to tam. Teče to pořád. Tak jsem se naštval a vzrazil jsem k tomu ještě těsnění(takový to červený, tvrdý), utáh jsem to a teklo to ještě víc. Utáh jsem to dost, až se vytlačil olej mezi těma přírubama.
 a nic!!
Ty příruby jsou ok, žádnej grot, otřep, rejha, nic tam neni. O-kroužek by se o stahnutí prírub měl rozplácnout a těsnit a když netěsní, tak přesi ty příruby jsou rovný a po utažení není kudy ten oil může téct![]()
![]()
Venku je luxusní počasí a já tady sedim u kompu a mám ruce od voleje a nemůžu jezdit![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
napadají mě dvě možnosti.
vystíhnu ze čtvrtky papír podle celý tý příruby a skusím to. To se ale obávám, že to bude sáknout přes papír.
nebo se naseru, vezmu těsnění jak se používá na půlený motory, kdynu to  tam a hotovo.![]()
 CO S TÍM![]()
![]()
![]()
![]()
Editoval osiris (14.04.2007 18:51:06)
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Re: Sákne olej u chladiče HELP!!!
Záhada pokračuje. Vystíh jsem z papíru těsnění po celé ploše příruby ale tentokrát to už neteče mezi těma přírubama, ale olej vytéká z díry okolo závitu šroubu![]()
![]()
![]()
CO S TIM MÁM DĚLAT![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hovězí rada: 
dej tam čtvrtku a podmázni to nějakým těsnícím bazmekem, nebo to jde i takovým tím něčím, jak se tím pojišťujou šrouby a spoje......
popřípadě tam dej vazelínu...![]()
![]()
jsi nikdy nepřetěsňoval fichtla???? ![]()
![]()
Tak jsem vyzkoušel snad třicet možností a pořád to teče. Když tam dám poze origo okroužek, tak to po nastartování rovnou kape. ![]()
![]()
když dám papír, tak sákne...
Pomůže těsnění na lepení půlek motorů![]()
![]()
![]()
já  už jsem fakt bezradnej...
Béďa:
tam nemůžeš rvat papírový těsnění po celé ploše 
,když ho tam dáš tak se ty dosedací plochy odsebe vzdálí a pak to valí cestou nejmenšího odporu - kolem šroubu.
Takhle (když to nevidím) mě napadá jestli ty dosedací plochy nejsou třeba mírně deformovaný, já bych zkusil pod a nad ten kroužek dat těsnící silikon na motory (ale bacha ať ho tam nedáš moc - hrozí zadření 
 ) nebo bych tam udělal těsnění z nějakýho měkýho kovu (měď, hliník), pokud je to stejně jak na ventil deklu...![]()
Tak sehnal trošku větší těsnění, dal jsem ho tam i s tou pastou na lepení púůlek motorů.
Dal jsem stovku a zatim to drží.
  uvidíme...
...byla to pakárna, jeden pitomej okroužek a sraního stim ![]()
Stránky: 1