Nejsi přihlášen
Re: BP Žirovnice 2015
Honzik8719 psal:kakika psal:No mě se to vloni líbilo , tedy až na to pivko co nedorazilo
Jinač letos Vám nejspíše přivezu i Froda a svoji drahou polovičku, to abych mohla jet nalehkoPytlík stejně nepřijede
Pokud budu živ a zdráv tak si piš že letos přijedu Honzo.
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Petr J. psal:Drakoxxl psal:Tak definitivní termín bude 12. až 14. 6. 2015 ......
...mám to dle včerejší dohody v diáři, od 9.6. mám být pracovně na Slovensku, tak snad to nebude na dlouho a víkend budu zpět a dorazím...
Pomalu se rýsuje malá masofka
Lepší někdy, než nikdy.
Drakoxxl psal:Petr J. psal:Drakoxxl psal:Tak definitivní termín bude 12. až 14. 6. 2015 ......
...mám to dle včerejší dohody v diáři, od 9.6. mám být pracovně na Slovensku, tak snad to nebude na dlouho a víkend budu zpět a dorazím...
Pomalu se rýsuje malá masofka
Už aby to bylo.
Progear 650 (Člen) 19.05.2015 19:20:40 Offline |
Pratele, omluvte prosim Karlose a Xrohyho... Jedeme to zkusit do Kopcan, jestli to tam nebude lepsi
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Banditatom (Člen) 19.05.2015 19:54:56 Offline |
Progear 650 psal:Pratele, omluvte prosim Karlose a Xrohyho... Jedeme to zkusit do Kopcan, jestli to tam nebude lepsi
Neves hlavu brachu
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Rotten psal:Kua tak to mě mrzí,že to není v létě,máme tam kousek od tama chatu,to by bylo bomba. Rád bych pochválil nějaké bandasky.Pro nás Severomoraváky by tady nic nebylo?
Par let nazpet byl super sraz v Celadne... Kdyz se domluvis s Banditatomem, tak to muzete treba udelat zanovu...
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Rotten psal:Kua tak to mě mrzí,že to není v létě,máme tam kousek od tama chatu,to by bylo bomba. Rád bych pochválil nějaké bandasky.Pro nás Severomoraváky by tady nic nebylo?
Par let nazpet byl super sraz v Celadne... Kdyz se domluvis s Banditatomem, tak to muzete treba udelat zanovu...
Rotten psal:Kua tak to mě mrzí,že to není v létě,máme tam kousek od tama chatu,to by bylo bomba. Rád bych pochválil nějaké bandasky.Pro nás Severomoraváky by tady nic nebylo?
... dyť to je jen cca 300 kiláků a člověk se aspoň sqěle sveze ...a jestli to vše dobře dopadne tak nás jede 5
Ondráš psal:Rotten psal:Kua tak to mě mrzí,že to není v létě,máme tam kousek od tama chatu,to by bylo bomba. Rád bych pochválil nějaké bandasky.Pro nás Severomoraváky by tady nic nebylo?
...bejvávalo, bejvávalo ... dobře
http://www.celadenka.cz/cenik-a-balicky/
Banditatom (Člen) 21.05.2015 15:50:49 Offline |
TO Mour: a ne ze me ujedete jinak celadenku ma uz novej majitel...mela by byt kompletne predelana...
Mour psal:...bejvávalo, bejvávalo ... dobře
http://www.celadenka.cz/cenik-a-balicky/
Tak neco jinyho... Nerikej, ze uz v okoli nemate chaty ala 80. leta.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:Mour psal:...bejvávalo, bejvávalo ... dobře
http://www.celadenka.cz/cenik-a-balicky/Tak neco jinyho... Nerikej, ze uz v okoli nemate chaty ala 80. leta.
...máme ....a něco je v jednání ....svoje bečky...svoje maso...gril...chatky
andre.marek (Člen) 21.05.2015 20:42:47 Offline |
Banditatom (Člen) 21.05.2015 21:04:15 Offline |
Mour psal:Ondráš psal:Mour psal:...bejvávalo, bejvávalo ... dobře
http://www.celadenka.cz/cenik-a-balicky/Tak neco jinyho... Nerikej, ze uz v okoli nemate chaty ala 80. leta.
...máme ....a něco je v jednání ....svoje bečky...svoje maso...gril...chatky
...je to to co si myslim?
Mour psal:Rotten psal:Kua tak to mě mrzí,že to není v létě,máme tam kousek od tama chatu,to by bylo bomba. Rád bych pochválil nějaké bandasky.Pro nás Severomoraváky by tady nic nebylo?
... dyť to je jen cca 300 kiláků a člověk se aspoň sqěle sveze ...a jestli to vše dobře dopadne tak nás jede 5
300 po D1 a to bych moh mrdat A navíc či ty prachy kradu? Nejsem Babiš
Radost na prvním místě,zbytek už je na osudu!
hlemejzd999 (Člen) 22.05.2015 14:58:11 Offline |
Rotten psal:Mour psal:Rotten psal:Kua tak to mě mrzí,že to není v létě,máme tam kousek od tama chatu,to by bylo bomba. Rád bych pochválil nějaké bandasky.Pro nás Severomoraváky by tady nic nebylo?
300 po D1 a to bych moh mrdat A navíc či ty prachy kradu? Nejsem Babiš
proč po D1 ? tak jeď jinudy
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
VikecB12 psal:Ty vole,to si neumíš naplánovat zajimavou trasu mimo dálnice Sednu k mapě,podivám se,kde to zhruba je a čumim po klikatici mimo hlavní tahy a mám z toho krásnej vejlet na pul dne...
ták ...a proto letos jedeme přes Skřítek a u Lanškrouna dělali loni novou cestu , ale soucestníci to ještě neví, že jedou tama
Banditatom (Člen) 22.05.2015 15:30:50 Offline |
Mour psal:VikecB12 psal:Ty vole,to si neumíš naplánovat zajimavou trasu mimo dálnice Sednu k mapě,podivám se,kde to zhruba je a čumim po klikatici mimo hlavní tahy a mám z toho krásnej vejlet na pul dne...
ták ...a proto letos jedeme přes Skřítek a u Lanškrouna dělali loni novou cestu , ale soucestníci to ještě neví, že jedou tama
Predloni jsemcte stihal po dalnici a i kdyz jsem vyjel s asi dvouhodinovym zpozdenim tak jsem te stejne nestihl
Mour psal:VikecB12 psal:Ty vole,to si neumíš naplánovat zajimavou trasu mimo dálnice Sednu k mapě,podivám se,kde to zhruba je a čumim po klikatici mimo hlavní tahy a mám z toho krásnej vejlet na pul dne...
..tama jsme jeli Suchdol předloni..
..fajn cesta,nic nudného,jen Svitavy-Ždírec n.D. je přesun,ale furt lepší než přesun dálniční..
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
teď už jo jinac s náma to zatím vypadá,že jedem
Život je boj-mašina je nej!!!
Kukii psal:Mour psal:VikecB12 psal:Ty vole,to si neumíš naplánovat zajimavou trasu mimo dálnice Sednu k mapě,podivám se,kde to zhruba je a čumim po klikatici mimo hlavní tahy a mám z toho krásnej vejlet na pul dne...
teď už jo jinac s náma to zatím vypadá,že jedem
super
4Fun.cz psal:Moure ty budeš v pátek?Bych zasejc s tebou rád polil jazyk.Budu jen z pa do so.pak ně čeká chrochtomil u kamaráda na padesátce.
bohužel jen so-ne ....já ty pátky nedávám, dostanu se do dom ze šichty tak před šestou a těch 350 km je na 5 hodin ...a v jedenáct Vás už nechytím ....ale rád se parťáku ozvu, mohli bychom někdy podebatit o důležitých věcech u
Mour psal:ták ...a proto letos jedeme přes Skřítek a u Lanškrouna dělali loni novou cestu....
...Skřítek je teď pěkný, jel jsme tam po dlouhé době dva týdny nazpět a fajné...
Ale zklamal mne Suchý vrch....rozbitá cesta nic moc...
hlemejzd999 (Člen) 27.05.2015 13:23:58 Offline |
Petr J. psal:...mám to dle včerejší dohody v diáři, od 9.6. mám být pracovně na Slovensku.....
...tak na Slovensko pojedu už příští týden, tak by to mělo vyjít...noha do té doby bude snad také OK, ať mohu řadit, což mi zatím nejde...
Pavel1250SA (Člen) 02.06.2015 21:19:16 Offline |
Pojedu v patek kolem poledne z Jablonce pres Jicin a dolu na Pelhrimov (jakakoliv jina cesta nez highway) . Prida se nekdo cestou?
Je lepší bejt zdravej a bohatej, než nemocnej a chudej.
Petr J. psal:Petr J. psal:...mám to dle včerejší dohody v diáři, od 9.6. mám být pracovně na Slovensku.....
...tak na Slovensko pojedu už příští týden, tak by to mělo vyjít...noha do té doby bude snad také OK, ať mohu řadit, což mi zatím nejde...
To máš štěstí
Jebat motorky :-)
Pavel1250SA psal:Pojedu v patek kolem poledne z Jablonce pres Jicin a dolu na Pelhrimov (jakakoliv jina cesta nez highway) . Prida se nekdo cestou?
..možná pojedu..ale je to točka..50/50..a nevim jestli v pátek nebo v sobotu..navíc jezdim beztak sám....¨To ti asik nepomohlo,viď?
PURE NAKED BIKE!
Pavel1250SA (Člen) 03.06.2015 16:28:27 Offline |
Meloun psal:Pavel1250SA psal:Pojedu v patek kolem poledne z Jablonce pres Jicin a dolu na Pelhrimov (jakakoliv jina cesta nez highway) . Prida se nekdo cestou?
..možná pojedu..ale je to točka..50/50..a nevim jestli v pátek nebo v sobotu..navíc jezdim beztak sám....¨To ti asik nepomohlo,viď?
To je jak s prvnickou, ja bych i sukala akorat nevim kdy a kde a s kym a nejsem si uplne jista esli to vubec chci tak uvidis, dej kdyztak vedet
Libor nx psal:Mour psal:Hele dotaz, v Žirovnici v tom rybníku je prej plovárna? ...byl to tam někdo někdy zkouknout? ...já jestli že bych si vzal plavky!
Minule se tam rochnil Vikec a říkal prej dobrý.
on šel, ale přímo z hospody dolů, ne? ...ta plovárna je i s molem trochu bokem
Mour psal:Hele dotaz, v Žirovnici v tom rybníku je prej plovárna? ...byl to tam někdo někdy zkouknout? ...já jestli že bych si vzal plavky!
Je, ale byl to samej žabinec.
Jinak mluvil jsem s vrchním kempařem a dohodli jsme se klasika na klobáskách a na tom, že by měla bejt na sobotu ráno navařená česnečka a pokud zbyde, tak i do neděle
Jinak vokýnko by mělo bejt votevřený od 8 ranní, což možná někteří už půjdou spát
Lepší někdy, než nikdy.
Mour psal:Hele dotaz, v Žirovnici v tom rybníku je prej plovárna? ...byl to tam někdo někdy zkouknout? ...já jestli že bych si vzal plavky!
..je tam..uličkou pod hospodou dále doleva..
..obdelníkové molo,schůdky do vody..
..jen ta voda důvěru nebudí..
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
Pavel1250SA (Člen) 08.06.2015 15:12:09 Offline |
Asi to tu někde bude, ale než to najdu, radši se optám znova V pátek je v kolik sraz a ke komu se hlásit o chatku atd.? Prostě nějaký informace, byly by?
Pavel1250SA psal:Asi to tu někde bude, ale než to najdu, radši se optám znova V pátek je v kolik sraz a ke komu se hlásit o chatku atd.? Prostě nějaký informace, byly by?
Normálně přijedeš..půlka už jich bude na krupici..od plešatýho pána uslyšíš něco o drinku a asi ti taky pravděpodobně pochčijou mašinu..
PURE NAKED BIKE!
Pavel1250SA (Člen) 08.06.2015 15:42:39 Offline |
Meloun psal:Pavel1250SA psal:Asi to tu někde bude, ale než to najdu, radši se optám znova V pátek je v kolik sraz a ke komu se hlásit o chatku atd.? Prostě nějaký informace, byly by?
Normálně přijedeš..půlka už jich bude na krupici..od plešatýho pána uslyšíš něco o drinku a asi ti taky pravděpodobně pochčijou mašinu..
No tak to se mi hnedka chce jet pochcanou masinu nestrpim Takze kdyz pominu pochcani, tak kdyz prijedu v patek po obede, je to ok, nebudu tam deset hodin sam?
Pavel1250SA (Člen) 08.06.2015 16:00:01 Offline |
Ondráš psal:Koukam, ze tam prijede i par novacku...
Jsem zvedav jestli tam nebudou i naposled.
Tesim se na jejich report.
Sere me, ze nemuzu.
Pokud nebudu mit pochcanou motorku, neni duvod nejet znovu
Pavel1250SA (Člen) 08.06.2015 17:10:37 Offline |
Ondráš psal:Pavel1250SA psal:Pokud nebudu mit pochcanou motorku, neni duvod nejet znovu
Jen aby ti to vydrzelo.
No na motorce jezdim 19 let ale je fakt ze Bandit mi fakt sedl konecne. A pokud bude i dobra parta coz doufam tak proc ne
Pavel1250SA (Člen) 08.06.2015 17:26:03 Offline |
Ondráš psal:Pavel1250SA psal:No na motorce jezdim 19 let ale je fakt ze Bandit mi fakt sedl konecne. A pokud bude i dobra parta coz doufam tak proc ne
Pijes RUM?
Pokud muzu zapijet pivem tak jo
Pavel1250SA (Člen) 08.06.2015 18:26:00 Offline |
Ondráš psal:Tak to budes mit hodne kamaradu.
Tak prima
Kukii psal:Pawlin prý pojede s náma.
Super, vlastně... jedete taky v sobotu? Máme s BTomem v sobotu scuka na pumpě ve Fulneku asi v 10:04, pak lehké zastavení v Klokočově (budu tam domlouvat akcičku, zdržení asi 1/2 hoďky) pak přes Skřítek jak jsem už psal ...kdyby do Klokočova byla pro Vás u Ovy zajížďka, můžeme se potkat na Skřetu, orientačně v cca 12:23
Mour psal:Kukii psal:Pawlin prý pojede s náma.
Super, vlastně... jedete taky v sobotu? Máme s BTomem v sobotu scuka na pumpě ve Fulneku asi v 10:04, pak lehké zastavení v Klokočově (budu tam domlouvat akcičku, zdržení asi 1/2 hoďky) pak přes Skřítek jak jsem už psal ...kdyby do Klokočova byla pro Vás u Ovy zajížďka, můžeme se potkat na Skřetu, orientačně v cca 12:23
Vyřídím Rendymu, budem volat
Drakoxxl psal:Já s familií už tam budu. Jedem dopoledne z Práglu
...měl bych dorazit v pátek večer, zatím jsme nezkoušel řadit, ale snad to dám, dnes mám po čerstvém převazu, teď dva týdny to mám zvládat sám a pak kontrola...v sobotu bych si chtěl odskočit na kávu k Dunaji, dlouho jsem tam nebyl....
Pšán psal:Mour psal:Hele dotaz, v Žirovnici v tom rybníku je prej plovárna? ...byl to tam někdo někdy zkouknout? ...já jestli že bych si vzal plavky!
..je tam..uličkou pod hospodou dále doleva..
..obdelníkové molo,schůdky do vody..
..jen ta voda důvěru nebudí..
Kdysi se jako skoro všichni haranti koupali v rybníku,smrděli rybynou a nikomu to nevadilo.Teď je akorád každej rozmazlenej bazénem u baráku.
hlemejzd999 (Člen) 09.06.2015 05:29:17 Offline |
Drako, Vendous : Jestli pojedete přes Koschetitz, tak bysme se taky připojili .
Kukii psal:Mour psal:Kukii psal:Pawlin prý pojede s náma.
Vyřídím Rendymu, budem volat
....OK, možná to ale všechno posunem o půl hoďky dřív, jo?
Mour psal:Kukii psal:Mour psal:
Super, vlastně... jedete taky v sobotu? Máme s BTomem v sobotu scuka na pumpě ve Fulneku asi v 10:04, pak lehké zastavení v Klokočově (budu tam domlouvat akcičku, zdržení asi 1/2 hoďky) pak přes Skřítek jak jsem už psal ...kdyby do Klokočova byla pro Vás u Ovy zajížďka, můžeme se potkat na Skřetu, orientačně v cca 12:23Vyřídím Rendymu, budem volat
....OK, možná to ale všechno posunem o půl hoďky dřív, jo?
Ok, ve čtvrtek budem volat
kneehammer (Člen) 09.06.2015 19:10:43 Offline |
Mour: jak bude presne trasa? at vim, kde se nejlip pridat... jakoze abych hlavne stihl obed
..:: B12 inside ::..
kneehammer psal:Mour: jak bude presne trasa? at vim, kde se nejlip pridat... jakoze abych hlavne stihl obed
Hele, já fakt nevím, jedem vrchem jak jsem Ti už odpovídal v sms, na pohodu bez časového plánu,jestli chceš napiš v sobotu přes den. Počítej, že okolo Svitav budem asi! ve 14:33
Mour psal:Hele, já fakt nevím, jedem vrchem jak jsem Ti už odpovídal v sms, na pohodu bez časového plánu,jestli chceš napiš v sobotu přes den. Počítej, že okolo Svitav budem asi! ve 14:33
...a neměli by jste tam být spíš už ve 14:28?
Petr J. psal:Mour psal:Hele, já fakt nevím, jedem vrchem jak jsem Ti už odpovídal v sms, na pohodu bez časového plánu,jestli chceš napiš v sobotu přes den. Počítej, že okolo Svitav budem asi! ve 14:33
...a neměli by jste tam být spíš už ve 14:28?
....no vždyť píšu "asi" ...ona totiž může být v Šumperku na přechodu vedle nádraží červená
Banditatom (Člen) 10.06.2015 13:22:59 Offline |
Cervena necervena kazdopadne budem met sparene gule a mozna budem okolo svitav az 14.41 pac uz me taky otravuje prostata
kneehammer (Člen) 10.06.2015 15:29:44 Offline |
Mour psal:kneehammer psal:Mour: jak bude presne trasa? at vim, kde se nejlip pridat... jakoze abych hlavne stihl obed
Hele, já fakt nevím, jedem vrchem jak jsem Ti už odpovídal v sms, na pohodu bez časového plánu,jestli chceš napiš v sobotu přes den. Počítej, že okolo Svitav budem asi! ve 14:33
tak ešivá až 14:33, tak nestíháme koupačku v lomu.. čímž odpovídám na dotaz ohledně koupání. V Cerekvi je lom, byli sme tam s Maldovcema minulou Žirovnicu a
Tak kdyby vás lákalo vyjet dřiv, nezapařit tolik gule a stihnout kouping...
Pokud koupačka nic, tak dám teda vědět přes den a buud počítat teda kolem 14:33:01 Svitavy
..:: B12 inside ::..
honza1977 psal:Drakoxxl psal:Vyrážíme po 10h a šnekoobec tak vidím okolo 11h, tak ať je kafe teplý a buchta měkká
Jedem klasika po starý benešovský10:15 papoil za jesenicí?
OK, kdyby se někdo chtěl přidat
http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.524655 … 6784089463
Lepší někdy, než nikdy.
hlemejzd999 (Člen) 11.06.2015 18:50:53 Offline |
Drakoxxl psal:honza1977 psal:Drakoxxl psal:Vyrážíme po 10h a šnekoobec tak vidím okolo 11h, tak ať je kafe teplý a buchta měkká
budem čekat ..bábovka je upečená
esli pak možná nejak prijedte nahoru k chalupě, nebo zavolam, nebo se sejdu podivat k hospodě, jestli už ste přijeli,nebo zamávejte směrem nahoru ulicí od Vietnamce - nebo mame čekat u hospody ?
hlemejzd999 psal:Drakoxxl psal:honza1977 psal:10:15 papoil za jesenicí?
http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.524655 … 6784089463budem čekat ..bábovka je upečená ]
Tím je vše řečeno. Čekejte až zahřmí
hlemejzd999 psal:Drakoxxl psal:honza1977 psal:10:15 papoil za jesenicí?
http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.524655 … 6784089463budem čekat ..bábovka je upečená
esli pak možná nejak prijedte nahoru k chalupě, nebo zavolam, nebo se sejdu podivat k hospodě, jestli už ste přijeli,nebo zamávejte směrem nahoru ulicí od Vietnamce - nebo mame čekat u hospody ?
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 1438_n.jpg
ty wole ještě, že je vzadu fz, už jsem myslel že je to tvoje výbavička
Bandit 4EVER!!!
Drakoxxl psal:honza1977 psal:Drakoxxl psal:Vyrážíme po 10h a šnekoobec tak vidím okolo 11h, tak ať je kafe teplý a buchta měkká
Doufám že to s mámou stihnem, takže v 10:15 je sraz nebo odjíždíte?
Smrt je ze všeho to poslední.
vendous psal:Drakoxxl psal:honza1977 psal:
10:15 papoil za jesenicí?OK, kdyby se někdo chtěl přidat
http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.524655 … 6784089463Doufám že to s mámou stihnem, takže v 10:15 je sraz nebo odjíždíte?
Tak ja doufám, že se nic nepojebe a dojedu tam včas.
hlemejzd999 (Člen) 12.06.2015 05:36:38 Offline |
Tak uż jedem ?
vendous psal:Banditatom psal:Hele pane mysli na mě stou samolepkou, se připomínám takhle na poslední chvilku přad akcí tak ne abys mi řek že si na mě zapoměl
Nasrat.Na autobus se samolepky nedělaji
Lopatkou mezi kulky,nebo kulku mezi lopatky??
K.a.s.y.m. (Člen) 12.06.2015 08:21:54 Offline |
hlemejzd999 psal:Drakoxxl psal:honza1977 psal:
10:15 papoil za jesenicí?OK, kdyby se někdo chtěl přidat
http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.524655 … 6784089463budem čekat ..bábovka je upečená
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 1438_n.jpg
no ty vole ještě že nejedu..tohle bych celý víkend potkávat nechtěl
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
hlemejzd999 (Člen) 12.06.2015 09:17:34 Offline |
4Fun.cz psal:vendous psal:Banditatom psal:Hele pane mysli na mě stou samolepkou, se připomínám takhle na poslední chvilku přad akcí tak ne abys mi řek že si na mě zapoměl
Nasrat.Na autobus se samolepky nedělaji
ale mě jí přiveze říkal co Tome ?
už jsme se o ni bavily minule...nebo to bylo předminule ?
tak ji koukej zabalit
barynek psal:Tak jsem vas rad videl xichti,dobre jsme popili a Stepanovi diky za zachranu-takovej beach boy jako tady jsem nikdy nebyl
A samzrejme Drakovi za organizaci taky diky! Priste se musi neco udelat s tim jidlem-mi nerikej ze ten majitel je uplne blbej a nespocita si ze bysme ty kolinka sezrali uplne bez problemu... Takze zase nekdy zdar bando
Bandit 4EVER!!!
Nápodobně jako učitelskej, taky jsem vás všechny rád viděl a Drakoušovi patří velký dík. škoda že jsem musel vystřelit už dneska ale jinak to nešlo . To jídlo je tam fakt děsný, sice to bylo malinkato lepší než minulej rok, ale i tak docela děs. Jura mi přijde po týhle stránce fakt dost neschopnej nebo spíš nechtějící.
Každopádně se budu moc těšit až se zase budeme moct někde vidět .
Jo a Barynku to rajče je v různých zemích různě uznáváno jako zelenina i jako ovoce tak se v tom pak vyznej .
Servus chlapci, ako si tu žijete? - Štefan
hlemejzd999 (Člen) 14.06.2015 12:02:08 Offline |
Tak jsme doma , super akcička, jako každej sraz v Žirovnici , díky Drakovi a samozřejmě jsem vás zas rád viděl xichti
...ted si můžu dát konečně v klidu lahváče na uzdravení