Nejsi přihlášen
Startér
Zdar kamarádi...mám takovýto problém se startérem: točí se mi jen na prázdno a neroztáčí motor. Nevím jak je to tady, ale jestli je to třeba jako u osobního auta, tak by to znamenalo, že se nevysunuje pastorek a nejde do záběru s ozubeným kolem, které je spojené s klikovkou.
Máte někdo zkušenost??
Stalo se mi to už za jednoho teplejšího lednového dne, kdy jsem chtěl pokusit se motorku rozhejbat...ale baterka nebyla v kondici. Parkrát to motorem otočilo a pak už se točil jen na prázdno. A dneska už teda s plně nabitou baterií se dělo to samé...jen se točí na prázdno.
Díky za odpovědi
Re: Startér
...je to jinak než u auta, u motorky je startér ve stálym zábjeru a mezi stratérem a klikou je volnobježka...ta je pot levym víkem kliky...stává se, že se povolí šroup, kerym je chycená na kuželu na klice a protáčí se ááánebo je volnobješka f prdeli...sundej víko a skontroluj tu volnobješku...nebo to dej někomu, gdo ví, dyby ses na to necejtil...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Tak jsem dneska schodil levé víko a ten centrální šroub volnej, říkám si paráda Dotahli jsme to s tátou, víko zadělali a motorka šla natočit....ale asi při třetím startu opět protáčení na volno. Měli by jste radu jak to řádně dotáhnout, aby se u toho nic nezku....lo?? Případně jestli tu volnoběžku shodit a zkontrolovat ty kuzěly??
Opět předem díky za rady.
...jo a neš to dotáhneš, tu volnobješku stahni s kliky a kužel na kerym je naražená votři do sucha ať nejni vot voleje...samo i díru...no a dyš na ten kužel dáš kapku lepidla taky, tag uš to nigdo nesundá ...neboj, dyš tag se to vohřeje, lepidlo povolí a rozebereš to
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
OK, díky za rady.
Volnoběžka šla dolu, ty plochy jsme otřeli do sucha, závit vyčištěnej a odmaštenej, zalepený, ale středněpevnostním loctitem (modrým), šroub utaženej asi na 110 Nm.
Jestli to ted nebude držet, tak jedině zavařit vobloukem
Každopádně ještě jednou díky za rady a zkušenosti
Zdarte lidi,
mám podobný problém asi. Nahrál jsem to na video, hlavně kvůli zvuku co to dělá, ale nevím jak to dostat tady a přes co . Vytáhl jsem startér a borec jak jej rozebral tak byl vevnitř prý celý zamarasený, tak ho pročistil, ale už to nedokázal složit, že prý je na to nějaký přípravek či co, aby každý z uhlíků byl jak má být a kde má byt. Nicméně jsem rozdělal i víko a podařilo se mi sundat volnoběžku a teď ještě dotaz - mohu ji celou vyčistit a odmastit, třeba v benzínu, anebo jen ty dosedací plochy a zbytek nechat jak je? Díky za jakoukoliv reakci, či radu.
Suzuki Bandit S 600, 1998
Aha tak to me nenapadlo.. Hodil jsem to tam a je to pod timto odkazem http://youtu.be/LauyE7UZkmg kde v prvnich 20s to je nahrano. Jinak s tim odmastenim jsem to myslel hlavne tak, ze jestli bych necemu spis neuskodil, kdybych to odmastil cele a nahodil to. Je mi jasne ze se to pak opet promaze pri startu.
Suzuki Bandit S 600, 1998
Stránky: 1