Nejsi přihlášen
Stránky: 1
Index » Technická poradna » Prodej mašiny - co musím mít, co dát kupci s sebou, co si nechat atd
snowflake600 (Člen) 17.05.2015 11:43:06 Offline |
Prodej mašiny - co musím mít, co dát kupci s sebou, co si nechat atd
Zdravím po dlouhé době...došlo na situaci, kdy jsem ztratil oči i srdce pro jinou jebku, dneska ráno hodil Banďoura na inzerci a za hodinu tu má být kupec s vlekem a Masarykama v kapce. Poslední motorovou věc, co jsem kdy prodával, bylo auto vloni v srpnu, od té doby jsou změny.
Máte někdo čerstvé info o tom, jak to těď probíhá. Vystisknu kupní smlouvy....a tím začínám tápat. Co všechno on si odveze a jaký je další postup? Díky za info..
nicola.foxx (Člen) 17.05.2015 12:20:52 Offline |
Re: Prodej mašiny - co musím mít, co dát kupci s sebou, co si nechat atd
Odhlásit motorku na inspektorátě a zrušit pojištění.
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
Musíte to jít oba dva odhlásit a nebo plná moc,prostě na
Značky zustavaj stejný,tak že když koupim auto od Pražáka,tak budu mít na spz to zkurvený Áčko a všude mě budou mít rádi
Tady si počti
http://www.ojeteauto.cz/clanky/prevod-o … -2015-949/
Napíšu mou zkušenost jako kupce. Jel jsem se podívat na mašinu a prodejce mel nachystanou akorát kupní smlouvu. Motorka byla Ok, takže jsme sepsali smlouvu, a prodejce mi dal komplet všechny doklady. Technicak, osvědčení o registraci, dokonce i jeho zelenou kartu. Já přijel domu, druhej den jsem dí nechal potvrdit plnou moc, zařídil pojištění a evidencku. Jakmile dorazila zelena karta, poslal jsem všechny doklady prodejci, on motorku přihlásil na mě a poslal doklady zpět mě. Žádná tragédie. Ale předchozí způsob byl snazší.
SickFish psal:Napíšu mou zkušenost jako kupce. Jel jsem se podívat na mašinu a prodejce mel nachystanou akorát kupní smlouvu. Motorka byla Ok, takže jsme sepsali smlouvu, a prodejce mi dal komplet všechny doklady. Technicak, osvědčení o registraci, dokonce i jeho zelenou kartu. Já přijel domu, druhej den jsem dí nechal potvrdit plnou moc, zařídil pojištění a evidencku. Jakmile dorazila zelena karta, poslal jsem všechny doklady prodejci, on motorku přihlásil na mě a poslal doklady zpět mě. Žádná tragédie. Ale předchozí způsob byl snazší.
To jsi měl štěstí,když někdo chytne prodejce nějakýho blba a jemu se zrona nebude chtít to hnedka přepsat,když má prachy v kešeni,papírů se hnedka nedočká.Měli to udělat tak,že kupující to odhlásí a přihlásí v místě svého bydliště.
snowflake600 (Člen) 18.05.2015 06:35:13 Offline |
Dopadlo to tak, že ač je kupec 130 kiláků ode mě, má chuť si sem na úřad se mnou ve středu zajet, což jsem mocně nepochopil :) Takže s béčkem včera odfrčeli, doklady jsem mu dal taky všechny, aby si zmáknul udělat pojistku a pak jsme to tu vyřídili společně. Systém na posrání, zlatej polopřevod, to s tím nebyly starosti.
Je to systém totálně nahovno. Minulej týden sme v praze řešili převod bandita,kerýho sem tady na fóru vydražil Přijel sem do Prahy ráno,bandita naložil,vodjel na stk do stodůlek,tam vytáhl z dodávky,vjel na linku a borec mě vyhodil z evidenčky kuli laďáku Cena evidenčky v praze 350kč... Technik trval na tom,že mu tam musím dovézt motorku s originálem ukáza. Tak sem ho poslal tam,kam slunce nesvítí,mašinu naložil a vodjel dom a cestou se stavil na stk v brně,kde mě za 120kč udělali evidenčku bez problémů... No a odpoledne sem měl cestu opět do prahy-pracovně,tak sem to fšechno i s plnou mocí oraženou na poště a povinným ručením odvezl nazpět.... Perfektně nám to zjednodušili
Momentálně je pro mě zajimavej jen dovoz ze zahraničí,kerej si přihlásím až to mě vyhovuje
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
snowflake600 (Člen) 18.05.2015 09:02:25 Offline |
Tam ti to zase vykompenzujou ty poplatky za dovezenou mašinu, dovozová evidenčka atd. To je prašť jako uhoď
Stránky: 1