Nejsi přihlášen
dotaz - focus 1.6 16 V benzin
koupit radši se 143.000 nebo 200.000 km - spojka, rozvody atd?
Je reálná šance že ten s 200 už má tyhle věci dělaný??
... samozřejmě v teoretický rovině
Re: dotaz - focus 1.6 16 V benzin
hans psal:koupit radši se 143.000 nebo 200.000 km - spojka, rozvody atd?
Já mám Fokuse rv.2000 najeto 150 000km.Vše je původní kromě rozvodů,brzd a zadního dílu výfuku.Rozvody se dělaj po 10 letech nebo po 150tis. km.Výměna rozvodů přímo u Fordu stojí okolo 4tis. i s prací.Spojku mám taky původní a ještě je zatím v cajku.Záleží jaký prase s tím jezdílo.To že to má najeto 200tis. a je vše udělaný to je najívní představa.
Filous psal:...já bych koupil toho, ke kerýmu bude lístek na vlak f ceně
Libor nx psal:hans psal:koupit radši se 143.000 nebo 200.000 km - spojka, rozvody atd?
... samozřejmě v teoretický roviněJá mám Fokuse rv.2000 najeto 150 000km.Vše je původní kromě rozvodů,brzd a zadního dílu výfuku
.Rozvody se dělaj po 10 letech nebo po 150tis. km.Výměna rozvodů přímo u Fordu stojí okolo 4tis. i s prací.Spojku mám taky původní a ještě je zatím v cajku.Záleží jaký prase s tím jezdílo.To že to má najeto 200tis. a je vše udělaný to je najívní představa.
jsem na tom stejně (rv 2000 hatchback), cca 130t a jezdí jako ďábel Jediný co jsem zatím měnil krom spotřebáku je pletenec na přední části výfuku, jinak spojka vystavuje zatím dobře a rozvody drží. Až to přijde tak se to udělá
Bandit 4EVER!!!
barynek psal:Libor nx psal:hans psal:koupit radši se 143.000 nebo 200.000 km - spojka, rozvody atd?
... samozřejmě v teoretický roviněJá mám Fokuse rv.2000 najeto 150 000km.Vše je původní kromě rozvodů,brzd a zadního dílu výfuku
.Rozvody se dělaj po 10 letech nebo po 150tis. km.Výměna rozvodů přímo u Fordu stojí okolo 4tis. i s prací.Spojku mám taky původní a ještě je zatím v cajku.Záleží jaký prase s tím jezdílo.To že to má najeto 200tis. a je vše udělaný to je najívní představa.
jsem na tom stejně (rv 2000 hatchback), cca 130t a jezdí jako ďábel
Jediný co jsem zatím měnil krom spotřebáku je pletenec na přední části výfuku, jinak spojka vystavuje zatím dobře a rozvody drží. Až to přijde tak se to udělá
Proto nechápu ty narážky na nějákej vlak.
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 16.06.2015 06:48:18 Offline |
co tam prej začali dávat motor vod Pežoutů tak sto prej trochu zlepšilo,ale i tak prej nemaj zbytečně opouštět hranice okresu
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Já mám Focusa 1,6 16V r.v.2002 momentálně 215000km. Když jsem ho kupoval měl tachometrovejch 130000km. Mimo rozvody mě potkala po koupi spojka, vysypalo se vypínací ložisko, měnil jsem ji komplet, ale lamely by ještě něco daly. Další závady v průběhu provozu: praskly mi výfukový svody a odešel KAT. 2x jsem měnil čidlo tachometru. První 3 roky jsem měl nájezd 25000km, takže mě ty závady přišli v pohodě.
Vlakem jezdit nemusím:)
Vzdy muze byt hur :-)
K.a.s.y.m. psal:Filous psal:...já bych koupil toho, ke kerýmu bude lístek na vlak f ceně
co tam prej začali dávat motor vod Pežoutů tak sto prej trochu zlepšilo,ale i tak prej nemaj zbytečně opouštět hranice okresu
A já s tím chci jet k móřu do jugošky
Ještěže mám zaměstnance s bezproblémovými vozy ze Žiliny
Budou mít pohotovost
co já vim tak ty starý fokusy drželi a ty benzíny 1,6 obzvlášt, kámoš s nim jezdil taxi a eště v tom má plyn, takže jezdí za půl než já s naftou, jiná situace je to s ropákama 1,8 tdci, ten motor nedá 200tis km bez vysoký investice (vstřiky, čerpadlo, žhavičky, startér, spojka) todle všechno dělal jinej kámoš při 165000km
Jen já bandita, Bandit a policejní vrtulník.... :-D
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 16.06.2015 12:58:12 Offline |
ABik psal:K.a.s.y.m. psal:Filous psal:...já bych koupil toho, ke kerýmu bude lístek na vlak f ceně
Budou mít pohotovost
ale tak máš tam standartně jídní řády a předplacenku na MHD,ne? Tak se není čeho bát..domu de pak dostaneš
Ton@l psal:Já mám Focusa 1,6 16V r.v.2002 momentálně 215000km. Když jsem ho kupoval měl tachometrovejch 130000km. Mimo rozvody mě potkala po koupi spojka, vysypalo se vypínací ložisko, měnil jsem ji komplet, ale lamely by ještě něco daly. Další závady v průběhu provozu: praskly mi výfukový svody a odešel KAT. 2x jsem měnil čidlo tachometru. První 3 roky jsem měl nájezd 25000km, takže mě ty závady přišli v pohodě.
Vlakem jezdit nemusím:)
tož tak se na něj dojedu podívat....
sice do áček, ale říkám si že jinde to asi lepší nebude
K.a.s.y.m. psal:ABik psal:K.a.s.y.m. psal:co tam prej začali dávat motor vod Pežoutů tak sto prej trochu zlepšilo,ale i tak prej nemaj zbytečně opouštět hranice okresu
Budou mít pohotovost
ale tak máš tam standartně jídní řády a předplacenku na MHD,ne? Tak se není čeho bát..domu de pak dostaneš
![]()
![]()
![]()
![]()
Výbava TITANIUM S, takže mám komplet jízdní řády včetně mezinárodních letů v třídě economy a jako bonus je v ceně vozu i kilometrická banka. Tu jsem ještě nevyužil, tak mám rezervu
hans psal:Ton@l psal:Já mám Focusa 1,6 16V r.v.2002 momentálně 215000km. Když jsem ho kupoval měl tachometrovejch 130000km. Mimo rozvody mě potkala po koupi spojka, vysypalo se vypínací ložisko, měnil jsem ji komplet, ale lamely by ještě něco daly. Další závady v průběhu provozu: praskly mi výfukový svody a odešel KAT. 2x jsem měnil čidlo tachometru. První 3 roky jsem měl nájezd 25000km, takže mě ty závady přišli v pohodě.
Vlakem jezdit nemusím:)tož tak se na něj dojedu podívat....
sice do áček, ale říkám si že jinde to asi lepší nebude
Jakýho sháníš?
![]() |
Banditatom (Člen) 16.06.2015 21:54:30 Offline |
Petr J. psal:hans psal:....sice do áček, ale říkám si že jinde to asi lepší nebude
...bláhovost, jet kupovat do AAA....
...k Aaa se ani vyjadrovat nebudu
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 17.06.2015 07:15:36 Offline |
ABik psal:K.a.s.y.m. psal:ABik psal:
Budou mít pohotovost
![]()
![]()
![]()
![]()
Výbava TITANIUM S, takže mám komplet jízdní řády včetně mezinárodních letů v třídě economy a jako bonus je v ceně vozu i kilometrická banka. Tu jsem ještě nevyužil, tak mám rezervu
tak to jsi v klidu
Já si myslím, že v bazaru snad ani nejde koupit, bez známého majitele bazaru, dobré auto
....já chodil s paní při výběru jejího auta, těch krámů co jsme viděli, šílené, například mi jeden prodejce vysvětloval, že ta každá jiná mezera mezi světly je vinou lempla Francouze při výrobě. Nakonec jsme se, přes řidiče co u něho objednávám pro firmu dopravu, dostali k poctivému autu
![]() |
Banditatom (Člen) 17.06.2015 08:36:57 Offline |
Mour psal:Já si myslím, že v bazaru snad ani nejde koupit, bez známého majitele bazaru, dobré auto
....já chodil s paní při výběru jejího auta, těch krámů co jsme viděli, šílené, například mi jeden prodejce vysvětloval, že ta každá jiná mezera mezi světly je vinou lempla Francouze při výrobě. Nakonec jsme se, přes řidiče co u něho objednávám pro firmu dopravu, dostali k poctivému autu
....a proto mam koktu z danska
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Mour psal:Já si myslím, že v bazaru snad ani nejde koupit, bez známého majitele bazaru, dobré auto
Jde to,ale člověk musí hledat a nesmí poslochat kecy bazaristy.Chudáci jsou ti,co si jdou kupovat auto a nevědi vo autech lautr nic.
Petr J. psal:hans psal:....sice do áček, ale říkám si že jinde to asi lepší nebude
hale náhodou to bylo dobrý - včera jsem tam byl, prodejce mi kouknul do toho jejich systému, řek mi že to co jsem si vybral jsou totální vraky a že mi to ani nebude převážet na pobočku, protože je mu jasný, že mu to tam zůstane....
Tak jsem hledali v cenový relaci kolem 60 tis něco jinýho a našli jsme v celých AAA 1 auto, který podle něj jakž takž za něco stojí - opel Astra a to zase v 1,6 benzínu nechci já, protože tyhle motory berou kolem 1 l/1000 km
Takže za mě s áčkama spokojenost
hans psal:hale náhodou to bylo dobrý - včera jsem tam byl, prodejce mi kouknul do toho jejich systému, řek mi že to co jsem si vybral jsou totální vraky a že mi to ani nebude převážet na pobočku, protože je mu jasný, že mu to tam zůstane....
Tak jsem hledali v cenový relaci kolem 60 tis něco jinýho a našli jsme v celých AAA 1 auto, který podle něj jakž takž za něco stojí - opel Astra a to zase v 1,6 benzínu nechci já, protože tyhle motory berou kolem 1 l/1000 km
Jestli to fakt jezdi za decku na 100km, tak to klidne vezmu.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Ondráš psal:hans psal:hale náhodou to bylo dobrý - včera jsem tam byl, prodejce mi kouknul do toho jejich systému, řek mi že to co jsem si vybral jsou totální vraky a že mi to ani nebude převážet na pobočku, protože je mu jasný, že mu to tam zůstane....
Takže za mě s áčkama spokojenostJestli to fakt jezdi za decku na 100km, tak to klidne vezmu.
On ale asi myslel 1l oleje.
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 17.06.2015 14:19:44 Offline |
Libor nx psal:Ondráš psal:hans psal:hale náhodou to bylo dobrý - včera jsem tam byl, prodejce mi kouknul do toho jejich systému, řek mi že to co jsem si vybral jsou totální vraky a že mi to ani nebude převážet na pobočku, protože je mu jasný, že mu to tam zůstane....
Takže za mě s áčkama spokojenostJestli to fakt jezdi za decku na 100km, tak to klidne vezmu.
On ale asi myslel 1l oleje.
tak pokud to nepotřebuje už benzín tak dobrý
hans psal:koupit radši se 143.000 nebo 200.000 km - spojka, rozvody atd?
Koupil bych toho který je celkově v lepším stavu "kastle, prahy" Na km bych sral... nikdo ti nezaručí u ojetiny že ten se 143tisici km nemá najeto třeba 243tisc km...
Spojku jsme měnili nedávno nějak při 235tisici km
Trošku známější nemoci Focuse
1. Odchází tachometrové čidlo v převodovce "závada se projeví že ti padne ručička na nulu a zachvilku zas naskočí" nové stojí pakatel cca 500,-Kč
2. Netěsností klimi (bývá rozmacenej přední radiator klimatizace "ten co je před chladičem motoru" od kamínku soli atd...) oprava i s naplněním cca 2600,-Kč
3. Koroze prahu u r.v. do 2000 den práce na dvorku s bruskou a kytem
4. Vymačkaný klíček dalkového centrálu "neřeším"
5. Tyčky stabilizátorů
6. Náchylnost na motor. olej "předepsan 5W-30"
7. Koroze zadní části výfuku
Z vlastní zkušenosti doporučuji jít vážně do té 1,6 benzinový se 101PS spotřeba v letě za 6,2-6,6 v zimě 6,8-7,3 dalniční rychlost 140 km/h točí 3,3tisice ot
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Jen pro uplnost:
v garaži Ford Focus 1,6 16V ZetecS r.v. 1998 Trend rozvody při 158tisici "měnil ještě bývalí majitel"
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
hans psal:Petr J. psal:hans psal:....sice do áček, ale říkám si že jinde to asi lepší nebude
hale náhodou to bylo dobrý - včera jsem tam byl, prodejce mi kouknul do toho jejich systému, řek mi že to co jsem si vybral jsou totální vraky a že mi to ani nebude převážet na pobočku, protože je mu jasný, že mu to tam zůstane....
Prodejce viděl,že si jdeš pro pohřeb,tak našel co potřeboval prodat
žádný iluze vo třia
...a bude hůř!
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 18.06.2015 20:54:04 Offline |
Petr J. psal:hans psal:....Tak jsem hledali v cenový relaci kolem 60 tis něco jinýho ......
...v téhle cenové relaci se kupoují bicykly, ne?
bicygl za šedesát klacků si může koupit jen totální magor vomaštěnej pumpičkou s ptákem narvaným v elasťákách s výstelkou
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
hlemejzd999 psal:bicygl za šedesát klacků si může koupit jen totální magor vomaštěnej pumpičkou s ptákem narvaným v elasťákách s výstelkou
...kamarád si teď pořídil za sto šedesát......ale on fakt hodně jezdí...
...a naši mají v té ceně každý své elektrokolo...
...a u Istanbulu sme potkali v kempu chlapíka z čech,kerej tam byl na kole,už byl dva měsíce na cestě a ještě měsíc-dva plánoval a že to tak dělá každej rok a kolo měl za 27000kč a krom občasné výměny řetězu prý bezproblémů.... Takže kolo za kilo je prachsprostej nesmysl a to že někdo "hodně jezdí" je jen blábol
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
...blábol to není...
To máš jako někdo jezdí na BMW za půl milionu a někdo na staré Jawě...do cíle dojedou oba, každý trochu jinak...
Na turistiku třeba dálkovou stačí kolo za 27, na závody pak je fakt lepší to kolo za kilo...taky nevyrazíš do Brna na okruh na staré Jawě, ale raději třeba na GSX-R... A VO TOM TO JE....
Petr J. psal:...blábol to není...
To máš jako někdo jezdí na BMW za půl milionu a někdo na staré Jawě...do cíle dojedou oba, každý trochu jinak...
Na turistiku třeba dálkovou stačí kolo za 27, na závody pak je fakt lepší to kolo za kilo...taky nevyrazíš do Brna na okruh na staré Jawě, ale raději třeba na GSX-R... A VO TOM TO JE....
souhlas, ještě dodám, že když na to někdo má, tak ať si to kolo za kilo nebo dvě koupí. Každýmu je po tom hovno a když to udělá dotyčnýmu dobře, tak proč ne
Jeden známej najezdí za rok na kole to co já na moto za dva roky, někdy tři. Kolo má za něco přes kilo do kilo pade a je spokojenej. Má ještě jedno kolo, v řekněme třtinový hodnotě, ale chtěl si udělat radost.
To je jako když si někdo koupí do předních vidlí ohlinsy, někdo WP a někdo tam má origo. Proč to dělá? Chce si udělat radost, ni? Ty bys o tomhle mohl něco vědět Vikecu
Bandit 4EVER!!!
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 21.06.2015 14:27:36 Offline |
Radost ohlinsama, nebo jinýma věcma na moto ano, ale kolem?
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 21.06.2015 14:42:41 Offline |
Hele a víte proč jsou čeští cyklisté rychlejší než slovenští?
Čeští cyklisté na kole jezdí, zatímco slovenští na něm,, chodí ''.
Mour psal:No Barynku ano, ať si koupí kdo co chce a na co mu šrajtofle dovolí , ale nějak by neměl na ostatní jaksi "machrovat "
já o machrování neřekl ani slovo mám to stějně jako ty a nikoho se tu nezastávám nebo neobhajuju, to jen aby bylo jasno.
je jasný, že pokud to má někdo jenom jako ukázku toho, jak je za vodou, tak to je jiná. Ale pokud na to mám a nedávám na odiv, jaká jsem prachama narvaná hvězda, tak proč si to nekoupit..
2 Americkej - rám za cca 90 a doplňky za 30-40? Ale o to ti asi nešlo Chtěl jsem tím jenom říct, že člověk může mít prachy a nemusí to být nutně namachrovanej debil..
Bandit 4EVER!!!
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 21.06.2015 20:38:39 Offline |
Petr J. psal:...blábol to není...
to ale srovnáváš dvě naprosto jiný věci..kola budou mít podvozek stejnej..obutí si můžeš vybrat..jen jedna věc bude proti motorkám stejná..a to motor..blbec na kole za kilo nic nenajede a závodník zajede i na obyčejnym kole....to se ale o Jawě a GSXR říct opravdu nedá
barynek psal:Mour psal:No Barynku ano, ať si koupí kdo co chce a na co mu šrajtofle dovolí , ale nějak by neměl na ostatní jaksi "machrovat "
já o machrování neřekl ani slovo
mám to stějně jako ty a nikoho se tu nezastávám nebo neobhajuju, to jen aby bylo jasno.
je jasný, že pokud to má někdo jenom jako ukázku toho, jak je za vodou, tak to je jiná. Ale pokud na to mám a nedávám na odiv, jaká jsem prachama narvaná hvězda, tak proč si to nekoupit..
však já nepsal, žes to napsal , ale myslím, že jsi mě pochopil správně
Mour psal:barynek psal:Mour psal:No Barynku ano, ať si koupí kdo co chce a na co mu šrajtofle dovolí , ale nějak by neměl na ostatní jaksi "machrovat "
já o machrování neřekl ani slovo
mám to stějně jako ty a nikoho se tu nezastávám nebo neobhajuju, to jen aby bylo jasno.
je jasný, že pokud to má někdo jenom jako ukázku toho, jak je za vodou, tak to je jiná. Ale pokud na to mám a nedávám na odiv, jaká jsem prachama narvaná hvězda, tak proč si to nekoupit..však já nepsal, žes to napsal
, ale myslím, že jsi mě pochopil správně
Bandit 4EVER!!!
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 21.06.2015 22:15:53 Offline |
Petr J. psal:Kelly01 psal:Šlo by jednou větou zhrnout kam to téma "vykrystalizovalo"
Že bych se jako zapojil, ale číst to nebudu...že než Fordem tam, vlakem zpátky, že je lepší jet rovnou na kole....
to by mě zajímalo jaký máš na silničce odpružení ...pro mě se rovná to ,že na kole ať je jakkoli drahý je motor furt stejnej..takže kolo za 10 má i pro mě cenu jako kolo za 100
Kelly01 psal:Šlo by jednou větou zhrnout kam to téma "vykrystalizovalo"
Že bych se jako zapojil, ale číst to nebudu
do úplný prdele, takže se ani nesnaž
hans psal:Kelly01 psal:Šlo by jednou větou zhrnout kam to téma "vykrystalizovalo"
Že bych se jako zapojil, ale číst to nebududo úplný prdele, takže se ani nesnaž
...a tos řeks pjekně
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Stránky: 1