Nejsi přihlášen
Stránky: 1
Index » Technická poradna » Oxford Sport Hot Grips (OF696) - Návod na montáž vyhřívaných gripů
icepick.cz (Nový člen) 19.06.2015 11:01:03 Offline |
Oxford Sport Hot Grips (OF696) - Návod na montáž vyhřívaných gripů
Ahoj koupil jsem si v bazaru vyhřívané gripy od OXFORDU a na netu sem hledal rozumný jak je co nejjednodušeji namontovat. Z mojich poznatků se pokusím popsat jednoduchý amatérský návod, kdyby v tom někdo laboroval jako já :) Mě to trvalo ukrutný 3 hodiny :D
Motorka SUZUKI GSF 650S - r.v. 2005
1) Máme moto, chemoprén (nebo jiné lepidlo), kleště, nůž a spoustu malých stahovacích pásků :D
2) Sundáme nádrž a sedlo. Udělal sem to hned na začátku abych mohl k baterce a mohl jsem vyzkoušet funkčnost heftů. (Fungovali :) )
3) Odmontujeme závažíčka a postupné stáhneme staré gripy. Levá strana šla stáhnou pěkně, pravou jsem musel rozřezat.
4) Tady se dostavil první zádrhel. Originál plastový nástavec na plynové rukojeti má na koncové straně lem, který bylo nutno odstranit. Po odtranění tohoto lemu a zkoušce nasunutí gripu jsem zjistil, že je nutno odstranit i lem na straně vnitřní, tedy u ovládání startování.
5) Když už je vše připravené na nasazení gripů a nikde nám nic nevadí, v tomhle případě u mě gripy pasovali naprosto přesně, kdy byla potřeba jen trocha síly, natřel sem konce řidítek a vnitřek gripů Chemoprénem a nechal chvilku zavadnout. Během čekání na zavadnutí lepidla jsem si připevnil ovládací termostat na jeden šroub spojkové páčky.
6) Konečně mužeme nasazovat. Pravá, levá, otřít zbytky vytékajícího lepidla a hlavně nastavit gripy tak aby topný kabel nikde nevadil při plném rejdu ani při mačkání páček. Teď už jen došroubovat zpátky na místo závažíčka a ta horší část je za náma.
7) Teď už jen poskládat kabeláž :) Kabely od gripu jsem vedl s ostatníma kabelama pod brýle řízení, kde jsem je spojil pod rámem aby nebylo nic vidět. Dále zbývá rozvodový kabel od gripů do řídící jednotky, kterou budeme mít v prostoru baterky a dále ovládací kabel od termostatu opět do řídící jednotky. Tyto jsem vedl z pohledu jezdce po pravé straně po originální kabeláží tak aby nikde nic nevadilo a nebylo zbytečně vidět. Tohle je ale na každém z Vás.
8) Uvedené zapojení je přímo na baterku, protože řídící jednotka má ochranu proti vybití baterie. Pokud by to nefungovalo a někde by mě to nechalo budu to muset předělat na spínací skřínku. A teď už jen kosmetické úpravy v oblasti prostoru baterie, aby zase nikde nic nepřekáželo. Vše je spojené, nikde nic nezbylo a můžeme vyhřívat.
PS: Někde se četl, že někomu kolísají na volnoběh otáčky při 100% vyhřívání, ale za mě i na mojí 650-tce je to v pohodě a otáčky drží :)
Editoval osiris (19.06.2015 11:36:31)
icepick.cz (Nový člen) 19.06.2015 11:08:21 Offline |
Re: Oxford Sport Hot Grips (OF696) - Návod na montáž vyhřívaných gripů
Nejde tady EDIT u příspěvků, proto z důvodu lepší kvality obrázků smažte z adresy : /thumbs a je to :)
Re: Oxford Sport Hot Grips (OF696) - Návod na montáž vyhřívaných gripů
icepick.cz psal:Nejde tady EDIT u příspěvků, proto z důvodu lepší kvality obrázků smažte z adresy : /thumbs a je to :)
On to Osiris upravi. Jen mu potom hezky podekuj.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
Stránky: 1