Nejsi přihlášen
...sekera
...tag ňák se ze mě stal chatař a zahrádkář a jag sem začal chystat dříví na zimu, tag uš mě nebaví lámat dřevjený a levný sklolaminátový topůrka u seker a nutně potřebuju něco "nezničitelnýho" ...co používáte krom Fiskarsu, což je tag ňák favorit??? ...Gardena je eště dražší, koukal sem i po ňákým levnějšim Hechtu...f poctatě je to konstrukčně fšecko na jedno brdo, ale třeba mam ouskej rozhled ...dík za skušenosti...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Re: ...sekera
...asi vopravdu skončim u Fiskarsky ...něco uš sem s ní naštípal na horách a vim že prostě funguje...štípačka je fajn, na chalupje na horách ji taky používáme, ale na chajdě v nížině stopim prd, tagže zbytečný...navíc mě mlácení do špalků i baví a vybiju se u toho
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 26.10.2015 18:12:50 Offline |
Filous psal:...asi vopravdu skončim u Fiskarsky
...něco uš sem s ní naštípal na horách a vim že prostě funguje...štípačka je fajn, na chalupje na horách ji taky používáme, ale na chajdě v nížině stopim prd, tagže zbytečný...navíc mě mlácení do špalků i baví a vybiju se u toho
hlavně si kup tu štípací co má víc klínovitej tvar.
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
![]() |
Banditatom (Člen) 26.10.2015 19:18:12 Offline |
Neresis picoviny a kup fiskars na takove to domaci sekani ti bude stacit x17 pokud ses jako velkej chatar co se neboji velkych stromu tak si kup x25, ale ta uz neni moc dobra na trisky
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Banditatom psal:Neresis picoviny a kup fiskars
na takove to domaci sekani ti bude stacit x17 pokud ses jako velkej chatar co se neboji velkych stromu tak si kup x25, ale ta uz neni moc dobra na trisky
...eeee, 17tka je pro mě zbytečně velká, nejspíš pudu do 11tky, coš je nejmenčí štípací a v klidu se s ní dá dělat jednoruč...neplánuju štípat špalky nat 20cm...a dyby, pořídim kalač
Mam X17 a dobry, na chate s tim rozmlatim kde co, a nebo vemu kalac kdyz uz to ani fiskars nedava
za mě taky fiskars
akorát z vlastní zkušenosti má jednu velkou nevýhodu - když jí na vodě chceš přendat méně šikovnýmu kamarádovi ze svý lodě do jeho a von jí tak úplně správně nechytne, tak ta sekera hrozně blbě plave
a na velikosti bych nešetřil
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 27.10.2015 11:20:41 Offline |
tajnej psal:za mě taky fiskars
akorát z vlastní zkušenosti má jednu velkou nevýhodu - když jí na vodě chceš přendat méně šikovnýmu kamarádovi ze svý lodě do jeho a von jí tak úplně správně nechytne, tak ta sekera hrozně blbě plave
To ze neplave neni chyba,ale vlastnost
K.a.s.y.m. psal:tajnej psal:za mě taky fiskars
a na velikosti bych nešetřilTo ze neplave neni chyba,ale vlastnost
tak jí příště vypěň montážkou...
tajnej psal:za mě taky fiskars
...čoveče Bédo, nemyslim si že bych si jí bral do lodě, bo přestože mam řeku cca 20m vot Chajdy, tag loď nemaje ...a navíc, co bych s ní ďál v lodi???
...jo a vodák a čundrák nejsem, sem chatař-zahrádkář
tachec psal:Za mě klasika s dřevěným topůrkem - ta je nesmrtelná - topůrko se jednou za čas vymění a sekyrka se nechá zakalit
...za život sem rozlámal tolik dřevjenejch topůrek, že uš ne...a třeba s takovou Hultafors nebo Gränsfors by mi byli líto pracovat
Akorat sem nekde cetl, ze tu fiskarsku nepac extremne smerem do boku za toporo kdyz ju mas nejak zaseklou kurevsky ve spalku, nejhrosi kdyz je asi pod mrazem ze to muze byt vic zkrehly nez za teplyho pocasi. Ale zatim se nam to nikomu nikdy nestalo co mam kluky v okoli co taky bouchaj drevo.
XJelen psal:Pšán psal:..Fildo,hned mi naskočil fotr ve filmu Něžné vlny..
..když ho vzal rapl,tak šel štípat špalky..
..prdel je,že je ti i podobný..neviděl jsem to, ale napadá mě Hynek Čermák, ten je celej Filousoj brácha
...no tak jo no
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:XJelen psal:Pšán psal:..Fildo,hned mi naskočil fotr ve filmu Něžné vlny..
..když ho vzal rapl,tak šel štípat špalky..
..prdel je,že je ti i podobný..neviděl jsem to, ale napadá mě Hynek Čermák, ten je celej Filousoj brácha
...no tak jo no
...volové ...sem nevjeděl gdo to je, tag sem musel poprosit strejčka Gůgla...a je to von
Filous psal:tajnej psal:za mě taky fiskars
a na velikosti bych nešetřil...čoveče Bédo, nemyslim si že bych si jí bral do lodě, bo přestože mam řeku cca 20m vot Chajdy, tag loď nemaje
...a navíc, co bych s ní ďál v lodi???
To nebyl ani olda spořivej a přesto musel se starým inčučůnou bojovat v kanoi, a tam se plovoucí fiskarsky hodily, holt když máš tu řeku u baráku a idiány poblíž
God Save The Queen!
Filous psal:tachec psal:Za mě klasika s dřevěným topůrkem - ta je nesmrtelná - topůrko se jednou za čas vymění a sekyrka se nechá zakalit
...za život sem rozlámal tolik dřevjenejch topůrek, že uš ne
...a třeba s takovou Hultafors nebo Gränsfors by mi byli líto pracovat
...esi máš čas projdi tohle ,tam se vo sekerách dozvíš všechno :)
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid= … &t=394
Hultafors měl táta ...to byla špica ale vůbec nevim kam se pak poděla :(
já si nedávno zrenomoval jeden roztemovanej zrezlej šrot ...topor akát napuštěno ve lnenim oleji doladěno šelakem :)
MRDAT!!!
![]() |
Banditatom (Člen) 27.10.2015 18:46:10 Offline |
Kožak psal:Filous psal:tachec psal:Za mě klasika s dřevěným topůrkem - ta je nesmrtelná - topůrko se jednou za čas vymění a sekyrka se nechá zakalit
...za život sem rozlámal tolik dřevjenejch topůrek, že uš ne
...a třeba s takovou Hultafors nebo Gränsfors by mi byli líto pracovat
...esi máš čas projdi tohle ,tam se vo sekerách dozvíš všechno :)
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid= … &t=394
Hultafors měl táta ...to byla špica ale vůbec nevim kam se pak poděla :(
já si nedávno zrenomoval jeden roztemovanej zrezlej šrot ...topor akát napuštěno ve lnenim oleji doladěno šelakem :)
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 015724.jpg
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 015739.jpg
Nastroj krasnej vsechna cestale rubal bys tim drevo na zimu?ha?e?
![]() |
nicola.foxx (Člen) 27.10.2015 20:25:44 Offline |
No hlavně aby nebyl Květoslav toho rána poněkud neklidný !
Žiju jen jednou a tak jezdím podle pravidel stanovených manželkou.
![]() |
Banditatom (Člen) 28.10.2015 07:43:09 Offline |
Ondráš psal:Banditatom psal:ale rubal bys tim drevo na zimu?ha?e?
S tím se nedělá. Z toho se jen otírá prach.
Takže pro ukojeni filoušova hněvu uplne k ničemu
huskyb12 psal:Za mě banda negrů a ať si to štípe čím chtěj, nasrání se dá pak léčit chlastem u kamen 😀
Už vidím Filouse,jak nad nima stojí s upilovanou brokovnicou a čeká,až někerej udělá nějakej nopovolenej pohyb
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
VikecB12 psal:huskyb12 psal:Za mě banda negrů a ať si to štípe čím chtěj, nasrání se dá pak léčit chlastem u kamen 😀
Už vidím Filouse,jak nad nima stojí s upilovanou brokovnicou a čeká,až někerej udělá nějakej nopovolenej pohyb
Jako bonus dobrý, ne ? 😁
ale di, Ty brepto ...
Ondráš psal:Banditatom psal:ale rubal bys tim drevo na zimu?ha?e?
ču ...dopoledne makala
co mám používám kromě motorky ...chtěl sem teď dojet pro benál ať má plnou na zimu , jednou se to převalilo a nic,tak šla zas pod plachtu čubka
MRDAT!!!
Kožak psal:Ondráš psal:Banditatom psal:ale rubal bys tim drevo na zimu?ha?e?
ču ...dopoledne makala
co mám používám kromě motorky ...chtěl sem teď dojet pro benál ať má plnou na zimu , jednou se to převalilo a nic,tak šla zas pod plachtu čubka
...ty máš hondu? ...já že ty tohle dělaj
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:Kožak psal:Ondráš psal:
ču ...dopoledne makala
kdyby jenom to ...kolikrát je to i horší ;)
MRDAT!!!
Kožak psal:osiris psal:Kožak psal:
ču ...dopoledne makala
kdyby jenom to ...kolikrát je to i horší ;)
No to nám pověz,co je horšího,než mít hondu
Sám mám jednu doma a je to katastrofa,nikdo ju furt nechce koupit Nakonec ju budu muset vohrkat snad sám
![]() |
Banditatom (Člen) 28.10.2015 20:19:03 Offline |
VikecB12 psal:Kožak psal:osiris psal:
...ty máš hondu? ...já že ty tohle dělajkdyby jenom to ...kolikrát je to i horší ;)
Sám mám jednu doma a je to katastrofa,nikdo ju furt nechce koupitNakonec ju budu muset vohrkat snad sám
....horsi snad uz jen je mit Yuki
Banditatom psal:VikecB12 psal:Kožak psal:
kdyby jenom to ...kolikrát je to i horší ;)No to nám pověz,co je horšího,než mít hondu
Sám mám jednu doma a je to katastrofa,nikdo ju furt nechce koupitNakonec ju budu muset vohrkat snad sám
...a s kuframa z mikada
![]() |
Banditatom (Člen) 29.10.2015 07:01:03 Offline |
Mour psal:Banditatom psal:VikecB12 psal:
...a s kuframa z mikada
...to😇mi ani nepripominejto nemuzu rict ani nahlas
andre.marek (Člen) 29.10.2015 09:53:19 Offline |
Banditatom psal:Mour psal:Banditatom psal:....horsi snad uz jen je mit Yuki
...a s kuframa z mikada
...to😇mi ani nepripominej
to nemuzu rict ani nahlas
jj, to jsou dravci...
VikecB12 psal:Kožak psal:osiris psal:
...ty máš hondu? ...já že ty tohle dělajkdyby jenom to ...kolikrát je to i horší ;)
horší je snad už je mít bmw
MRDAT!!!
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 29.10.2015 17:37:39 Offline |
Kožak psal:VikecB12 psal:Kožak psal:
kdyby jenom to ...kolikrát je to i horší ;)No to nám pověz,co je horšího,než mít hondu
horší je snad už je mít bmw
to je tak na stejno...hodíš do pytle Yuki BMW a Hondu a je v podstatě je jedno co vyndáš..všechno stejnej šmejd
A proto ten šmejd furt jezdí a jezdí a jezdí a jezdí a jezdí....... Ani mě nehučí trojka po padesáti tisících,ani mě nechrastí řetěz a nemám zamaštěné od jeho resuscitace a prodlužování agonie půlku motorky a taky brzdám se dá říkat brzdy,né ta parodie co je na bandasce-hlavně vzadu,to i buben na mém pravěkém bmw brzdí dvojnásob
Mám doma ještě Hondu Varadero a je to podvozkově totální žvejkačka proti gs,milijon plastů,horší brzdy,uzký řidítka atd. Motor je teda daleko živější,ale zase si nenechá líbit jízdu pod 3000ot/min,takže čék musí furt řadit a držet to u huby a pak se to podepisije na spotřebě Takže jede za sedum a bávo mě jezdí kolem pěti a to při mejch 15-17 tisíci km za rok už udělá celkem rozdíl v peněžence
Ale kdyby šlo bávo z domu,tak bych asi ještě vyzkoušel nějakou tu velkou kátéemku 990,ale bohužel tam platí to co u toho varadera s tým průběhem výkonu a spotřebou
Jo a k té sekeře...
Zrovna fčera sme jeli s tatem dělat dřevo k němu na chatu a štípal sem asi 2kubíky špalků nějakou sekerou,kerá si hrála na fiskarsku,ale nebyla to fiskarska,pěkně velkej klín,toporo plast,ale ta ostrost tam prostě scházela. Délka cca 80cm. Cena prej kolem pětikila. Šlo to,ale s fiskarskou co měl dřív to šlo líp. Jenže ta stojí v téhle velikosti trojnásob,žeo?...
Jinak přidám příběh,jak tata vo fiskarsa přišel
Měl hromadu trámů,vétví,prken a pustil se do jejich pořezání a poštípání. Takže něco fikl,pak něco štípl,položil sekeru na tu hromadu dřeva,zase něco fikl,hromadu trochu probral,přeházel a že ještě něco zakrátí,co z té hromady čouhalo ven a tak to fiká a hlásí u toho "kurva co je to za dřevo,že z toho lítají černý piliny".... No co vám mám povídat,sekere mezi dřevem,toporo ufiknutý,tata nasranej jak čert
![]() |
Banditatom (Člen) 29.10.2015 19:51:27 Offline |
No vikecej ja ti nevim😥ale tak nejak jsem uz ve veku kdy vecer sleduju televizi a koukam na moto cestopisy a na to jak to ma byt udajne spolehlive se to furt sere ale to ja jen tak mimo sekeru
VikecB12 psal:A proto ten šmejd furt jezdí a jezdí a jezdí a jezdí a jezdí....... Ani mě nehučí trojka po padesáti tisících,ani mě nechrastí řetěz a nemám zamaštěné od jeho resuscitace a prodlužování agonie půlku motorky a taky brzdám se dá říkat brzdy,né ta parodie co je na bandasce-hlavně vzadu,to i buben na mém pravěkém bmw brzdí dvojnásob
Mám doma ještě Hondu Varadero a je to podvozkově totální žvejkačka proti gs,milijon plastů,horší brzdy,uzký řidítka atd. Motor je teda daleko živější,ale zase si nenechá líbit jízdu pod 3000ot/min,takže čék musí furt řadit a držet to u huby a pak se to podepisije na spotřeběTakže jede za sedum a bávo mě jezdí kolem pěti a to při mejch 15-17 tisíci km za rok už udělá celkem rozdíl v peněžence
Ale kdyby šlo bávo z domu,tak bych asi ještě vyzkoušel nějakou tu velkou kátéemku 990,ale bohužel tam platí to co u toho varadera s tým průběhem výkonu a spotřebou
aby ses z toho ne
Banditatom psal:No vikecej ja ti nevim😥ale tak nejak jsem uz ve veku kdy vecer sleduju televizi a koukam na moto cestopisy a na to jak to ma byt udajne spolehlive se to furt sere
ale to ja jen tak mimo sekeru
Ale já nemám 1200GS,naštěstí
Banditatom psal:No vikecej ja ti nevim😥ale tak nejak jsem uz ve veku kdy vecer sleduju televizi a koukam na moto cestopisy a na to jak to ma byt udajne spolehlive se to furt sere
oni si tu sekyru určitě taky vozí... ale ne fiskarsku to je mrdka... ale jeditě od touratechu...to je totiž top
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
![]() |
Banditatom (Člen) 30.10.2015 08:29:57 Offline |
tomasNJ psal:Banditatom psal:No vikecej ja ti nevim😥ale tak nejak jsem uz ve veku kdy vecer sleduju televizi a koukam na moto cestopisy a na to jak to ma byt udajne spolehlive se to furt sere
oni si tu sekyru určitě taky vozí... ale ne fiskarsku to je mrdka... ale jeditě od touratechu...to je totiž top
...a pak se desne divi jak mozne ze se po prvnim pouziti zlomi
...tak bacha, oni jedou velmi těžký terén .....ale jinak výborné, baví mě to
![]() |
Banditatom (Člen) 30.10.2015 08:41:52 Offline |
Mour psal:Banditatom psal:No vikecej ja ti nevim😥ale tak nejak jsem uz ve veku kdy vecer sleduju televizi a koukam na moto cestopisy a na to jak to ma byt udajne spolehlive se to furt sere
...tak bacha, oni jedou velmi těžký terén
.....ale jinak výborné, baví mě to
Jelikoz jsem pred nedavnem dokoukal trabiky tak me liska a spol pripadnou jako na rodinem vylete....neco jak kdyz jedem na vylet my ale jo jak pises bavi me to
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 30.10.2015 08:46:25 Offline |
Mour psal:...tak bacha, oni jedou velmi těžký terén
a nejvíc mě baví Egon... ten se s tim nesere..„ tudy nejde, ve stanu spát nebudu, jeďte sami - já jedu jinudy “
... největší koule z tý „ party “ má z nich Ptáčková
Nejlepší ovoce jsou cecky - samá dužina a žádný pecky
Filous psal:tajnej psal:za mě taky fiskars
a na velikosti bych nešetřil...čoveče Bédo, nemyslim si že bych si jí bral do lodě, bo přestože mam řeku cca 20m vot Chajdy, tag loď nemaje
Cece znáš se, to je hned, blbě seknes a letí do reky
řikám si hurikán
![]() |
Banditatom (Člen) 30.10.2015 08:51:17 Offline |
hlemejzd999 psal:Mour psal:...tak bacha, oni jedou velmi těžký terén
a nejvíc mě baví Egon... ten se s tim nesere..„ tudy nejde, ve stanu spát nebudu, jeďte sami - já jedu jinudy “
Tak tak ta se zas prozmenu s nicim neserejedina baba mezi nima s koulema
Banditatom psal:Mour psal:Banditatom psal:No vikecej ja ti nevim😥ale tak nejak jsem uz ve veku kdy vecer sleduju televizi a koukam na moto cestopisy a na to jak to ma byt udajne spolehlive se to furt sere
...tak bacha, oni jedou velmi těžký terén
Jelikoz jsem pred nedavnem dokoukal trabiky tak me liska a spol pripadnou jako na rodinem vylete....neco jak kdyz jedem na vylet my
ale jo jak pises bavi me to
...a to je právě ono, že jednou tak jak bychom jeli my ...na trabíky já nejsu dost hard
hlemejzd999 psal:Mour psal:...tak bacha, oni jedou velmi těžký terén
...servis žena kompletna ...
![]() |
Banditatom (Člen) 30.10.2015 08:56:24 Offline |
Mour psal:Banditatom psal:Mour psal:
...tak bacha, oni jedou velmi těžký terén.....ale jinak výborné, baví mě to
Jelikoz jsem pred nedavnem dokoukal trabiky tak me liska a spol pripadnou jako na rodinem vylete....neco jak kdyz jedem na vylet my
ale jo jak pises bavi me to
...a to je právě ono, že jednou tak jak bychom jeli my
...na trabíky já nejsu dost hard
To zas ja to tezce muzu uplne me fascinuje kokot dreveny a plechom pobyty
vorel psal:Filous psal:tajnej psal:za mě taky fiskars
Cece znáš se, to je hned, blbě seknes a letí do reky
...to je fakt ...a cestou by nedejsatan eště trefila souseda
Banditatom psal:Neresis picoviny a kup fiskars
na takove to domaci sekani ti bude stacit x17 pokud ses jako velkej chatar co se neboji velkych stromu tak si kup x25, ale ta uz neni moc dobra na trisky
naprostej souhlas. Ta 17ka si poradí i s tím průměrem nad dvacet. Kalač je zbytečně těžkej a velkej.
No a fiskars bez diskuze. Tři sekery, nože, zahradní nůžky a bez jedinýho trablu
Bandit 4EVER!!!
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 13.11.2015 23:28:03 Offline |
barynek psal:Banditatom psal:Neresis picoviny a kup fiskars
naprostej souhlas. Ta 17ka si poradí i s tím průměrem nad dvacet. Kalač je zbytečně těžkej a velkej.
No a fiskars bez diskuze. Tři sekery, nože, zahradní nůžky a bez jedinýho trablu
taky jsem přemejšlel vo tý 17, ale jelikož pracuju se dřevem celej rok a vobčas se mi do rukou dostanou i velký hovada, radši jsem vzal pro jistotu x25 ...stála tenkrát 1080 káčé na Mall.cézet ..vona neni vo moc větší, ale má delší topůrko ..jen když mi přišla pépéelkou, tak sem ji šel hned za tepla zkoušet a málem sem si rozštíp holeň vejpůl ,páč tim špalkem projela nečekaně lehce
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 14.11.2015 11:48:33 Offline |
yebat psal:Šnekovi dělá přece dřevo stará... :D
...už jí to taky nebaví
Stránky: 1