Nejsi přihlášen
Bunda do deste
Chtel bych si koupit nejakou bundu ktera vydrzi intenzivni dest. Koukal jsem po gore-texu a je to teda palka za ty bundy. Nez bych se pustil do koupe, chtel bych slyset zkusenosti, s timto materialem. Fakt to udrzi vodu? Co treba kdyz budu mit batoh? Nebute to pod popruhama prosakovat jak to bude zmackle?
Jakekoliv dalsi postrehy od zalesaku samozrejme vitam.
Nejde mi o bundu na motorku, ale pro bezne noseni.
Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.
![]() |
Banditatom (Člen) 31.12.2015 10:42:05 Offline |
Re: Bunda do deste
Tohle je jediny v cem v jakem koliv desti zustanes suchej jo a stoji to zlomek toho co goretexova bunda.
http://www.army-shop.cz/produkty/plaste … /3449.html
P.s mam to samy a na obchuzky lesem bych uz nic jinciho nechtel
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
Celkem zajímavej článek tady:
http://www.nalehko.com/membranove_textilie?page=1
...no a s borcem se hlavně shodnu, ze membránový věci odcházejí běžným nošením vždycky, v podstatě je to takovej spotřebák... Běžný nošení po horách imho znamená tak ctyři roky bez ztráty kytičky, pokud to často nepereš a po čase vhodně naimpregnuješ. Tím pádem mi přijde zbytečný kupovat goretexovej hadr za desítku, když velmi podobnou službu odvede i jiná membrána. Pokud nepotřebuješ fakt extrémní výkon toho materiálu teda...
Banditatom (Člen) 31.12.2015 11:45:46 Offline |
Ondráš psal:Bojim se, ze kdyz foukne mistni vitr, tak me to odnese...
Musis pribrat synku pravda s tech sracek co se tam prodavaj to snad ani nejde
Banditatom psal:Musis pribrat synku
pravda s tech sracek co se tam prodavaj to snad ani nejde
By ses divil... Az budu po Novem roce doma, tak stoupnu na vahu... Myslim, ze tam bude o dost vic nez tech 90kg naposled.
Ale zpet k bundam... eVent vypada dobre, Gore-Tex je provereny... Hm... a ted babo rad.
Ondráši goratex funguje i s batohem na zádech mám to odzkoušený.Jednou za čas je třeba to stříknout impregnací v oblasti kolem kapuce a ramen a jede se dál.Nevim kam v tom chceš chodit,ale koukni se i po armyshopech bejvalo to levnejsi nez civil.
Ondráš psal:Chtel bych si koupit nejakou bundu ktera vydrzi intenzivni dest. Koukal jsem po gore-texu a je to teda palka za ty bundy. Nez bych se pustil do koupe, chtel bych slyset zkusenosti, s timto materialem. Fakt to udrzi vodu? Co treba kdyz budu mit batoh? Nebute to pod popruhama prosakovat jak to bude zmackle?
..tahám tuhle ..nemá chybu ,k dostání v několika barvách ;)
http://www.armyprodej.cz/gore-tex-ecwcs … r-atacs-fg
MRDAT!!!
..třetím rokem na podzim,zima,jaro mám TNF triclimate s vyndavatelnou fleeskou,eVent..
..jsa spokojen
..pokud bys chtěl něco na léto,tak TNF Stratos.. fest skladná záležitopst,poskládáš
ji do límce
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
Ondráš psal:Chtel bych si koupit nejakou bundu ktera vydrzi intenzivni dest. Koukal jsem po gore-texu a je to teda palka za ty bundy. Nez bych se pustil do koupe, chtel bych slyset zkusenosti, s timto materialem. Fakt to udrzi vodu? Co treba kdyz budu mit batoh? Nebute to pod popruhama prosakovat jak to bude zmackle?
nedám dopustit na arc´teryx - mám tuhletu už přes pět let (v hnedým provedení), vydrží kurva intenzivní déšť, celodenní sněžení, neprofoukne to a máš to jak na léto na trek, tak na lyže jako svrchní vrstvu (helma se vejde do kapuce bez problémů), tak do města na běžný nošení. Cena je u Hudy.cz hodně přes deset (na ebay ji myslím pořídíš levnejc - já ji koupil i s celní přirážkou za 440 CAD), ale jak jsem psal, mám ji přes pět let a nejni trabl, ani s batohem ani ničím jiným.
takže jediný v čem je trabl je kolik do toho chceš vrazit
Bandit 4EVER!!!
Ondráš psal:Nějakej konkrétnější typ bys nedodal.
Na e-bay jsem toho našel dost v cenách od 65GBP do asi 600GBP.
teď koukám, že se mi nenahrál obrázek, tak to zkusím ještě jednou. Je to typ se zipem na bok, aby tě to nesralo na bradě (odkaz viz ofiko stránky hír: http://arcteryx.com/product.aspx?langua … -SV-Jacket)
Bandit 4EVER!!!
![]() |
Banditatom (Člen) 06.01.2016 22:37:33 Offline |
Petr J. psal:čočkin psal:ty vojenský jsou pěkný
...právě že nejsou...
...navíc, až mne budou hledat na dně rokle, tak mne v maskáči nikdy nenajdou...
...už mám asi vybráno, jen musím rozdejchat cenu...
...vyrvane ruzovou za 800€?to uz pujdes pekne videt na dne te rokle
no vo tom to je, v lese musíš splynout s pozadím né? jinak tam budeš rušivej element a Krakonoš ti nandá...
jinak za mě ty barevný bundy tak max na lyže nebo do města ale je jasný že každej to vidí jinak...
Jen já bandita, Bandit a policejní vrtulník.... :-D
čočkin psal:680 éček? Ta cena je trochu mimo mísu né ...?
za takovej kus hadru...
goretex maj i bundy za 100éček a zbytek asi stojí ten znak kostřičky tý ještěrky
no jestli seženeš goretexovou bundu za sto éček tak mi ji teda ukaž, ani hovno ono není goretex jako "goretex". Jde tam o vodní sloupec a prodyšnost, o oděr apod. A ten má goretex jednoznačně nejlepší (voda 20000). Ne nadarmo se takhle drahý bundy používaj u extrémních zaměstnání, kde prostě tu ochranu potřebuješ.
Znám kluka, kterej ji používá deset let v tvrdým každodenním provozu, a ta bunda má pořád ty vlastnosti, jaký měla při nákupu. Moje zkušenost - celodenní lyžování při padajícím sněhu, pak v nížíně déšt a jediný co bylo mokrý byla bunda na povrchu.
nezastírám, že nějaký to éčko je za značku, ale kde to tak dneska není? Navíc ta bunda ti udělá takovou službu, že se to za ten příplatek vyplatí. Nehledě na to, že bundu si nekupuješ každej rok nebo na rok, chceš aby to aspoň trochu vypadalo a nebyl to jak říkáš kus hadru.
Doporučuju vyzkoušet a budeš mluvit jinak
Bandit 4EVER!!!
mě se na ní líbí jen ta ještěrka, nepotřebuju jí a dát za ní ty prachy (680 éček je 18700kč) no to bych musel bejt hodně velkej magor...
za to mužeš mít libovou koženou kombošku vot Dainessu nebo třeba Glocka
na obranu před wozbrojenejma studentama
a už se vo tom nehodlám víc bavit
![]() |
Banditatom (Člen) 07.01.2016 21:56:49 Offline |
Ucitelskej a ja ti to reknu krapec jinak...kamosej si koupil mega bundu za nejakych 5toustu v nejakem outdorovem mega krame....parametry luxusni ja si koupil bundu stejneho urceni v pracovnich potrebach se stejnyma parametrama....jA za ni dal 2tousty....kdyz jsme se potkali na horach zjistili jsme ze mame oba stejneho vyrobce....jen on si mohl vybrat s deseti barev ja jen ze dvoujinak zivotnost tehle materialu neni moc valna(i kdyz pouzivas ty jejich mega prasky na prani)
čočkin psal:mě se na ní líbí jen ta ještěrka
, nepotřebuju jí a dát za ní ty prachy (680 éček je 18700kč) no to bych musel bejt hodně velkej magor...
![]()
za to mužeš mít libovou koženou kombošku vot Dainessunebo třeba Glocka
na obranu před wozbrojenejma studentama
![]()
a už se vo tom nehodlám víc bavit
ta ještěrka je na ní to nejvíc;-) Jako neříkám, že ta cena je lidová, ale full system od pana akrapoviče nebo yoshiho taky nestojí dva litry, že?
Ve finále je to jen na tobě, jestli za to ty prachy dáš, nebo ne
PS: ta cena je ofiko distributor, a kdo hledá, najde i levnější a nový kusy.
Bandit 4EVER!!!
Banditatom psal:Ucitelskej a ja ti to reknu krapec jinak...kamosej si koupil mega bundu za nejakych 5toustu v nejakem outdorovem mega krame....parametry luxusni ja si koupil bundu stejneho urceni v pracovnich potrebach se stejnyma parametrama....jA za ni dal 2tousty....kdyz jsme se potkali na horach zjistili jsme ze mame oba stejneho vyrobce....jen on si mohl vybrat s deseti barev ja jen ze dvou
jinak zivotnost tehle materialu neni moc valna(i kdyz pouzivas ty jejich mega prasky na prani)
S tímhle souhlasím, ale to se budeme bavit o softshellu s vodou okolo 10000, větruvzdornou. Udělal jsem to taky takhle (u softshelky), protože to, co např. Hannah nebo Alpine Pro prodává s vodou 3000 až 5000 od dvou litrů vejš, tak pořídíš s dvakrát lepším parametrem právě v pracovních oděvech za třetinovou cenu (posledně jsem koupil nou nejm za necelý litr s daní - voděodpudivý zipy a podobný pičovinky standart). Takže jo, něco se vyplatí, ale něco holt ne (kvalitou, ne financema).
A na prášky se vyser, ty stejně nefungujou Hlavně nesmíš bejt prase, abys to hned zajebal
Bandit 4EVER!!!
![]() |
Banditatom (Člen) 08.01.2016 09:34:40 Offline |
Mour psal:...a když je hezky, tak si v restauraci přesednout k oknu !
![]()
...setri se, unor se blizi
Když si to všechno přečtete znovu tak pravdu máte všichni !! Ja protože nikam nepolezu tak mně stačí to co se mi líbí a na co mám a ti kteří někam polezou tak na to mají a taky chtějí to nejlepší !! což je pochopitelne protože nekam lízt v něcěm co je krásný ale seš mokrej durch je hovadina. Co máme rádi teplo a sucho vylezem když k našemu oblečení odpovídá i pocasí . A jinak zalezem kde je teplo vid Moure .
Jinak je to hezká diskuse a pokračujte je alespon co číst !!
Zdravím,já jsem koupil super bundu tady.
http://www.army-surplus.cz/detail/22764 … Heavy-Duty
Jel jsem s prahy do berouna a chytla mě bouřka jak prase,gatě jsem měl celý prochcaný ale vrch úplně v suchu,navíc je dost hrubá a věřím,že když to náhodou položím,že se ani neprodře.
![]() |
Banditatom (Člen) 08.01.2016 20:15:28 Offline |
VikecB12 psal:na pozadí těch barevnejch hochů sou jizerky,nebo šumava?
nepoznas palavu
malda psal:Když si to všechno přečtete znovu tak pravdu máte všichni !!
Ja protože nikam nepolezu tak mně stačí to co se mi líbí a na co mám a ti kteří někam polezou tak na to mají a taky chtějí to nejlepší !! což je pochopitelne protože nekam lízt v něcěm co je krásný ale seš mokrej durch je hovadina. Co máme rádi teplo a sucho vylezem když k našemu oblečení odpovídá i pocasí . A jinak zalezem kde je teplo vid Moure .
Jinak je to hezká diskuse a pokračujte je alespon co číst !!
tos řekl naprosto přesně Maldo
Bandit 4EVER!!!
Petr J. psal:malda psal:...... Co máme rádi teplo a sucho vylezem když k našemu oblečení odpovídá i pocasí . A jinak zalezem kde je teplo ......
...prostě není špatného počasí, jen špatného oblečení.....
Tak tak takřka všechno vše se dá eliminovat ale s vlhkym vedrem se blbě bojuje ! to jako s blbcem to taky nejde !!
![]() |
Banditatom (Člen) 09.01.2016 13:36:03 Offline |
osiris psal:Petr J. psal:malda psal:Pokud je to vlhky tak je to fajn !!
...ale zas by to nemělo úplně téct...
...čili myslíš něco jako třeba smažák?
...spis puding
Banditatom psal:osiris psal:Petr J. psal:
...ale zas by to nemělo úplně téct......čili myslíš něco jako třeba smažák?
...spis puding
...já bych to viděl spíš na takový krvavý steak...
...nesmí to být vysušené, krvavé tak akorát, musí to prostě pouštět šťávu...
![]() |
Banditatom (Člen) 09.01.2016 13:45:57 Offline |
Petr J. psal:Banditatom psal:osiris psal:
...čili myslíš něco jako třeba smažák?...spis puding
...já bych to viděl spíš na takový krvavý steak...
...nesmí to být vysušené, krvavé tak akorát, musí to prostě pouštět šťávu...
...takze medium
![]() |
hlemejzd999 (Člen) 09.01.2016 17:05:42 Offline |
hlemejzd999 psal:ještě bych ti dal tip na univerzální - zaručeně nepromokavou ...oboustranou ...
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 2ec599.jpg
...moc Ti to v tom ale nesluší....na té levé, jak jsi focen zezadu, tak ten xsicht se jim moc nepovedl...
Petr J. psal:hlemejzd999 psal:ještě bych ti dal tip na univerzální - zaručeně nepromokavou ...oboustranou ...
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 2ec599.jpg...moc Ti to v tom ale nesluší....na té levé, jak jsi focen zezadu, tak ten xsicht se jim moc nepovedl...
luxusní provedení, parádní kombinace barev, vytříbený styl, trošku čurákoidní...
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 14.01.2016 15:10:13 Offline |
barynek psal:už jsi něco vybral??
tu od hlemejždě
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Vytahnul jsem svoji lyzarskou a zkousim lyzarskou. Kdyz to nepobere, tak pujdu asi do osvedceneho goretexu.
Zatim +/- ok, ale od te boure co vyplavila Anglii tu zase tak intenzivne neprsi.
Treba dneska je nadherne. Neprselo uz tak 8h a dokonce bylo asi pul hodiny polojasno.
Kdyz pominu minuly vikend v CR, tak tak krasnej den jsem nemel za posledni 2 mesice (ale jeste neni vecer
).
Ondráš psal:Vytahnul jsem svoji lyzarskou a zkousim lyzarskou. Kdyz to nepobere, tak pujdu asi do osvedceneho goretexu.
Zatim +/- ok, ale od te boure co vyplavila Anglii tu zase tak intenzivne neprsi.
Treba dneska je nadherne.Neprselo uz tak 8h a dokonce bylo asi pul hodiny polojasno.
Kdyz pominu minuly vikend v CR, tak tak krasnej den jsem nemel za posledni 2 mesice (ale jeste neni vecer
).
nic, co by se nedalo řešit skotskou :)
ale di, Ty brepto ...
![]() |
K.a.s.y.m. (Člen) 14.01.2016 18:09:12 Offline |
huskyb12 psal:Ondráš psal:Vytahnul jsem svoji lyzarskou a zkousim lyzarskou. Kdyz to nepobere, tak pujdu asi do osvedceneho goretexu.
Treba dneska je nadherne.Neprselo uz tak 8h a dokonce bylo asi pul hodiny polojasno.
).
nic, co by se nedalo řešit skotskou :)
Lajk
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
![]() |
Banditatom (Člen) 14.01.2016 19:13:07 Offline |
VikecB12 psal:pěkně v nějakým pubu s přísedícíma čmoudama fšude kam se podíváš
Popijeji preslazeny caj a tvari😕se multikulty
huskyb12 psal:nic, co by se nedalo řešit skotskou :)
Jsem presvedcen o tom, ze mistni pocasi je jednim z duvodu proc se tu tak chlasta.
Tady teda spise irskou nez skotskou (po pivu samozrejme), ale jak se rozjedou, tak pijou i vodu z louzi.
Tady maj problemy max. s Polakama (kterych jsou tu 3 prdele).
Cmoudi tu nejsou.
Ondráš psal:huskyb12 psal:nic, co by se nedalo řešit skotskou :)
Jsem presvedcen o tom, ze mistni pocasi je jednim z duvodu proc se tu tak chlasta.
Tady teda spise irskou nez skotskou (po pivu samozrejme), ale jak se rozjedou, tak pijou i vodu z louzi.
Tady maj problemy max. s Polakama (kterych jsou tu 3 prdele).
Cmoudi tu nejsou.
A rikaj vsude KURWA ? , nejpouzivanejsi slovo polaka
Billy psal:A rikaj vsude KURWA ?
...myslíš: https://www.youtube.com/watch?v=6QhZTfNaiHA
Petr J. psal:Billy psal:A rikaj vsude KURWA ?
presne tak
Kurwa spokojne metalovo , zjebacit te ten motor mam
https://www.youtube.com/watch?v=6qMTMBY8Eoc
![]() |
Banditatom (Člen) 15.01.2016 13:51:46 Offline |
Billy psal:Petr J. psal:Billy psal:A rikaj vsude KURWA ?
presne tak
Kurwa spokojne metalovo, zjebacit te ten motor mam
https://www.youtube.com/watch?v=6qMTMBY8Eoc
dobre s nim vyjebal
mam podobnou zkusenost ale na me sel s ocelovou trubkou
Stránky: 1