Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Technická poradna » Tlak v chlad. systému

Zdenek (Člen)
03.03.2016 17:30:23

Tlak v chlad. systému

Je to mimo mísu, tak mě neukamenujte,,,,proč je v autech tlak v chladícím systému (1.4 bar), něco kutím a nechci tam ten tlak. Zdenek.smile1

Filous (Člen)
03.03.2016 17:42:19

Re: Tlak v chlad. systému

...Zdendo, řek bych že je to normální fyzikální úkas, gdy voda po vohřátí nabejvá na vobjemu a díky uzavřenýmu vokruhu to prostě tlakujeidontknow

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
osiris (Člen)
03.03.2016 18:14:01

...tlak je tam cíleně proto, aby jsi nevařil vodu jako při běžným atmosferickým tlaku, kdy je záhodno provozovat motor v optimálním teplotním režimu a tak si pomůžeme zvýšeným tlakem v chladícím systému, protože bejt to tak jak píše filous, tak nemáme uzavřenej chladící okruh s přetlakovým ventilem, ale jen vybryndaný expanzky na určitou mez, kdy to kolem bodu varu vyhází to co to potřebuje vyházet aby to už pak nepřetejkalo, toď co se mi udrželo v makovici ještě z dopravně-automobilní

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
tomasNJ (Člen)
03.03.2016 18:28:44

navíc některé víčka bývají dvoucestné... takže co si to vyhodí ven při velkém ohřátí, tak si to po zchladnutí veme zpátky...

__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino                     Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
Filous (Člen)
03.03.2016 18:34:54

osiris psal:

...tlak je tam cíleně proto, aby jsi nevařil vodu jako při běžným atmosferickým tlaku, kdy je záhodno provozovat motor v optimálním teplotním režimu a tak si pomůžeme zvýšeným tlakem v chladícím systému, protože bejt to tak jak píše filous, tak nemáme uzavřenej chladící okruh s přetlakovým ventilem, ale jen vybryndaný expanzky na určitou mez, kdy to kolem bodu varu vyhází to co to potřebuje vyházet aby to už pak nepřetejkalo, toď co se mi udrželo v makovici ještě z dopravně-automobilní

...vidíš čoveče, todle nás učili f "traktorech a automobilech" (fakt se ten předmět tag menoval) takygood ...ale ňák se mi to jaxi vykouřiloredfacesmile2

- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
osiris (Člen)
03.03.2016 19:54:05

...buť rát, že zatim jenom todle a ne třeba to, že se máš jít vychcat, toho se hrozim gdy to na nás příde bigsmile ...furat uš to sem tam řeší, dyž ho to pag začne studit

... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
K.a.s.y.m. (Člen)
03.03.2016 20:03:50

jestli voni ho tam ještě neučili o tomhle jako o moderní technice..tam totiž tlak v chladícím okruhu fakt neni bigsmile
https://www.youtube.com/watch?v=wHsWxYh35Qs

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
K.a.s.y.m. (Člen)
03.03.2016 20:05:10

:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Billy (Člen)
04.03.2016 06:59:21

Filous psal:
osiris psal:

...vidíš čoveče, todle nás učili f "traktorech a automobilech" (fakt se ten předmět tag menoval) takygood ...ale ňák se mi to jaxi vykouřiloredfacesmile2

To Filous:
Kdyz rezu tak me musite pridat plyn bigsmile
a vodu dolejvat bigsmile

https://www.youtube.com/watch?v=T9-Fr6uc8cs

" Co to děláte?? Provádím vtipný úhybný manévr "
http://www.youtube.com/watch?v=UKzNVMzQy4w
čočkin (Člen)
04.03.2016 09:34:04

http://www.suzukibandit.cz/openforum/uploads/1577_dsc_0406.jpg

todle máme doma a jezdí good  a ta velká nádrž je vlastně beztlakej chladič

Jen já bandita, Bandit a policejní vrtulník.... :-D
Zdenek (Člen)
04.03.2016 11:33:36

To čočkin,,,tak to nádhera, tak sem si to představoval, vím o nabývání vody při zahřátí, při tlaku vyšší bod varu, u některých aut tlakem sepnutí ventilátoru, chtěl jsem jenom ušetřit chladič, topení, hadice, spoje,,,na starej škodovce jezdím bez tlaku mnoho let, je tam teda velká expanska a 16litrů vody,,ted sem měnil chladič u svého po 10 letech a 2 sousedům taky, jednomu po 4 letech a druhému po 5 letech auta byly nový, tak se mě to zdá hodně brzo, asi už ty O kroužkový chladiče tolik nevydržej, jo Osi už to čekám taky. Zdenek.goodbigsmile

Ondráš (Člen)
05.03.2016 14:27:27

čočkin psal:

http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … c_0406.jpg

todle máme doma a jezdí good  a ta velká nádrž je vlastně beztlakej chladič

Hezký...good

Vše staré opěvuji a nic nového mi nevoní.

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS