Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen


Index » Technická poradna » gear position sensor

oma1995 (Člen)
29.12.2016 22:17:14
Offline

gear position sensor

Neví prosím někdo, jestli má gsf 650 2005 zabudovaný sensor zařazené rychlosti, případně jestli je principem to, že pro každý kvalt je jiná úroveň napětí? něco jsem tu hledal, ale byl to nějaký odkaz na německou stránku, která není funkční. Rád bych si ukazatel vyrobil a potřebuju vědět, jestli to má onen systém s úrovní napětí podle zařazené rychlosti nebo jestli se mám dát cestou permanentního magnetu a hallových sond.
Díky Ondra

osiris (Člen)
29.12.2016 22:35:45
Offline

Re: gear position sensor

...nevím jestli jsi se probrouzdal až k tomuhle týpkovi tady:

Peka psal:

je to uplne jednoduche a trivialni.

jsou tam 3 kontakty neutral, 2 a 3 plus stred zem (-), musi se to oddelat ten sensor, ze strany co je kabel se musi vydlabat ten silikon dostanete z tama nekolik vystupku bez kontaktu. Je treba ve stredu tech vystupku udelat dirku na 2.5mm sroubek se zapustnou hlavickou z mosazi - da se pajet. vyvrat pak zavit a dodelat lehke zapusteni. Pro B12 dodelat jen 1 4 5, pro B6 jeste 6. nasroubovat sroubky lehounce dotahnout ze strany vystupku zajistit matickou zapajet cinem. pak na brusku jde to zbousit ze strany kotouce, lehce a je to rovne. tak je upravenej vychozim zpusobem sensor, ted jen vybrat jak kdo chce zobrazovat razenou rychlost. Vetsinou 7-segmentovym displejem, abych pouzil minimum vodicu tak jsem do gear sensoru napajel 4 diody tak abych ziskal binarni kod pro max. 7 rychlosti. takze ze senzoru vychazi celkem 5 vodicu. jeden (-), jeden puvodni neutral jdouci zpet s minus do konektoru pod sedlem a 3 ovladaci signaly pro displey. displey jsem udelal ze 7 segmentovky a budice 7segmentovky plus obvody na rizeni budice, k tomu jsem si musel jeste vypichnout +12V a (-) z konektoru pro budiky.

Je to pro nekoho kdo umi bastlit elektroniku a manualni veci, je to reseni tak podomacku, ale nezavisi na nejakych otackach a rychlosti motorky, da se pouzit na starsi bandity ukazuje to okamzite zarazenou rychlost. nevyhoda zatim jsem nesehnal displey s vetsim svitem v zelene barve.smile2

jinak se podivejte na banditprostor do slozky peka tam dam fotky schema displeje.


... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
oma1995 (Člen)
29.12.2016 22:41:37
Offline

Re: gear position sensor

super. díky moc. je to teda psaný tak nějak podivně, ale důležitý je že tam je ten konektor, zbytek si vyřeším.

Zdeněk (Člen)
11.07.2018 11:05:02
Offline

Re: gear position sensor

Já si ze srandy pořídil ukazatel kvaltu z číny za 12 dolčů.
https://www.aliexpress.com/item/Red-LED … 0000000000
Funguje dobře a instalace byla se vším všudy v klídku v robotě za cca 3 hodinky i s výrobou budíčku. Pokud se to osvědčí a zvyknu si na to tak časem kupim asi ten ofiko gipro. Ale na otestování za 250kč--no nekup to.

A výsledek:
https://www.youtube.com/watch?v=ijjZOF3B3aw
[youtube]ijjZOF3B3aw[/youtube]


sou různí lidé mezi námi

Board footer



W3C XHTML 1.0 W3C CSS

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson
design & modifications of punBB: Syky
testing: Inkvizitorr