Nejsi přihlášen
6V led
Mám idiotskej dotaz elektro analfabeta. Co musím udělat, když chci na 6V soustavu pověsit led světla. Sou to světla z kola, alternátor i dynamo dávaj 6V. Mám za to, že alternátor dává střídavej, ale ledky chtěj stejnosměrnej, je tak ? Jaký potřebuju heblo ? Kde ho vezmu ? A potřebuju ho ?
ale di, Ty brepto ...
K.a.s.y.m. (Člen) 15.09.2020 10:42:16 Offline |
Re: 6V led
osiris psal:...nejezdi s udicema od soumraku do svítání, za mlhy, sněžení, hustého deště nebo v tunelu a máš to hotový
Ma pravdu predseda😁😁👍
:-D Žabí zelená ?? a co jako :-D
Banditatom (Člen) 15.09.2020 12:01:59 Offline |
Ses inspiroval v indii? poutova pomsta
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
K.a.s.y.m. (Člen) 15.09.2020 12:48:02 Offline |
Proste koupis 6V ledky..problem budes mit se stridavym alternatorem..musel by jsi tam mit usmernovac a nejlepe i regulator napeti a teprve z nej napajet svetla. Babeta ma totiz svelta zapojeny do serie..tedy za sebou. Praskne jedna zarovka a prasknou obe bo ta druha 12V neda.Ze se tam pali i dve 12V protoze to dava klidne az 18V je vec druha😁.
huskyb12 psal:Položil sem debilní dotaz, jak jsem já trubka mohl očekávat nedebilní odpovědi
...dyť to tady dost dobře znáš a tak se divím, že ses vůbec ptal
...dej to napřímo a ty ledky na babetu použiješ jako maják, svítí/nesvítí ne?
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
Banditatom (Člen) 15.09.2020 14:14:11 Offline |
Tad mas reseni
https://www.vape.eu/cs/babetta-12v-100w-724379900
.....ale neco me rika ze to zrejme 10x zvedne cenu te pomsty....
"Jsem Mrakomor, pán všeho nečasu!" " No tač on maj lahváč"
K.a.s.y.m. psal:Proste koupis 6V ledky..problem budes mit se stridavym alternatorem..musel by jsi tam mit usmernovac a nejlepe i regulator napeti a teprve z nej napajet svetla. Babeta ma totiz svelta zapojeny do serie..tedy za sebou. Praskne jedna zarovka a prasknou obe bo ta druha 12V neda.Ze se tam pali i dve 12V protoze to dava klidne az 18V je vec druha😁.
Regulátor napětí musím dát, žere to žárovky jak sfiň. Co se stane, když nedám ten usměrňovač ? Požerou to ledky nebo pudou pápálálá nebo nebudou svítit ?
ale di, Ty brepto ...
pepa psal:tady je můstek
http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … mustek.png
Dík voe, vypadá to jako piškvorky :) Nebyl by link na hotovej ? :)
ale di, Ty brepto ...
tak třeba tady: https://www.gme.cz/diodovy-mustek-b380c1500f-rs207
snad to pomůže
GSX 1400 K7
K.a.s.y.m. (Člen) 15.09.2020 21:15:32 Offline |
pepa psal:tak třeba tady: https://www.gme.cz/diodovy-mustek-b380c1500f-rs207
snad to pomůže
🤣🤣🤣 to jsi to vylepsil...myslel na jedne konektor k alternatoru na druhe strane konektor ke svetlum..ne soucastku kterou musis nejdriv nekam zakomponovat😁😁
K.a.s.y.m. (Člen) 15.09.2020 21:16:32 Offline |
huskyb12 psal:K.a.s.y.m. psal:Proste koupis 6V ledky..problem budes mit se stridavym alternatorem..musel by jsi tam mit usmernovac a nejlepe i regulator napeti a teprve z nej napajet svetla. Babeta ma totiz svelta zapojeny do serie..tedy za sebou. Praskne jedna zarovka a prasknou obe bo ta druha 12V neda.Ze se tam pali i dve 12V protoze to dava klidne az 18V je vec druha😁.
Regulátor napětí musím dát, žere to žárovky jak sfiň. Co se stane, když nedám ten usměrňovač ? Požerou to ledky nebo pudou pápálálá nebo nebudou svítit ?
Musis to i usmernit.
Ja jezdil 24V vepredu a 12V vzadu a pak to dalo pokoj😁😁
K.a.s.y.m. psal:huskyb12 psal:K.a.s.y.m. psal:Proste koupis 6V ledky..problem budes mit se stridavym alternatorem..musel by jsi tam mit usmernovac a nejlepe i regulator napeti a teprve z nej napajet svetla. Babeta ma totiz svelta zapojeny do serie..tedy za sebou. Praskne jedna zarovka a prasknou obe bo ta druha 12V neda.Ze se tam pali i dve 12V protoze to dava klidne az 18V je vec druha😁.
Musis to i usmernit.
Ja jezdil 24V vepredu a 12V vzadu a pak to dalo pokoj😁😁
mi stačily 2x12V
__________________________________________________________________________________
Fabbrica Italiana di Automobili Torino Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
K.a.s.y.m. (Člen) 17.09.2020 06:15:26 Offline |
Filous psal:...no to me poser, tak bača tam negde na vychode vymyslel 6V eletriku a vono to funguje az s 12 nebo dokonce 24V zarofkama...kouzlo
Je to z asie..co jsi cekal😁
Neviděl bych to tak bledě. Teďka sme namontovali na Malagutího mopeda přední led světlo a taky to nemá baterku,ani regulátor,ani nic jinýho. Je to teda 12volt,ale světla svítí stejně jak na fechtlu,podle otáček motoru. Ty světla mají rozsah snad od 12v do 70v,tak to snad přežijou. Jen teda sehnat nějaký 6v a vejš.
Dřív bylo fšecko lepší... :-)
K.a.s.y.m. (Člen) 18.09.2020 06:24:29 Offline |
Dej tam 12V zarovky a nejezdi potme nebo mimo mesto a mas to vyreseny😁
vsechny Vas zdravim
jinak ted delam 3 babety - 1xorigo, 1x cafe, 1x ratbike a svetla budou s nejvetsi pravdepodobnosti LED 12V a cely svetelny okruh bude na baterky (burty nebo AA-na ebay jsou plastove krabicky na zapojeni)- baterku s rucnim nebo spinacim rele zapojenem po nastartovani
ps. babeta je zivym dukazem jak s jednoducheho stroje udelat maximalni picovinu
pps. nastin stavby a origo
MOTO KOZZI GRISO
K.a.s.y.m. (Člen) 19.09.2020 22:56:09 Offline |
huskyb12 psal:Taky sem chtěl Babettí nádrž nahoru, ale ten tvar mi tam ňák neštymuje ...
No bodejť..takhle das mezi nadrz a sedlo basu plzne a jedes😁😁
K.a.s.y.m. (Člen) 21.09.2020 06:46:46 Offline |
Maximalne to odnesou ty ledky..nicemu jinymu neublizis
K.a.s.y.m. (Člen) 21.09.2020 07:00:34 Offline |
K.a.s.y.m. psal:Maximalne to odnesou ty ledky..nicemu jinymu neublizis
Respektive pokud jsi nejak stabilizoval napeti aby jsi ji nespalil prepetim tak jediny co se muze stat ze bude pri nizkych otackach blikat a bude mit mensi svitivost. Usmernovac by proste od veci nebyl😁
K.a.s.y.m. psal:K.a.s.y.m. psal:Maximalne to odnesou ty ledky..nicemu jinymu neublizis
Respektive pokud jsi nejak stabilizoval napeti aby jsi ji nespalil prepetim tak jediny co se muze stat ze bude pri nizkych otackach blikat a bude mit mensi svitivost. Usmernovac by proste od veci nebyl😁
Mam to koupený, ale soused (el. umí) říká, že je to napiču. V tom světle je ňákej kondik bo co, svitilo to i po odpojení
ale di, Ty brepto ...
huskyb12 psal:K.a.s.y.m. psal:K.a.s.y.m. psal:Maximalne to odnesou ty ledky..nicemu jinymu neublizis
Mam to koupený, ale soused (el. umí) říká, že je to napiču. V tom světle je ňákej kondik bo co, svitilo to i po odpojení
...zase kouzlo ...zázrak
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
K.a.s.y.m. (Člen) 21.09.2020 13:34:51 Offline |
huskyb12 psal:K.a.s.y.m. psal:K.a.s.y.m. psal:Maximalne to odnesou ty ledky..nicemu jinymu neublizis
Zase tak moc babetu neznam..ja mel jen socka verzi(jednokvalt) a tam takovyhle zbytecnosti nebyli.To co jsem psal jsem resil v praci s elektrikarema..vic nevim a kristalovou kouli nemam😁
Jj dal bych tam kondik na usmerneni spicek.. Standartne to dela baterka pres kterou ti jde u jinejch....
"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
XJelen psal:Filous psal:...jeeezusmarija, uz i ty Jarousi???
ty vole ty buť rači sticha
__________________________________________________________________________________
Filous psal:tomasNJ psal:XJelen psal:
ty vole ty buť rači sticha...a ty se netlem pankaci, trochu ty ucty ke starsim
tak šup šup do starobince
Progear 650 (Člen) 02.10.2020 19:04:10 Offline |
Filous psal:tomasNJ psal:Filous psal:
...a ty se netlem pankaci, trochu ty ucty ke starsimtak šup šup do starobince
...nasrat smrkaci, chci chytit covid na poradnym mejdanu a ne v nakym ustavu
Hlavne bacha na brcko, to je prej nebezpecny
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Tak sem myslel,že mám nadobro tyhle mrdky z domu,ale zase né Dojel sem na chalupu a došel soused,že našel v garáži starou jednorychlostní 207mičku,na keré jezdívala jeho stará do práce a že mu to tam zavazí... Cena byla vysoká,kartón lahváčů,sedřel mě z kůže a nevím,jestli sem to nepřeplatil
K.a.s.y.m. (Člen) 04.10.2020 09:20:55 Offline |
VikecB12 psal:Tak sem myslel,že mám nadobro tyhle mrdky z domu,ale zase né Dojel sem na chalupu a došel soused,že našel v garáži starou jednorychlostní 207mičku,na keré jezdívala jeho stará do práce a že mu to tam zavazí... Cena byla vysoká,kartón lahváčů,sedřel mě z kůže a nevím,jestli sem to nepřeplatilhttp://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 131442.jpg
Vec ktera jezdila neuveritelnych 30😂😂,ale proti dvoukvaltu alespon spolehlivy😁
VikecB12 psal:Tak sem myslel,že mám nadobro tyhle mrdky z domu,ale zase né Dojel sem na chalupu a došel soused,že našel v garáži starou jednorychlostní 207mičku,na keré jezdívala jeho stará do práce a že mu to tam zavazí... Cena byla vysoká,kartón lahváčů,sedřel mě z kůže a nevím,jestli sem to nepřeplatilhttp://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 131442.jpg
...pičo, edice valentino rossi 2007
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
osiris psal:VikecB12 psal:Tak sem myslel,že mám nadobro tyhle mrdky z domu,ale zase né Dojel sem na chalupu a došel soused,že našel v garáži starou jednorychlostní 207mičku,na keré jezdívala jeho stará do práce a že mu to tam zavazí... Cena byla vysoká,kartón lahváčů,sedřel mě z kůže a nevím,jestli sem to nepřeplatilhttp://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 131442.jpg
...pičo, edice valentino rossi 2007
Je to r.v.81 ,to museli mít křišťálovou kouli na těch čobolech Zase zázrak
huskyb12 psal:http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 67_hdr.jpg
Škoda že seš tak daleko bro, vzali by sme Tě do Klecanskýho Babetta gangu :)))
Husky, také známý jako Crazy Frog
Second Class Citizen
1130 Café Racer
huskyb12 psal:http://www.suzukibandit.cz/openforum/up … 67_hdr.jpg
Škoda že seš tak daleko bro, vzali by sme Tě do Klecanskýho Babetta gangu :)))
K.a.s.y.m. (Člen) 12.11.2020 19:29:19 Offline |
VikecB12 psal:A já sem s Babetou udělal nejlepší možnou věc. Mrdl sem to na bazoš a prodal
Lidi sou fakt magoři,dojel si pro to chlap až z Dobříše
Dobre jsi udelal za to je to fakt skoda penez.
VikecB12 psal:Ještě je škoda,že v tom není ten minarelli am6,tam bych ještě věnoval chvilku času motoru,aby to byla ta správná pila👍
měls kola dát do antracitu jak na tej Dukáti
jinak cajk :)
tomasNJ psal:VikecB12 psal:Ještě je škoda,že v tom není ten minarelli am6,tam bych ještě věnoval chvilku času motoru,aby to byla ta správná pila👍
jinak cajk :)
Na Duc sou kola tou nazlátlou metlou,ta fotka klame.
Nějak mě ty mrdky italský baví Když už piču jezdím,tak je hezký kolem toho aspoň chodit vokolo
Progear 650 (Člen) 04.12.2020 12:57:41 Offline |
VikecB12 psal:tomasNJ psal:VikecB12 psal:Ještě je škoda,že v tom není ten minarelli am6,tam bych ještě věnoval chvilku času motoru,aby to byla ta správná pila👍
jinak cajk :)Na Duc sou kola tou nazlátlou metlou,ta fotka klame.
Nějak mě ty mrdky italský baví Když už piču jezdím,tak je hezký kolem toho aspoň chodit vokolo
Presne jak rikas
vztekat se nepomaha, mam to vyzkouseny :)))
"44 HONDA CBR 600RR 44"
Progear 650 psal:VikecB12 psal:tomasNJ psal:měls kola dát do antracitu jak na tej Dukáti
jinak cajk :)Na Duc sou kola tou nazlátlou metlou,ta fotka klame.
Nějak mě ty mrdky italský baví Když už piču jezdím,tak je hezký kolem toho aspoň chodit vokoloPresne jak rikas
no vobčas se svézt není na škodu
Strýcfajtr !!!
K.a.s.y.m. (Člen) 06.12.2020 11:23:25 Offline |
VikecB12 psal:Ještě je škoda,že v tom není ten minarelli am6,tam bych ještě věnoval chvilku času motoru,aby to byla ta správná pila👍
Ja na vzhled seru,ale dal jsem jsi do piaggia mallosi 70ccm sport, touring lauf a multivar..kdyz to na rozjezdu nezalehnu tak odjizdim po zadnim😁😁
Stránky: 1