Nejsi přihlášen
Bezpečněji s dálkovými světly ? :)
Čaute,
jezdím často autem, teď mám čerstvě bandasku.
Tak jsem si říkal (teď coby řidič auta), že pokud není člověk ostražitý a soustředěný i na to co se děje za ním (což je u řidičů bohužel běžné), prostě se může stát, že motorkáře přehlédne.
Ale co vím jistě, že je těžké přehlédnout přibližující se motorku s pořádnými (rozsvícenými :) ostrými reflektory. Navíc mám pocit, že to vzbuzuje větší respekt (a tudíž nejspíše i ohled nebo opatrnost řidiče auta k onomu víc než dobře osvětlenému motorkáři). Prostě... je těžké mít respekt z něčeho co nevidím .
Možná by bylo lepší (samozřejmě za slunného dne) svítit s dálkovými světly ? Je to blbý nápad ?
Uvítal bych pozitivní i negativní komentáře :))
Tak čaute a buďte opatrní :))
Ondra
650S K7
jirka silver (Člen) 30.04.2007 08:13:47 Offline |
Re: Bezpečněji s dálkovými světly ? :)
Anderw taky jsem jezdil s tlumenejma co jsem vylezl s autoškoly zblblej předpisama.Jezdím jedině s dálkovejma.
Když je šero taky s dálkovejma jen za tmy tlumím.Jo a laďák je taky dobrej bezpečnostní prvek i uhnou.
Najdete nás na každém kilometru
Re: Bezpečněji s dálkovými světly ? :)
no já i když jedu s tlumenejma tak na mě blikají.To asi tím že světlo je víš než u aut a svítí to řidičům do očí přímo a v domění že máš dálkový tě nakrměj oni a nic nevidim a nebo je to i přes den dost nepříjemný pokud se musím soustředit na to co se děje přede mnou.Takže zablikám taky a oni daj pokoj a myslim si že světlo mašiny je dost zřetelný a není potřeba krmit dálkovejma.Po případě že dojedu někoho koho chci předjet a nevšiml si že ho někdo dojel najedu do směru zpětných zrcátek pokud to jde,a bliknu na něj a to si tě všimne hned a pak jedu.Takže já svítím tlumenýma,občas bliknu při předjíždění a jedu
Stránky: 1