Nejsi přihlášen
Re: Strhnutý závit
Jom jak tvrdí Kuna, zavitové vložky to řeší nejlíp. žádný ty pojebaný pasty nebrat. Od někoho si to pujči, protože ta sada na závit stojí okolo litru. další firma kdo to dělá je Helicoil
Zdar
... co se dneska posere, zejtra bude dobrý...
Petrgsx1200 (Nový člen) 24.12.2006 16:30:10 Offline |
Hoj. Jestli myslíš těch 8 šrobů co drží ventilové víko tak jsem nedávno opravoval všech těch 8 závitů v tom hliníku. bohužel jsem nesehnal nikoho kdo by zapůjčil sadu na opravu tak jsem musel zakoupit. Ojednal jsem na www.helicoil.cz,stálo to i s poštovným něco přes 2000Kč Jinak ta sada je pro jeden metrický rozměr M7 a obsahuje vrták7.3,jeden spec. závitník, vtáčeč na zašroubování vložky a ulamovač na na ulomení vodícího zobáčku. práce relativně snadná a výsledek super
No já nejsem zase tak technický tip ale v práci máme takový šikovný udělátka,který maj venkovní a vnitřní závit,jen závisí kolik tam máš masa? Tohle je tak desítka venkovní a osmička vnitřní,ale dalo by se určitě sehnat i něco menšího.
Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
o nicem takovem sem ani netusil porad sem mel zato ze se musi prevrtat dira na vetsi udelat do ni zavit nasroubovat do ni kus zeleza , ve kterem je mensi dira s mensim zavitem. tento sistem, ale ty prachy
Dik za radu
...Koně moje hyjéé...
dokonce tady někde u nás poblíž to dělaj,jako teda myslím tu vložku,můžu ti zjistit kde,kolega to nechával loni dělat a stála jedna asi osm pětek,což je přijatelný,závity přece neničíš každý den
Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
Já jsem takhle škubnutej závit měl. Ale pokud vím, není to všechno zašroubované přímo v hlavě. Můj případ byl závit M7x1 na horním dílu, ve kterém je uložená vačka. Takže ta věcička jde odšroubovat. Na soustruhu vytočena vložka, ta do toho dílu nalisována (a pojištěna Loctitem) a celé namontováno zpět. Drží celou sezonu... .
Autobus je taky Suzuki... .
No jo,ale ten šroub je přímo pod trubkou rámu.Tím se k tomu nedostanu s nářadím
Ještě mě napadla jedna věc.Nešlo by to zalepit tekutým kovem a šroubek namazat olejem,aby se nepřilepil?To by taky mohlo držet a nebylo by to tak drahé a náročné.
Libor nx psal:No jo,ale ten šroub je přímo pod trubkou rámu.Tím se k tomu nedostanu s nářadím
Ještě mě napadla jedna věc.Nešlo by to zalepit tekutým kovem a šroubek namazat olejem,aby se nepřilepil?To by taky mohlo držet a nebylo by to tak drahé a náročné.
...to je blbost s tym tekutym kovem, takovejdle bastl bych si na motoru nigdy neuďál a navíc je výsledek víc neš nejistej a dokonce si dokážu přectavit, že takovymdle postupem uděláš víc škody neš užitku...holt povol motor f držákách, vycukni ho bokem enem tolik kolik potřebuješ k vopravje toho závitu a vopraf ho...nic víc, nic míň...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
No ja sem se jeste nedostal k tomu to spravit, ale zda se mi ze tady nekdo psal, že ty šrouby co drží víko ventilů nejsou zašroudovane v hlavě ale v držáku vačky nevim ještě sem to na vlasní oči nevidel, ale možmá by šlo sundat viko a vyšroubovat ten držák a udelat ten závit venku ?!
...Koně moje hyjéé...
No vidím že tento problém má více B....Na podzim jsem koupil B6 a trochu mi prosakoval olej pod víkem.Nedávno cca 14dní spátky jsem si řekl,že by s tím šlo něco dělat....Tak že trochu dotáhnu šroubky...a ejhle...je to v p....říkám si....ještě že je tohle forum
jak píšou kluci,buď ty vložky Helicoil, nebo potom od Loctite je dvousložková sračka, v podstatě se s tím dělá stejně,vyvrtá se větší díra,zaleje tou sračkou,nechá se zatuhnout,vyvrtá se do teho znovu závit a jeto.Údajně by to mělo být pevné ažaž a stojí to tuším 350 Kč.Já to vyzkůšané nemám,ale Datel to zkůšal a říkal, že je to O.K.
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Koldan psal:jak píšou kluci,buď ty vložky Helicoil, nebo potom od Loctite je dvousložková sračka, v podstatě se s tím dělá stejně,vyvrtá se větší díra,zaleje tou sračkou,nechá se zatuhnout,vyvrtá se do teho znovu závit a jeto.Údajně by to mělo být pevné ažaž a stojí to tuším 350 Kč.Já to vyzkůšané nemám,ale Datel to zkůšal a říkal, že je to O.K.
Lepil jsem tím litinovou přírubu na vodním čerpadle pro studnu a drží, jak židovská víra
Jsou různé pasty pro různé materiály. Jen se toho nebát
Libor nx psal:Nevíte jestli ty vložky Helicoil nedělá někdo okolí Mladé Boleslavi?
...v Bolce kerejkolif slušnej servis...i autoservis...nebo se staf na Dubcích u kluků v Jamaze...a nebo koupíš vobdobu Helicoilu u Wurtha v Bezděčíně...ale myslim si, že je zbytečný kupovat celou vopravnou sadu...
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Kelly01 psal:Koldan
Oči zatím tak na 90%..
Doufám že jak budem kupovat s Jarkenem ve čtvrtek nový kombinézy tak těch 10% neudělá nějakou paseku
...si hlavně nekupte dámskou kombu, vy dva metroši.... .
Autobus je taky Suzuki... .
Kelly01 psal:Koldan
Oči zatím tak na 90%..
Doufám že jak budem kupovat s Jarkenem ve čtvrtek nový kombinézy tak těch 10% neudělá nějakou paseku
hm,tag to já zistil,že mi vyhovujou ty čočky, sice už se mi stalo,že sem se hrabal nalitej v oku a drahá polovička na mě koukala,protože čočka dávno ležela v umyvadle,ale začínám si zvykat a hlavně za 35000 co tě stála voperace mám já čočky na sedm roků,takže na to jebu, i když je fakt,že čowěk se musí trošku víc starat
Zlatá,jedině zlatá,to je ta správná barva:o)
Stránky: 1