Nejsi přihlášen
Tachomer - počítadlo kilometrů
Zdravim, zajímalo by mě, jak je to s počitadlem kilometrů u B6 s elektronickym tachometrem. Kde je uložen celkový počet kilomtrů (ODO). Je to v nějaké EEPROM někde v budíku nebo je to v řídící jednotce. Jinými slovy: Když vyměnim budík budu mít na novém budíku stejný počet kilometrů jako na tom starém? Jak lze na elektronickém budíku "stočit" kilometry? Máte s tím někdo zkušenosti?
Re: Tachomer - počítadlo kilometrů
mr.BSE psal:tahni se stacenim do
Šaleny klííííídnevíš proč se na to ptá..
Podle dotazu mi příjde,že asi řeší podobný problém jako kámoš,který koupil moto ze švajcu..měla křaplé budíky..koupil druhé,ale jelikož věděl +-kolik má motorka najeto,tak chtěl ty nové budíky s tou motorkou sladit..toť odpověď i pro dotazovatele,že celková kilometráž je uložena v budících..
..tenhle důvod stočení shledávám nezávadným..
..za jakýkoliv jiný bych kopal do dupy
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
Pšáne dík za odpověď. Stáčet kilometry opravdu nepotřebuju, protože jsem koupil mašinu po prvním majiteli se serviskou, fakturou z ČR atd.. Jen jsem předpokládal, že když jsem v technické poradně, tak se můžeme bavit trochu na "technické" úrovni. Neptal jsem, jestli je správné stáčet kilometry. Jen mě stále zajímá jestli to jde a jaký je to problém.
xklas psal:Bohužel ... odpověď v takovém stylu jsem čekal. Pokud o tom nic nevíš, tak nepiš kraviny. Pokud tě zajímají odpovědi jiných, tak si to přečti. Mě nejde o stáčení, jen o princip jak to funguje.
..no já taky než něco napíšu
..takže problém nemáš,jen si zvědavý..
..a stočit se to dá..
..opravdový muž s pravidelným cyklem..
...stáčet se samo dá a s výměnou budíků získáš i novej staf, f CDIčku se tedle údaj neuchovává a jiná jednotka tam nejni, teda krom toho švába v budikách, kerej tydle údaje eviduje...asi sem divnej, ale potřeboval bych na budikách krapítek přidat, ale neznam žádnýho "vopraváře" stavů
- BANDIT FOREVER, FOREVER BANDIT -
Filous psal:...stáčet se samo dá a s výměnou budíků získáš i novej staf, f CDIčku se tedle údaj neuchovává a jiná jednotka tam nejni, teda krom toho švába v budikách, kerej tydle údaje eviduje...asi sem divnej, ale potřeboval bych na budikách krapítek přidat, ale neznam žádnýho "vopraváře" stavů
zadna zkusenost, jen sem nasel na netu... http://www.tachometry.eu/tachometry.php
Filous psal:...stáčet se samo dá a s výměnou budíků získáš i novej staf, f CDIčku se tedle údaj neuchovává a jiná jednotka tam nejni, teda krom toho švába v budikách, kerej tydle údaje eviduje...asi sem divnej, ale potřeboval bych na budikách krapítek přidat, ale neznam žádnýho "vopraváře" stavů
Kup si auto annonci tam je pár firem co to dělají.
Omlouvám se, že oživuji staré vlákno, ALE tak trochu si myslím že to k tomu patří... Původně jsem se chtěl jen (možná "noobsky") zeptat:
svou B6 zakoupenou novou v ČR jsem škrábnul o asfalt a rostřelil si budíky (podobnou nehodu již měla mašina u druhého majitele v roce 2005) a sehnal "nové" z B6 z Anglie bouchlé docela zajímavě na předek, kdy ale budíky přežily bez škrábance... Původně jsem chtěl oživit elektroniku na "origo" budících a jen jim dát novej kabátek, nakonec na to asi kašlu (né že by to nešlo - mám průser jen v diodách + drobné oděrky na okrajích) a jen jsem předělal ciferník, abych tam měl jen velkým značení rychlosti v km/h .... no a teď konečně ta otázka nepočítají náhodou ty budíky z Anglie ujetou vzdálenost v mílích, když i ciferník byl v mílích?!? (má tam malými číslicemi i km/h) Budíky jsem viděl v chodu - anglická padačka šla nastartovat, ale nějak jsem se nepodíval jaké jsou tam písmenka u těch cca 25000 najetého.
No a dodatek, který mne napadl po přečtení odpovědí výše... říkám si, že bych popř nechal budík trochu stáhnout, abych měl zhruba origo kiláky co má motor natočený (před první bouračkou cca 5600 a teď 12500)
Nic lidského mi není cizí
xklas psal:Bohužel ... odpověď v takovém stylu jsem čekal. Pokud o tom nic nevíš, tak nepiš kraviny. Pokud tě zajímají odpovědi jiných, tak si to přečti. Mě nejde o stáčení, jen o princip jak to funguje.
kilometry ODO jsou uložené přimo v budikach...
Ale se stáčením tahni pryč
Mankind works in mysterious ways!!! Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko... Piano XJR 1300 SP
Stránky: 1