Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Bodový systém

Póla (Člen)
15.06.2007 10:31:44

Bodový systém

Vidím do ruda.
Čtu si tak Mladou Frontu a jak jinak zaujme mě článek o bodovém systému.

Jak mi může někdo zapsat body do karty řidiče když neví jestli jsem vozidlo řídila já nebo někdo jiný? To je fakt binec.
Takže mi můžou klidně sebrat papíry jen na základě toho že někdo s vozidlem registrovaným na mně udělal přestupky a dokud se nedohádám na osobu blízkou tak jsem namydlená.

A to je otázka jestli se dohádám.sick

Peka (Člen)
15.06.2007 10:48:57

Re: Bodový systém

presne tak, nekdo nekde neco zase zkurvil a to kurna platime my fuckfuckfuckfuckfuck

KURVY UREDNICKY

B12 neni uz je autobus :)
Peka (Člen)
15.06.2007 10:49:55

omlouvam se za hrubost, ale v tomto state to jde zkopce

Ice (Člen)
15.06.2007 10:54:33

Mladou Frontu jsem nečetl, tak asi nemám přesné info, ale v praxi to funguje tak, že pokud jde o bodované přestupky, tak se řeší pouze s konkrétním jedincem, který přestupek spáchal... Takže pokud máte parkovačku, tak se nejdřív obesílá majitel vozidla k podaní vysvětlení (ten už řekne, kdo vozidlo řídil) a až pak se řeší body...

Když už v hlavě něco máte, snažte se to používat!
Peka (Člen)
15.06.2007 11:01:49

jenze nez obeslou muze utect skro cely rok a zkuste pamatovat kde kdy jste jeli bigsmile

Ice (Člen)
15.06.2007 11:05:20

no, pokud nevyzvedáváš poštu, tak je to zpravidla tvůj problém... ale na jejich kopii parkovačky je podrobná mapa i s dopravní situaci v danné chvíli.
Stejně podle § to chodí tak, že tam příjdeš a uvedeš, že jsi vozidlo neřídil... Jsi povinnen oznámit, kdo ho řídil... Řekneš ano, vím kdo ho řídil, ale jednalo se o osobu blízkou, proti které nemusíš vypovídat... a je to v cajku... finýto... smile1

Póla (Člen)
15.06.2007 11:05:21

Ice...tak by to mělo být jak popisuješ.

Nemám naštěstí ještě vlastní zkušenost, ale podle toho co píšou v novinách to je jinak.

Spácháš přestupek, vyfotí tě, podle RZ přidělí majiteli body, do 12 měsíců musí tento přestupek projednat, než to projednají tak ti třeba seberou papíry protože takových neprojednaných přestupků může být více a máš plný počet...
a jsi v pr....sick

No komunikovala bych jedině přes právníka. Doufám že to nebude naše rodinka potřebovat....
... a jedině osoba blízká.

Ice (Člen)
15.06.2007 11:09:25

Jasně, ale noviny musíš brát trochu s nadhledem... Vždycky se najde nějaký chytrák, ketrý najde teoretickou možnost... Praxe bývá zpravidla úplně jiná... Já jen vím, jak to chodí v Ostravě... Z praxe :D

Póla (Člen)
15.06.2007 11:10:14

Ještě zkušenost...ne vlastní...
Mám šéfa který jezdí s autem jako prase a motorkáře nesnáší....a ze vše se vykecá a dohádá, no zkrátka zapře nos mezi očima. Nechtěla bych aby mě někdy naboural.....

No a toho vyfotili a předvolali na Policii.
Poslal tam právníka.
Tvrdili že to nelze, že musí osobně a krotili se a dělali problémy.
Právník si s nimi pokecal a vysvětlil jim že osobně nemusí .....
No zkrátka se ho tam snažili dostat osobně, aby mohli podle fotky dokázat že to byl on a ne osoba blízká....

...tož tak.

Ice (Člen)
15.06.2007 11:13:22

No, ony naše § v tomhle státě samy o sobě stojí za hovno... Kdybych na to měl, tak tam toho právníka pošlu taky... a věřím, než se zabývat s takovým vitamínem, tak to vždycky raději zahrajou do autu a budou se zabývat poctivějšíma a vyklepanějšíma řidičema...

Póla (Člen)
15.06.2007 11:15:09

Není nad osobní zkušenost.
A s rezervou beru i vyprávění druhých.

Zase jednou jsem ráda, že nemáme všechno co pražáci.........
Noviny píšou o zkušenostech z Prahy...jak jinak....

Ice (Člen)
15.06.2007 11:16:02

Můj osobní názor je takový, že spousta byrokratických problému by odpadla, kdyby se zavedlo pravidlo, že za vozidlo zodpovídá majitel. Tím by se všechno vyřešilo... Proč tomu tak není mi hlava nebere... Že by se naši zákonodárci obávali toho, že už by nemohl pod vlivem jak jezdit, tak bourat zaparkovaná vozidla a pod.? Oblíbená fráze "osoba blízká" by byla zničeho nic k ničemu...

Póla (Člen)
15.06.2007 11:34:57

Ice, ale to přeci tak je. Podle silničního zákonu za vozidlo odpovídá majitel a je povinen vědět komu půjčuje vozidlo.
To je v novém zákonu od 1.7.2006 novinka.

Problém je přeci v tom, že občanský zákoník  povoluje osobu blízkou a nelze ho obejít.

Nebo se pletu?idontknow

jennys (Člen)
15.06.2007 11:36:23

Ice psal:

Můj osobní názor je takový, že spousta byrokratických problému by odpadla, kdyby se zavedlo pravidlo, že za vozidlo zodpovídá majitel. Tím by se všechno vyřešilo... Proč tomu tak není mi hlava nebere... Že by se naši zákonodárci obávali toho, že už by nemohl pod vlivem jak jezdit, tak bourat zaparkovaná vozidla a pod.? Oblíbená fráze "osoba blízká" by byla zničeho nic k ničemu...

No jo, ale myslels na to, že ti ho ukradnou, nabourají nebo "jen" nasekají spoustu přestupků, a seš v ...., dokazuj pak, žes to nehlásil, protože se někdo chtěl jen projet.sick

Ice (Člen)
15.06.2007 11:40:09

No, nevím přesný výklad, ale odpovědnost majitele vozidla byla z novely vyškrtnuta... bohužel. Majitel je povinnen vědět, kdo vozidlo řídil a to sdělit... ale tam už figuruje ta prokletá osoba blízká... A to je o něčem jiném.

Kdyby byla "přímá zodpovědnost majitele vozidla", tak by nikoho nezajímalo, kdo to vozidlo opravdu řídil a kapky by dostal majitel vozidla. Oni by si už lidi dali pozor na to, jestli by auto někomu půjčili... Ve většině států evropské unie to funguje... proč tomu tak není u nás ví jen pán Bůh a naše vláda...

Drak (Člen)
15.06.2007 12:13:54

Tady najdete nějaké info, hlavně kolem těch radarů stacionárních good

http://zpravy.idnes.cz/rady-ridicum-jak … domaci_itu

... a když na to přijde tak i skáču, skáču dobře, skáču rád

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS