Nejsi přihlášen
Vostrý Ondřej (Člen) 15.06.2007 21:47:37 Offline |
svinstvo na pístech??
Ahoj všici
Chci se zeptat na Váš názor:
Teď jsem byl u kámoše,který už pěknou řádku let dělá mašiny a suzuki obzvlášť.Byl jsem si u něj pro olej na dolití 15W/50 motul a nejdřív mi zarazilo,že voní jak šampon a on že je to jeden z parfémovaných olejů a dělá se to kvůli tomu,aby se nezaměnil.
Prej kolik mi žere mašina (mam 01ku 1200N)
já: že tak 0,4 - 0,5l na 1000km
on: že je to hrozně moc,že normál je tak do 0,3l na 1000
já:že u tohodle modelu je to normal,že ve fabrice se zhulili a nandali menší stírací kroužky.že to mam i od výrobce potvrzený.
On:že mi může odejít motor,protože s nadměrnou spotřebou oleje se zasírají ventily a tak.Ukazoval mi tam právě rozebraný motor právě ze súzi,prej stejnej případ.je teda fakt,že písty černý jak svině,a na nich bordel,kterej se už odlupoval a tvořil takovou brusnou pastu.pak už prej stačí nějaký ostřejší palivo,nebo mašině naložit,čekat až se odloupne větší kus a naštěstí je na světě
Tak se chi zeptat,jestli se mam obávat,že mi potká to samýPrej se to dostane pod vevtil a hotovo.
Nejdřív to prej nechce chytat,pak se začne hádat volnoběh a tohle je poslední fáze
Co s tim??
Jinak na spotřebu mi doporučil militec že to dává každýmu a funguje to.
Jinak díky moc za odpovědi.
Re: svinstvo na pístech??
...vondro neplaš se, každej motór karbonuje, ty máš sice průtokáč, ale to by ti musel motor hulit jak tatra v kopci pod plným, nebo bys musel mít najeto čtvrt milionu
... nedej nikdy ničemu mechanickýmu znát, že máš na spěch
KOVAL psal:Jestli dává Militec a funguje mu to,tak je to větší idiot než by se dalo zdravým rozumem předpokládat...
Rovněž tak jestli podle něj je spotřeba oleje 0,3-0,5l na 1000km kritická...
Přeloženo: Militec a podobný přídavky nezmenší spotřebu oleje, jejich kluzný vlastnosti jsou neprokázaný a pokud ti pak něco klouže, tak je to spojka, bo tím odrovnáš obložení.
Autobus je taky Suzuki... .
Vostrý Ondřej (Člen) 17.06.2007 18:23:36 Offline |
a něco o parfémování oleje motul 15w/50 nevíte???¨
Jak již jsem psal,voněl jako šampon.
pavel dolínek (Člen) 17.06.2007 22:38:56 Offline |
motul parfemuje voleje,aby je odlisil od vostatnich,a prisady do oleje davam do aut a do bandoura taky,motoru utesnis,mamensi kluzne vodpor a snizi se spotreba
"una storia italiana"
Stránky: 1