Suzuki Bandit Forum
Logo
Homepage Index Uživatelé Nahrát obrázek Hledat Registrovat Přihlásit

Nejsi přihlášen

Index » Diskuze » Rada se škodnou událostí???

Honzik1 (Člen)
07.07.2007 16:58:39

Rada se škodnou událostí???

Zdar,
Tak je to tu. V pátek mě sejmula žabka v Kostelci nad Orlicí na kruháči. Uznala vinu jak přede mnou, svědkem tak i před benga. Já se ted ptám jak to chodí? V pondělí to zajdem oba nahlásit na pojišťovnu, ale co se bude dít dál? Ják se hradí škoda? Kdo posuzuje rozsah poškození? Můžu si to nechat kde je libo, atd.idontknow Prostě bych potřeboval poradit ja to chodí. Je to můj první crash a nechci aby se mnou všichni vyjebali, tak se prosím rozepište, moc mi to pomůže díkhelp

Kdekoli jseš, cokoli děláš, záleží na Tobě
Honzik1 (Člen)
07.07.2007 16:59:53

Re: Rada se škodnou událostí???

Honzik1 psal:

Zdar,
Tak je to tu. V pátek mě sejmula žabka v Kostelci nad Orlicí na kruháči. Uznala vinu jak přede mnou, svědkem tak i před benga. Já se ted ptám jak to chodí? V pondělí to zajdem oba nahlásit na pojišťovnu, ale co se bude dít dál? Ják se hradí škoda? Kdo posuzuje rozsah poškození? Můžu si to nechat kde je libo, atd.idontknow Prostě bych potřeboval poradit ja to chodí. Je to můj první crash a nechci aby se mnou všichni vyjebali, tak se prosím rozepište, moc mi to pomůže díkhelp

Mělo tam být.... Nechat opravit kde je libosurprised

maňas (Člen)
07.07.2007 17:32:27

-no jedno to je kde to necháš opravit
-hold je pak rozdíl kolik to bude stát a kolik ti daj,aby si nemusel moc doplácet
-no já sem to řešil tak,že sem šel další den po tom dni dohodnutém o nahlášení na pojišťovnu škůdce a oni si přímo vyfotili rozsah poškození
-pak už jen přišlo vyjádření o tom kolik mi daj,nějak podle tabulek

Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
Honzik1 (Člen)
07.07.2007 17:43:31

maňas psal:

-no jedno to je kde to necháš opravit
-hold je pak rozdíl kolik to bude stát a kolik ti daj,aby si nemusel moc doplácet
-no já sem to řešil tak,že sem šel další den po tom dni dohodnutém o nahlášení na pojišťovnu škůdce a oni si přímo vyfotili rozsah poškození
-pak už jen přišlo vyjádření o tom kolik mi daj,nějak podle tabulek

Podle tabulek??? To jakože sedřenej podsedlák, novej třeba za 5000 a mě daj 1500? No to si ani nedělej prdelsick Pokrylo ti to vůbec náklady na opravu?

Radek-Ban (Člen)
07.07.2007 22:17:34

cena se určuje podle rv moto jako celku když ti příklad: vyjde podle tabulky 50litru tak ti vic nedaj protože to budou počítat za totálku smile2 nevyplatí se bourat starý věcibad

"Na životě miluju tu jeho rozmanitost... Každej den mne nasere někdo jinej..."
hans (Člen)
07.07.2007 22:43:08

kámoš prohnal přes pojišťovnu svojí r6, na který sklouznul na asfaltu.....nic moc škoda, jenže si tam ještě přidal prasklý plasty z minula atd. a dostal 46 tkč.....paráda...

Sapere Aude
www.gunlex.cz
PetrK (Člen)
08.07.2007 03:14:27

no, jak Ti poradit...

1) nahlasit na pojišťovnu viníka, ale musí to udělat jak poškozený, tak hlavně ivník jinak nedostaneš ani korunu..

2) prohlídka poškození..

2a) technik pojišťovny jede k tobě domu..
2b) navštívíš prohlížecí místo pojišťovny..
2c) dáš mašinu do servisu a oni si to zaříděj sami..

3) forma likvidace PU (Pojistná Událost)

3a) rozpočet nákladů na opravu alias svépomocí
tzn: pojišťovna na základě svojich kalkulačních programů určí hodnotu škody a ten Ti vyplatí
3b) faktura za opravu
tzn: fakturou doložíš náklady za opravu...
3c) totální škoda
náklady na opravu (dle pojišťovny) jsou větší než cena motorky. To se pak podle tabulek určí cena motorky a od té se odečtou využitelné zbytky (to co je použitelné-doklady,motor, rám atd.)

UPOZORNĚNÍ: u 3a 3b je nutné počítat s amortizací za staří a počet najetých Km ( až 50% z ceny nových dílů) a dále některé pojišťovny při vyplácení škod rozpočtem ztrhávají až 30%(ČPP) + amortizace..

uff to jsem se to ale rozjel..je to na dlouhý psaní (hodně možností). kdyby Tě zajímalo něco konkrétního tak se ptej..

PS kde je ta hočina pojištěná?

Fik-B6S (Člen)
08.07.2007 08:36:10

Není co dodat PetrK to napsal celkem výstižně...

Amatér postavil Archu, profesionál Titanic...
http://www.youtube.com/watch?v=Fk8W4OyaHZU
Honzik1 (Člen)
08.07.2007 10:17:11

PetrK psal:

no, jak Ti poradit...

1) nahlasit na pojišťovnu viníka, ale musí to udělat jak poškozený, tak hlavně ivník jinak nedostaneš ani korunu..

2) prohlídka poškození..

2a) technik pojišťovny jede k tobě domu..
2b) navštívíš prohlížecí místo pojišťovny..
2c) dáš mašinu do servisu a oni si to zaříděj sami..

3) forma likvidace PU (Pojistná Událost)

3a) rozpočet nákladů na opravu alias svépomocí
tzn: pojišťovna na základě svojich kalkulačních programů určí hodnotu škody a ten Ti vyplatí
3b) faktura za opravu
tzn: fakturou doložíš náklady za opravu...
3c) totální škoda
náklady na opravu (dle pojišťovny) jsou větší než cena motorky. To se pak podle tabulek určí cena motorky a od té se odečtou využitelné zbytky (to co je použitelné-doklady,motor, rám atd.)

UPOZORNĚNÍ: u 3a 3b je nutné počítat s amortizací za staří a počet najetých Km ( až 50% z ceny nových dílů) a dále některé pojišťovny při vyplácení škod rozpočtem ztrhávají až 30%(ČPP) + amortizace..

uff to jsem se to ale rozjel..je to na dlouhý psaní (hodně možností). kdyby Tě zajímalo něco konkrétního tak se ptej..

PS kde je ta hočina pojištěná?

Je u české podnikatelské pojišťovny. Dá se prokázat i závada motoru? Konkrétně mám na mysli, ten problém s hučící trojkou u B12. Prostě říct, že od tý doby co to lehlo mi hučí trojka???idontknow

Honzik1 (Člen)
08.07.2007 10:27:23

helpPetře dík, ještě by mě zajímalo, když bych to dělal tak, že si to necham opravit v servisu a pak jim ukážu účty, kdy se dozvím kolik mi dají? Dozvím se to ještě před tím, než mi to opraví? Abych nepřines učet za 20 a oni... hmm hmm dle tabelek dostanete 5 smile2  Ty voe to mi sere, co Vám budu povídat. Nejde sice o nic vážnýho (přední boční plast,hnuty lešení masky, blinkr, víko motoru a zadní boční plast. Vše odřený nic prasklý, kromě blinkru) Jak to tu čtu, tak dostanu tak 3,50 kčfuck A já si jí tak hejčkal.
Jaká varianta je dle Vás lepší? Svépomoc nebo servis? Není tu někdo do by mi dokázal píchnout?

Kelly01 (Člen)
08.07.2007 10:32:11

Nebuď moc chamtivejidontknow

Co rozepisovali odborníci zhrnu do jedné věty:

Oděrky = zisk, větší rana = total a ztráta.

God Save The Queen!
Honzik1 (Člen)
08.07.2007 10:53:23

Kelly01 psal:

Nebuď moc chamtivejidontknow

Co rozepisovali odborníci zhrnu do jedné věty:

Oděrky = zisk, větší rana = total a ztráta.

Kelly chápu, ale u tý trojky se tu psalo že nový trojkový soukolý stojí kolem 4-5. To nemůžou přeci uznat jako totalku. Je to tak? Od kdy je to vlastně považovaný za totalku. I když to u mě nehrozí, jde jen o vizuální stránku. Ale ta trojka opravená by byla fajn...good
Jinak všem dík za rady... Máte u mě beer

Zdenák (Člen)
08.07.2007 11:13:38

Jednou jsem natlačil transportéra osobákem do svodidel.
Vypadalo to pro něj na pár škrábanců....
Nakonec z toho pro transportéra byla totálka. surprised bigsmile

*** Co mi není rovno, po tom je mi ho*no ***
huskyb12 (Administrator)
08.07.2007 13:29:43

" Dá se prokázat i závada motoru? Konkrétně mám na mysli, ten problém s hučící trojkou u B12. Prostě říct, že od tý doby co to lehlo mi hučí trojka??? "

no jistě, tohle technikovi pojišťovny řekni a okamžitě si se připravil tak vo desítku ...

ale di, Ty brepto ...
Honzik1 (Člen)
08.07.2007 13:43:27

huskyb12 psal:

" Dá se prokázat i závada motoru? Konkrétně mám na mysli, ten problém s hučící trojkou u B12. Prostě říct, že od tý doby co to lehlo mi hučí trojka??? "

no jistě, tohle technikovi pojišťovny řekni a okamžitě si se připravil tak vo desítku ...

Jak to? To jsou rady, co se trochu rozepsat, Vy v tom možná umíte chodit ale já to řeším poprvéidontknow
Nejsi likvidátor bigsmile

huskyb12 (Administrator)
08.07.2007 13:47:11

von to je totiž naprostej idiot a vůbec tomu nerozumí, takže tim, že mu budeš lhát si upravíš plnění ...

ale di, Ty brepto ...
Honzik1 (Člen)
08.07.2007 13:53:56

Dokázal byste někdo odhadnout škodu?
Přední blinkr ko, odřenej plsat přední levý na Sku, levý víko motoru, zadní levej podsedlovej plast.Na malej důlek na nádrži se mi asi vyserou. A ohlí lešení kapoty se dá srovnatidontknowhelp

Americkej (Člen)
08.07.2007 15:27:22

Nedělej hysterku a normálně to vem na rovinu, rozpočtem, bez nějakejch her s trojkou a budeš spokojenej...poškozený díly by se měly měnit, né rovnat, jestli ten důlek je čerstvej, tak Ti ho uznaj.Hodně záleží, na koho narazíš, ale stůj si za svým.

... vesnickej kluk a stále celkem spokojenej parchant ...
Póla (Člen)
08.07.2007 19:40:18

Honzíku nebuď tak vyplašený. JAk jsou to jen plechy tak je to o tvé drzosti a šikovnosti.

Pert K to řekl vcelku vše. Jen dodám, že vše je o tom co řekneš likvidátorovi že mám poškozeno. Zkrátka likvidátorovi musíš nahlásit všechno co chceš mít proplaceno a musíš to mít zapasané v zápisu z prohlídky.

Takže musíš nahlásit i poškození motoru. To ale potom budeš muset doložit dokladem o poškození ze servisu - autorizovaného. Většinou se  to řeší potvrzením za menší úplatu aniž by motorku viděli.

Jinak o výplatě rozpočtem bych neváhala. Opravíš si to sám po známých a většinou i vyděláš.

Když si to necháš opravit v servisu, tak to většinou musíš zaplatit první sám a teprve potom vyplácí pojišťovna. A to pokud to není nová motorka, tak se uplatňuje amortizace materiálu - jinak řečeno opotřebení. A nikdy nedostaneš proplaceno vše.  Magickou hranicí je 30 % opotřebení a tři roky stáří motorky.

Jinak na ČPP pozor. Rádi ztrácí doklady a rádo jim to trvá - vlastní zkušenosti.
KLidně každý týden volat likvidátorovi a připomínat se.

BuĎ drzý  a nahlas každý škrábanec a hlavně  si to nech všechno nafotit a vypsat !!!!! Co je psáno to je dáno....

Pevné nervy.good

huskyb12 (Administrator)
08.07.2007 20:33:41

Póla: vidim, že to tomu pramálo rozumíš, což je pikakní, když děláš obchoďáka ...
každym škrábanečkem je rázem v totálce ...
už vidim papír ze Suzuki, kerej pojišťovně tvrdí, že kolo na trojce je hlučný díky nehodě ...
ševče, drž se svýho řemesla ...

ale di, Ty brepto ...
Honzik1 (Člen)
08.07.2007 21:24:45

huskyb12 psal:

Póla: vidim, že to tomu pramálo rozumíš, což je pikakní, když děláš obchoďáka ...
už vidim papír ze Suzuki, kerej pojišťovně tvrdí, že kolo na trojce je hlučný díky nehodě ...

Jasný na trojku seru ale jinak tam dáv vše. Všem díky za rady... taky by se povinný ručení mělo vázat i na hadry, ne? Je to za škodu způsobeno vozidlem a to hadry jsou. Jo měl jsem v kapse i iPod bad

Datel (Člen)
08.07.2007 22:20:41

Honzík1:
Pokud jsi to nezavinil ty, tak nahlas hadry i iPod. Cokoli "máš" poškozeno nehlaš. Půjde to z povinného ručení viníka, který ti to způsobil.

Datel (Člen)
08.07.2007 22:25:28

huskyb12 psal:

Tvoje přesvědčení bych chtěl mít.........

Je to kus od kusu..........tím myslím likvidátory a taky značkové servisy................ty iluze jsem dávno ztratil

PetrK (Člen)
09.07.2007 01:29:39

tak teď zas jinak...
je nám všem jasný že je to kus od kusu. jak technik který fotí poškození, tak likvidátor který to potom vyplácí ( už i na ČPP mají dvoustupňovou likvidaci)  tvůj problém je že jediným smluvním servisem pro ČPP je motoservis HALBICH (odborná veřejnost jistě zná) takže to znamená:

nahlásíš škodu na pojišťovně, která ji zaregistruje a vytvoří zakázku na prohlídku pro Halbicha, nebo Global Expert. Někdo z nich by Tě měl kontaktovat ohledně prohlídky poškození. dohodnete se na termínu a místě kde se potkáte. Tam pak přijede jejich mechanik( Halbich) a to opravdu není žádný blbec. S lidma od GE se dá docela mluvit, teda pokud nenarazíš na pitomce. Prohlídnete motorku, on udělá fotky, sepíše zápis o poškození a kopii Ti dá. Pořádně si to přečti ať tam nic z poškozených dílů nechybí. co se týče hadrů a iPoda tak si to připrav taky. A hlavně účty o koupi. Těma dokládáš hodnotu vzniklé škody. Na co nevzneseš nárok to Ti pojišťovna nezaplatí...
   Co se týká rozsahu poškození tak jedinná výhoda je že v autorizovaném servise se nic nelakuje a jakýkoliv odřený plast rovná se výměna. Takže jak jsem psal. nejprve si zjisti ceny origo dílů ať nejsi v TOTÁLCE...
   Na veškeré nové díly bude určitě uplatněna amortizace...
Ještě jednou upozorňuji: ČPP v případě vyplácení škody rozpočtem automaticky ztrhává 30% z technické hodnoty škody!!!!
tzn: v autorizáku vyjde oprava na 100.000,- ČPP ti v případě rozpočtu ztrhne 30.000,- a pak se ještě bude amortizovat!!!

pokud chceš uplatňovat poškození motoru, tak si uvědom že ty jsi povinnen prokázat příčinou sovislost mezi nehodou a poškozením, nikoliv pojišťovna.. to znamená že budeš muset mít buď papír ze suzuki že to poškození souvisí s nehodou, nebo musíš rozhodit motor, nechat to nafotit a hlavně tak musí být zantelné (prokazatelné) mechanické poškození. Když řekneš že Ti hučící ložisko tak na to se  Ti každý vykašle a ještě si koleduješ o malér že jsi se snažil vědomě navýšit škodu. Čímž  jsi se pokusil zpáchat pojistný podvod a to je dle dle paragrafu 250 trestního zakoníku v prvním odstavci ohodonoceno 6 měsíci až třemi lety odnětí svobody.. ale to už je hodně velký scifi..smile1 dost špatně se to prokazuje, tak se neboj...
Samozřejmě neexistuje žádný právní předpis který by jim to umožňoval, ale většina lidí na to kašle a těch co to dotáhnou až k soudnímu sporu je tak málo že se to pojišťovně vyplatí..

PetrK (Člen)
09.07.2007 01:31:55

ta poslední věta patří o odstavec nahoru..bigsmile

huskyb12 (Administrator)
09.07.2007 09:53:00

PetrK: to bych podepsal ...

ale di, Ty brepto ...
luboss (Člen)
09.07.2007 10:02:20

tywe reknete mi cim se ten petr zivi bigsmilebigsmilebigsmile

peťásku, na všetko je nám treba odborníkov!

enduro-team.cz | ... a B12 trochu z nostalgie, ale hlavně pro radost! KTM rulezz :-))
killerovka (Člen)
09.07.2007 10:53:09

ked mal killer buracku riesilo sa to celkom milym surprisedpristupom vsetkych..neviem mozno to je inak na SR. favorit, ktory mu nedal prednost, nahlasil nehodu poistovni(generali). ked tam Killer volal uz vedeli o co ide. poziadali par info o motorke, o nehode, o zdravotnej situacii vodica(killera) a dohodli sa s nim, ze pridu na obhliadku. ked dosiel likvidator najskor spisal vsetku skodu vratane moto bundy, prilby, ciziem a dokonca sa pytal aj na killerove rifle, ktore mal vtedy na sebe, potom pofotil a vysvetlil nam ako je to s nahradou. vela znamych nam radilo,ze je to najlepsie riesit rozpoctom, pretoze ak si to das opravit do specializovaneho suzuki servisu, ti si do faktury uctuju aj cenu za pracu a u nas zrejme aj u vas je to 600sk na hodinu co je pomerne dost ked si to preratas kolko by im mohla trvat oprava tvojej skody(samozrejme sa nikde neponahlaju). taktiez pripomeniem ze treba uvadzat vymena dielov a nie oprava.je to na tebe. ale napr. mali sme skrabnutu nadrz, povrchovy lak a sam likvidator zapisal iba prestriekat. taktiez kopec skrabancov, sice pofotil, ale do papierov nezaznacil. a na totalku sme sa nedostali a uviedli sme vsetky skrabance.nam vsak dost prihodil original suzuki vyfuk a budik. co sa tyka poskodenia motora, ktory chces nahlasit. ako uz viaceri pisali budes to musiet prebehnut cez suzuki servis a oni ti vystavia taky doklad o poskodeni, co tiez samozrejme stoji prachy. likvidator nas po obhliadke oboznamil s amortizaciou. bolo nam od neho povedane ze nepresiahne 15%, ze sa nemame strachovat. bol to celkom solidny chlapik. odovzdal nam kopiu spisaneho papiera a dal nam nejaky dalsi, kde sme mali vypisat ako, kde, kto zavinil nehodu, priebeh, adresy, SPZ, ...spisat skodu na motorke, spisat skodu na veciach + dolozit doklady kde to bolo kupene, kolko to stalo...tiez sme mali dolozit doklady o liecbe, o rozsahu zraneni...to sme poslali a cca o 2 tyzdne nam volali ze do 2 tyzdnov poslu na ucet 38 000. po tomto telefonate sme uz boli aj my usmiaty.smile1smile1 este nam vsak poslali domov tlaciva..pre zamestnavatela o ušlom prijme(PN), taktiez posudok bolestneho...ked sme tam volali o co ide, povedali ze to mozme a nemusime vyplnit..a Pola ma pravdu treba sa pripominat..
takze my to mame uspesne za sebou.killer je spokojny, motka uz je pomaly ok a ked dorazia peniaze chysta sa kupit ten budik za 7 200.uz budeme komplet opravenigoodgood

killerov batoh :-D alias PIČOMAČKA
Datel (Člen)
09.07.2007 11:29:32

....když likvidátor viděl moji motorku, tak usoudil, že bude poškozený i motor i když na něm nebyl žádný viditelný škrábanec či cokoli co by poškození motoru nasvědčovalo. Jen kolem něj bylo vše poškozeno. Nedal to na žádné prověřování k autorizovanému servisu.......

tudíž je to vždy na posouzení likvidátora......

Co se týče poškozených věcí, které jsi mě s sebou (iPod, telefon apd.) a ty nenajdeš účtenky, tak se neplaš bo to jde nárokovat čestným prohlášením o koupi a ceně.

Datel (Člen)
09.07.2007 11:40:25

Datel psal:

....když likvidátor viděl moji motorku, tak usoudil, že bude poškozený i motor i když na něm nebyl žádný viditelný škrábanec či cokoli co by poškození motoru nasvědčovalo. Jen kolem něj bylo vše poškozeno. Nedal to na žádné prověřování k autorizovanému servisu.......

tudíž je to vždy na posouzení likvidátora......

Co se týče poškozených věcí, které jsi mě s sebou (iPod, telefon apd.) a ty nenajdeš účtenky, tak se neplaš bo to jde nárokovat čestným prohlášením o koupi a ceně.

........a ještě jsem zapomněl.....pokud u toho byla policie, tak stačí, že to nahlásíš na pojišťovně ty. Že to nenahlásí ten co to způsobil je jeho problém. Každopádně je to lepší pokud to udělají obě strany good

Póla (Člen)
09.07.2007 12:42:26

2Husky: nevím s kým si mě pleteš hochu.

Vše co jsem napsala je z každodenní praxe. A jestli tady prokecnu páru triků co se všeobecně používájí,  je na každém co si z toho vezme.
A nejsem placená za obchod - jinak řečeno nejsem obchoďák. Kde si kdo co uzavře a vyřídí je mi u šumák. Můj plat je fixní a závisí zcela na jiných věcech než je obchod.

Mám možnost pomoc či poradit a buď chceš nebo běž přímo na pojišťovnu.
Za svou dobrou vůli pomoci  nehodlám být napadána, takže  čus bus. badbadsick

Datel (Člen)
09.07.2007 12:49:46

Datel psal:

Honzík1:
Pokud jsi to nezavinil ty, tak nahlas hadry i iPod. Cokoli "máš" poškozeno nehlaš. Půjde to z povinného ručení viníka, který ti to způsobil.

To "nehlaš" je nahlaš!!bigsmile Jedno písmenko........surprised

Kelly01 (Člen)
09.07.2007 16:43:06

Se z těch peněz neposerte.......sick

God Save The Queen!
Honzik1 (Člen)
09.07.2007 17:32:30

Vysvětlí mi někdo co tedy znamená totálka? Všichni se jí tady ohánějí ale kdy se to považuje za totálku. Jak se to vypočítá? idontknow

maňas (Člen)
09.07.2007 17:35:44

Kelly01 psal:

Se z těch peněz neposerte.......sick

pozor Pan zámožnej se probral,jo hochu to víš my socky bigsmile

Každej dobrej skutek, musí bejt po zásluze potrestán !!!
inkvizitorr (Administrator)
09.07.2007 17:35:46

Póla psal:

2Husky: nevím s kým si mě pleteš hochu.
Vše co jsem napsala je z každodenní praxe. A jestli tady prokecnu páru triků co se všeobecně používájí,  je na každém co si z toho vezme.
A nejsem placená za obchod - jinak řečeno nejsem obchoďák. Kde si kdo co uzavře a vyřídí je mi u šumák. Můj plat je fixní a závisí zcela na jiných věcech než je obchod.
Mám možnost pomoc či poradit a buď chceš nebo běž přímo na pojišťovnu.
Za svou dobrou vůli pomoci  nehodlám být napadána, takže  čus bus. badbadsick

básník asi spíš myslel, že tvoje rada "nahlaš každej škrábanec" nemusí bejt zrovna v případě toho, že se to kvůli škrábancům přehoupne do totálky zrovna výhraidontknow

doba je temná...
Honzik1 (Člen)
09.07.2007 19:52:43

Tak jsem ten kolotoč rozjel tak držte palce. Budu Vás informovat jak jsem dopadl....

PetrK (Člen)
10.07.2007 00:28:36

totálka alias totální škoda znamená že náklady na opravu předmětného vozidla, jsou vyšší než obecná cena vozidla, v době těsně před nehodou..
např. Tvůj Bandit má hodnotu 100.000,- náklady na opravu jsou 180.000,- to znamená,že pro pojišťovnu je ekonomicky nevýhodné opravit Tvoji motiku, když může ušetřit 80.000,- a dát ti jen 100.000,- na nákup přibližně stejné motorky srovnatelné stou Tvojí.     
Hranice od kdy pojišťovna uvažujeo totálce je mezi 80-85% obecné ceny vozidla. takže při ceně opravy větší než 85.000,-se jedná o totálku.
Samozřejmně jsou možnosti jak si nechat zaplatit celých 100.000,- a o totálku se nejedná... Je to jen o možnostech a znalostech..bigsmile
ničeho se neboj a skoč do toho rovnýma nohama.. a kdyby to nevyšlo tak se alespoň poučíš pro příště...teda doufámsmile1

jestli tě zajímá ještě něco ptej se.. odborníků na pojišťovnu je tady myslím víc než dostgood

Honzik1 (Člen)
10.07.2007 06:28:27

PetrK psal:

totálka alias totální škoda znamená že náklady na opravu předmětného vozidla, jsou vyšší než obecná cena vozidla, v době těsně před nehodou..
např. Tvůj Bandit má hodnotu 100.000,- náklady na opravu jsou 180.000,- to znamená,že pro pojišťovnu je ekonomicky nevýhodné opravit Tvoji motiku, když může ušetřit 80.000,- a dát ti jen 100.000,- na nákup přibližně stejné motorky srovnatelné stou Tvojí.     
Hranice od kdy pojišťovna uvažujeo totálce je mezi 80-85% obecné ceny vozidla. takže při ceně opravy větší než 85.000,-se jedná o totálku.
Samozřejmně jsou možnosti jak si nechat zaplatit celých 100.000,- a o totálku se nejedná... Je to jen o možnostech a znalostech..bigsmile
ničeho se neboj a skoč do toho rovnýma nohama.. a kdyby to nevyšlo tak se alespoň poučíš pro příště...teda doufámsmile1

jestli tě zajímá ještě něco ptej se.. odborníků na pojišťovnu je tady myslím víc než dostgood

no paráda, díky za rady. Vzhledem k tomu, že motka lehla  v cca 30kmh a jen se svezla po asfaltu, takže je jen sedřená, tak si myslím že na totálku se nemůžu rozhodně dostat. Všem díky za rady a hlavně tobě Petře....

Honzik1 (Člen)
11.07.2007 22:18:52

Jen pro zajímavost, ceny ze suzuki:
B12S přední levá kapota-6353kč,levé víko motoru 3520kč, podsedlák 6900kč, blinkr 1080kč.sick

Honzik1 (Člen)
06.09.2007 20:29:49

Tak je to celý za mnou. A teč čučtesurprised Náhlasil jsem to, po pár dnech to nahlásil i viník. Pak přišel týpek motku vyfotil. Poté přišel dopis ať pošlu fakturu. Dal jsem motku do suzuki v bráníku, kde ji opravili za 22 000kč. Dal jsem fakturu za opravu + učty za hadry co jsem našel a učet za zničenej iPod. Neuběhlo ani 14 dní a penízky jsou doma a ted největší překvápko. Učty dohro dělali 35 t a oni poslali na šekovou poukázku 47 surprised idontknow Chápete to někdo? Né že bych nebyl rád ale todle mě fakt zaskočilogood Peníze jsem vybral a ted, jestli jde o chybu, ze mě už nic nedostanou bigsmile

Board footer

W3C XHTML 1.0 W3C CSS